Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

tanio ? 😄 najpierw zastanów się co to słowo znaczy a potem pisz czego ja chcę

Podstawowe pytanie dla takiego specjalisty jak Ty dlaczego ruscy zaatakowali ukrainę ?

człowieku co my z tego mamy że ruscy i post ruscy się między sobą biją ? kto za te wszyskie sankcje płaci jak nie zwykły zjadacz chleba

Dlaczego ruscy zaatakowali Ukrainę ? Bo ludzie twojego pokroju w imię własnego, dziwnie pojmowanego spokoju i zadowolenia do tej pory powalali Putinowi na wszystko, co robił. Historia zatoczyła koło - wcześniej pozwalano na wszystko Hitlerowi, aż wywołał wojnę. Teraz pozwalano Putinowi, aż nie chciał się zadowolić ruchawką w Donbasie i zielonymi ludzikami , postanowił zająć całe duże, demokratyczne państwo, licząć, że jak zwykle Europa ani USA nie kiwną palcem. Polacy troszkę poskrzeczą ale ich szybko uciszą Niemcy i Francja. A potem zajmie się inne kraje dookoła.

Jak ten gangster na wiejskiej zabawie - szalał, dopóki nie znalała się grupa kilku odważnych, co razem spuścili mu łomot i wracał spokój.

2 minuty temu, V12 napisał:

V8 podałem jako "ikone" tamtych lat, do przemieszania z punku A do B nie potrzebna 

Takiego obrotu spraw u nas w kraju to nawet ja realisto-pesymista sie nie spodziewałem, w tak krótkim czasie 

my nie US zwykły zjadacz chleba moze miec nie bawem problem z zatankowaniem "Tico" (choc ono wcale mało nie pali) , i ogrzaniem małego domku 

Raczej sie nie pomyle że w tym czasie w US jak kotos chciał zyc spokojnie i nie przepastnie to nie odczuwał tzw "zimnej" 

Odczuwał, tylko z naszej perspektywy mało się orientujemy. Rodziny powoli biedniały, zwiększała się masa bezdomnych. O tym jest ostatni sławny film o mieszkających w kamperach - to właśnie daleki skutek zimnej wojny i ubożenia warstwy pracowników oraz erozji klasy średniej

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

Ja pierdzielę Ty naprawdę wierzysz w te brednie w tv 🤣

Dla twojej wiadomości - od ponad 10 lat nie oglądam TV - wolę czytać książki

Opublikowano

wszyscy wiedzieli a i tak od putina kupowali węglowodory a zwłaszcza węgiel w Polsce 😄

Jakby ta ukraina była taka demokratyczna to już dawno byłaby w unii europejskiej i nato 😄

Teraz jak ukraina jest w gruzach i na emigracji to jest demokratyczna 😄 i bez żadnych warunków ją przyjmią 😄

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, jahooo napisał:

Odczuwał, tylko z naszej perspektywy mało się orientujemy. Rodziny powoli biedniały, zwiększała się masa bezdomnych. O tym jest ostatni sławny film o mieszkających w kamperach - to właśnie daleki skutek zimnej wojny i ubożenia warstwy pracowników oraz erozji klasy średniej

Nie będe tez na siłe bronił swojego zdania, moge sie mylić co do zamozności społeczeństwa, rozwój ogolnie wszystkiego trwał a nie cofał sie 

Lubie motoryzacje z tamtych lat z US , i fakt schodzili troche z V8 ale tez mocno kastrowali z mocy, jednak mimo tego nigdy nie zeszli do pierdziawkowych pojemnosci jakie były w europie w tym czasie (przynajmniej mieli jakies 6-stki)  , aby tak na dobre ograniczyć zużycie .

rozwój maszyn rolniczych tez kwitł w najlepsze .

Co do pracowników, to tez ciezko stwierdzi kto to był i z jakich warstw społecznych , znamy legendy kto pobudował za darmo US

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, jahooo napisał:

Dlaczego ruscy zaatakowali Ukrainę ? Bo ludzie twojego pokroju w imię własnego, dziwnie pojmowanego spokoju i zadowolenia do tej pory powalali Putinowi na wszystko, co robił. Historia zatoczyła koło - wcześniej pozwalano na wszystko Hitlerowi, aż wywołał wojnę. Teraz pozwalano Putinowi, aż nie chciał się zadowolić ruchawką w Donbasie i zielonymi ludzikami , postanowił zająć całe duże, demokratyczne państwo, licząć, że jak zwykle Europa ani USA nie kiwną palcem. Polacy troszkę poskrzeczą ale ich szybko uciszą Niemcy i Francja. A potem zajmie się inne kraje dookoła.

Jak ten gangster na wiejskiej zabawie - szalał, dopóki nie znalała się grupa kilku odważnych, co razem spuścili mu łomot i wracał spokój.

Niemcy doskonale wiedzą w jakim klimacie zarabia się pieniądze

spokój to jest stabilność i przewidywalność a nie wsadzanie nosa w nie swoje sprawy. przeważnie to tacy niewiele znaczący lubią pchać się tam gdzie nie powinni. Doskonale to było widać jak putin nie posłuchał Macrona czy kanclerza niemiec i zaczął wojnę na ukrainie

Trzeba znać miejsce w szeregu dla swojego dobra tak jak np orban a nie uważać się za szeryfa i rozstawiać ludzi po katach. Do tego żeby tak robić to jeszcze trzeba coś znaczyć

Putin próbuje odbudowywać dawne imperium a po co mu wojna z polską jak polska jest przynależna do nato czy ue i uruchamiać całą machinę obronną

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Tak mi wpadło w oczy: 

Kolego zaraz Cie "szurem"  nazwią, kumasz o co mi chodzi ??? heh  :)

Edytowane przez V12
Opublikowano

Kumam. Tak przeglądam tę stronkę w sumie sporo rzeczy tam ciekawych jest. 

Opublikowano (edytowane)

@danielursus3p my to chyba w innym "kontrowersyjnym" temacie wymienilismy  dość dawno kilka postów, dobrze pamietam ?? :) 

Edytowane przez V12
Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

Coś te uchodźce wybredne są

z artykułu wynika że nie wszystkie.

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy napisał:

z artykułu wynika że nie wszystkie.

Nikt nie mówi że wszystkie ale więcej im dano niż potrzebują i powoli zacznie im się w d*pach przewracać

szukają darmowych luksusów. jakby mieli takie warunki jak ci co Merkel zaprosiła to by na taką skalę nie pchali się do polski

Polska to bogaty kraj lepiej ich ugości niż zamożne kraje europejskie ;)

Opublikowano

z taki jak ty to podobnie- czemu jeszcze nie pojechales pomagas swoim ??? cos im kiepsko idzie -czym im gorzej tym  kundlu bardziej probujesz nogawki obgryzac tylko zabki rownie male jak glowka 🤣

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Poszczekaj sobie , poszczekaj bo to jedyne co możesz zrobić😆

ty nawet nogawki nie potrafisz obejszczac-za malego masz.

56 minut temu, danielursus3p napisał:

54 minuty temu, V12 napisał:

Kolego zaraz Cie "szurem"  nazwią, kumasz o co mi chodzi ??? heh  :)

szur szura pozna.. jeszcze popatrzcie na date dzieci specjalnej troski.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacus napisał:

z taki jak ty to podobnie- czemu jeszcze nie pojechales pomagas swoim ??? cos im kiepsko idzie -czym im gorzej tym  kundlu bardziej probujesz nogawki obgryzac tylko zabki rownie male jak glowka 🤣

jeszcze czego ukraińcom pomagać 😄 na głowę chyba upadłeś. ukraina jest większa niż Polska i jest gdzie się schować no ale tam nie ma lepszego życia a przede wszystkim darmowego

Pozwolenie legalnego pobytu w polsce i to wszystko co powinno  im się pomagać

Niektórzy to nie mogą patrzeć na ten naród za zbrodnie wołyńskie

Edytowane przez racyl
Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

szur szura pozna.. jeszcze popatrzcie na date dzieci specjalnej troski.

No właśnie popatrz tłumoku małopolski :)  

Opublikowano

ynteligent sie znalazl 🤣, jaka data byla w tym linku ktory podales

racylku to bylo do pacholka ,choc jesli wziales to do siebie tez o czyms swiadczy. slyszales o stodole w jedwabnem -na przyklad ??

Opublikowano

Zdjęcie

-------------------------

McDonald's, KFC, Coca-Cola, PepsiCo i Starbucks to kolejne zagraniczne spółki, które zdecydowały się na zawieszenie działalności w Rosji po jej agresji na Ukrainę.

Liderzy Demokratów i Republikanów w Senacie ogłosili we wtorek, że porozumieli się co do zarysów projektu ustawy o pomocy dla Ukrainy oraz krajów wschodniej flanki NATO w wysokości 12-14 mld dolarów. 
Szczegóły ustawy - która ma zostać dołączona do ustawy budżetowej i przegłosowana razem z nią: pierwotny wniosek Białego Domu zakładał wydatki rzędu 10 mld dol., z czego 500 mln zostałoby przeznaczone na pomoc wojskową dla Ukrainy i państw wschodniej flanki NATO, 2,75 mld dol. - na pomoc humanitarną, w tym dla uchodźców w Polsce, a 1,75 mld dol. - na wsparcie ukraińskiej gospodarki i finansów.

Opublikowano
45 minut temu, Ursus932 napisał:

To pokazuje jaka mocna jest UE i NATO. 🤦‍♂️

Oni tylko mocni są w dop🤬 ale własnym obywatelom. 

5 godzin temu, nie napisał:

Zdjęcie

-------------------------

McDonald's, KFC, Coca-Cola, PepsiCo i Starbucks to kolejne zagraniczne spółki, które zdecydowały się na zawieszenie działalności w Rosji po jej agresji na Ukrainę.

Liderzy Demokratów i Republikanów w Senacie ogłosili we wtorek, że porozumieli się co do zarysów projektu ustawy o pomocy dla Ukrainy oraz krajów wschodniej flanki NATO w wysokości 12-14 mld dolarów. 
Szczegóły ustawy - która ma zostać dołączona do ustawy budżetowej i przegłosowana razem z nią: pierwotny wniosek Białego Domu zakładał wydatki rzędu 10 mld dol., z czego 500 mln zostałoby przeznaczone na pomoc wojskową dla Ukrainy i państw wschodniej flanki NATO, 2,75 mld dol. - na pomoc humanitarną, w tym dla uchodźców w Polsce, a 1,75 mld dol. - na wsparcie ukraińskiej gospodarki i finansów.

Och Ty lewaku jak ty dalej żyjesz tym że ktoś ma gorzej niż Ty,Jakie TO poliniakowe. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v