Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
galan99 napisał:

jak co wiedzą przeczołgać musztra ty był w wojsku ? . Wystarczy jak dziadki przepierdolą .

Dziadki miały sens dopóki młodych cisnęły w sprawach wojskowych. W chwili gdy zaczęły się nimi wysługiwać zrobiły z cyrku mamro. Jeżeli Ci młody miał naruchać coś z kuchni to dostawał zadanie rozpoznać wtopić się w otoczenie i sprawy połapać. Przynosił to jak dziadek był zadowolony dzielił się z młodym. Zarówno stary jak i młody miał mieć po równo wobec przełożonego i dziadek musiał młodego umieć wybronić aby wszystko miało zatem sens dziadkiem mógł być jedynie instruktor.

• Haha 1
Opublikowano

https://www.agrofoto.pl/finanse/kalinowski-nieformalne-dzierzawy-ziemi-to-potezny-problem-ustrojowy-do-kogo-faktycznie-trafiaja-doplaty,115696.html

Kali.... uczestniczyłeś w przygotowaniu PROW 2014-2020 i gdzie tam uwzględniłeś rolnika aktywnego, pajacować politycznie każdy potrafi, Kalinowski ...To moja trzecia kadencja europosła poselska. Czyli wszystko jasne.

Szanowny Panie Pośle, to Pan zez swoimi politycznymi kolegami wprowadzał nas do UE. to już od tego momentu ziemia, użytki zielone stały się łupem polityków, prawników i innych dobrze poinformowanych osób. Dlaczego wtedy o tym Pan nie pomyślał i nie wprowadziliście odpowiednich regulacji. Co sie stało z Bieszczadami? Teraz Pan sobie przypomniał o rolnikach rzeczywiście pracujących na roli? Jest Pan żenujący, współczuję Panu.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

nie dawnych a tych których trzeba z przypadkowych bez jakiegokolwiek doświadczenia o tyle więcej ile więcej tych poborowych.
Rosja dysponuje broniami masowego rażenia w skali nieporównywalnej do zdolności polskiej armii i Ty chcesz wojować prymitywną bronią jak na obecne czasy z wyrafinowaną technologią?
Powodzenia

Póki co to nie mamy w co uzbroić sensownie tych kadr które obecnie mamy i cóż p[o ilości jeśli bez jakości?
Obecnie wojska pancerne to przeżytek w obliczu pocisków rakietowych samosterujących czy wręcz zdalnie sterowanych i akurat owi tak przez Was wyśmiewani jutuberowcy czy gamerzy przy odpowiednim wyposażeniu mogą roznieść Was tysiące i to zdalnie nie ryzykując nawet pogryzienia przez komary.

Miała już Polska i powszechny pobór i profesjonalne szkolenia i co? zbankrutowało to z kretesem bo broń nic znaczy gdy gospodarka upada.
To gospodarka i rozum wojny wygrywa nie żołdactwo nadliczebne bo ono tylko te gospodarki objada a pole walki współczesne już mało czym przypomina to z tych prostackich wzorców historycznych gdzie z kosami na armaty i podobne bzdety.

do obsługi nowoczesnego uzbrojenia ja bym raczej nie polecał z łapanek żołnierzyków dopuszczać bo nawet nie będzie wiedział jak to właczyć. o ile będzie miał co

W których latach odbywałeś służbę wojskową ?

Opublikowano
mirro napisał:

Chcesz ich ganiać, czy czegoś nauczyć? 😂Miałeś swój czas , trza było iść na zawodowego.

Ja się produkuję a tu w jednym zdaniu wszystko.

galan99 napisał:

rok jaki barwy

I tu właśnie się sam wyspawałeś. Od teraz jak zginie papier do sracza to będzie z galanem w sraczu...

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

@many12 Jak to się sprawdzi że przybędą miliony UP do Polski , ci co teraz tak krzyczą że nie ma co bronić to dopiero się przekonają .

Ale tak to jest jak się nie słucha starszych ludzi jak kiedyś opowiadali jak bywało w Historii .

Myślą że jest pokój 77 lat to tak będzie stale nie .

Powiem Ci Galan, że taka przepowiednia w moim otoczeniu krąży już od kilkunastu latek. Nic nie dzieje się bez celu. To jest strategia. Jak nawiązywałem powyżej; kunktatorstwo z Wall Strett na terenach UPAdliny chce stworzyć drugą Chazarię. Jednym z scenariuszy stworzenia sztucznej wędrówki ludów jest wojenka psychicznych kowboi z nad Potamaku na rolniczych upadlińskich stepach i wywołanie przymusowego przesiedlenia miejscowych hunów na kierunek zachodni. Nas Polaków docelowo jako goi do podstawowych niewolniczych robót w dorzeczu Wisły ma być 15 milionów  w państwie Polin jako słudzy szabesgoi.  Zachodnie ziemie naszego kraju spacyfikują szwaby i zachodnie imperialisty. Tak, że scenariusz ten chociaż ma nutkę realizmu osobiście mi nie pasuje. Nie możemy dopuścić UPAdlińców do przekroczenia naszych południowych granic.

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Ursus932 napisał:

Co tak za głowę się łapiesz , lepiej krowy do cyckach klep  . Jak chcesz lepiej to na wybory a nie w domu przed tv z zagranicznym piwskiem w łapie i narzekać 🥴 

Jak tu ma być dobrze jak ty takie brednie wygadujesz. 🤦‍♂️

Opublikowano
Pafnucy napisał:

nom. smutne to. nawet taka Rumunia Dacie ma.

Dacie to ma Renault

mirro napisał:

Spoko loko tę resztę w razie mobilizacji to i tak ja dostanę. Taki mam nadany przydział mobilizacyjny. Kompania uzupełnienia kadrowego. Czyli wchodzę w miejsce tych co nijak się na stanowisku w wyznaczonym czasie stawić nie mogą, Z resztą jaki idiota chciałby stawić się i objąć świeżo mobilizowaną kompanię piechoty, No chyba tylko ja,😂

Yyy. I dostałbyś starszego szeregowego co nic nie mówi, szkoli się jak nakazują ale nie zawsze robi jak było na szkoleniu 🤭

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Dacie to ma Renault

Obecnie Dacia jest filią a to różnica bo by jej nie było już  jak stara 

Naukowcy z kilku europejskich uniwersytetów obliczyli wysokość podatku od mięsa, która pozwoliłaby pokryć koszty środowiskowe związane z konsumpcją wołowiny, baraniny, wieprzowiny i drobiu.

https://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo-i-mleko/ceny-miesa-do-60-proc-wyzsze-po-wprowadzeniu-podatku-od-miesa,115790.html

a jednak wprowadzą 

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Jak pokazuje doświadczenie w ostatnich konfliktów - profesjonalizm przegrywa z zaangażowaniem i walką o swoją sprawę

Najlepiej wyposażona i wyćwiczona armia na świecie musiała z podkulonym ogome, spiep... z Afganistanu, wcześniej tak samo skończyła w Wietnamie, o innych drobnych incydentach nie wspomnę

Polakom w razie agresji Putina nie pozostaje nic innego jak partyzantka lub wojna podjazdowa ale do tego trzeba dobrze opłaconych ochotników , Ukraińcy takowych już mają i nie wierzę że Putin zajmie Kijów w 72 godziny .

Opublikowano
many13 napisał:

Ta sama 82 dywizja jankeskich cowboi co w popłochu rejetrowała z Afganistanu teraz jako nasz okupant na zaproszenie szabesgoi z niedalekiej odległości lornetkuje poczynania na upadlinie. ONY przepadają za wojenkami na obcej ziemi jak najdalej od Potamaku. Dziwię się Carowi Putinkowi, że w rewanżu nie desandował swoich niebieskich berecików w pobliżu Waszynktonu - przykładowo na Cubie. Ci wielcy stratedzy mają ograniczoną wyobrażnię militarną - tu trzeba stratega z wyobrażnią globalną a nie byłego jenerała KGB.. Rosja z taką tradycją  i historią monarszą zachowuje się jak kundelek pod miotłą  kowbojskich imperialistów.

O Herkules dupa kiedy ludzi kupa to raz a dwa to oni mają konkretną specjalizację i gdy już ogarną szczęśliwie temat zostawiają go tej kupie to dwa. Reszta to tylko interes...

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

O Herkules d*pa kiedy ludzi kupa to raz a dwa to oni mają konkretną specjalizację i gdy już ogarną szczęśliwie temat zostawiają go tej kupie to dwa. Reszta to tylko interes...

Ten interes w kalesonach ledwo i w panice wywieżli z Kabulu pozostawiając komplet uzbrojenia dżihadzistom.

Opublikowano
41 minut temu, many13 napisał:

Scenariusz chazarski realizuje się regulaminowo tak jak przewidywałem - oby to nas nie spotkało. Przecież te milikony tchórzliwych upadlińców bez honoru będą miały karabina do dyspozycji - dobrze, że mam bunkra pobudowanego.

36 minut temu, galan99 napisał:

Co tu powiedzieć jak wtargną miliony UP to nie będzie ciekawie w Polsce .

6 minut temu, many13 napisał:

Powiem Ci Galan, że taka przepowiednia w moim otoczeniu krąży już od kilkunastu latek. Nic nie dzieje się bez celu. To jest strategia. Jak nawiązywałem powyżej; kunktatorstwo z Wall Strett na terenach UPAdliny chce stworzyć drugą Chazarię. Jednym z scenariuszy stworzenia sztucznej wędrówki ludów jest wojenka psychicznych kowboi z nad Potamaku na rolniczych upadlińskich stepach i wywołanie przymusowego przesiedlenia miejscowych hunów na kierunek zachodni. Nas Polaków docelowo jako goi do podstawowych niewolniczych robót w dorzeczu Wisły ma być 15 milionów  w państwie Polin jako słudzy szabesgoi.  Zachodnie ziemie naszego kraju spacyfikują szwaby i zachodnie imperialisty. Tak, że scenariusz ten chociaż ma nutkę realizmu osobiście mi nie pasuje. Nie możemy dopuścić UPAdlińców do przekroczenia naszych południowych granic.

Odstawcie te leki bo ewidentnie wam nie służą...

• Haha 2
Opublikowano
jahooo napisał:

Jak pokazuje doświadczenie w ostatnich konfliktów - profesjonalizm przegrywa z zaangażowaniem i walką o swoją sprawę

Najlepiej wyposażona i wyćwiczona armia na świecie musiała z podkulonym ogome, spiep... z Afganistanu, wcześniej tak samo skończyła w Wietnamie, o innych drobnych incydentach nie wspomnę

Wietnam to niedocenienie czwartej władzy a Afganistan to polityka. Talibowie sami się w końcu zorientują, że muszą mieć kim rządzić a nie kogo wieszać.

Opublikowano

"Opinii publicznej należy wyjaśnić, że opublikowane nagranie nie powstało w większości na podstawie pracy redakcji. Zostało ono spreparowane na podstawie materiałów zdjęciowych i dźwiękowych, które już od lat udostępniają w Internecie organizacje, stawiające sobie za cel likwidację produkcji zwierzęcej w Polsce" – czytamy w oświadczeniu KGD-IG, które jest odpowiedzią na wyemitowane przez stację TVN w weekend programy, dotyczące produkcji drobiu w Polsce.

KRD-IG o TVN: Spreparowane materiały, wycelowane w emocje

TVN TVN 

W ostatnich tygodniach 2022 GIS nakazał natychmiastowe wycofanie partii kolejnych produktów z popularnych sklepów. Słodycze, jajka, suplementy diety, których używa zdecydowana większość Polaków.
...
GIS wycofane produkty:
  • jajka.
  • kurczak.
  • słodycze.
  • lody.
  • chrupki.
  • alkohol.

https://dziennikzachodni.pl/nie-jedz-tego-biedronka-lidl-i-netto-usuwa-niebezpieczna-zywnosc-najnowsze-ostrzezenie-gis/ar/c3-14925038

https://dziennikzachodni.pl/nie-jedz-tego-biedronka-lidl-i-netto-usuwa-niebezpieczna-zywnosc-najnowsze-ostrzezenie-gis/ar/c3-14925038

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany o prowadzonym przez firmę Denver Food Sp.
z o.o., ul. Obwodowa 78, 84-240 Reda, wycofaniu partii produktu pn. Kasza gryczana niepalona bezglutenowa BIO, ze względu na stwierdzenie ziaren pszenicy (obecność glutenu w produkcie oznaczonym jako produkt bezglutenowy).

3_wycofanie_moja_kurka.png

Nazwa produktu: Kasza gryczana niepalona bezglutenowa BIO, masa netto: 1 kg

Producent: Denver Food Sp. z o.o., ul. Obwodowa 78, 84-240 Reda

Numer partii: 241121 J

Zagrożenie:

W wyniku postępowania wyjaśniającego związanego z zatruciem toksyną botulinową stwierdzono obecność Clostridium botulinum oraz toksyny botulinowej w próbce produktu pn. "Pasta warzywna śródziemnomorska z pestkami dyni Mega Vega".

Spożycie produktu zanieczyszczonego toksyną botulinową stanowi poważne zagrożenie dla zdrowia i życia człowieka.

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: Pasta warzywna śródziemnomorska z pestkami dyni Mega Vega, 180 g

a wy mordy w kubeł i na raz dwa trzy bo polska jest zła bo Niemiec gud 

• Confused 1
Opublikowano
witejus napisał:

1 godzinę temu, dysydent napisał:

to tak jak konną kawalerię na czołgi i bym wyśmił gdyby to nie synonim polskiej taktyki obrony przed niemieckim najazdem w trzydziestym dziewiątym.

Nie powtarzaj bredni wymyślonych przez hitlerowską propagandę,nie było żadnej szarży polskiej kawalerii na niemieckie czołgi.

Nie było ale kawaleria była. Miała łona na wyposażeniu URy co na pojazdy niemieckie zwane czołgiem starczało...

Opublikowano
many13 napisał:

Ten interes w kalesonach ledwo i w panice wywieżli z Kabulu pozostawiając komplet uzbrojenia dżihadzistom.

A dzihadyści narzekali, że wszystko popsute...

• Haha 1
Opublikowano

OTO TRÓJMORZE..TRZEBA JAK NAJSZYBCIEJ UTWORZYĆ UNIĘ TRÓJMORZA BEZ NIEMIEC I UKRAINY I OPUSCIĆ TEN EUROKOŁCHOZ, KTÓRY JEDYNIE NAS POGRĄŻA I OBNIŻA STOPĘ ŻYCIOWĄ.

273002620_7666757780016307_2998699811720

Opublikowano
23 minuty temu, PRIMO napisał:

Jak tu ma być dobrze jak ty takie brednie wygadujesz. 🤦‍♂️

Ja jestem neutralny , mój głos nie wyląduje w urnie wyborczej !

Opublikowano
galan99 napisał:

Mięso  będzie z taśmy nie z hodowli opodatkowane hodowlane by było tańsze taśmowe .

@DTaras pewnie Komandos jak Rambo .

Rambo to mi amunicję podawał...

many13 napisał:

OTO TRÓJMORZE..TRZEBA JAK NAJSZYBCIEJ UTWORZYĆ UNIĘ TRÓJMORZA BEZ NIEMIEC I UKRAINY I OPUSCIĆ TEN EUROKOŁCHOZ, KTÓRY JEDYNIE NAS POGRĄŻA I OBNIŻA STOPĘ ŻYCIOWĄ.

Ty. Ale wiesz kto zamieszkuje Estonię i kto na Węgrzech będzie elektrownię budował?

Roman176 napisał:

Spotykają się dwie prostytutki. Wiesz miałam wczoraj klienta rolnika. I jak było? Najpierw narzekał, że za sucho, potem że za mokro a na koniec że za drogo.

A z górnikiem - rolnikiem wersja jest?

Opublikowano
23 godziny temu, Roman176 napisał:

trochę pokrętnie to napisałeś to było kombinaty np,. kombinat samochodowy kombinat rolniczy itp produkują do dzisiaj w roburze silniki i całe kompresory do ciężarówek itp

Jakie silniki produkują w roburze?

Opublikowano
28 minut temu, tomek222 napisał:

Odstawcie te leki bo ewidentnie wam nie służą...

w tym problem ze przestali przyjmowac-ciekawe ktory pierwszy w kaftan uderzy ??

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v