Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
robert55555 napisał:

Dla mnie zabrakło jeszcze jednej ważnej rzeczy w tych sankcjach. Wszystkie państwa mające na swoim terytorium ambasady, placówki Rosji w jednej chwili powinni wyrzucić pracowników ze swojego terytorium. Dorzucić blokadę morska i lądowa. Świat powinien pokazać solidarność wobec agresora.

Tera to z buta by musieli wracać...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

W wyniku zupełnie innej sytuacji? Nie widzę tu żadnej symetrii i chyba nie jestem w tym odosobniony. 

A jakie twoim zdaniem sa różnice ?  

Odosobnienie nie ma znaczenia. Jest bardzo wielkie grono które uważa że PIS jest prawicą więc to co myśli ogół nie ma większego znaczenia.

Opublikowano (edytowane)

""W sumie nasze okręty podwodne są w stanie wystrzelić ponad pół tysiąca głowic nuklearnych, co gwarantuje zniszczenie dodatkowo krajów USA i NATO. Po co nam pokój, skoro nie ma w nim Rrosji?" - pytał prezenter w rosyjskiej telewizji państwowej."

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Czemu na siłę w dyskusję wciągasz? 

za to mu placa- a ze jedynie chorzy psychicznie mu przyklaskuja to sie musi sprezac zeby na pare rubelkow zarobic.. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, hubertb napisał:

W wyniku zupełnie innej sytuacji? Nie widzę tu żadnej symetrii i chyba nie jestem w tym odosobniony. 

👍 

Jak zostanę moderatorem to pierwsze co zrobię , wypierdziele tego trola 😛

Opublikowano

Aż tak bolą proste pytania?

14 minut temu, jacus napisał:

za to mu placa- a ze jedynie chorzy psychicznie mu przyklaskuja to sie musi sprezac zeby na pare rubelkow zarobic.. 

Dziś ładnie inteligentnie wklejałeś filmiki z podtekstem a skończyłeś tak prymitywnie jak zawsze. Musisz się bardziej starać albo zestaw jakiś nowych obelg wymyśleć

Opublikowano

Julian Tuwim „Do prostego człowieka”

Gdy znów do murów klajstrem świeżym
Przylepiać zaczną obwieszczenia,
Gdy „do ludności”, „do żołnierzy”
Na alarm czarny druk uderzy
I byle drab, i byle szczeniak
W odwieczne kłamstwo ich uwierzy,
Że trzeba iść i z armat walić,
Mordować, grabić, truć i palić;
Gdy zaczną na tysięczną modłę
Ojczyznę szarpać deklinacją
I łudzić kolorowym godłem,
I judzić „historyczną racją”,
O piędzi, chwale i rubieży,
O ojcach, dziadach i sztandarach,
O bohaterach i ofiarach;
Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin
Pobłogosławić twój karabin,
Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba,
Że za ojczyznę – bić się trzeba;
Kiedy rozścierwi się, rozchami
Wrzask liter pierwszych stron dzienników,
A stado dzikich bab – kwiatami
Obrzucać zacznie „żołnierzyków”.
– O, przyjacielu nieuczony,
Mój bliźni z tej czy innej ziemi!
Wiedz, że na trwogę biją w dzwony
Króle z panami brzuchatemi;
Wiedz, że to bujda, granda zwykła,
Gdy ci wołają: „Broń na ramię!”,
Że im gdzieś nafta z ziemi sikła
I obrodziła dolarami;
Że coś im w bankach nie sztymuje,
Że gdzieś zwęszyli kasy pełne
Lub upatrzyły tłuste szuje
Cło jakieś grubsze na bawełnę.
Rżnij karabinem w bruk ulicy!
Twoja jest krew, a ich jest nafta!
I od stolicy do stolicy
Zawołaj broniąc swej krwawicy:
„Bujać – to my, panowie szlachta!”

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, hubertb napisał:

Taaa a USA i NATO obserwowali by lot rakiet i nie było by żadnych działań odwetowych. Faktycznie Rosji mogło by już w tedy nie być. 

pod poprzednim moim zapomniałem dopisać że warto by to przetłumaczyć na chiński i jakoś przerzucić za barierę informacyjną Chin
nawet nie po to aby dotarło do wszystkich
do władz wystarczy
;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Aż tak trudno zrozumieć że innej odpowiedzi niż tak która już padła i jest dla Ciebie nie wygodna nie ma? 

Może byc nie wygodna o ile jest logiczna.

Opublikowano
14 minut temu, Ursus932 napisał:

👍

Jak zostanę moderatorem to pierwsze co zrobię , wypierdziele tego trola 😛

kolejny raz muszę pisać ze tym różimy się np od rosji że każdy może pisać co chce byle to innych nie obrażało przynajmniej nazbyt
 @ulman mnie nie obraził i tylko ma inne zdanie i do tego wydaje się że nie zrozumiał odpowiedzi a teraz nie mam czasu na rozwijanie w precyzyjniejszą odpowiedź

co zdaje się jednoznacznie oświadczyłem chwilę później:D

Opublikowano
hubertb napisał:

Myślę że władze Chin już robią wielkie oczy. Kurs rubla 100% w dół, teraz już nikt nie spróbuje nawet handlu wymiennego z tym krajem. 

Chiny szczają na rubla w każdej odmianie

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Myślę że władze Chin już robią wielkie oczy. Kurs rubla 100% w dół, teraz już nikt nie spróbuje nawet handlu wymiennego z tym krajem. 

Jak kurs może spaść o 100% ? Z ilu spadł na ile?

Opublikowano
3 minuty temu, Roman4321 napisał:

ruble kupic a potem sprzedać

Znasz walutę która szybko odrabia trzy cyfrową stratę wartości ? Złoty dyga o pół punktu i już panika onet się pali że złoty padnie. 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Ulman napisał:

Aż tak bolą proste pytania?

Dziś ładnie inteligentnie wklejałeś filmiki z podtekstem a skończyłeś tak prymitywnie jak zawsze. Musisz się bardziej starać albo zestaw jakiś nowych obelg wymyśleć

wystaw sobie w ogrodzie pomnik putina-wtedy kazdy normalny,zamiast ciebie pluc w twarz bedzie na niego.

nie daje ci nic do myslenia ze tylko chorzy lajkuja twoje posty i popieraja rosje, nawet patentowane glupki sa przeciw..

10 minut temu, hubertb napisał:

100 % w dol?? 

to bidny ulman za darmo bedzie pracowal ??

ten wiersz przerobiono na piosenke-w radio czesto chodzi

Edytowane przez jacus
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Znasz walutę która szybko odrabia trzy cyfrową stratę wartości ? Złoty dyga o pół punktu i już panika onet się pali że złoty padnie. 

Jak może być trzy cyfrowa utrata wartości. Mozesz to na cyfrach przedstawić bo moim zdaniem to jest nie mozliwe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v