Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy jak szturmuje się miasto. W94/95 roku mała liczba pospolitego ruszenia zgotowała rzeź rosyjskim jednostkom pancernym. 

Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

"Krew jego na nas i na dzieci nasze i na dzieci naszych dzieci"?

A widzisz, jak chcesz zadzierać to masz się czego obawiać; było ostrzeżenie- było i ja bym tego nie lekceważyła;  olać natowska pseudopomoc i ograniczyć do pomocy humanitarnej tylko i wyłacznie.

Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał:

Co do kolumny artylerii to zależy co leciało bo jak kasetowo to nic dziwnego...

Ponoć Bayraktary załatwiły kolumnę.

Przed chwilą, Ywa napisał:

i ograniczyć do pomocy humanitarnej tylko i wyłacznie.

Czyli co? Ukraińcy są sami sobie winni?

Opublikowano

MI się wydaje że ten nieudolny atak Rosji to taktyka putina żeby zbadać jakimi siłami dysponuje ukraina i żeby jak najwięcej ludności cywilnej uciekło żeby za dużo go nie oskarżali o zbrodnie wojenne. W mediach mówią że putin narazie atakuje 1/3 swoich sił i to w większości młode chłopaczki nie mające pojęcia o wojnie. A ten przekaz że niby miał zając kijów już pierwszego dnia to specjalnie ruski wymyślili żeby wszyscy myśleli że rosja przegrywa. A po kilku dniach jak wjadą wszystkimi swoimi siłami to tylko gruzy zostaną. Obym się mylił ale jakoś mi to nie pasuje że ta ,,wielka rosja'' której inne mocarstwa się obawiają nie potrafi dobrze walczyć na wojnie. Chyba że to Ukraina jest tak nie doceniana 

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Czyli co? Ukraińcy są sami sobie winni?

nie potrzebne  daliśmy im wiatr w skrzydła na ich zgubę; ruszyliśmy i tylko syfu narobiliśmy im

Opublikowano

@krzychu121 tak jak np. mój ojciec wychowany w poprzednim systemie przeceniasz Rosję. Kiedy oni tak naprawdę starli się z regularną i normalnie uzbrojoną armią? 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

@krzychu121 tak jak np. mój ojciec wychowany w poprzednim systemie przeceniasz Rosję. Kiedy oni tak naprawdę starli się z regularną i normalnie uzbrojoną armią? 

w 1941 i dwa lata się zbierali po tym

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

Ta twoja "wielka Rosja" to tylko nadmuchana propagana. Mi to na razie wygląda na podróbkę wojny zimowej z Finlandią

Ich państwowość to ich sprawa; ich podwórko i nic Ci do tego!

Opublikowano
Przed chwilą, Ywa napisał:

nie potrzebne  daliśmy im wiatr w skrzydła na ich zgubę; ruszyliśmy i tylko syfu narobiliśmy im

Państwa które podjęły decyzje, że idą na zachód. Polska, Litwa, Łotwa, Estonia, Czechy, Słowacja(czy tam Czechosłowacja) mają się lepiej niż te co zastały bliżej Moskwy. Ukraińcy którzy najczęściej wyjednają do roboty na zachód to widzieli i też tak chcieli. 

Opublikowano

MTLB ,BWP i to co tam jeszcze widać to raczej stare graty. Albo liczyli na faktycznie szybką akcje i puścili stare graty, albo czekają na zuzycie Javelinów, dronów, warmate i dopiero wjada nową techniką. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jahooo napisał:

Czy ktoś kiedyś wyp... stąd tego ruskiego trolla, czy trzeba pisać do Yacentego ?

na pierwszy front z toba  jak taki chojrak, ale już cię nie ma, może jako mięso armatnie się przydasz.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

4 minuty temu, jahooo napisał:

Ta twoja "wielka Rosja" to tylko nadmuchana propagana. Mi to na razie wygląda na podróbkę wojny zimowej z Finlandią

Oby tak było jak mówicie. Tylko wtedy jak ruski nie dadzą rady zająć ukrainy to ukraińce powinni wjechać na nich z pełną piz.ą. Litwini czy Polacy powinni im pomóc i zrobić porządek 

Opublikowano
Przed chwilą, tytanowyJanusz napisał:

mają niesamowitego ducha walki co potwierdza wydarzenie na Wyspie Węży

Noooo tam jedni nie wierzyli drugim że mogą to zrobić. Ale rozpiździć 13 ludzi na kupie kamienia bez możliwości okopania się, to nawet juz nie moja bajka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v