Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, Roman4321 napisał:

niektórym sie oczka otworzo jak bedo za praco kołatać a tu wszędzie ukraina

To scenariusz tylko na wypadek wygranej putina. Każdy inny scenariusz gdzie Ukraina zachowuje swoje tereny i system państwowy to odbudowa kraju a co za tym idzie zapotrzebowanie na pracowników. 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

a ja mysle Dysydent żę jesli ukraincy dadzą rade utrzymać  swój kraj to wiele w tym narodzie się zmieni , jest jeszcze kwestia olgarchów którzy trzymali z daleka inwestycje , chyba usa zaproponowała 6 mld $ pozyczki , tam troche metalu w tej ziemi mają do wydobycia .

a ja twierdzę że jak nie będą mieli się z kim innym tłuc to się będą tłukli między sobą
przecież tam od zawsze tak było
spójrz w historię dowolnej odległości

Chińczykom chociaż dyktatura służy bo Słowianom wschodnim nawet dyktatura nie pomogła aby bodaj nadążać w ogonie świata a demokracji to oni pojęcia nie maja stworzyć bo nawet u nas to jakiejś tam demokracji tylko żałośniejsza namiastka

"im dalej na wschód..."
rasistowskie ale ...

dać im pieniądze plus wolność to rozkradną
Ostatnia szansa Ukrainy na związki z zachodem jeszcze bliższe niż ma obecnie właśnie mija wraz z coraz blizszym upadkiem czy teraz pod ciosami ruskich czy w kolejnej własnej wewenętrznej bijatyce o władzę.

Opublikowano
52 minuty temu, dejmian90 napisał:

Polska powinna też zaapelować do innych krajów Unii, aby też przygotowali miejsca dla Ukraińców

Polska nie musi o nic apelować. Większość tej klasy średniej co jedzie swoimi autami np S17 i tak zatrzyma się dopiero w Niemczech. 

Opublikowano (edytowane)

Co nie którzy już , dawno woleli w zachód niz u nas robić bo im sie mało wydawalo hajsu za prace , a w rolnictwie w oborach to juz baardzo nie chetnie .

Edytowane przez V12
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Znajomi poprzyjmowali potrzebujących i większość mówi że to tylko przystanek przed Niemcami.

Bo to nie są żadni uchodźcy tylko emigranci ekonomiczni. 

Opublikowano
Przed chwilą, Wędrowycz85 napisał:

@V12 - przed znakami interpunkcyjnymi , . nie robimy odstępu.

Polonista ?? czy chcesz mi jakąs mądrość zyciowa przekazać ??🤣

Opublikowano
5 minut temu, V12 napisał:

Co nie którzy już , dawno woleli w zachód niz u nas robić bo im sie mało wydawalo hajsu za prace , a w rolnictwie w oborach to juz baardzo nie chetnie .

Skoro jedno euro to cztery złote a jeden złoty to w 6 hrywien to gdzie lepiej się opłaca im pracować? 

Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

Polonista ?? czy chcesz mi jakąs mądrość zyciowa przekazać ??🤣

ani jedno, ani drugie. Przypomnieć zasady pisowni bo chyba Ci się zapomniało troszkę i źle się ogólnie czyta takie posty.

Opublikowano

Jako najstarszy stopniem w tym oddziale, na czas agresji Rosji zawieszam zasady interpunkcji,😂 Sama interpunkcja zostanie powiadomiona w stosownym czasie.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Wędrowycz85 napisał:

ani jedno, ani drugie. Przypomnieć zasady pisowni bo chyba Ci się zapomniało troszkę i źle się ogólnie czyta takie posty.

To troche pracy na tym forum w temacie ortografi,stylistyki i skladni będziesz miał 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Oho 😮 "polonistom" pokończyły się argumenty w temacie to trzeba wytykać błędy ortograficzne. 🤦‍♂️

Opublikowano

ja juz dawno zasady ortografii u interpunkcji do kosza wywalilem ..tak w 86 czy 7 , no w siodmej klasie podstawowki ,pierwszy raz mialem do czynienia z kompem.

ile sie musze nameczyc gdy pisze pismo oficjane-znaczy pismo ogolne do rzedu z podpisem zaufanym-teraz wiekszosc spraw mozna tak zalatwic..

zarowno odrodzenie polski po 1918 i ukrainy po 1991 przyszlo z galicji-gdyby nie milosciwie nam panujacy francziszek jozef -ukrainy by nie bylo na pewno a i polski byc moze tez a na pewno by byla inna ,gdyby nie krakow i lwow cala europa wschodnia mialaby inny krztalt.

nawoz maja mi przywiezc -jutro od rana robota, wieczorem zasypie zeby wystartowac szybciej..

mial ktos problem z cisza nocna nad ranem???pare pol mam przy domach.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Zaraz po stanowisku papieża które już przytoczyłem wczoraj na prośbę, mamy stanowisko kościoła Ukrainy: 

Wstrząsające słowa metropolity Ukrainy. "Zabierzcie ciała Rosjan" - WP Wiadomości

p.s. Ja nie wiem kto tym reporterom karze takie "dramatyczne" tytuły artykułów nadawać. 

To trzymaj ten poziom madralo.... Bo jak na inżyniera to i w innych tematach tyz słabo wypadasz 🤔

7 minut temu, hubertb napisał:

Analfabetów też nie, starajmy się jakiś poziom trzymać. 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

mial ktos problem z cisza nocna nad ranem???pare pol mam przy domach.

Raz miałem. Przyjechał patrol policji o 22.30 w sprawie dwu kombajnów zbierających groszek. Ale spisali tylko kto i co robi. Chcieli nas nawet odprowadzić na podwórko ale i tak maszyny zostawały do rana na polu, a na sugestię żeby ich popilnowali machnęli ręką i odjechali.

Opublikowano (edytowane)

Myślę że akurat ten wskazany, to nie bardzo. Piszę coraz gorzej przez używanie autokorekty i słownika w telefonie. To naprawdę uwstecznia człowieka! 

@DTaras U mnie szał zbierania darów dla uchodźców. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
Wędrowycz85 napisał:

38 minut temu, Roman4321 napisał:

niektórym sie oczka otworzo jak bedo za praco kołatać a tu wszędzie ukraina

To scenariusz tylko na wypadek wygranej putina. Każdy inny scenariusz gdzie Ukraina zachowuje swoje tereny i system państwowy to odbudowa kraju a co za tym idzie zapotrzebowanie na pracowników. 

i mnóstwo wdów...

Opublikowano

Wy pierdu pierdu a ja już 2 tony złomu dla naszej armii załadował 🤭

Kawa i dalej działam 

Opublikowano

No nie bardzo bo tego nie podkreśli i trza wiedzieć jak napisać 😁😁😁😁😁

2 minuty temu, hubertb napisał:

Myślę że akurat ten wskazany, to nie bardzo. Piszę coraz gorzej przez używanie autokorekty i słownika w telefonie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v