Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, Winnetou napisał:

Słyszeliście? snajper strzelał do Putina

Skąd info? To się doigrał...niech go walą 🏹🏹 może  wreszcie normalny rząd tam będzie i zaczną robić interesy jak dawniej🤔

Opublikowano
mirro napisał:

2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

i kasę Duduś już  kazał rezerwować na odbudowę Ukrainy 🙆‍♂️ 

Wziął na odbudowę Polski, to teraz załatwi na odbudowę Ukrainy. Ukraina już prosi żeby przestał.😂

No bo warunek jest taki aby izbe dyscyplinarną w Sądach powołali a moeli w dupie hospodarkę?

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

toż jestem

Zasięg straciłeś?

Opublikowano
45 minut temu, Gość napisał:

jaaaasne. pewno te gminy za gramanicą... :D

Na razie jeszcze nie.

42 minuty temu, DTaras napisał:

Nie Pafnucy - niema precyzyjnych przepisów. Jak chcesz na już i bez j..bania robisz sam.

Dokładnie tak to działa. Można czekać na ekipę dniami miesiącami i stać z robotą. A można sprawę samemu załatwić przy akceptacji gminy. Dla nich ważne aby to nie wylądowało w lesie i było wszystko zgłoszone. Nawet na druku z tego co pamiętam zaznaczało się, że samemu się zdejmie i nikt problemu nie robił.

Opublikowano
Ulman napisał:

2 minuty temu, DTaras napisał:

Co Ci powiem, to Ci powiem ale Ci powiem zbastuj bo wygląda na to, ze racji nie masz.

Z czym sie nie zgadzasz i dlaczego?

Naród upadły niestety jest dalej na północ albowiem zaspał z własną historią i mu teraz ślepia ciężko z ropy przemyć. Ukraińcy jednak biją się o własną tożsamość. To, że razem raz i won ką uważacie za imperialną sprężynę narodowi upadłemu nie wystarczyłoby nawet na 10 godzin walki. Natomiast własna tożsamość rozłazi się na tożsamość plutonu, plutonu na kompanię itd. Mają przesrane ale ducha w sobie. Dlatego Twoje założenie jest błędne. Patrząc z pozycji stron - ja bym podszedł do takiego wroga ostrożnie. Poza tym fajne tam są du dziewczyny i o innej niż ruska urodzie.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Nie wiem czy byłeś na Ukrainie ale tam najpierw trzeba by było wprowadzić prawo. 

Wiem bo co roku zatrudniam kilku Ukraińców na zbiory. Jeszcze w pierwszych latach byli normalni. Teraz to bogacze na Ukrainie, jak zarobili 6 tys miesięcznie u mnie to mogą za to żyć rok. Tam dom kosztuje 35 tys zł. W ostatnim roku zaczęli się buntować za gorąco na polu chociaż nie było , jsk im kupiłem pomidory malinowe to takie nie dobre, i jeszcze kilka takich akcji. Już się zaczęli panoszyć. Więc wcale mi ich nie szkoda 

Opublikowano
hubertb napisał:

1 minutę temu, cinek1808 napisał:

Jeszcze im morawiecki polski ład wprowadzi 

Nie wiem czy byłeś na Ukrainie ale tam najpierw trzeba by było wprowadzić prawo. 

Prawo to jest ale na co mu z każdą pierdołą głowę zawracać?

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Nie mam pojęcia, nie słychać go dobrych kilka dni. Nawet na to nie zwracałem uwagi. Zresztą co Cię tak Jarek zaczął interesować? 

Jarek mnie zawsze interesuje bo to sprawca całego zidiocenia i burdelu w kraju. Pewnie siedzi zesrany w piwnicy jak na wielkiego męża stanu przystało 😆

Opublikowano
cinek1808 napisał:

4 minuty temu, hubertb napisał:

Wiem bo co roku zatrudniam kilku Ukraińców na zbiory. Jeszcze w pierwszych latach byli normalni. Teraz to bogacze na Ukrainie, jak zarobili 6 tys miesięcznie u mnie to mogą za to żyć rok. Tam dom kosztuje 35 tys zł. W ostatnim roku zaczęli się buntować za gorąco na polu chociaż nie było , jsk im kupiłem pomidory malinowe to takie nie dobre, i jeszcze kilka takich akcji. Już się zaczęli panoszyć. Więc wcale mi ich nie szkoda 

To przypomnij sobie z jakich powodów przeszedłeś na importowaną siłę roboczą.

Opublikowano
4 minuty temu, cinek1808 napisał:

Normalna sprawa. Apetyt rośnie w miarę jedzenia a z dobrobytu w głowie się przewraca. Nasi na zachodzie kiedyś też byli pokorniejsi. A jak trochę się dorobili to zaczęło się przewracać w głowach. To samo w PL jak naród socjal większy dostał to też zaczęli w robocie przebierać.

• Like 2
Opublikowano

Ale za to ostatnio łapówki można było dawać w hrywnach a nie do kantoru biegać. To smutne i tutaj się z tego śmieją i powiem Ci że czasem narzekają na brak szybkiej ścieżki ale wolą taki jak mamy obrót sprawy...

Opublikowano

Posiadasz umiejętność łatwego nawiązywania  kontaktów i  mówienia półsłówkami ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v