Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, many13 napisał:

PiSioki... Hurra, hurra!

Oooooo przepraszam. Zrobili wszystko co mogli i co się dało.😂 Tak niebywały sukces trafia się raz na ileś. Tylko że to chyba już kolejny ich sukces w tej konkurencji.🤣

Opublikowano
17 godzin temu, jacus napisał:

dla kogos ze wsi na ukrainie[chwilowo odzyskanych] to glupota-dla kogos kto bedzie krazyl po osiedlu zeby auto gdziekolwiek ,na trawniku,w krzakach , na zakazie, za smietnikiem ,albo pod kosciolem -to jak najbardziej sluszna ustawa.

82338c9fcc8753c0af30ce4c8734fc9a.jpg

O co ci chodzi z tymi wsiami odzyskanymi na ukrainie?

Opublikowano

Masz przeświadczenie graniczące z pewnością, że gdyby przy władzy była inna opcja polityczna, to sprawę rozegrano by taniej ?  Bo ja mam pewność, że kary byłyby takie same, być może większe

Opublikowano

Mam przeświadczenie graniczące z pewnością że zostało to źle rozegrane i wali mnie kto jest przy władzy. Ale jak się chce władzy, to trzeba brać też odpowiedzialność. A że akurat silnie pchali się do władzy i obiecywali "nową jakość", to mają przechlapane. Po pierwsze bo skopali a po drugie że nowa jakość okazała się tylko nowym bajzlem. 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 5.02.2022 o 10:37, Ulman napisał:

Taaa, od razu insynuacja😂 W tamtych czasach nie afiszowano się ze skłonnościami i nie mówiło otwarcie co nie zmienia faktu że zawsze był jakiś % populacji o takich skłonnościach. Niestety jako paranoik zastraszony LGBT  wyznajesz doktrynę ze osoby homo nie mogą być prawdziwymi Polakami, patriotami i są po prostu niegodne tego miana. Są gorsi, lewicowi, zboczeni. Gorszy sort jak to powiedział prezes.

po pierwsze ty wiesz jak by wyglądało to kiedyś ...  wystarczyło popatrzeć i wszyscy ci dopisali co widzieli ..... a co do reszty uważam ze powinieneś się leczyć

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

To niestety problem III RP i braku elit,

Problemem RP jest brak fachowców i ludzi znających swoje miejsce a nie brak elit. Kolejnym problemem jest kurs na tworzenie elit z tego co jest akurat pod ręką. 

Czyny powinny mówić o tym czy ktoś zalicza się do elity a nie subiektywne odczucia Prezesa, który rości sobie prawo do wyznaczania standardów, choć sam dokonań chwalebnych nie ma.

Opublikowano

Czyli na pochyłe drzewo koza skacze. Poczuli krew, poparcie w tsue mają I zayebią nas żywcem. 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Jak schowamy głowę w piasek, albo każemy im spi..dalać to na bank tak będzie.😂

Wedle powyższego to ja tu furtki dla nas nie widzę. Czego nie zrobimy to i tak będzie źle

Opublikowano
37 minut temu, Krzak napisał:

O co ci chodzi z tymi wsiami odzyskanymi na ukrainie?

caly pas wschodniej lubelsczyzny i podkarpacia to teren rdzennie ukrainski po II wojnie swiatowej przymusowo wywieziono na ukraine lub polskie ziemie zachodnie i polnocne kilkase tysiecy obywateli polskich, 

na to miejsce przyszli przodkowie ulmana- komunisci dali im majatek zagrabiony innym. dla zasluzonych aktywistow ppr, ub milicji czy zwyklych karierowiczowczy sprzedawczykow zarezerwowano czarnoziemy w rejonach przygranicznych.

wiec gdy czytacie antyukrainskie i antykomunistycze pisanie ulmana to pamietajcie ze  to wyrzuty sumienia, on taki wolnosciowiec korzysta z z ukradzionego przez komunistow majatku. 

36 minut temu, jahooo napisał:

Masz przeświadczenie graniczące z pewnością, że gdyby przy władzy była inna opcja polityczna, to sprawę rozegrano by taniej ?  Bo ja mam pewność, że kary byłyby takie same, być może większe

polska -po dluzszej przerwie miala  pare dni ambasadora w czechach- tusk go raczej nie mianowal-poczytaj co on powiedzial i czemu go odwolali..........

ambasador rp -jasno i wyraznie mowi ze to wina polskiego rzadu a ty bajki piszesz.....

Opublikowano (edytowane)

@AgrestAle to juz trzeba zaproponować udział w pracach jakiegoś zespołu ds ustalenia przyczyn , wpływu i podjęcia środków zaradczych. Nie robiąc czegoś takiego zdajemy sie tylko na końcowe wnioski strony niemieckiej. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

caly pas wschodniej lubelsczyzny i podkarpacia to teren rdzennie ukrainski po II wojnie swiatowej przymusowo wywieziono na ukraine lub polskie ziemie zachodnie i polnocne kilkase tysiecy obywateli polskich, 

chyba cię poj.....  z tą wschodnią lubelszczyzną - tu w najlepszych czasach odsetek ukraińców nie przekraczał 15-20%, a tylko znikomy procent popierał powstanie ukrainy

były wioski osadników , gdzie np 60% to byli "ukraińcy", ale raczej jedna na gminę

a co do podkarpacia  - w ramach akcji Wisła wywieziono też inne , akurat rdzennie tamtejsze nacje, np Łemków, bo większosć "ukraińców" albo uciekła sama, albo ich wybito

2yjQ64ublQXuAfEQ4JND27XezTtEx3rl.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Maruś a już miałem nadzieję że trochę zmądrzałeś ale widzę że to płonne nadzieję.😢😭

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

ale widzę że to płonne nadzieję

Kij  z duuuuu  wyjmij   na pewno  ci  pomoże    :)  :)  

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Oj Maruś Maruś. 🤦‍♂️

Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

Uuuuuu czyżby przełożeni naciskali na wzmożenie aktywności?😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v