Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
20 minut temu, mirro napisał:

TY to jednak potrafisz rozpieprzyć mnie na łopatki.😂

PiS wykosił wszystkie polskie prywatne firmy które zajmowały się na poważnie dronami, ponieważ zamówienia na uzbrojenie miało być kierowane tylko do podmiotów z 50% udziałem właścicielskim państwa. Tak oto dzielny PiS wykończył konkurencję na polskim rynku stawiając na podmioty państwowe, które nie potrafiły niczego zbudować . Jak się okazał że nic z tego nie będzie to zwrócono się w kierunku Turcji. Oczywiście wcześniej były szumne zapowiedzi że w Powidzu będą stacjonować Predatory, ale nikt nie wiedział w czyjej gestii będzie ich użycie, ani nawet czy Polska będzie w ogóle mogła z nich korzystać.

To jest trol. On nie myśli co wkleja byle by było źle o Tusku czy opozycji. Nie ważne czy prawda czy nie.

• Like 1
Opublikowano

Szkoda tylko że takie są właśnie owoce PiSowskiej polityki stawiania na PGZ jako jedynie słuszny podmiot mogący uzbrajać WP. A sama PGZ to niewydolny, zgnuśniały twór z porąbanymi prezesami i związkami zawodowymi dbającymi tylko o swoje koryto. Nie mają konkurencji na polskim rynku i wali ich wszystko.

Opublikowano

Jak wszystko państwowe. Co ciekawe widać, że to nie działa. Zaś spor ludzi ciągle wieży w te zakłady państwowe. Nawet Białoruś chwalą, ze się ich nie pozbyła. 

Opublikowano
21 minut temu, mirro napisał:

Szkoda tylko że takie są właśnie owoce PiSowskiej polityki stawiania na PGZ jako jedynie słuszny podmiot mogący uzbrajać WP. A sama PGZ to niewydolny, zgnuśniały twór z porąbanymi prezesami i związkami zawodowymi dbającymi tylko o swoje koryto. Nie mają konkurencji na polskim rynku i wali ich wszystko.

Amerykanie pokazują, że prywatne tylko ma sens. Prywatne rakiety latają w kosmos. Prywatne satelity robią zdjęcia wojsk ruskich szykujących się do ataku na Ukrainę. A w Polsce komunistyczny pis mówi, że tylko państwowe. Bo jak za komuny z państwowego lepiej kraść i o to pisowi chodzi.

Opublikowano

Forumowe  Trolle  swego czasu obśmiewali  i kolejny już  raz   ich  kremlowska propaganda  do  kosza.

Opublikowano

Akurat satelity komercyjne, w tym do programów rolniczych, mogą w ten sposób przykryć rzeczywistą działalność. Jakiś w końcu analityk, z prawdziwego obrazu wykminia raport a w gazetach jest szczątkowa informacja okraszona zdjęciami prywatnej firmy. Brakuje tylko emblematu "press" na obudowie tegoż urządzenia.

Opublikowano (edytowane)

@Denwer z tymi słowami L Kaczyńskiego to się akurat trzeba zgodzić. Rosja miała wpływ w UE przez kumpla Kaczyńskiego i Morawieckiego tj Orbana. Który blokuje sankcje na Rosję i który jest wielkim sprzymierzeńcem pisu i Putina w rozwalaniu UE. Nawet tak kiepski prezydent jak Kaczyński czasami umiał przewidzieć przyszłość.

Receptą Rosji na wpływy w UE byli Orban, Kaczyński Leppen i kilku innych

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Rok 2022 może być bardzo trudny dla całego świata .

Powódź w Australii. "Bomba deszczowa", która niszczy wszystko na swojej drodze

W wyniku powodzi, która nawiedziła wschodnią Australię, zginęło już 17 osób. Ulewy, podczas których spadła rekordowa ilość wody, zniszczyły tysiące domów. Państwowe służby kryzysowe ostrzegają, że to nie koniec i kolejne miejscowości dostają teraz ostrzeżenia o potencjalnej ewakuacji.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/australia-gigantyczne-ulewy-niszcza-wschodnia-australie-bomba-deszczowa/qyff3jt,79cfc278

Sowiety strzelają do ludzi cywilnych protestujących na ulicy to jest żeś  .

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Tacy to polscy patrioci mocni w gębie ale jak co do czego to Pierwsi po socjal ,pierwsi po paliwo (paniczny czwartek) ,pierwsi po paszporty ,pierwsi na granicy zachodniej.🤨😫

Opublikowano

5 marca 1940 r. na najwyższym szczeblu sowieckich władz zapadła decyzja o wymordowaniu polskich jeńców wojennych z obozów w Kozielsku, Starobielsku i Ostaszkowie oraz Polaków przetrzymywanych w więzieniach NKWD na obszarze przedwojennych województw wschodnich RP. Na wniosek komisarza spraw wewnętrznych Ławrientija Berii, Józef Stalin i jego najbliżsi współpracownicy podpisali nakaz rozstrzelania bez procesu sądowego łącznie prawie 26 tys. Polaków. Na podstawie tego dokumentu w Katyniu i innych miejscach Sowieci wymordowali około 22 tys. oficerów Wojska Polskiego, policjantów, funkcjonariuszy Straży Granicznej, Korpusu Ochrony Pogranicza i Służby Więziennej oraz polskich urzędników państwowych. PAMIĘTAMY!

Może być grafiką anime przedstawiającą 4 osoby i ludzie stoją

Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

Tacy to polscy patrioci mocni w gębie ale jak co do czego to Pierwsi po socjal ,pierwsi po paliwo (paniczny czwartek) ,pierwsi po paszporty ,pierwsi na granicy zachodniej.🤨😫

A co zrobisz ?  Nikogo nie zmusisz żeby czekał na śmierć 

14 minut temu, hubertuss napisał:

A większość popiera pis. Tacy pierwsi by uciekli. Bo jak mówią krowa co dużo ryczy w tym przypadku o patriotyzmie. Mało mleka daje.

Ten drugi Ulman  ,bez słowa PiS minuty nie potraficie wytrzymać 🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Forumowe  Trolle  swego czasu obśmiewali  i kolejny już  raz   ich  kremlowska propaganda  do  kosza.

Zostało to obśmiane i samo obśmianie przyniosło dobry rezultat, bo producent wziął się w garść i zainwestował w pewne urządzenia, które dopiero pokazały jaka jest prawda w wykonaniu podzespołów. Temat ten był rozkminiany na jednym z forów wojskowych i to w takim stopniu gdzie użytkownicy wskazywali producentowi jak podejść do tematu. Inaczej do dziś klepali by tandetę a tandeta dalej nie przechodziłaby prób poligonowych. Oczywiście było to za trudne dla osób biorących za to pieniądze. A wręcz im to było nie na rękę. 

Jakbyś @Denwer choć w malutkim procencie orientował się w jakim bagnie to pływało, to byś nie wklejał takiego czegoś. 

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

A co zrobisz ?  Nikogo nie zmusisz żeby czekał na śmierć 

Marcin bo to są zwykli "TCHÓRZE"!!!

6 minut temu, Ursus932 napisał:

Ten drugi Ulman  ,bez słowa PiS minuty nie potraficie wytrzymać 🙆‍♂️

Niestety ale tu ma rację,większość tych tchórzy to elektorat Pisu.

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

podobno żydki konszachtują z kacapami i potajemnie samego premiera do putina wysłali

I co może oznaczać  🤔 , może kupują Ukrainę od putka , a stać ich 😛

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, PRIMO napisał:

Marcin bo to są zwykli "TCHÓRZE"!!!

Niestety ale tu ma rację,większość tych tchórzy to elektorat Pisu.

z tym bym uważał bo jak by tak sprawdził  to statystyki mogły by co innego pokazać

elektorat ten nie rozumie jeszcze co się dzieje i odpowiednikiem są obecni uchodźcy z Ukrainy kiedy w zasadzie jest na sensowną ewakuację coraz bardziej za późno.
tak przewidujący elektorat ten nie jest aby już teraz otwierał sobie drzwi na cały świat a nie tylko do unii gdzie wystarczy tylko dowód osobisty.

wystarczy tylko statystyki które nawet może i ktoś zrobi - że pragmatycznie powtórzę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Według mnie ta cała sytuacja tylko siło zostanie rozwiązana, prędzej czy później kacap wygra ale raczej później, ale wygra niestety i takie będzie rozwiązanie tej sprawy, i wtedy bedziem mieli od wschodu federacje kacapów.

Tu jeden czy drugi musi wygrać, niema innego rozwionzania

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

To co najgorsze co może być kacapy z PGR świnią będą granicę molestować 24 godzin na dobę .

Sowietowi kończą się zapasy na Ukrainie amunicji mosty wysadzone .Zienia rozmarzła może kacap padnie .

Opublikowano

Najlepiej by było bardzo im tego życzę,jak pokazują to tam same małolaty przed 20 w wojsku jak ich pokonają to Putin wyśzle kolejnych i powiedzo im ze jak nie benda walczyć to im rodziny pomorduje.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ale się wkó......Właśnie wróciłem z przychodni w Sieradzu byłem tam z córką. Zapisana od miesiąca do lekarza, zachodzimy do poczekalni a tam tłum Ukraińców i wszyscy z ważnymi problemami. No ale dobra idziemy do rejestracji po numerek a baba mi mówi że dzisiaj córki lekarz nie przyjmie bo Ukraincy mają pierwszeństwo i brakło numerków. I to nie tylko mnie tak urządzili. Awantura jak h... aż ochronę wezwali. No to kim ja w tym kraju w końcu jestem do ku. 

Edytowane przez marcin19071980
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v