Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

porażka projektu odnarodowienia tego kontynentu musi zakończyć się kolejną wojną i tego nie da się uniknąć

i kto ją by wygrać miał?

Opublikowano

Niemcy wolą Polaka do pracy niż inne narodowości , Rumuni tez pracują w Niemczech jest ich coraz więcej ale Rumun chce zaraz większą stawkę za pracę a Polak nie . w tym roku stawka dla Polaka jest 12 Euro a w lipcu będzie już 14 euro na godzinę .

ile teraz Ukrainiec zechce za pracę w Polsce ? .

Niemcy bez pracowników z Polski mogą zamykać gospodarkę od razu .

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Z czegoś takiego rzeczywiście może powstać silne państwo a silna Ukraina jednako groźna dla regionu jak silna Rosja

Silna Ukraina stanie się sojusznikiem silnej Rosji. I dopiero wtedy będziemy mieli przejebane.😂

Opublikowano (edytowane)

Silne Niemy sojusznik Rosji i Ukraina sojusznik Rosji a Polska biedna Polska co wtedy niewolnicy Niemiec i Rosji .

@Pafnucy dopiero będzie się śmiał .

Zobaczymy kto będzie zbierał w Polsce truskawki i nie tylko bo sady wycinają w pień w Polsce na rzecz winogron .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Silne Niemy sojusznik Rosji i Ukraina sojusznik Rosji a Polska biedna Polska co wtedy niewolnicy Niemiec i Rosji .

@Pafnucy dopiero będzie się śmiał .

no weź. toż hamerykany za nami. :D

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

@jahooo o czym Ty piszesz? jedna średniej wielkości korporacja ponadnarodowa obraca miesięcznie większym kapitałem niż roczne całe PKB takiej Polski.
To jest już całkiem inny świat i jakiś jeden czy drugi kraik co ma mniej niż pół miliarda mieszkańców co najwyżej mogą sobie podogadywać się na temat wysokości płotu na granicy

Nadal jednak w kwestii stanowienia lokalnedo prawa decydują państwa, a nie korporacje, z wyjątkiem USA i UE, tam prawo stanowi się dla korporacji. Dlatego nalezy szukać jakiejś alternatywy dla tego tworu

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy napisał:

i kto ją by wygrać miał?

jakieś Chińczyki lub inne "kolory" co jeszcze nawet nie wiedzą że Europa będzie ojczyzną ich dzieci
wiem - nie czytałeś wyżej ; napisałem - demografia zadecyduje w rachunku ostatecznym

Opublikowano
dysydent napisał:

jeszcze tylko brakuje aby Niemcy poczuli się upoważnieni za zbrojnego strażnika Europy

w tym cały problem - porażka projektu odnarodowienia tego kontynentu musi zakończyć się kolejną wojną i tego nie da się uniknąć
to tylko kwestia czasu.

Ten kontynent .....

Niemcy we wojnę to nie było samo wojsko. Tam pracował normalny rynek. Na sam jej koniec, gdy wiedzieli iż nic z tego militarnie nie będzie wysnuli taki właśnie wniosek: siła to tylko same kłopoty wielkość Niemiec będzie regulowała gospodarka. I tak z przegranych dogonili jak nie przegonili Brytoli i konsekwentnie realizują to co było w zamyśle. Oni nie mają ochoty otwierać wojen dysydent a pojęcie rasy panów plan nakazuje pozostawić smutnym onanistom. Brytolom taki układ sił tradycyjnie nie odpowiada bo apetyt na mocarstwo tam nie wygasł - Brytole kroją jak zawsze dla siebie.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Tak zabiorą nas do zbierania bawełny bo Murzynie nie chcą pracować będziemy bardzo rozrywani do pracy .

jednym ratunkiem jest i wierzę w to że CHINY NAPADNĄ NA ROSJĘ .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

a pojęcie rasy panów plan nakazuje pozostawić smutnym onanistom

no no i własnie napisałem wyzej kto wygra wszystkie przyszłe wojny w Europie bo po onanistach raczej nikt nie zostanie

4 minuty temu, dysydent napisał:

jakieś Chińczyki lub inne "kolory" co jeszcze nawet nie wiedzą że Europa będzie ojczyzną ich dzieci
wiem - nie czytałeś wyżej ; napisałem - demografia zadecyduje w rachunku ostatecznym

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

wierzę w to że CHINY NAPADNĄ NA ROSJĘ

też w dzieciństwie czytałem tą przepowiednię. :D

Opublikowano
jahooo napisał:

Nadal jednak w kwestii stanowienia lokalnedo prawa decydują państwa, a nie korporacje, z wyjątkiem USA i UE, tam prawo stanowi się dla korporacji. Dlatego nalezy szukać jakiejś alternatywy dla tego tworu

Ja tam się nie znam bo jestem starej daty ale UE palców nie wtykało a jednak Orlen żyje se jak pączek w maśle a i KGHM nigdzie się nie wyprowadza. Gazprom u sąsiadów także ma własne podejście do prawa... Tak, że ten - zrewiduj ten frazes.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

JA WIERZĘ W TĄ PRZEPOWIEDNIĘ BO WIELE SIĘ SPRAWDZIŁO I SPRAWDZA .

znaczy trafiłem? tytuł zapomniałem. mało realne to jednak.

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Ja tam się nie znam bo jestem starej daty ale UE palców nie wtykało a jednak Orlen żyje se jak pączek w maśle a i KGHM nigdzie się nie wyprowadza. Gazprom u sąsiadów także ma własne podejście do prawa... Tak, że ten - zrewiduj ten frazes.

Pisałeś o korporacjach - a nie państwowych monopolisatch, zrewiduj więc swój frazes

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Demografia w Chinach kuleje jeszcze bardziej , niż w Europie

no to w Afryce nie kuleje w końcu z Neandertalczykami już raz w Europie pokrzyżowali się przybysze z Afryki i powstał biały człowiek no teraz będzie kakaowy

nie wiem kto dokładnie , nikt tego nie wie

i Bogu dzięki

gubię się w Waszych cytowaniach m,nie i innych reakcjach i z góry przepraszam jeśli komuś nie odpowiedziałem bo ruch taki tu się ...
jak by co ponawiajcie

Opublikowano
galan99 napisał:

4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Tak zabiorą nas do zbierania bawełny bo Murzynie nie chcą pracować będziemy bardzo rozrywani do pracy .

jednym ratunkiem jest i wierzę w to że CHINY NAPADNĄ NA ROSJĘ .

Pni tam sobie lubieją postrzelać przez granicę podobnie czasem poprztykają się Chinole z Indyjczykami ale tam bardziej jak nasi z Białoryskimi sołdatami.

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

znaczy trafiłem? tytuł zapomniałem. mało realne to jednak.

Nie chcę wymieniać jakie to przepowiednie bo są różni ludzie i mają na to różne poglądy a z opowieści babki innych starych ludzi z dzieciństwa wszystko się sprawdza . człowiek współczesny nie widzi nic już tylko co mu powie telewizja i tym podobnie .

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

człowiek współczesny nie widzi nic już tylko co mu powie telewizja i tym podobnie .

no Ty wolisz to co szanowna Babka. :D

Opublikowano

jahooo napisał:

Pisałeś o korporacjach - a nie państwowych monopolisatch, zrewiduj więc swój frazes

A to jedno drugie wyklucza? KGHM, Orlen czy Gazprom wszak som swiatowe. Korporacje nawet....

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

JA WIERZĘ W TĄ PRZEPOWIEDNIĘ BO WIELE SIĘ SPRAWDZIŁO I SPRAWDZA .

Daj na mszę żebyś nie dożył jej spełnienia.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v