Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Tylko jest jedno ale, nikt z nich nie wie że zabawa gdzieś tam się kończy. Część z nich pewnie się zastanawia gryząc trawę w rowie, "co ja tu k**wa robię".

no właśnie to mam na myśli. mimo nauki wykonywania rozkazów, wydaje mi się że ta świadomość jest w ludziach.

Opublikowano
10 godzin temu, Strongman napisał:

U mnie chwili ten okres kilka domów w mieście postawili za śmieszne pieniądze a c330 za 12t ziemniaka jadalnego nówkę sztukę.

A ile osób za 3 świniaki dom postawili.

chyba za takiego swiniakia ze zlota- byla taka moneta ktora swinka nazywano..

nie wiem ile masz lat ale chyba nie masz pojecia o realiach zycia w prl...co roku odstawialismy 3 tony ziemniaka ale nie pamietam juz po ile i ile za to kupil - bez przydzialu to sobie mogles kupic ocet...

9 godzin temu, Roman176 napisał:

naprawdę ...  ? a mi sie wydawało ze te czarno ziemi mają ale pszenicy nie posiejesz za krótki okres wegetacji ? 

tak bylo ale klimat sie zmienia i miliony hektarow nieuprawianej ziemi weszlo do produkcji rolnej- dopoki jej nie zdegraduja rabunkowa gospodarka beda zboze eksportowac. 

9 godzin temu, Roman176 napisał:

ty na pewno masz 

to ty odpalasz bota wieczorami ? 

bo widać kto rolnik a kto ma grządki 

jaki on rolnik jesli nie zna sie na przepisach unijnych o doplatach- no chyba ze tylko ziemie uprawia  a inni doplaty biora.

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Wykształcenie, również patologiczne, dała im matuszka w szkole kadetów...

Co tacy gówniarze w wojsku mają do gadania jest rozkaz ,wykonać i tyle.Poza tym jak jeden z jeńców powiedział oni myśleli że to są ćwiczenia.

Opublikowano

To iest planowana bieda. Ywa tego nie rozumie bo jest w randze lojtnanta i jej to pasuje.

witejus napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał:

Wykształcenie, również patologiczne, dała im matuszka w szkole kadetów...

Co tacy gówniarze w wojsku mają do gadania jest rozkaz ,wykonać i tyle.Poza tym jak jeden z jeńców powiedział oni myśleli że to są ćwiczenia.

Jeniec po prostu uważał na zajęciach SERE...

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

nie wiem ile masz lat ale chyba nie masz pojecia o realiach zycia w prl...co roku odstawialismy 3 tony ziemniaka ale nie pamietam juz po ile i ile za to kupil -

jacuś ,za hektar tytoniu w latach siedemdziesiątych można było dom piętrowy postawić lub 330,360 kupić ,na przydział,

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Poza tym jak jeden z jeńców powiedział oni myśleli że to są ćwiczenia.

W zasadzie gdyby im powiedzieli co mają robić, to entuzjazmem by nie pałali. 

Opublikowano
4 minuty temu, Ywa napisał:

Oczywiście o p. Bidenie można powiedzieć jako marionetce, jest u schyłku swojego wieku więc co im zależy na jego wizerunku.

A Pan Putin w 2021 roku wiedział i powiedział na radzie onz, że działa adekwatnie, skoro sojusze nic nie warte i najważniejsze powiedział, 'szkoda w tym wszystkim zwykłych ludzi'. Czy chodzi o Iran? Nie wiem?

Putinek carewicz wszechrosyji ma na uwadze swoich rosyjskojęzycznych zwolenników  (niestety już w podeszłym wieku) na UPAdlinie - ludzie Ci tęsknią za matką Rosyją gdzie po wojnie było poszanowanie i godne życie na ukraińskiej ziemi. Trzeba nam wiedzieć, że banderyzm UPAdliński szczególnie po wydarzeniach na Majdanie finansowany jest przez ośrodki zachodnie proizraelskie. Podobnie działo się w naszym kraju Polsce. Jak myślicie kto finansował Solidarność a jeszcze wcześniej tz. KOR - Komitet Obrony Robotników. To ta nacja tajnowojenna w osobach Kuronia, Michnika, Macierowicza itp. nadawała ton oddolnej rewolty w naszym kraJu. Czym to się skończyło się pytam? Odpowiedż jest prosta. Jesteśmy wierzycielami tych na zachodzie - światowych nosicieli rzekomej demokracji która na ogół kończy się okupacją nie tylko narodów ale i ich gospodarek.

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

Jeżeli zwalili IŁa to szkoda, że się to nie udało przy podejściu na pas...

Jeżeli zaś zwalili dwa, tak jak pojawiło się info, to w każdym powinno być po około 100 ludzi.

7 minut temu, DTaras napisał:

To iest planowana bieda.

O właśnie. I ma wywołać określone zachowania.

Opublikowano
20 minut temu, Ywa napisał:

A Pan Putin w 2021 roku wiedział i powiedział na radzie onz, że działa adekwatnie, skoro sojusze nic nie warte i najważniejsze powiedział, 'szkoda w tym wszystkim zwykłych ludzi'. Czy chodzi o Iran? Nie wiem?

Czy ten ludobójca zasługuje żeby mówić "Pan" moim zdaniem nie!!!!. A co do Ukraińców są dla mnie bohaterami że walczą za swój kraj i chcą lepszej przyszłości dla swoich dzieci. Podziwiam ich za odwagę, determinację i hart ducha. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Czy ten ludobójca zasługuje żeby mówić "Pan" moim zdaniem nie!!!!. A co do Ukraińców są dla mnie bohaterami że walczą za swój kraj i chcą lepszej przyszłości dla swoich dzieci. Podziwiam ich za odwagę, determinację i hart ducha. 

Ta pani to fanatyczka Putina ,jak wejdzie do pl to pierwsza wywiesi ruską flagę na kominie ...

Opublikowano

Moskwa jest kolejną ze stolic Rusi. Wcześniej był to bodaj na trzecim miejscu Kijów. Jak się tuman zajmie historią to będzie miał do tego stosunek jak Hitler, któremu nie za bardzo pasowało iż Berlin powstał na Słowiańskiej osadzie.

6465 napisał:

20 minut temu, Ywa napisał:

Ten człowiek mówi o zwykłych ludziach wyłącznie w kontekście swojego interesu.

Opublikowano
3 minuty temu, many13 napisał:

Putinek carewicz wszechrosyji ma na uwadze swoich rosyjskojęzycznych zwolenników  eśniej tz. KOR - Komitet Obrony Robotników. To ta nacja tajnowojenna w osobach Kuronia, Michnika, Macierowicza itp. nadawała ton oddolnej rewolty w naszym kraJu. Czym to się skończyło się pytam? Odpowiedż jest prosta. Jesteśmy wierzycielami tych na zachodzie - światowych nosicieli rzekomej demokracji która na ogół kończy się okupacją nie tylko narodów ale i ich gospodarek.

Dokładnie,  okazja do wzięcia kawałka przez p. Putina i byłoby dobrze! Ale nie 'nasi' musza rozdmuchac wszystko do niebotycznych rozmiarów: wygrażanie Ukrainy i Polski pograży nas w niesławie i niewiadomo czym jeszcze(Ciołki atomówki im sie zachciało). Założe się, że nasi haczyk złapali i Amerykanie zacieraj ręce, a Europa patrzy na nas z trwoga, co żeśmy zrobili, choc dotknie ich to w mniejszym stopniu niz nas.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Chyba ruskie albo pisowskie trole nie eksperci. To tak jak z tym że paliwa miało zabraknąć i ludzie rzucili się na stacje. Putin ma duży problem z Ukrainą. Nie idzie to po jego myśli a na NATO się rzuci. Dalej czytaj te brednie.

Pisowi też zależy na zastraszaniu społeczeństwa. Bo od zawsze wiadomo ,że sytuacje zagrożenia dodają poparcia rządowi.

Ty już wszystko wiesz , to co wskazujesz tak jest prawda  🤨,  ja nie wiem czy to pisowski portal , nie mam czasu na prowadzenie takich dochodzeń .... 

Specjalista się k**wa wielki znalazł 

Opublikowano
11 minut temu, witejus napisał:

jacuś ,za hektar tytoniu w latach siedemdziesiątych można było dom piętrowy postawić lub 330,360 kupić ,na przydział,

no wlasnie na przydzial- mogles kupic czy dostales ?? , na gieldzie uzywane byly drozsze niz nowe przydzialowe.

ile lat zbieralismy material na dom-drut to do dzisiaj mam i troche cegly zostalo. eternit plaski udalo sie sprzedac.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

@Pafnucy przyjedź ze śwagrem bo muszę gnój wyrzucić i drzewna uciąć.

ale że publiczność Ci potrzebna? 🤔;)

Opublikowano
mirro napisał:

8 minut temu, DTaras napisał:

Jeżeli zwalili IŁa to szkoda, że się to nie udało przy podejściu na pas...

Jeżeli zaś zwalili dwa, tak jak pojawiło się info, to w każdym powinno być po około 100 ludzi.

7 minut temu, DTaras napisał:

To iest planowana bieda.

O właśnie. I ma wywołać określone zachowania.

Trochu lakonicznie napisałem. Gdyby podchodził na pas z ludźmi to by znaczyło że mają denne rozpoznanie. Pewnie wysadzał ich w powietrzu...

Opublikowano (edytowane)

Izrael poparł Ukrainę. Reakcja Rosji błyskawiczna.

Jak to się ma w oczach światowej opinii publicznej - czy wszyscy już poślepli blaskiem ameryk-izraelskiej narracji się pytam? Mośkom można się panoszyć na Palestyńskiej ziemi - rozszerzać działalność osadniczą na okupowanych Wzgórzach Golan, co jest bezpośrednio sprzeczne z postanowieniami Konwencji Genewskiej z 1949 r." a Rosji nie wolno ująć się za swoim narodem na UPAdlinie gnębionym przez odradzający się banderyzm. Przecież Wzgórza Golan są niezbywalną częścią Syrii. Wzgórza,  są pod kontrolą Izraela od czasu wygranej przez ten kraj wojny sześciodniowej w 1967 roku. Choć aneksji tego regionu nie uznała ONZ, w 2019 r. zrobił to prezydent USA Donald Trump. Cały czas mają poparcie zarzydzonej ameryki - dlaczego? Odpowiedż jest prosta. Otóż szelfem Morza Śródziemnego przy Syrii aż do Cypru ciągną się złożą ropy naftowej. To samo jest na UPAdlinie - chodzi o drenaż surowców naturalnych w tej bogatej nie tylko rolniczo krainie.

Edytowane przez many13
Opublikowano
Ywa napisał:

3 minuty temu, many13 napisał:

Putinek carewicz wszechrosyji ma na uwadze swoich rosyjskojęzycznych zwolenników  eśniej tz. KOR - Komitet Obrony Robotników. To ta nacja tajnowojenna w osobach Kuronia, Michnika, Macierowicza itp. nadawała ton oddolnej rewolty w naszym kraJu. Czym to się skończyło się pytam? Odpowiedż jest prosta. Jesteśmy wierzycielami tych na zachodzie - światowych nosicieli rzekomej demokracji która na ogół kończy się okupacją nie tylko narodów ale i ich gospodarek.

Dokładnie,  okazja do wzięcia kawałka przez p. Putina i byłoby dobrze! Ale nie 'nasi' musza rozdmuchac wszystko do niebotycznych rozmiarów: wygrażanie Ukrainy i Polski pograży nas w niesławie i niewiadomo czym jeszcze(Ciołki atomówki im sie zachciało). Założe się, że nasi haczyk złapali i Amerykanie zacieraj ręce, a Europa patrzy na nas z trwoga, co żeśmy zrobili, choc dotknie ich to w mniejszym stopniu niz nas.

Od początku. Uznał DRL I ŁRL czyli wziął kawałek. To jako wybitna znawczyni skretynienia odpowiedz łaskawie po uj ta wojna?

many13 napisał:

Jak to się ma w oczach światowej opinii publicznej - czy wszyscy już poślepli blaskiem ameryk-izraelskiej narracji się pytam? Mośkom można się panoszyć na Palestyńskiej ziemi - rozszerzać działalność osadniczą na okupowanych Wzgórzach Golan, co jest bezpośrednio sprzeczne z postanowieniami Konwencji Genewskiej z 1949 r." a Rosji nie wolno ująć się za swoim narodem na UPAdlinie gnębionym przez odradzający się banderyzm. Przecież Wzgórza Golan są niezbywalną częścią Syrii. Wzgórza,  są pod kontrolą Izraela od czasu wygranej przez ten kraj wojny sześciodniowej w 1967 roku. Choć aneksji tego regionu nie uznała ONZ, w 2019 r. zrobił to prezydent USA Donald Trump. Cały czas mają poparcie zarzydzonej ameryki - dlaczego? Odpowiedż jest prosta. Otórz szelfem Mprza Śródziemnego przy Syrii aż do Cypru ciągną się złożą ropy naftowej. To samo jest na UPAdlinie - chodzi o drenaż surowców naturalnych w tej bogatej nie tylko rolniczo krainie.

Hmm i czyj ten szelf? Syrii ? Czy już Ruski?

Opublikowano
2 minuty temu, many13 napisał:

Jak to się ma w oczach światowej opinii publicznej - czy wszyscy już poślepli blaskiem ameryk-izraelskiej narracji się pytam? Mośkom można się panoszyć na Palestyńskiej ziemi - rozszerzać działalność osadniczą na okupowanych Wzgórzach Golan, co jest bezpośrednio sprzeczne z postanowieniami Konwencji Genewskiej z 1949 r." a Rosji nie wolno ująć się za swoim narodem na UPAdlinie gnębionym przez odradzający się banderyzm. Przecież Wzgórza Golan są niezbywalną częścią Syrii. Wzgórza,  są pod kontrolą Izraela od czasu wygranej przez ten kraj wojny sześciodniowej w 1967 roku. Choć aneksji tego regionu nie uznała ONZ, w 2019 r. zrobił to prezydent USA Donald Trump. Cały czas mają poparcie zarzydzonej ameryki - dlaczego? Odpowiedż jest prosta. Otórz szelfem Mprza Śródziemnego przy Syrii aż do Cypru ciągną się złożą ropy naftowej. To samo jest na UPAdlinie - chodzi o drenaż surowców naturalnych w tej bogatej nie tylko rolniczo krainie.

Czy tym dywersantem nie powinny zająć się służby do tego powołane?

Opublikowano (edytowane)

DTaras myślę, że P. Putin nie wytrzymał, powinien trzymać jakiś poziom, popełnił bład, źle zrobił, że dał się sprowokować wygrażaniem atomowym, szkoda że to się tak rozognia.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)

Było już. No niby miał informacje, że Ukraińcy robili samoróbkę broni chemicznej, oraz służby zachodnie dostały takie info i sie zabezpieczały w razie czego. Stad poszedł po całości wściekle.

Edytowane przez Ywa
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v