Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Jest przedsiębiorczość. 

po tej przedsiębiorczości większość uczniów nie potrafi nawet PIT-a sobie wyliczyć, nie mówiąc o prowadzeniu rachunkowości VAT w  działalności

Opublikowano

A jak z tym vatem na surowe mleko , za***ali nam ryczałtowcom ? Bo nie mam czasu nawet zerknąć @dysydent , @Ulman ,i który jeszcze  ,wy tutaj największe mądrale co mi odpowiecie 🤔 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Jest przedsiębiorczość. 

no tak
w czasach rozpierduchy gospodarczej gdy działalność gospodarcza (jakakolwiek) więcej z hazardem ma wspólnego niż ekonomią ta nazwa adekwatniejsza niż "ekonomika"

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubertb napisał:

To wina nazwy przedmiotu ? Po ekonomii by umieli ? Język polski nazwy nie zmienił a język w coraz gorszym stanie. 

Nie , możesz nazwać przedmiot jak chcesz, ważne, czego się na nim uczy. A nazwa "przedsiębiorczość" bardziej mi się kojarzy z inicjatywą stania pod MOPS

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertb napisał:

To wina nazwy przedmiotu ? Po ekonomii by umieli ? Język polski nazwy nie zmienił a język w coraz gorszym stanie. 

żeby porwać się z motyką na słońce wystarczy być przedsiębiorczym no ekonomista czegoś takiego nie zrobi czyli - tak - nazwa akurat taka mniej zobowiązuje
O, albo przedsięwziąć można naukę przepisów zasiłkowych jak słusznie @jahooo...... chociaż nie bo przecież to obecnie jest jak najbardziej ekonomicznie uzasadnione :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Możesz się śmiac, ale znałem kilka osób, co popełniły samobójstwo, jak komornik zajął całe gospodarstwo za kredyt na nowy ciągnik z 1988 czy 89 roku.

Śmiać się nie mam zamiaru, tylko gdzie ta masowość w samobójstwach? 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Wyliczyć przynajmniej dwóch z tytułem profesora ? 

wyprzedzając Sienkiewicza - nawet nie zaczynaj "waści" wstydu oszczędzisz jacy to durnie nami rządzą a my na to pozwalamy ;)

Opublikowano (edytowane)

oj to chyba do mnie

a no uczmy się przedsiębiorczości i samodzielnie
co? czy to by było w rodzaju z motyką na słońce? choć w tym przypadku to bardziej czarna dziura

no ale ekonomię znieśli to co tam

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

wyprzedzając Sienkiewicza - nawet nie zaczynaj "waści" wstydu oszczędzisz jacy to durnie nami rządzą a my na to pozwalamy ;)

Panie jak na wybory nie chcesz chodzić ... A teraz kuźwa płacze 🙆‍♂️.

Rusz d*pę żeby coś zmienić 🙂

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

widziales jak wygada jej syn ??? chcialbys takie wychowywac ?? mlody jestes mozei tobie sie trafic... 

co to ma do rzeczy prowadziła strajk już te sama kasa wystarczy ?  nawet nie kiwła palcem jak dostała sie do PEło

1 godzinę temu, jacus napisał:

do dzisiaj nie wiemy o co ci wtedy chodzilo ?? po pijanemu nad klawiatura usnoles czy co ??

podobno nie pijesz znowu nie zabrałeś tabletek 

https://www.facebook.com/100072127998498/videos/639213553827170/

głosujemy przeciw Polsce ze jak my bd rządzić to kasa się odmrozi 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/historycznie-niska-liczba-rejestracji-nowych-aut-w-europie-jest-bardzo-zle/2tz5kn2

Artukuł stronniczo antypolski, wpisuje się w nurt rosyjskiej dezinformacji. Nie bierze pod uwagę tego, że ukraińcy po wejściu rosjan poczuli się pewnie, jako element od dawna prosowiecki opanowali w płd/wsch Polsce aparat bezpieczeństwa, milicję, władze lokalne. Wspierali w sposób jawny i niejawny działanie UPA, często niepowodzenia armi były powiązane z dezinformacją sianą przez lokalne władze, uprzedzaniem o akcjach, kryciem partyzantów. Jednocześnie silnie zwalczano AK i pozostałe polskie organizacje niepodległościowe. Lokalna ludność nie popierała władzy ludowej. Ukraińcy byli potrzebni komunistom tylko do czasu słynnego referendum i wyborów, potem szybko rozwiązano ich problem.

Akcja Wisła, wbrew temu, co niektórzy twierdzą, nie była ludobójstwem. Nie była też wymyślona w Polsce ani stąd nie pochodziła inicjatywa. Wykonano ją rekami polskiego ludowego wojska i to chyba jedyny przyczynek , reszta była pod dyktando NKWD i SMIERSZ-u.  Fakt, że przy okazji przetrzepano  nadgorliwych działaczy ukraińskich, którzy na sumieniu mieli niejedno polskie życie w ramach swojej służby w UB czy MO nijak nie łączy się z ludobójstwem ani okrucieństwem wobec ukraińców - to była po prostu przy okazji czystka w służbach, nie pierwsza, a i nie ostatnia

Opublikowano

ty jako bardzo kumaty wytlumacz mi na poczatek dla rozgrzewki

piiiiii, piiiiiiiiii

a pozniej to

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

co to ma do rzeczy prowadziła strajk już te sama kasa wystarczy ?  nawet nie kiwła palcem jak dostała sie do PEło

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v