Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

Od pejsatych ukrów

To u ruskich też są pejsate 🤔

Opublikowano
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

A ja mieszkam między największą elektrownią i 32 bazą w Łasku 🥴 , jak Rusek popije brymuchy i źle wprowadzi współrzędne to rakieta przypierdoli w moją stodołe 🤨

Tak swoją drogą to ciekawe czy takie zniszczenia obejmuje ubezpieczenie. Co prawda jest zapis o upadku statku powietrznego ale rakieta to nie samolot. Ciekawe. Może biorą z OC sprawcy🤔😀

Opublikowano

Pokoju prędko nie będzie , Rosja nie odpuszcza jeden cel ma NATO za odrę .

Ten postulat jest nie możliwy do spełnienia przez NATO .

Putin co raz głośniej i częściej powtarza że została wypowiedziana wojna Rosji przez zachód nakładane sankcję na Rosję .

Jak komuś się wydaje że Rosja ustąpi to się mocno myli nie tym razem .

Rosja grozi atakiem na członka NATO - co zrobi NATO będzie bronić ? .

Władek chce wojny z NATO i się nie cofnie - to co robi na Ukrainie to Niemcy robili podczas 2 wojny światowej żadnych zasad .

Opublikowano (edytowane)

Jedno co kacapom się na pewno uda to zrujnowanie gospodarek; Ukrainy, swojej i okolicznych jeśli będą miały głupie rządy. Czy będzie wielu którzy na tym zyskają? na pewno ale mniej od tych którzy stracą.

rosjanin na swoje własne życzenie staje się gatunkiem człowieka podrzędnego, prymitywnego w odbiorze coraz większej części planety

a czy zdolny jest tę planetę zniszczyć? coraz więcej pokazuje że jeśli będzie wierzył we własną bezkarność to tak a jako że rosjanin to nacja prymitywna jedynie emanacja siły do prymitywnych istot przemawia

i bądź tu mądry jak z takim stworzeniem sobie poradzić zachowując maksimum humanitaryzmu.

napisałem "gospodarka Ukrainy"? to kolejny temat że aż można powiedzieć - żarty mnie się trzymają z samego rana

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
galan99 napisał:

Co po tym  że ma 7 dych na karku jak go nie ubiją swoi to normalności nie będzie , niech nikt nie liczy że teraz Rosja się wycofa i powie przepraszamy .

Lepiej aby go poprowadzili w kajdanach. Jak ubiją to ludzie zaczną bitwy o relikwie

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

Jedno co kacapom się na pewno uda to zrujnowanie gospodarek

Po każdym dołku przychodzi odbicie. Korona uświadomiła jak bardzo zależni jesteśmy od Chin wojna może pokaże jak bardzo Europa się myliła jeśli chodzi o uzależnienie od Rosji. 

Opublikowano

Przycisnęło wszystkich -> brak komponentów i półprzewodników z Chin i co ? I nic producenci czekają a fabryki się budują ale to potrwa kilka lat bo kadra, technologia, materiały wywieźliśmy do Chin. 

• Like 1
Opublikowano

Brak półprzewodników jest w dwudziestym pierwszym wieku takim samym problemem jak brak paliwa czy artykułów do higieny osobistej. Za głód w tym państwie i tym czasie może uchodzić nawet brak tureckich pomidorów w supermarkecie. A jak by nie daj boże brakło tanich cycków kurzanych w biedrze, ludzie wywożą rząd do drugiego pokolenia na taczkach. 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Andrzej i Agata   Duda  💪💪

Widać kto Polak czy ukr jest ważniejszy dla długopisa. 😡

Opublikowano

Było powiadane że będzie głód na świecie tylko nikt nie wiedział jak to może być a wiec w ten sposób że wojna na Ukrainie .

Tego dylematu Zachód nie chce rozwiązywać. W tej chwili ta rzeczywistość jest okrutna dla Ukrainy, bo tak, pozostaje sama w konflikcie z Rosją, choć wspierana przez wiele państw Zachodu. Stabilność na naszym kontynencie w bardzo dużym stopniu zależy od tego, co zdarzy się na Ukrainie. Jeśli Ukraina upadnie, a Putin uzyska własne cele, to może być to wstęp do czegoś gorszego. Dziś polityka Moskwy wydaje się radykalnie nieobliczalna. Rozumiem ostrożność Stanów Zjednoczonych .

Ameryka nie wda się w konflikt z Rosją , bo są Chiny .

Opublikowano
mirro napisał:

Oooooo jak ja rozumiem jego rozpacz , że sie z tym konwojem zabawić nie może.

Pod Bagdadem to już było... ale oni nie mieli pancyra. Przy czym i to jest do przełamania...

PRIMO napisał:

Przed chwilą, Denwer napisał:

Majster. Sąsiedzi Cię jeszcze tolerują?

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

To ja jeszcze ich kretyniactwo toleruje. 🤨

Ku🤬 żeby ukr miał większe swobody u nas niż rodowity Polak to już jest czyste sk🤬.

Opublikowano
29 minut temu, PRIMO napisał:

nie  wysilaj  się  te  ruble  które  ci  obiecali  na kremlu  wartości już  nie  mają  :D  :D  :D    z czego ty będziesz teraz  żył   tylko  socjal  ci  pozostał  :D  :D  :D  

FNF0NBzXwAgHaWF?format=jpg&name=small

Opublikowano
PRIMO napisał:

2 minuty temu, DTaras napisał:

To ja jeszcze ich kretyniactwo toleruje. 🤨

Ku🤬 żeby ukr miał większe swobody u nas niż rodowity Polak to już jest czyste sk🤬.

Popadłeś w obszar trudny humanitarnie i nie wierzę, że świadomy tego nie jesteś. Jakieś lekarze bez granic powinny w ciągu tygodnia, dziesięciu dni zareagować. Chyba, że nasze asy stwierdzą, że to niepotrzebne ale wątpię.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v