Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, mikad napisał:

Tu mały pokaz ruskich dla koleżanki co mówiła że na nich ręki nie podniesie.

Nic nie wskórasz, po prostu nie czuję naturalnie nienawiści do nich absolutnie żadnej. Emocjonalnie nie zdziałasz nic, ponieważ wojna rzdzi się innymi prawami/bezprawiem; sama w sobie jest zła, ale wiadomo jak wyglada.  Nauka prosta dla naszych rzadzcych na przyszłośc-  nie szczuc, nie wymachiwać przed nosem; Rosjanie  kochaja swoja matkę Rosję bardziej niz my Polacy nasza Polskę i szanuję ich odrębna państwowość, nie wyśmiewam się z inszości i odrębności nikogo na świecie.

Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

Dokładnie tak, myślał że po 48h będzie pełna kapitulacja a tu proszę pięknie się bronią

Chłopie 48 godzin na opanowanie takiego państwa jak Ukraina? Coś ci się pomyliło. Amerykanie pod Bagdadem byli po paru tygodniach. Putin i Ławrow mają dostać "sankcje" ale Rosja już nie, to Putin sam atakuje a nie Rosja z tego wynika. Nikt na zachodzie nie zrezygnuje z interesów z Rosjanami,będą sankcje na otarcie łez ale takie aby za bardzo Rosji nie zaszkodzić.Dużo gadaniny,ckliwe okładki na znanych magazynach to wszystko.

Opublikowano
4 minuty temu, Ywa napisał:

Nic nie wskórasz, po prostu nie czuję naturalnie nienawiści do nich absolutnie żadnej. Emocjonalnie nie zdziałasz nic, ponieważ wojna rzdzi się innymi prawami/bezprawiem; sama w sobie jest zła, ale wiadomo jak wyglada.  Nauka prosta dla naszych rzadzcych na przyszłośc-  nie szczuc, nie wymachiwać przed nosem; Rosjanie  kochaja swoja matkę Rosję bardziej niz my Polacy nasza Polskę i szanuję ich odrębna państwowość, nie wyśmiewam się z inszości i odrębności nikogo na świecie.

nie ma jakiegoś moderatora by usunąć stąd ruskiego trolla?

Opublikowano
12 minut temu, dysydent napisał:

od tamtych czasów w obu Amerykach ile państw powstało?

i w zasadzie to tyle bo inaczej referat bym musiał a na teraz zbyt wiele i zbyt szybo się dzieje aby się zbytnio rozwodzić na "zawieszone" tematy

Proces narodotwórczy na białorusi współczesnej się rozpoczął a czy historia pozwoli mu się rozwinąć to już inna sprawa

zachód białoruś rosji zostawił jako swoisty profit za przewidywalne zarządzanie arsenałem jądrowym ale własnie wszystko teraz się zmienia i ....

może kiedy indziej dokończę

a rosjanom na całe pokolenia powodów do ich eksterminacji

kto wie czy nie jesteśmy świadkami .... albo i to kiedy indziej

A starszy Pan/znajomy wypowiadajc się podobnie o Ukraińcach tylko powiedział, że ".....10 pokoleń w przód", aby wymazali swoje winy.

Jestem przeciwna słowiańskiej bratobójczej eksterminacji. Szkoda mi obojga tych narodów i straszny żal mam do wszystkich, którzy podjudzali do tego i dalej tak robia ochoczo; szkoda ludzi; nato nie może się wtracać po żadnym pozorem!!!!!!!!1

Opublikowano (edytowane)

@Krzak postawiłem pucharek choć tylko się zgadam ale lajka za zdefiniowanie cynizmu świata raczej by nie pasowało

no ja nie sądzę aby nacja rosyjska ani sama rosja zasługiwała na dużą literę od wczoraj i tylko po to ta wstawka

@Ywa NATO się nie wtrąci bo by zdyskredytowało samo siebie we własnych krajach a to co robi rosja tylko uchroniło ten zlepek prezed naturalną śmiercią bo dało powód istnienia

co do wtrącania to są inne sposoby tylko właśnie współcześni Ukraińcy płacą koszty barbarzyństwa swoich przodków

wielokrotnie tu pisane i ne bedę powtarzał

teraz rosja buduje swoim wnukom kiedyś takie traktowanie

antynacjonalizm (internacjonalizm) jak komunizm - teoretycznie wyglądają na idealne ale nigdy nie sprawdziły się i nie sprawdzą w praktyce

nadrozrodczość ziemskiego życiia musi znajdować sposoby na .... no

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał:

Było - minęło, ludzi się namnożyło. Świat się zmienia. Ruskie to debile i świadczy o tym sposób zdobycia wyspy Wężowej. Trzynastu chłopa można było zwyczajnie odciąć bo wyspa nie jest obecnie do niczego potrzebna. W zamian zafundowali im orkę.

Tak Ruskie to debile,Rosja miała się już rozpadać kilka razy w ciągu 30 lat a jakoś rozpaść się nie może. Tymczasem prymitywne Iwany w onucach rozdają karty na bliskim wschodzie,Kazachstanie a w europie z kopa wywalili stolik negocjacji i robią co chcą i nikt im nic nie zrobi i nie może zrobić. Tylko Chiny mogą Rosji dzisiaj zagrozić i między innymi dlatego USA nie osłabi Rosji i będzie chciał się z nią dogadać a Niemcy sprzedawać mercedesy. Anglicy wiadomo chcą włożyć kij w szprychy i osłabiać kontynentalną europę czyli Niemcy i Francję dlatego najgłośniej krzyczą o sankcjach i dlatego Polska jest im potrzebna żeby naszymi rękami załatwiać swoje interesy jak coś nie wyjdzie to nie oni poniosą konsekwencje tylko my.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

sam jesteś trolikiem agrofotowym, nic madrego z ciebie

Opublikowano
10 minut temu, Krzak napisał:

Chłopie 48 godzin na opanowanie takiego państwa jak Ukraina? Coś ci się pomyliło. Amerykanie pod Bagdadem byli po paru tygodniach. Putin i Ławrow mają dostać "sankcje" ale Rosja już nie, to Putin sam atakuje a nie Rosja z tego wynika. Nikt na zachodzie nie zrezygnuje z interesów z Rosjanami,będą sankcje na otarcie łez ale takie aby za bardzo Rosji nie zaszkodzić.Dużo gadaniny,ckliwe okładki na znanych magazynach to wszystko.

49 godzin na zajęcie Kijowa - na to liczyli, 96 godzin na określenie strategiczego mata

Opublikowano

tiaaa, widzę. może ruska bomba nastawi to chore myślenie u ciebie.

1 minutę temu, Ywa napisał:

ja od 2 lat równiez morderców nie popieram

Opublikowano
Ywa napisał:

9 minut temu, mikad napisał:

Tu mały pokaz ruskich dla koleżanki co mówiła że na nich ręki nie podniesie.

Dziwny ten podział koleż(an)ko. Rosjan lubisz za slowianskość a Ukraińcy dla Ciebie to kto? Ta część z nich choćby z z sowieckiego importu jest już niedobra? Jak nasi moratarem obrzucili lepianki mało ich nie zlinczowano - co zrobić z takimi co napieprzają do dzieci? Tzn ja wiem i dlatego desant obrzuciłbym tornadem...

Opublikowano

oj płycizna umysłowa i to straszna od ciebie pafnucy 

Przed chwilą, DTaras napisał:

Dziwny ten podział koleż(an)ko. Rosjan lubisz za slowianskość a Ukraińcy dla Ciebie to kto? Ta część z nich choćby z z sowieckiego importu jest już niedobra? Jak nasi moratarem obrzucili lepianki mało ich nie zlinczowano - co zrobić z takimi co napieprzają do dzieci? Tzn ja wiem i dlatego desant obrzuciłbym tornadem...

nie wypowiadałam się nigdy że nie lubię Ukraińców, wypraszam sobie uprzedzenia; mam przyjaciółkę półukrainkę, prawie 20 lat sie znamy i pomagałysmy sobie

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

49 godzin na zajęcie Kijowa - na to liczyli, 96 godzin na określenie strategiczego mata

A ty co jakieś źródło w sztabie FR masz że taką wiedzą dysponujesz? Myślę że nikt mądry nie zakłada zdobycia 3 mln miasta w ciągu dwóch dni.  Poczytaj o Praskiej Wiośnie jakie tam Rosjanie mieli problemy logistyczne mimo że Czesi nie stawiali oporu. Kijów to ogromne miasto i ogromna zagwozdka logistyczna.

Opublikowano
4 minuty temu, Ywa napisał:

blado wypadam w porównaniu do takiego ruskiego gówna.

Opublikowano
Ywa napisał:

Przed chwilą, DTaras napisał:

nie wypowiadałam się nigdy że nie lubię Ukraińców, wypraszam sobie uprzedzenia; mam przyjaciółkę półukrainkę, prawie 20 lat sie znamy i pomagałysmy sobie

Skoro szanujesz Ukrainian to choć publicznie nie opuszczaj majtek na dźwięk imienia Putin. Skoro Dziadku Twemu rosjanie nic nie zrobili, więc ich lubisz to co Tobie zrobiło NATO że ich nie lubisz?

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Pafnucy napisał:

tak właśnie wygląda wolność słowa
jedyną alternatywą jest to
https://wiadomosci.wp.pl/antywojenne-protesty-w-rosji-ponad-tysiac-osob-zatrzymano-za-demonstracje-przeciwko-inwazji-na-ukraine-6740904743566304a

chociaż
jeśli tak tych ruskich lubi to może by i potraktować "po rusku" ;)

kursywą pisane nie odzwierciedla moich poglądów ani informacji za które ponosze odpowiedzialność czy powagę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Krzak napisał:

12 minut temu, DTaras napisał:

Było - minęło, ludzi się namnożyło. Świat się zmienia. Ruskie to debile i świadczy o tym sposób zdobycia wyspy Wężowej. Trzynastu chłopa można było zwyczajnie odciąć bo wyspa nie jest obecnie do niczego potrzebna. W zamian zafundowali im orkę.

Tak Ruskie to debile,Rosja miała się już rozpadać kilka razy w ciągu 30 lat a jakoś rozpaść się nie może. Tymczasem prymitywne Iwany w onucach rozdają karty na bliskim wschodzie,Kazachstanie a w europie z kopa wywalili stolik negocjacji i robią co chcą i nikt im nic nie zrobi i nie może zrobić. Tylko Chiny mogą Rosji dzisiaj zagrozić i między innymi dlatego USA nie osłabi Rosji i będzie chciał się z nią dogadać a Niemcy sprzedawać mercedesy. Anglicy wiadomo chcą włożyć kij w szprychy i osłabiać kontynentalną europę czyli Niemcy i Francję dlatego najgłośniej krzyczą o sankcjach i dlatego Polska jest im potrzebna żeby naszymi rękami załatwiać swoje interesy jak coś nie wyjdzie to nie oni poniosą konsekwencje tylko my.

Oczywiście łobuzerka jest efektowna. Niektórym imponuje. Bez opamiętania zostaje jednak eksterminowana. Rosja się chwieje i po to jest ta wojna aby ją ludzie z dołu przytrzymali.

jahooo napisał:

Teraz wezwali armię Ukrainy do obalenia władzy w Kijowie

Liczyli na załamanie i panikę. Plan ma to do siebie, że może się zesrać

Dlatego wysadzają desant na południu.

Opublikowano
11 minut temu, Krzak napisał:

A ty co jakieś źródło w sztabie FR masz że taką wiedzą dysponujesz? Myślę że nikt mądry nie zakłada zdobycia 3 mln miasta w ciągu dwóch dni.  Poczytaj o Praskiej Wiośnie jakie tam Rosjanie mieli problemy logistyczne mimo że Czesi nie stawiali oporu. Kijów to ogromne miasto i ogromna zagwozdka logistyczna.

nie wie... czy mi się wydaje, czy Ty rosją zafascynowany??

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Wszystko co napisałam jest prawda, a jak Ty to odbierasz to twój problem;  nie czuję zagrożenia dla nas; zagrożenie czuję od tych co szczuja, że trzeba na hip hip hura dowalic Rosji

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Oczywiście łobuzerka jest efektowna. Niektórym imponuje. Bez opamiętania zostaje jednak eksterminowana. Rosja się chwieje i po to jest ta wojna aby ją ludzie z dołu przytrzymali.

Największe zagrożenie dla Rosji to demografia rodowitych Rosjan coraz mniej a mieszkańców nie-rosyjskich coraz więcej.  Gospodarczo Rosja przetrzyma nawet gdyby była w całkowitej izolacji. Rosja wszystko ma u siebie gaz,ropę,ogromne połacie ziemi uprawnej jest samowystarczalna. Dodatkowo ma swój własny przemysł zarówno lekki jak i ciężki. Piszą że zablokują dostęp Rosji do technologi zapomniając że Rosja jest jej eksporterem do Indii,Ameryki Płd,Afryki i na tym zarabia. Nawet jakby UE się ofuknęła na Rosję czego i tak nie zrobi to przecież może handlować z Indiami a to jest miliard ludzi,taki rynek zbytu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v