Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
41 minut temu, Pafnucy napisał:

rozdawnictwo musiało się tak zakończyć.

Sam to wymyśliłeś   czy  szeptucha  ci  powiedziała  :D  :D  :D  

ps.

W sumie  czego  po tobie  oczekiwać  ;)

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, galan99 napisał:

Słyszałeś zapewne tak że są już plany jak pomóc ludziom spłacać kredyty Państwo  da kasę bo sami politycy maja kredyty i na drugi rok będą dopłaty nie ma h*ja pewne jak w banku bo będą wybory .

pamiętacie kredyty "nawozówki"

wzorzec z przeszłości jest tylko dlaczego kolejny raz musimy cofać się do przeszłości? przecież inflacja była już opanowana na tyle że nie trzeba było dopłacac do kredytów aby byłe niskooprocentowane

nic nie potrafią zrobić aby się nie obyło bez zbędnych kosztów

Obecnie znikł sens planowania gospodarczego bo ani przewidywalna skala inflacji ani interwencjonizm co do skali i obszarów jakie sobie kacyki uznają za najsłuszniejsze

żadna uczelnia ekonomiczna nie uczy co wymyśli sobie jakiś polityk i komu da komu nie aby w oparciu bodaj o to w takich czasach jak te planować profil biznesowy na przyszłość dłuższą niż rok.

Owa nieprzewidywalność jest jeszcze gorsza od inflacji no ale jak polski rzekomy "ład" jeszcze nie wprowadzony a już do poprawki
w takich warunkach nie da się zaplanować jakiegokolwiek biznesu aby nie był najzwyklejszą loterią.
już widać - to się dobrze nie skończy

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, hubertb napisał:

Sorry, nie było przed pandemią nie było mowy o takich podwyżkach. 

A co myslałes że szczepionki za darmo lecą i dodatki covidowe z nieba spadają. Jeszcze że 2 fale i będzie prawdziwy nowy ład 👍

• Like 1
Opublikowano

no ale gdzie błąd widzisz, czy też coś źle napisałem?

pieniądz bez pokrycia równa sie inflacja. do fakt nawet historyczny.

1 minutę temu, Denwer napisał:

ps.

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

A co myslałes że szczepionki za darmo lecą i dodatki covidowe z nieba spadają. Jeszcze że 2 fale i będzie prawdziwy nowy ład 👍

no juz pokolenia beda , po trochu spłacać , to sie bedzie jeszcez ciagnąc i ciagnąć 

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

Jakiego  rozdawnictwa  bez pokrycia   potrafisz  wymienić  z nazwy??

FL0JSvwWUAUXnFM?format=jpg&name=small

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Denwer napisał:

ps.

jeśli tak masz odpisywać nie odzywaj się wcale bo chamstwo tego posta jest na granicy aby go jako prowokacyjny do admina zgłosić a wobec Ciebie to ja bym miał mniejsze skrupuły niż wobec kogokolwiek innego

absolwencie dwu fakultetów z prowokacji i webmasterki wklejania linków

był kiedyś taki program "bluzgator" i poziom niektórych twoich odpowiedzi robi wrażenie że jesteś takim prymitywnym programem i czasem tylko twój twórca zasiądzie przed kompem kiedy ktoś przyciśnie i "kernel panic" wywoła :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
36 minut temu, hubertb napisał:

Kredyt jest problemem bo w stosunku do roku poprzedniego rata skoczyła mocno. Kupiłeś mieszkanie pod wynajem i miał się samo spłacać a tu taki c.uj jak słonia nos. 

To jakiś wielki ch*j 🤭

Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

FL0JSvwWUAUXnFM?format=jpg&name=small

wszystko dawane

Opublikowano

@GRZES1545 Ludzie nie muszą machać rękami żeby zarabiać pieniądze, nie mnie dociekać kto jak je zarabia. Brali kredyt bo mieli zdolność to BANK im naobiecywał głupot.

Najdroższe jest leczenie wszelakiego typu nowotworów, szczepionki to przy tym promil kosztów.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

wszystko dawane

Czyli  nie  masz  pojęcia  o  czym piszesz  tak  myślałem  ;)  to  typowe  dla  was 

FL1G_0tWQAkuP8Q?format=jpg&name=small

Opublikowano

o ile wzorsl ostatnio dlug panstwa 400-500 miliardow ,poukrywanych w roznych norkach ......

to nie rozdawnictwo bez pokrycia ?????

10 godzin temu, Roman176 napisał:

normalne jak hartwicz skakała w sejmie ze biduje niema co do garka włożyć dzisiaj już dzieci są bogate a pani w platformie 

widziales jak wygada jej syn ??? chcialbys takie wychowywac ?? mlody jestes mozei tobie sie trafic... 

1 godzinę temu, mirro napisał:

Te Denwer, to jak przez wieś jechałeś w 1990 , to na drzewach zamiast liści wisieli mieszkańcy wsi?

koronowo to miasto- i to bardzo dlugie, przejezdzalem tak pare razy, to chyba by mieszkancow braklo.

1 godzinę temu, witejus napisał:

Wcześnie był w ZOMO i ORMO  że wstąpił do Platformy?

tak wygladala twoja historii- w sumie mnie nie dziwi ,kieleckie zawsze byly czerwone-sam pisales ze zawsze glosowales na sld i kwasniewskiego.

w nowym brzesku niedawno strajk rolnikow sie zaczynal, jechales ??

Opublikowano

to  typowe  dla  was 

nie dziel narodu

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

im naobiecywał głupot.

Znłem i takich co wiosna 20 kupili 300 konne fury , bo widzieli 3 za PB haha 

Opublikowano
14 minut temu, Pafnucy napisał:

W mniemaniu otumanionego socjalisty marecka rząd PIS błędów nie popełnia , ma piniendzy do bulu a inflacja jest winą Tuska UE i mongolskich komunistów rządzących w 1974 roku.

8 minut temu, Denwer napisał:

Wszystkie tarcze, dodatkowe emerytury, pińcet, zasiłki zapomogi itp. To wszystko jest socjalna patologia.

Opublikowano

Bo tak jak pisałem, w szkołach na poczatku lat 90-tych wycofano jako przedmiot ekonomię/ekonomikę,  z punktu widzenia rządzących był szkodliwy

Co do urealnienia stóp na początku lat 90-tych - zgoda, ale powinna być informacja przed wykonaniem takiego manewru, a nie 1 stycznia budzisz się i wartość twojego kredytu wzrosła 11-to krotnie w stosunku do 31 grudnia , a dowiesz się o ty od banku przy spłacie raty . Jednocześnie twoja pensja pozostała taka sama przez następne kilka lat, a raty rosły.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

o ile wzorsl ostatnio dlug panstwa 400-500 miliardow ,poukrywanych w roznych norkach ......

widziales jak wygada jej syn ??? chcialbys takie wychowywac ?? mlody jestes mozei tobie sie trafic... 

koronowo to miasto- i to bardzo dlugie, przejezdzalem tak pare razy, to chyba by mieszkancow braklo.

tak wygladala twoja historii- w sumie mnie nie dziwi ,kieleckie zawsze byly czerwone-sam pisales ze zawsze glosowales na sld i kwasniewskiego.

w nowym brzesku niedawno strajk rolnikow sie zaczynal, jechales ??

szur z szutrem pod deklem🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

nie dziel narodu

Idź  do  szeptuchy  po kolejne mądrości  :D  :D  :D  

Opublikowano

Idź  do  szeptuchy  po kolejne mądrości 

czemu do szeptuchy? tak z ciekawości.

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

No pewnie że nie . Przecież jest pokrycie w kredycie 🤣

Opublikowano
17 minut temu, dysydent napisał:

wzorzec z przeszłości jest tylko dlaczego kolejny raz musimy cofać się do przeszłości? 

Ponieważ tak już jest że świat zatacza koło co jakiś czas , bo z drugiej strony cały czas do przodu za***rdalać czy to takie dobre 🤔, kiedyś były modne spodnie dzwony i po czasie znów wróciło 😛 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Pafnucy napisał:

nie dziel narodu

nie żyw trolla bo przeciętnie napisany bot potrafi sensowniej odpowiadać

u tej kreatury rozpoznaję najprymitywniejsze metody propagandowe których nie tylko Kurski ale i ruskie by się wstydzili używać tak że

scrolling i ignorowanie bo co najwyżej w ramach swojego poziomu argumentacji Cie tylko zwyzywa i jeszcze sprowokuje do czegoś podobnego.

to szczekacz za obecną władzą i za bardzo mu nie zaszkodzisz nawet jeśli masz rację

trudno, wróciły czasy "nietykalnych" nawet jeśli to świnie i prymitywy

i - na miły Bóg - oszczędzaj lajki bo Ci znów na co mądrzejszego od oczywistej przestrogi zabraknie

mi na nich nie zależy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

czemu do szeptuchy? tak z ciekawości.

No  właśnie  po te  ciekawości 

FL0zHArWQAU4-4o?format=jpg&name=small

Opublikowano

No  właśnie  po te  ciekawości 

no nie chadzam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v