Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Ale się wkó......Właśnie wróciłem z przychodni w Sieradzu byłem tam z córką. Zapisana od miesiąca do lekarza, zachodzimy do poczekalni a tam tłum Ukraińców i wszyscy z ważnymi problemami. No ale dobra idziemy do rejestracji po numerek a baba mi mówi że dzisiaj córki lekarz nie przyjmie bo Ukraincy mają pierwszeństwo i brakło numerków. I to nie tylko mnie tak urządzili. Awantura jak h... aż ochronę wezwali. No to kim ja w tym kraju w końcu jestem do ku. 

A jak każdemu mówię że krus czy ZUS to fikcja to się każdy ze mnie śmieje, tożsamo jest z państwową służbą zdrowia. 

Kim? Tak jak my wszyscy pachołkiem systemu.  

Opublikowano
4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Ale się wkó......Właśnie wróciłem z przychodni w Sieradzu byłem tam z córką. Zapisana od miesiąca do lekarza, zachodzimy do poczekalni a tam tłum Ukraińców i wszyscy z ważnymi problemami. No ale dobra idziemy do rejestracji po numerek a baba mi mówi że dzisiaj córki lekarz nie przyjmie bo Ukraincy mają pierwszeństwo i brakło numerków. I to nie tylko mnie tak urządzili. Awantura jak h... aż ochronę wezwali. No to kim ja w tym kraju w końcu jestem do ku. 

Niestety dojną krową. Ups, przepraszam- bykiem.

1 godzinę temu, dysydent napisał:

podobno żydki konszachtują z kacapami i potajemnie samego premiera do putina wysłali

Czyli normalka dla nich.

Materializm ponad wszystko zawsze i wszędzie.

Opublikowano (edytowane)

To jest okupacja. Ni huhu, żadnej pomocy  niech ich Mateusz utrzymuje jak taki miłościwy. Osoby które nie wniosły do naszego systemu zdrowotnego ani grosza są w nim w tym momencie uprzywilejowane. 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
6 godzin temu, Morion napisał:

Jeśli mową o całym kraju, ale jeśli do jakiejś gminy czy powiatu przybędzie kilkaset czy kilka tysięcy ludzi to już nie będzie tak kolorowo. 

A swoją drogą ciekawe co z zakładami karnymi i więźniami którzy się tam znajdowali? 

Ciekawe, że więźniowe pozaciągali się w większości do ochotniczych batalionów samoobrony

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Jestem elektoratem PiS mam się bać ? 

Tu tylko tak pierdzielą , wielkie maczo w gumofilcach a stanie przed takimi Moskal to wtedy pogadamy... ,mam znajomych całą mase nie popiera pisiorów a tak samo boją się wojny

Konfliktu zbrojnego tylko  głupi się nie boi 🤷

Opublikowano

W moich stronach domy weselne i inne lokale dostają 120zł/osoba/doba. Info od kolegi który ma bliski kontakt z takowymi lokalami. Ale oczywiście niesprawdzona.

Natomiast bodaj w Przemyślu proszą o tysiące prześcieradeł,  poszewek bo muszą codziennie zmieniać na nowe.  Ukraińcy nie życzą sobie używanych ubrań...

No, sam nie wiem...🤔

Może by tak na szybko jakie hotele 5 gwiazdkowe zaoferować?

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki napisał:

a co to za przychodnia w sobotę działa ? bo ja żadnej nie znam takiej , w sobote to zawsze było pogotowie .

Prywatna na NFZ. Zdrowie, nawet w niedziele. 

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

Nieeeee , ale nie wychodź z domu po zmroku.:lol:

No co ty? Uwielbiam wyjść wieczorową porą, bilard, alkohol, karty to raczej mój klimat. Wyjść o ósmej wrócić o siódmej;) Ciężko usnąć mi przed dwunastą.

Co do przypadku @marcin19071980 podaj dokładną nazwę placówki opiszemy, najlepiej zadzwonić jeszcze do NFZ i poprosić o stanowisko i wyjaśnienia. 

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Co do przypadku @marcin19071980 podaj dokładną nazwę placówki opiszemy, najlepiej zadzwonić jeszcze do NFZ i poprosić o stanowisko i wyjaśnienia. 

W Lublinie w szpitalach to samo. Cyrk na kółkach. Ktos im wydał takie polecenie i tak robią.

2 minuty temu, hubertb napisał:

No co ty? Uwielbiam wyjść wieczorową porą, bilard, alkohol, karty to raczej mój klimat. Wyjść o ósmej wrócić o siódmej;

Eeeeee tam. Lepiej było wyjść w piątek a wrócić w niedzielę wieczorem.:lol:

Opublikowano (edytowane)

Na fejsie juz sie tam gotuję więc pewnie dojdzie gdzie trzeba. To polecenie z góry więc i tak będę mieli to w tyle. A jeszcze dodam że w całym mieście niema ropy bo chyba wszystkie stacje czekają na poniedziałek. 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)

"Koncern naftowy Royal Dutch Shell zapowiedział, że zyski z każdej zakupionej rosyjskiej dostawy ropy przeznaczy na fundusz pomocy humanitarnej dla Ukrainy. Shell kupił w piątek ładunek rosyjskiej ropy naftowej po rekordowo niskim koszcie."

e! e! e!
a prowizja za patent to ch...? :ph34r:;)

Dnia 25.02.2022 o 19:53, dysydent napisał:

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-rosja-drastycznie-zwieksza-podaz-surowcow,nId,5854983

może by tak pomysł aby co ruskie to jeśli kupować to po cenach nie wyższych niż... np kosztów pozyskania plus jakieś tam ze dwa % marży

albo coś w tym stylu a technicznie top możliwe własnie gdy banki obsługujące rosję są w ramach sankcji pod kontrolą\

jest tylko jeden haczyk a nawet dwa
- bo tak właśnie cały zachód się dorobił na "drugim i niższych światach" i dorabia sie dalej i tylko wyda się mechanizm tego
- cena może okazać się zbyt uczciwa :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Ukraińcy nie życzą sobie używanych ubrań.

Nie nie, nie chcą ubrań z porządków szaf. Ja też bym takich nie chciał. 

Co do placówek medycznych nie wiem u nas działa wszystko normalnie jak w zegarku tzn. masz raka czekasz miesiąc. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

Shell kupił w piątek ładunek rosyjskiej ropy naftowej po rekordowo niskim koszcie."

Może to ten tankowiec co się błąkał z ruską ropą, bo brytyjscy portowcy kazali mu sp***rzać i odmówili rozładunku.:lol:

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Rosja miała wpływ w UE przez kumpla Kaczyńskiego i Morawieckiego tj Orbana

Rosja  miała w pływ  w UE  poprzez  Angelę  Merkel   kumpele  D tuska   a nie  orbana który  to  nic nie może w UE  

To D  tusk   chciał  sprzedać  LOTOS  Rosjaną 

To za czasów  D tuska  ponad 90%  ropy    która  kupował  Orlen  pochodziła  z Rosji 

Który blokuje sankcje na Rosję i który jest wielkim sprzymierzeńcem pisu i Putina w rozwalaniu UE.

Orban  nie  blokuje  żadnych sankcji  Robią  to  Tuska  Niemcy.

Receptą Rosji na wpływy w UE byli Orban, Kaczyński Leppen i kilku innych

Tą  receptą  była   Angela  Merkel   kumpela  D Tuska

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

To D  tusk   chciał  sprzedać  LOTOS  Rosjaną 

A Morawiecki zakłady azotowe,:lol:

8 minut temu, Denwer napisał:

Orban  nie  blokuje  żadnych sankcji  Robią  to  Tuska  Niemcy.

A pewnie że nie blokuje i nawet posuwa sie trochę dalej.:lol:

https://www.rp.pl/opinie-polityczno-spoleczne/art35811381-michal-szuldrzynski-rosja-napada-na-ukraine-a-orban-wbija-polsce-noz-w-plecy

Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

Może to ten tankowiec co się błąkał z ruską ropą, bo brytyjscy portowcy kazali mu sp***rzać i odmówili rozładunku.:lol:

i tak nalegam na dochodzenie czy

15 minut temu, dysydent napisał:

- cena może okazać się nie była zbyt uczciwa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v