Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

Dopiero co pisałeś że inflacja podnosi zarobki🤣

W poprzednim poście nie wyłapałeś aluzji?🤔

2 minuty temu, Pafnucy napisał:

no to upadają.

problemem są nie tyle kredyty, o ile brane z sensem, a brak stabilnej polityki , w tym przypadku rolnej.

A była jakaś wogule polityka rolna?🤨

zrobisz blokadę blokady? :D

Łursusem zablokuje Fynda. 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

A była jakaś wogule polityka rolna?🤨

no jasne      . my wam więcej obiecamy.    główne założenia tej polityki.

Opublikowano

h*j z mieszkaniami , to samo będzie w rolnictwie gospodarstwa ukierunkowane nastawione na mleko czy inne produkcję jak tak będzie prowadzona polityka tez szybko upadną .

Można powiedzieć po co się nastawiali trzeba  było brać to pod uwagę to tylko takie pierdolenie ludzi .

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Mi jakoś nie żal tych co pobrali kredyty. Kredytu nie dadzą dziecku czy umysłowo choremu. Każdy musi się z tym liczyć że trzeba oddać.

no jednak ... już nie pamiętam kto chyba @Denwer tym razem słuszną wstawkę  tę z Balcerowiczem zrobił że można trafić w czas gdy za dobranie kredytu na jedno koło traktora może zaowocować spłatą wartości kilku traktorów tylko tutaj winien nie tylko Balcerowicz ale i lub p[rzede wszystkim poprzednicy którzy zniszczyli wartość pieniądza a Balcerowicz tylko nieudolnie ale przynajmniej skutecznie ją urealnił tylko zrobił to kosztem niewspółmiernej przeceny kapitału trwałego polskiego co baaardzo opóźniło odrobienie strat i pchnęło kraj w nazbytnią zależność od kapitału zagranicznego.

tu zgoda że nic nie jest jednoznacznie złe lub dobre a za głupotę władz zawsze zapłaci ten co cokolwiek ma czy li obywatele bo władza to gołodupcy żerujący tylko na haraczu podatków zdartych siłą z tych co cokolwiek mają

jak w dobrze zorganizowanej mafii

obecnie jesteśmy na podobnym etapie jak był Gierek i niebawem trzeba będzie kolejnego Balcerowicza aby uniknąć syndromu Wenezueli
Tam Balcerowicza nie było i jeszcze gorzej na tym wychodzą niż my gdzie był

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Jakoś nie😆

Kawke siorpnij z rana.

Opublikowano (edytowane)

widzisz GALAN . zam zauważasz że stabilnej sytuacji na rynku brak.   kto tu winien?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

A niech strajkują. Nie powinni dostać od państwa złamanego grosza. Tacy powinni być przykładem i przestrogą dla reszty nieświadomych kredytobiorców. 

Dokładnie , dlaczego inni którzy , nie maja zobowiązań maja defakto dokładać do nich ?? 

Ten co bierze to nie małe naiwne dziecko , niech pije piwo które zwazył 

Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

Rozdawnictwa nie koniec będzie jeszcze więcej a za płaca ci co mają dużo dadzą tym co nie mają .

Czyli komuna w najczystszej postaci. Wydaje mi się że cię to  wcale nie bulwersuje a wręcz tą komunistyczna doktrynę popierasz. 

Czemu ci co mają dużo powinni dawać tym co mają mało?   Z jakiej racji? 

3 minuty temu, galan99 napisał:

Skoro tak powiadasz to wielu rolników powinno już upaść zabrać im wszystko za długi i nie ratować .

A czemu masz go ratować jak dureń nabrał bezmyślnie kredytu?  Nie powinno się takich ratować i wtedy innych by to czegoś nauczyło. Teraz każdy bałwan bierze kredyt a jak ma problem z obsługą to strajki i lament żeby państwo pomogło. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Kredyt jest problemem bo w stosunku do roku poprzedniego rata skoczyła mocno. Kupiłeś mieszkanie pod wynajem i miał się samo spłacać a tu taki c.uj jak słonia nos. 

ale to było do przewidzenia ze tak bedzie , wystaczy choc troche obserwowac zależności na swiecie i w kraju ...

Opublikowano

Ochotnik z Indii w jednej z jednostek Obrony Terytorialnej Sił Zbrojnych Ukrainy. Indyjski Ochotniczy Legion Waffen-SS  powrót do przeszłości i banderowskiej UPAdlinyFL5znlnXEAE6Uau?format=jpg&name=240x240

FL5eFuwXsAMsMtY?format=jpg&name=medium

Opublikowano

ludziom się w głowach przesila. państwo powinno dać na wszystko, a jeszcze i kredyty poniżej inflacji.    kiedy dotrze do niektórych że to nierealne ??

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

obecnie jesteśmy na podobnym etapie jak był Gierek i niebawem trzeba będzie kolejnego Balcerowicza aby uniknąć syndromu Wenezueli
Tam Balcerowicza nie było i jeszcze gorzej na tym wychodzą niż my gdzie by

Gierek miał jeszcze pod górkę przez Regana i jego pomysł na zaduszenie ZSSR, to był główny czynnik który w latach 80 przysporzył  nam największych problemów. Tyle że teraz problem nie jest TYLKO U NAS więc jedynie co możemy robić to próbować kijem zawrócić Wisłę.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli komuna w najczystszej postaci. Wydaje mi się że cię to  wcale nie bulwersuje a wręcz tą komunistyczna doktrynę popierasz. 

Czemu ci co mają dużo powinni dawać tym co mają mało?   Z jakiej racji? 

A czemu masz go ratować jak dureń nabrał bezmyślnie kredytu?  Nie powinno się takich ratować i wtedy innych by to czegoś nauczyło. Teraz każdy bałwan bierze kredyt a jak ma problem z obsługą to strajki i lament żeby państwo pomogło. 

ja tego nie popieram ale sam widzisz co się dzieje to polityka popiera ci co są od prawa i lewa kosztem tych co mają teraz zaraz nie będą mieli bo im zabiorą .

Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

Dokładnie , dlaczego inni którzy , nie maja zobowiązań maja defakto dokładać do nich ?? 

Ten co bierze to nie małe naiwne dziecko , niech pije piwo które zwazył 

W doktrynie komunisty Marecka, Romana Mariusza czy galana takim gamoniom państwo jest wręcz winne pomoc. Bałwanom trzeba pomagać a nie wspierać tych którzy sobie radzą. To socjalistyczną patologia tzw. Pisowskiej prawicy

Opublikowano
2 minuty temu, V12 napisał:

ale to było do przewidzenia ze tak bedzie , wystaczy choc troche obserwowac zależności na swiecie i w kraju ...

Sorry, nie było przed pandemią nie było mowy o takich podwyżkach. 

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

ja tego nie popieram ale sam widzisz co się dzieje to polityka popiera ci co są od prawa i lewa kosztem tych co mają teraz zaraz nie będą mieli bo im zabiorą .

no Ty raz tak, raz tak. się zdecyduj skąd ta kasa ma być?

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

ludziom się w głowach przesila. państwo powinno dać na wszystko, a jeszcze i kredyty poniżej inflacji.    kiedy dotrze do niektórych że to nierealne ??

Słyszałeś zapewne tak że są już plany jak pomóc ludziom spłacać kredyty Państwo  da kasę bo sami politycy maja kredyty i na drugi rok będą dopłaty nie ma h*ja pewne jak w banku bo będą wybory .

• Like 1
Opublikowano

Nie miej złudzeń że ciemnota to pojmie. Im się wydaje że tak jak za komuny gospodarka jest regulowana rozporządzeniami rzadu😆

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, hubertb napisał:

Sorry, nie było przed pandemią nie było mowy o takich podwyżkach. 

naj wiekszy boom był podobno w , '20 kiedy zadziałała magia liczb % na wyobraźnie ludzi

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Słyszałeś zapewne tak że są już plany jak pomóc ludziom spłacać kredyty Państwo  da kasę bo sami politycy maja kredyty i na drugi rok będą dopłaty nie ma h*ja pewne jak w banku bo będą wybory .

nie słyszałem, ale mogę Cię zapewnić, że % dzięki temu wzrosna.

Opublikowano
19 minut temu, hubertb napisał:

Kredyt jest problemem bo w stosunku do roku poprzedniego rata skoczyła mocno. Kupiłeś mieszkanie pod wynajem i miał się samo spłacać a tu taki c.uj jak słonia nos. 

I bardzo dobrze, cwaniakom urwą się zarobki...za robotę się brać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v