Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Yyyyy delikatnie mówiąc to przegiąłeś. I nie pytaj dlaczego, bo będę musiał wyjaśnić dlaczego ten utwór jest nie na miejscu dzisiaj.

kiedyś też nie był, potem autor się tłumaczył co miał za przesłanie z tym związane

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

A skąd te pieniądze jak oni i bez wojny są bez grosza

Jak do tej pory po wszystkich wojnach wszystko zawsze odbudowywano, a zniszczenia były większe. 

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

U takiego Ulmana to nawet wrogowi nie życzył bym pracować 

Pracowity i myślący nie będzie miał żadnej krzywdy w przeciwieństwie do głupków i leni.

2 minuty temu, hubertb napisał:

Sprzedadzą butelki. Zachód bardzo chętnie udziela kredytów, pomocy finasowej itp w zamian chcę tylko mieć odrobinę kontroli nad krajem. 

A po co im płacic za kontrolę jak Ukraina się jej samowolnie podda? 

Oni już tam sporo wpompowali ale to w większości rozkradzione i żadnego efektu nie ma.

Do tego po Covid wiekszosc państw sama się zadłużyła i ma problemy finansowe.

Opublikowano
8 minut temu, dejmian90 napisał:

Ja mimo młodego wieku doświadczyłem w rodzinie braku pracy i ogromnych trudności ze znalezieniem nowej z powodu braku miejsc pracy i być może dlatego się obawiam że teraz sytuacja może się powtórzyć. Jak najbardziej popieram pomoc ale z zachowaniem rozsądku. Polska powinna też zaapelować do innych krajów Unii, aby też przygotowali miejsca dla Ukraińców. Możecie mnie hejtować za to lub nie ale według mnie Polska nie będzie w stanie w późniejszym czasie poradzić sobie z tak ogromnym przypływem ludzi. 

niektórym sie oczka otworzo jak bedo za praco kołatać a tu wszędzie ukraina

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Prywaciarze szybciej sie ogarną ale za co odbudują choćby te mosty co je sami powysadzali?

Ty się już nie martw o sektor prywatny bo germańce/sponsorzy już zacierają łapki żeby tanio się nachapać. 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman4321 napisał:

I uważasz to za dobre? Bo według mnie nie będzie dobrze i Polacy znowu zaczną masowo wyjeżdżać za granicę.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Pracowity i myślący nie będzie miał żadnej krzywdy w przeciwieństwie do głupków i leni.

Jak toś tak mówi, to zazwyczaj ma problem z ludźmi, bo ma inne zdanie na temat pracowitości i pomyślunku. Zazwyczaj też błędne. 

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

Zachód bardzo chętnie udziela kredytów, pomocy finasowej itp w zamian chcę tylko mieć odrobinę kontroli nad krajem. 

Słowo kucz:"odrobinę kontroli nad krajem ".🤨

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Jak toś tak mówi, to zazwyczaj ma problem z ludźmi, bo ma inne zdanie na temat pracowitości i pomyślunku. Zazwyczaj też błędne. 

Jak lubisz pracować z leniami i głąbami to zyczę sukcesów.

Opublikowano
2 minuty temu, dejmian90 napisał:

Polacy znowu zaczną masowo wyjeżdżać za granicę.

Tylko po co jak tam same ciapate i naszych pogonią z spowrotem .

2 minuty temu, Ulman napisał:

Jak lubisz pracować z leniami i głąbami to zyczę sukcesów.

Tu się akurat zgadzam. 👍🏼

Ciężko pracuje się z ludźmi którzy nie mają pojęcia o wykonywanej pracy a jeszcze jak trafi się obibok to już masakra. 😫

Opublikowano

Ludzie trzymajcie się !, ja idę ładować przyczepę złomu puki w cenie , niech topią i produkują sprzęt wojskowy 😜

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

A co to w twoim rozumieniu jest leń ? 

No weź przestań. 🤦‍♂️

Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Ludzie trzymajcie się !, ja idę ładować przyczepę złomu puki w cenie , niech topią i produkują sprzęt wojskowy 😜

Ty gnido 🤬 chcesz się dorabiać na cudzej krzywdzie?😡

Opublikowano
3 minuty temu, PRIMO napisał:

No weź przestań. 🤦‍♂️

Ty gnido 🤬 chcesz się dorabiać na cudzej krzywdzie?😡

Ty uważaj na słowa ....👆Na jakiej krzywdzie , dbam o ten kraj i surowce wtórne ☺️

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Pytanie poważne dla jednego leń to pracownik który pracuje tylko 8h dziennie z jedną 15minutową przerwą a dla drugiego taki co robi 10h... To zależy od pracodawcy

Sprawa jest uznaniowa bo jak leń zatrudni lenia to nie będzie widział problemu. Generalnie leń to taki ktoś kto nie ogarnia i nie nadąża za resztą

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Generalnie leń to taki ktoś kto nie ogarnia i nie nadąża za resztą

A "G" prawda!

Nie każdy ma tempo sprintera w pracy. Są tacy niby powolni a i tak szybciej skończą swoją pracę jak ci sprinterzy. 

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Generalnie leń to taki ktoś kto nie ogarnia i nie nadąża za resztą

Ale normy można śrubować, tylko po co? Nie wpływa to korzystnie na atmosferę w pracy. 

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Jak do tej pory po wszystkich wojnach wszystko zawsze odbudowywano, a zniszczenia były większe. 

tu nie chodzi o zniszczenia materialne a o skonsolidowanie pełne narodu ukraińskiego i teraz nie dość partactwa i typowo ruskiego zacofania u kacapów odkąd historia regionów wsch Europy to jeszcze druga nacja o jeszcze gorszej w gospodarowaniu historii i to skłócona z ruskimi
oni tam teraz za swój sport będą uznawać wzajemne się tłuczenie co jakiś czas a nie jakichkolwiek potęg budowanie

im dalej na wschód od Wisły tym większa dzicz i dziadostwo
tak zawsze było teraz jest to dlaczego na przyszłość ma być inaczej?
ta durna wojna przecież pokazuje że żadna ze stron na niej nie skorzysta, już to widać, było wiadomo zanim się zaczęła

te rejony to co najwyżej rezerwuar barbarzyńców którzy jako jedni z wielu rozedrą na strzępy padlinę po nadgniwającej już jawnie cywilizacji zachodniej

z takim troglodytą jak putin zachód sobie nie radzi czyli czas aby troglodyci poradzili sobie z zachodem

Opublikowano

to ty ulman -jestes len,nie ogarnisz wspolczesnego swiata a nadazasz tylko za chorymi psychicznie.. sam sie bie najlepiej okresliles, 

nic dziwnego w sumie-premii nie bedzie,rubelki na glowe leca,niedlugo jako papier toaletowy beda sluzyc i innego pana bedziesz musia sobie znalezc..

35 minut temu, Ulman napisał:

Ale nie zależy więc nie ma o czym mówić.

Zechcą i jeszcze będą szczęśliwi. Do czego mają wracać jak tam i bez wojny była bieda? 

Jak w Rosji takie dziadostwo to jakim cudem lepiej płacili?

Prywaciarze szybciej sie ogarną ale za co odbudują choćby te mosty co je sami powysadzali?

bo wtedy w polsce 5 zl placili

23 minuty temu, Roman4321 napisał:

wiekszosc to kobiety z dziecmi-jak beda mogly pracowac i gdzie bez znajomosci jezyka, kultury, pare lat bedzie musialo minac zanim sie odnajda.

Opublikowano

a ja mysle Dysydent żę jesli ukraincy dadzą rade utrzymać  swój kraj to wiele w tym narodzie się zmieni , jest jeszcze kwestia olgarchów którzy trzymali z daleka inwestycje , chyba usa zaproponowała 6 mld $ pozyczki , tam troche metalu w tej ziemi mają do wydobycia .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v