Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po chol.... ta Ukraina teraz się ryje do UE jak sami nie wiedzą czy do końca tygodnia istnieć będą. Wydaje mi się że teraz mają inne problemy. Ciekawe co stanie się tą gotówką która wartkim strumieniem tam płynnie. 

Opublikowano
Przed chwilą, jacek1296 napisał:

Przez te kilka dni weszli do nas przedstawiciele ponad 120 nacji.

Mur na granicy z Białorusią okaże się niepotrzebny,każdy kto chce wejść wejdzie na granicy południowo wschodniej

• Like 1
Opublikowano

Wielu ma mi za złe że twierdzę że lud jest durny. Jak nazwac sytuację gdy miesiąc temu nie chcieli wpuścić żadnego uchodźcy a teraz chca wpuszczać wszystkich?

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Karabin (nie wiem jaki, bo nie miałem z nimi doczynienia), uważam, że każdy chłop\rolnik\miastowy powinien mieć we własnym domu - i te podstawowe przeszkolenie z używania karabinu. I amunicji na zapas.

• Like 1
Opublikowano

Chłopaki @mirro i @DTaras , do tego może jeszcze @hubertb i @dysydent , wy jesteście ogarnięci w temacie to powiedzcie  czemu Ukraińcy nie napierdzielają w ten konwój co zmierza do Kijowa już teraz 🤔 , przecież można zrobić tam niezły sajgon już teraz wystarczy rozdupcyć cysterny itd 

Opublikowano

Pewno już się wyprztykali z tego co im zachód przed wojną dostarczył. Ale niech się fachowcy wypowiedzą 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Wielu ma mi za złe że twierdzę że lud jest durny. Jak nazwac sytuację gdy miesiąc temu nie chcieli wpuścić żadnego uchodźcy a teraz chca wpuszczać wszystkich?

Bo wtedy to nie byli uchodźcy. Nie wiem czemu ty nie możesz tego zrozumieć. 

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał:

Murzyny do domu do Afryki 🤚🏾!!!

w Zamościu na lotnisku kilku widziałem, z jednym se nawet nieco pogadałem
Ci też do domu? Oni z USA przylecieli

jak Wam mało to wyczytałem że jeszcze pd amerykańscy Indiance się do nas wybierają       

"Minister spraw zagranicznych Argentyny Santiago Cafiero zarządził w poniedziałek wysłanie tzw. białych hełmów na granicę polsko-ukraińską z misją humanitarną, aby pomóc obywatelom, którzy utknęli w tym rejonie - poinformował rząd z Buenos Aires."

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Chłopaki @mirro i @DTaras , do tego może jeszcze @hubertb i @dysydent , wy jesteście ogarnięci w temacie to powiedzcie  czemu Ukraińcy nie napierdzielają w ten konwój co zmierza do Kijowa już teraz 🤔 , przecież można zrobić tam niezły sajgon już teraz wystarczy rozdupcyć cysterny itd 

a czym? Bo te ręczne wyrzutnie to mają zasięg do 150 m. Trzeba blisko podejść, a przewagi w powietrzu nie mają, aby swobodnie czymś podlecieć. Szczególnie, że tam pewnie jest broń przeciwlotnicza 

Opublikowano

Chłopy tam żadnych ciapatych nie ma, po pierwsze nie pchali się do Ukrainy bo nie przypuszczali że będzie wojna. Po drugie naciąganą teorią jest żeby przeleźli przez kraj w którym obywatele napier.. do wszystkiego co Ukraińcem nie jest. 

Opublikowano
6 minut temu, 4pakplus napisał:

Karabin (nie wiem jaki, bo nie miałem z nimi doczynienia), uważam, że każdy chłop\rolnik\miastowy powinien mieć we własnym domu - i te podstawowe przeszkolenie z używania karabinu. I amunicji na zapas.

Jestem jak najbardziej za , sam potrafię obsłużyć "9" , beryla , AK 47 , PK/PKM ( takiego nawet miałem na stanie)  , do tego jeszcze kbks i wiatrówka 😊 , także myślę z każdym innym dam też sobie radę 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Chłopy tam żadnych ciapatych nie ma, po pierwsze nie pchali się do Ukrainy bo nie przypuszczali że będzie wojna. Po drugie naciąganą teorią jest żeby przeleźli przez kraj w którym obywatele napier.. do wszystkiego co Ukraińcem nie jest. 

som, som. tera przyjdom i zjedzą wszystek polski socjal... :ph34r:

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

@Ursus932 Pamiętasz Twoją telenowele z zakupem fetora?

Nie sztuką jest złapać króliczka lecz go gonić 

To nie była telenowela 🤷 , po prostu tak wyszło 🙂

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Obserwujesz tylko to co pokazuja ci media i powtarzasz narrację redaktorków którzy powierzchownie i życzeniowo oceniają sytuację. Putin to stary skurczybyk i KGBowiec i to co widzisz z wierzchu i co ci sie wydaje najpewniej jest jedynie cząstką tego o co idzie ta gra. Ja jestem bardzo daleki od łykania oficjalnej narracji.

Właśnie. To już jest stary komuch. Nie ogarnia może już wszystkiego jak dawnej. Bo na razie przegrywa na pewno wojnę informacyjną. Załęcki nagrywa filmiki, tweety pisze które ludzie na całym świecie czytają. Potem idzie presja na rządy aby coś z tym zrobić. 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Ursus932 napisał:

tej nocy troche sie zabawią trochę , tak do 500 metrów mogą atakować 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
22 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Po chol.... ta Ukraina teraz się ryje do UE jak sami nie wiedzą czy do końca tygodnia istnieć będą. Wydaje mi się że teraz mają inne problemy. Ciekawe co stanie się tą gotówką która wartkim strumieniem tam płynnie. 

Putin skonfiskuje żeby odbić straty z natarcia

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v