Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Atak Rosji na Ukrainę. Polska "szykuje się do fali uchodźców". Uruchamia specjalne punkty

— Będzie fala uchodźców. Fala uciekających przed bombami. Okazujemy solidarność. Szykujemy się do fali uchodźców. Zrobimy wszystko, by każdy, kto tego potrzebuje, znalazł schronienie. Polska będzie bezpiecznym krajem dla uchodźców. Będziemy wspierali naród i państwo ukraińskie. Będą mogli liczyć na solidarność każdego Polaka 

— W województwach lubelskim i podkarpackim będą tworzone ośrodki dla uchodźców. Osoby będą otrzymywać tam pomoc i informację logistyczną, gdzie dalej będą mogli się udać — przekazał Andrij Deszczycia ambasador Ukrainy w Polsce.

Dobowa przepustowość to około 50 tys. osób, a więc duża. Straż graniczna wie, jak ją zwiększyć, jeśli taka będzie potrzeba. Mamy przygotowane scenariusze na takie sytuacje, by uprościć procedury .

Opublikowano

i po 5 tysiecy mandaciku...... ja juz w poniedzialek zapas zrobilem.......

4 godziny temu, Ywa napisał:

Cały sercem wspieram Rosję i ludzie na świecie również i będa wspierać.

4 godziny temu, Pafnucy napisał:

można by nazwać zdrajcą kogoś kto w obecnej chwili takie hasła głosi.

4 godziny temu, Pafnucy napisał:

z za okupacji, to takim babom głowy na łyso golono ...na początek.

juz pisalem ze rosje popieraja albo platne trolle typu ulmana albo psychiczni-ywa,galan,many......

4 godziny temu, PRIMO napisał:

Z kim bym nie rozmawiał to ludzie wystraszeni bo wojna idzie do nas a ja się pytam skąd takie info a ci z TVi 🤦‍♂️

Normalnie ręce opadają. 

no i tacy jak primo- za malo pisze zeby go jednoznacznie zakwalifikowac

Opublikowano
mirro napisał:

Japa taka jakby z dostał z działa... Bo jak javelin na to poszedł (a palił się w środku pięknie) to nie za bardzo.

Opublikowano (edytowane)

Ukraina można powiedzieć jest już podbita przez Rosję , Ukraińska Armia się Rozpadła .

Rosyjski atak na obiekty wojskowe nieopodal polskiej granicy

Rosja zaatakowała Ukrainę. W graniczącym z Polską obwodzie lwowskim na zachodzie Ukrainy zaatakowane zostały trzy obiekty wojskowe – poinformował szef administracji tego regionu Maksym Kozycki. To zaledwie 55 km od polskiej granicy.

Edytowane przez galan99
  • Sad 1
Opublikowano
49 minut temu, Winnetou napisał:

Ale strzelać nie umim😊

To nie szkodzi, możesz iść jako mięso armatnie.

Opublikowano (edytowane)

Kto tera patrzy jak ruski bierze swoje? 

O matousz pierdaczy ze my potęga i uj.... 

Wszystko pierdlo i te puste gadanie i zapewnienia i te niby sankcje to tylko pierdy są i tyle.... Nikt nie kiwnie palcem i tyle. 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

i po 5 tysiecy mandaciku...... ja juz w poniedzialek zapas zrobilem.......

juz pisalem ze rosje popieraja albo platne trolle typu ulmana albo psychiczni-ywa,galan,many......

no i tacy jak primo- za malo pisze zeby go jednoznacznie zakwalifikowac

sam nie wiem - dziękować, żałować że o mnie zapomniałeś no ale skoro już to może tak zostać bo opinie Twoje nawet jak trafne to jak na mnie nazbyt... "wyraziste" ;)

rzeczywiście kolejki za paliwem po kilometrze co najmniej
jeden taki dzwonił dopiero co do mnioe czy może by pojechał i kupił a przecież Jemu wcześniej napisałem że będzie wojna jeszcze wcześniej niż tutaj

w sumie pewne jest że wszystko a paliwa najwięcej podrożeją i jeśli kto jaki wolny grosz to... no ale dopiero teraz? ludzie to na prawdę idioci dowolnej nacji i orientacji....

Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

O jej jakie dziady pisowskie mają przestraszone geby🤔

O matousz będzie opowiadał pierdoly... 😁

Wstyd mi za naszego prezydenta i reszte szajki...będzie uciekał jeszcze trochę haha

Opublikowano

Że nam kurde przyszło mieć taki nieudaczny rząd w tak powalonych czasach. Ciekawe jak ścigną teraz Polaków z Ukrainy jak wcześniej o tym nie pomyśleli. 

Nawet śmigłowców nie mamy, a chcą armię stawiać w stan gotowości.  Ech, co za czasy. 

Opublikowano
28 minut temu, DTaras napisał:

Japa taka jakby z dostał z działa... Bo jak javelin na to poszedł (a palił się w środku pięknie) to nie za bardzo.

jest już bohaterem

Opublikowano
Przed chwilą, Ywa napisał:

Wstyd mi za naszego prezydenta i reszte szajki...będzie uciekał jeszcze trochę haha

Oni już się pakują albo są spakowani... Jedyne co potrafią to szczekać głupoty i tyle..... 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Wszystko pierdlo i te puste gadanie i zapewnienia i te niby sankcje to tylko pierdy są i tyle.... Nikt nie kiwnie palcem i tyle. 

Historia się powtarza. 

Opublikowano
54 minuty temu, galan99 napisał:

Dziś w Nocy już można się spodziewać kilka tysięcy Ukraińców w Lubelskim , Zamojskim , cała wschodnia Polska .

Oczywiście to już było przewidziane i trabił o tym nie jeden, będa mieli exodus i destabilizację.

Opublikowano
Ywa napisał:

28 minut temu, DTaras napisał:

jest już bohaterem

Bewup?

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

Już napiżdżają gdzie popadnie to co tu rozmyślać.

Jak beda brac do woja w razie czego, to trzeba gadać, że jest się po stronie ruskich.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v