Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Wiecie co ze tam powinni wysłać naszych ze 100 najlepszych zołniezy dobrze uzbrojonych i ubrać je w mundury ukraińskie.A jak by się ktoś ich coś pytał to by udali niemowe i to tak po cichu zrobić.

A jakby się kto pytał to widziałeś wyżej link? odpowiedź jak tamten ,,z Czernichowa"😁

Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał:

Co skończyły się argumenty. To się zaczyna śmieci wrzucać.

Ale to są w większości inicjatywy prywatne właścicieli za darmo.

Nic się nie skończyło , tylko śmieszą mnie takie tezy że inny rząd to miałby pieniądze 😛

Jeśli ten nie ma to inne też 

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Ilu ich przyjąłeś?

Haha retoryka pisiora. A czy ja mam tyle forsy i możliwości co rząd. Dlaczego mam wyręczać rząd? Płace podatki dużo podatków i niech rząd pomaga.

Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Nic się nie skończyło , tylko śmieszą mnie takie tezy że inny rząd to miałby pieniądze 😛

żaden inny rząd nie rozdał by tyle socjalu. Nie zmarnował by tyle na różne chore pomysły jak wybory kopertowe i nie wywalił by tyle na jakieś tarcze kowidowe, które w większości poszły na niemieckie samochody. Nawet tu na forum Damian zwolennik pisu chwalił się jak to żonie niemieckiego suva za tarczę kupił. O machlojach na wielka skalę jak kupowanie maseczek czy respiratorów po mega zawyżonych cenach to już nawet nie ma co pisać. Bo żaden rząd nie robi takich przekrętów podobnie jak nikt nie robił takich przekrętów jak Obajtek z remontami pałącyków za forsę z Orlenu.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Haha retoryka pisiora.

Jak zwykle stara śpiewka

1 minutę temu, hubertuss napisał:

A czy ja mam tyle forsy i możliwości co rząd.

Nawet więcej,ciągle powtarzacie że rząd niema własnych pieniędzy.

3 minuty temu, hubertuss napisał:

Dlaczego mam wyręczać rząd? Płace podatki dużo podatków i niech rząd pomaga.

Kopiuj wklej Ulmana.Typowy leming,płacę i wymagam.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Strongman napisał:

Wiecie co ze tam powinni wysłać naszych ze 100 najlepszych zołniezy dobrze uzbrojonych i ubrać je w mundury ukraińskie.A jak by się ktoś ich coś pytał to by udali niemowe i to tak po cichu zrobić.

świetny pomysł. jeszcze dorzuć czterech pancernych i psa w czołgu Rudy. 🤦‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Nawet tu na forum Damian zwolennik pisu chwalił się jak to żonie niemieckiego suva za tarczę kupił.

On był takim zwolennikiem pisu jak ty i Ulman a nawet większym🤣

Opublikowano
mirro napisał:

7 godzin temu, DTaras napisał:

predator to już by miał jebitny zasięg jak na obecne warunki ale reaper to już by Moskwie zagroził..

Przekazanie ich Ukrainie wcale nie musiałoby znaczyć że będą na terenie Ukrainy stacjonować. Operatorzy mogą tez siedzieć całkiem gdzie indziej.😂 Dlatego zasięg do Moskwy nie jest taki ważny.

7 minut temu, hubertuss napisał:

Bo póki co to widzę, że pisowski rząd w kwestii udzielania miejsc pobytu uchodźcom z Ukrainy bazuje głównie na dobroci prywatnych osób samemu nie wiele w tej kwestii robiąc.

O właśnie i to jest kwintesencja całego burdelu i jak zwykle podejścia w stylu" poczekamy może rozejdzie się po kościach". 

Yyy. Kupa Rumunów tym operowała... Ale co racja to racja.

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

"Nie ma przebaczenia" Zielińskiego zaś jest obosieczne bo i Ukrainie można .... zresztą dla tego trudno zdecydować się do ryzykowania zniszczenia planety dla obrony kraju - wyznawcy na pomnikach ludobójców. Gdy Ukrainie zwrócono uwagę że stefan bandera to bestia pokroju hitlera stalina i podobnych usłyszano odpowiedź że suwerenny6 kraj sam sobie kształtuje politykę historyczną.

I w zasadzie to uratowało Ukrainę przed podziałem na dwie frakcje. Jakby wyglądała obecnie ta jedność tam po "debanderyzacji' ? Przypadkowo, ale jednak udało się Żełeńskiemu zapobiec wewnętrznym waśniom. 

• Thanks 1
Opublikowano
mirro napisał:

2 godziny temu, dysydent napisał:

"Nie ma przebaczenia" Zielińskiego zaś jest obosieczne bo i Ukrainie można .... zresztą dla tego trudno zdecydować się do ryzykowania zniszczenia planety dla obrony kraju - wyznawcy na pomnikach ludobójców. Gdy Ukrainie zwrócono uwagę że stefan bandera to bestia pokroju hitlera stalina i podobnych usłyszano odpowiedź że suwerenny6 kraj sam sobie kształtuje politykę historyczną.

I w zasadzie to uratowało Ukrainę przed podziałem na dwie frakcje. Jakby wyglądała obecnie ta jedność tam po "debanderyzacji' ? Przypadkowo, ale jednak udało się Żełeńskiemu zapobiec wewnętrznym waśniom. 

Bo to prawda. Historia właśnie się dopisuje a Bandera będzie w niej tylko przyćmiony. Nam to może nie pasuje jak i część histori, której wolimy nie widzieć.

Opublikowano
12 godzin temu, hubertuss napisał:

To, że nie jesteś wojskowym nie upoważnia ciebie do pisania bzdur. Skoro nie jesteś wojskowym to nie wysyłaj innych wojskowych na wojnę, która może się rozpętać na przynajmniej całą Europę. Ja wiem, że ci fajnie jak Putinowi wysyłać innych na wojnę za Ukrainę czy chcą czy nie i się za nimi chować. Ale wiedz o tym głupolu, że jeśli Polska czy inne kraje wyśle wojska na Ukrainę wtedy Putin może zaatakować i nas. A ty widać po twoim pisaniu nie bardzo palisz się do walki. Wolał byś stać za plecami innych. Wojskowych. Bo ty nie wojskowy.

Ja wiem o tym, że Ukraińska armia jest słabsza od Ruskiej. I nigdzie osiołku nie pisałem, że jest odwrotnie. Pamiętaj, że zachód to także my Polska. I pamiętaj, że gdy przyłączymy się do wojska wtedy mobilizacja obejmie także ciebie tchórzliwego pisiora co to każe bronić Ukrainy innym wymawiając się samemu, że nie jest wojskowym. To będziesz jak niedojdy z pisu postanowią wysłać naszych na Ukrainę jako ten zachód. Wtedy głupku staniesz się wojskowym.

W szczujni mówili w panoramie o 18, ze około 20 tys osób z 50 krajów zgłosiło się do walki na Ukrainie. Legia cudzoziemska we Francji dała urlopy legionistom chcącym włączyć dla Ukrajany. W tv pokazywali anglików jadących na Ukrainę. Zgłoś się do MON u to dadzą zgodę i tobie. Skoro twierdzisz, że zachód musi walczyć na Ukrainie to pojedź tam i daj przykład.

Po pierwsze nie musisz się chwalić swoim wyjazdem przed MON em czy MSWiA my cię nie wydamy. A tak na poważnie czy ja ci gdzieś pisałem, że masz tam jechać od tak sobie? Pozałatwiaj se te zgody. Inne kraje dają swoim to i nasz ci da. A już tak całkiem na poważnie to daj se spokój głupku. Bo ty naprawdę myślisz, że wciągniesz Polskę w wojnę a sam się schowasz bo nie jesteś wojskowy? Mylisz się i to bardzo i obyś swojej głupoty nie odczuł na własnej d będąc zmobilizowany.

Dokładnie zgłosiło się jak różnie padają od 16 do 20 tys. Nawet szczujnia to podawała. z 50 krajów pokazywali nawet anglików, którzy tam jadą. Ukraina pozwala włączyć u siebie obcym. Nasz kraj patrząc na to, że nawet Legia Cudzoziemska podawała urlopy chętnym do walki tez by zgodę dał. Ale @Denwer to jest głupol, który myśli, że wyśle nasze wojsko na wojnę a sam będzie bezpiecznie siedział w kraju bo nie jest wojskowym. Głupek nie wie, że Polska w stanie wojny może go zmobilizować i wysłać na front i wtedy żarty i głupoty wylecą mu z głowy. 

Bzdury  to  piszesz  ty   nawet  nie  miałeś  bladego  pojęcia    odnośnie  tego  czy  Polak może  jechać  walczyć  w innej armii i jak to  wygląda .

Pisanie  bzdur  że  ja  cywil  ma jechać  walczyć   na ukrainę   pokazuje  jak niski  jest  twój  poziom intelektualny.  

Jedynie  pomoc   wojskowa   na  ukrainie  ma  sens   a  nie   jeden  niewyszkolony cywil.

Tylko  takie  głupki   jak  ty  łudzą  się  że  Putin  zatrzyma  się   na Ukrainie   on  za chwilę  przyjdzie  do  nas   więc  lepiej   pomóc  ukraińcą  go  pokonać  jak  walczyć   unas   samodzielnie   bo     z  ukrainą  mamy  jakąś  szansę   jak  pokona  ukrainę     my  sami  tak   samo   szans  nie  będziemy  mieli   stawić  mu  czoła. 

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Strategia Putina to jest akurat już prosta jasna i widoczna. Bombardowania mają wygonić z Ukrainy jak najwięcej Ukraińców. Najlepiej do Polski. Dlatego niszczy się bloki, domy szkoły. Strzela do ludzi by ich wystraszyć. Zarazem nie bombarduje Lwowa by wskazać jasny kierunek ewakuacji i ją umożliwiać.

Putin chce pozbyć się z Ukrainy nie potrzebnych mu do niczego ludzi wrogo nastawionych do sowietów. Mu potrzebna jest jedynie ziemia. By powiedzieć swoim, że wygonił z ukrainny banderowców i nazistów i przyłączył ja do sowietów.

Tak więc @Denwer nie wysyłaj tak prędko naszych żołnierzy do spółki z zachodem tam na wojnę. Bo jeszcze w kraju bez wojny będziemy mieli kupę problemów z milionami uchodźców. Ciekawe jak wtedy Pinokio pojedzie do UE prosić pieniądze na ich utrzymanie. Jak Szydło i on i pis tak pluli na UE gdy trzeba było pomóc krajom południa UE gdy ich uchodźcy zalewali. Bo póki co to widzę, że pisowski rząd w kwestii udzielania miejsc pobytu uchodźcom z Ukrainy bazuje głównie na dobroci prywatnych osób samemu nie wiele w tej kwestii robiąc.

Tak  właśnie  pisze    ruski  Troll   straszyć    Polaków    kobietami  z dziećmi  uciekającymi   przed   wojną.   I do tego  głupek   chce  się  chować  za  armią   przed  kobietami  z  dziećmi   😂 typowy  człowiek  pi*da  

Rzad  Pisowski   akurat  jest  chwalony  na całym świecie    A Prezydent  i  Pani  Prezydentowa  jest  chwalona  przez  samego  Prezydenta  Ukrainy   już  sobie  wyobrażam jak takie głupol  jak  ty   wścieka  się  jak  Prezydent  Ukrainy  tak  chwali  Prezydenta  Andrzeja  Dudę 

FNMmQ5lWUAQzxWM?format=png&name=small

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Jedynie  pomoc   wojskowa   na  ukrainie  ma  sens   a  nie   jeden  niewyszkolony cywil.

Ważne jest wyważenie poziomu chwalenia się tymi działaniami. Chwalenie się na masową skalę też nie jest mądre, bo daje paliwo ruskiej propagandzie jak to zachodni faszyści wspierają a wręcz dążą do zniewolenia Rosji. Stanowisko NATO iż żołnierze sojuszu nie będą walczyć na Ukrainie też jest ważne. Ale czego oczy nie widzą tego sercu nie żal, więc radziłbym wstrzemięźliwość.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Denwer napisał:

(sraty taty ) ty   wścieka  się  jak  Prezydent  Ukrainy  tak  chwali  Prezydenta  Andrzeja  Dudę

Akurat tak nazabiegali, że ruski sołdat sobie zrobił korytarz humanitarny w swoją stronę czyli żywe tarcze chronią zaopatrzenie...

mirro napisał:

3 minuty temu, Denwer napisał:

Ważne jest wyważenie poziomu chwalenia się tymi działaniami. Chwalenie się na masową skalę też nie jest mądre, bo daje paliwo ruskiej propagandzie jak to zachodni faszyści wspierają a wręcz dążą do zniewolenia Rosji. Stanowisko NATO iż żołnierze sojuszu nie będą walczyć na Ukrainie też jest ważne. Ale czego oczy nie widzą tego sercu nie żal, więc radziłbym wstrzemięźliwość.

Ale też chwalenie się tym co nie następuje czyli samolotami z zachodu oraz lotniskami z Polski może ładnie odwrócić uwagę od tego co dzieje się naprawdę...

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Ale też chwalenie się tym co nie następuje

OPSY ma swoje prawa, rządzi się swoją logiką i nigdy nic do końca nie jest takie, na jakie wygląda.

Opublikowano (edytowane)

jesli juz to z czernihowa,ja jestem z czenichowa wiec odpowiem grzesiowi jak zwykle-jestes glupkiem i wiele razy to udowodnilem ...

okazalo sie jedynymi zwolennikami rosji sa platni zdrajcy-ulman , psychicznie chorzy-ci chwilowo znikneli i prawdziwe szury jak grzes....

dziwna korelacja - choc dobrze swiadczy o polskim spoleczenstwie,tylko margines popiera putina

w miedzyczasie dwoch psychicznych sie pojawilo znowu

Edytowane przez jacus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v