Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

tak samo bezpieczne jak palenie papierosa przy tankowaniu benzyny. 

no to akurat w niczym nie przeszkadza.

Opublikowano

z tego co dał o sobie wiedzieć @Ulman  żadnym pracodawcą nie jest a co najwyżej zleceniodawcą

postawa pogardy do pracownika zamiennie przez Niego "gamoniem" nazywanego w mojej ocenie sprawia że nigdy pracodawcą nie będzie nawet jeśli spełni wszelkie formalno prawne tego warunki

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Co ten saszka kombinuje ? 

Jakby wiedział że mamy HIMARS z pociskami ponad 200 km ,to by nie stawiał. A tak wie że takich nie kupiliśmy i stawia.😂

Oto szczyt cudów z naszej wspaniałej telewizji. Atak nuklearny na Ukrainę.

FM_3i2TXwAIoijo?format=jpg&name=900x900

Opublikowano (edytowane)

trzeba sfabrykować fake newsa który za bardzo by nie ukrywał że jest fake jako to Polska po cichu już dawno uruchomiła produkcję podró... zamienników ;)

no chyba że uruchomiła to cicho siedzieć

a tylko ocenić kiedy podrzucić łukaszence linka do tego posta lub czegoś w tym stylu.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Co wy macie z tą diagnostyką chorób ? Co stronę lub dwie jeden u drugiego choroby psychiczne wykrywa. 

Tu jest kilku specjalistów 🤭

56 minut temu, dysydent napisał:

z tego co dał o sobie wiedzieć @Ulman  żadnym pracodawcą nie jest a co najwyżej zleceniodawcą

postawa pogardy do pracownika zamiennie przez Niego "gamoniem" nazywanego w mojej ocenie sprawia że nigdy pracodawcą nie będzie nawet jeśli spełni wszelkie formalno prawne tego warunki

Nie jeden by mu gębe obił za takie zachowanie wobec pracownika 

Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Ach jak pierdolnie Elektrownia Atomowa to Europa będzie skasowana na 20 lat z upraw a ludzie będą świecić .

Podobno elektrownie atomowe nie wybuchają tak łatwo jak się nam wydaje. Trzeba się trochę postarać aby to zrobić. Co w sumie się już udało, ale ludzie jakoś nie świecili. 

Opublikowano

dobra , chciałem się podroczyć :D , a tak poważnie to zalezy ilu tych ukrainców zostanie i spróbuje tu układać sobie życie , pewnie zachodnie koncerny na Ukrainie zatrudniały kilkaset tysiecy  osób a produkcje eksportowały jako pół fabrykanty do europy i teraz trzebabedzie produkcje przeniesc tylko dokąd ?

Opublikowano
2 godziny temu, hubertb napisał:

Co wy macie z tą diagnostyką chorób ? Co stronę lub dwie jeden u drugiego choroby psychiczne wykrywa. 

zaklad o transporter wodki, ze ci ktorych uwazam za chorych tacy sa?? nietrudno to wywnioskowac z ich postow, zreszta ze dwoch sie przyznalo do swoich problemow ze "sluzba zdrowia" lista jest na szczescie bardzo krotka-z tych aktywnych to 4  i ulman  wcale do nich nie zalezy 😛 przynajmniej na razie nie wiadomo jak sie sytuacja potoczy..

Opublikowano

coraz bardziej poważnie przemyślam czy aby nie bylo by lepiej jakby pudel zatalowal Polskę albo inny kraj NATO. Oni juz pokazali ta swoją wyśmienita armię i sądzę że nasi sojuszniczy jakby naprawdę ruszyli jak jeden mąż to pudla by tylko atomowka uratowala albo doszczetnie go pogrążyła

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, jarecki napisał:

dobra , chciałem się podroczyć :D , a tak poważnie to zalezy ilu tych ukrainców zostanie i spróbuje tu układać sobie życie , pewnie zachodnie koncerny na Ukrainie zatrudniały kilkaset tysiecy  osób a produkcje eksportowały jako pół fabrykanty do europy i teraz trzebabedzie produkcje przeniesc tylko dokąd ?

odpowiedź tylko do cytatu i może być przez innych niewłasciwie zrozumiana
wiem że Ty jako tako rozumiesz czym jest pieniądz to rzeczywiście wzrost popytu plus zastane zasoby pozwala wygenerować„ więcej pieniądza. Jest jeden warunek - te zasoby muszą być przetworzone na zbywalny produkt i zasiłkowanie uchodźców i tak będzie musiało jakieś być ale najlepiej aby szybko oddali to w podatkach czyli sami zapracowali na te 500+ dla swoich dzieci a tak się składa że Polska ma problemy ... rynek pracownika

trzeba szybko przenieść te utracone moce produkcyjne z Ukrainy i trzeba zadbać aby proporcjonalnie tam gdzie owych uchodźców najwięcej i jest to rola władz i jeśli tę okazję przegapi polski rząd to ... może Ukraińcy nie wytłuką wszystkich najemników do likwidacji rządów i będzie kim bodaj postraszyć ;)

dużo by jeszcze ale teraz tak szybko się wszystko dzieje że czasem szybciej niż tego opisywanie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

czego nie muszę nie sprzedaję a z wpływów za to co muszę sprzedać kupuję wszystko ze środków produkcji na ile mnie stać nawet jeśli na już nie potrzebne ale może poleżeć a potrzebne w produkcji której na pewno nie zamierzam zaniechać.

za stary jestem na kredyty i nie myślałem nawet jaką strategię tu przyjmować tak że w tej kwestii sam jestem ciekaw co robią młodsi
czyli przyłączam się do pytania

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
22 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jak reagujecie na panikę na na rynkach rolnych i giełdach światowych ?

Czekam, kukurydza w magazynie a cena rośnie ;) Paliwo, opryski, nawozy i inne środki produkcji na sezon zakupione

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v