Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał:

nie czytaj co ciebie odpowiada tylko wszystkie ty sie oparłeś na jednym linku bodajże na medionie czy jakoś tak 

Możesz podać źródło z którego wyciąłeś użyty cytat? Dobrze wiedzieć jaka była wymowa całości.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, V12 napisał:

Ja mam szeroką wyobraźnie bo w różnych sie sytuacjach było , ale że zabiorą w tych czasach ludziom opieke med , kościoły iiiiiii ... lasy

to choć bym nie wiem ile czystej przelał to 2 lata temu powiedział bym ze to bzdura !

Elementarna wiedza epidemiologiczna współczesna nakazuje przewidywać ograniczenia wręcz jeszcze bardziej zdecydowane i szybciej podejmowane niż to miało miejsce w przypadku cov. Ja nie wiem czy to wynikało z rozpoznanej jeszcze przez Chińczyków stosunkowo niskiej śmiertelności i było to świadome czy zwyczajnie cywilizacja współczesna zwyczajnie ten test oblała? wszystko jednak wskazuje na nieporadność już na samym początku i jeśli pojawi się jakiś patogen zdolny rozprzestrzeniać się w suchym powietrzu z wiatrem o dostatecznie wysokiej śmiertelności to... będzie po cywilizacji

trudno na af odszukać ale już pod koniec 2019ego pisaliśmy o potencjalnych perturbacjach w przypadku wybuchu pandemii i jedyne czego nie braliśmy pod uwagę to rzeczywiście tych lasów ale świątynie wręcz w pierwszej kolejności z racji specyficznej części populacji jaka tam zwykła się ....ostatnio nawet był przypadek księdza co będąc chory na cov i zdiagnozowany z nakazaną kwarantanną mszę próbował... tylko zwiał przez zakrystię jak policja przyjechała i ... podobno do dziś go nie ukarano bo zapadł się pod ziemię. Nikt nic nie wie nawet a zwłaszcza ze współparafian :D 
Przypadek czy zmowa ciemnoty?

religijność powinna mieć też swoje granice i ma bo większość jednak przedkłada wiedzę o mechanizmach przenoszenia chorób zakaźnych nad wiarę w ozdrowieńczą moc kadzideł czy mamrotów szamana dowolnej religii i dopiero gdzie wiedza się kończy to niechby i te mamroty i jeszcze dużo więcej miejsca na wiarę w obliczu mizerności wiedzy ale do jasnej cholery jeśli kto nagle zasłabnie choćby i ten klecha by zaczął się dusić podczas liturgii to przecież wezwano by pogotowie z respiratorem a nie wyższego rangą np biskupa bo on mocniejszy duchem i nieco się podzieli z zatchlańcem bo jednak choć tyle wszyscy wiedzą że w cov duszności wywołuje śluz w płucach a nie słabość duchowa!

...co...? nie wszyscy?....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Ale Ci sie Panie Kolego chciało pisać ☺️

Nikt Ci nie każe wierzyć w "mamroty " tak samo jak mi w "nauke" , dziwnym trafem wbrew temu żyje od 2 lat  i masa o wiele starszych wokól mnie bez "naukowych" zalecen w rzeczonej sprawie .

O dziwo co chwile zalecenia sa inne , przez 2 lata świat zdobywa coraz to nowe doswiadczenia hehe , w 21 wieku nie wie jak postepować ?? Pamieta ktos jeszcze te gumowe rekawiczki heh , przylbice...

Ja mam swoje wnioski wyciagniete z realnego życia , każdy ma inne tego sie trzymajmy ,

Najgorsze to że narastaja podziały , strony sie i tak siebie nawzajem nie przekonaja a wznosi sie nie potrzebny kurz 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Odpowiedż  Pana Generała byłego Dowódcy Rodzajów Sił Zbrojnych Mirosława Różańskiego na pytanie; Co dzieje się ze służbami specjalnymi?

"Służby specjalne, kontrwywiad działają na zlecenie polityczne określonych osób", ......................Osobiście zadał bym pytanie: Czy współpracowały z obcym nam wywiadem zwanym Mosadem na terenie rzekomo demokratycznego państwa Polska?. .........................Nic mnie nie dziwi jak w/w oficjalnie ponoć zarządzane są przez poniższą sylwetkę.

72092509_2758420564208729_3033073550446559232_n.jpg

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, V12 napisał:

Ale Ci sie Panie Kolego chciało pisać ☺️

Ja mam swoje wnioski wyciagniete z realnego życia , każdy ma inne tego sie trzymajmy ,

Najgorsze to że narastaja podziały , strony sie i tak siebie nawzajem nie przekonaja a wznosi sie nie potrzebny kurz 

zatem nie ma sensu udowadniać  skuteczności szczepień, jakichkolwiek terapii

naturalna selekcja niech decyduje, inni nazwą los inni Bóg i tu zapewne się zgadzamy. (?)

Obowiązkiem jest informować o faktach odkrytych, potwierdzonych doświadczeniem i nawet jeśli masz pewność co do swej wiedzy to traktujmy ją jako ofertę, nie przymus. Za wybór niech ponosi odpowiedzialność wybierający.

jest jednak pewne  ale gdy ten wybór w ocenie jednej ze stron drugiej zagraża no to sama idea wolności  i równości wobec siebie przynajmniej "na wyjściu".
Skoro sądzę żem mądrzejszy od kogoś w dowolnej kwestii to mam być i mądrzejszy w obronie przed jego wolnym wyborem nawet jeśli by w/g mnie źle wybrał to mam potrafić się przed tym obronić.
Polska w przypadku akurat cov w moich oczach jak dotychczas wypada całkiem nieźle ... no może te "lasy" w sam raz na drewnianą beczkę śmiechu

a dużo pisałem bo kolejną klawiaturę sprawdzam do kolejnego zestawu komputerowego a jako co chciałem sprawdziłem

to było by na ten raz choć parę rzeczy jeszcze i tak niedomknięte no ale "jutro też jest dzień"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, dysydent napisał:

inni nazwą los inni Bóg i tu zapewne się zgadzamy. (?)

Tak . 

Moja nie ufnosć do obecnej sytacjii , wykreowalo wrażenie bładzenia we mgle , w dobie 21 wieku to troche dziwne . wyglada to jak nauka próba/bład a nie wypracowane doswiadczeniem i badaniami dzialania 

Własnie co do terapi to wole zaufać slepemu losowi niz samemu pchać sie w nie znane . ryzyko na własne życzenie jest mi zbedne stad idea obiecywanej na poczatku  dobrowolnosci

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, V12 napisał:

w dobie 21 wieku

a czymże jest akurat XXIy wiek? alfą i omegą wszech czasów? to tylko jeden szczebelek w plączącej się sznurowej drabince dziejów
pierwsze z brzegu
 pupilek technokratów współczesnych właśnie rykoszetem zastrzelił księżyc falconem dziewiątym
niejaki Musk Elon co nawet ruskich komuchów partaczy dwudziestoecznych w solidności rakiet kosmicznych nie potrafi zmałpować.... a zawodowo zajmuje się tuningiem melexów na osobówki za szczyty technologii to wieszcząc
jeśli by nauka się rozwijała jak dotychczas to za kilka wieków ten nasz będzie uznany za ciemny

oj ciemny ;) xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

noż nie zasnę chyba dzisiaj ze śmiechu
https://www.tvp.info/58161024/watpliwosci-ws-raportu-citizen-lab-czy-w-czasie-infekcji-pegasusem-telefon-kolodziejczaka-istnial

mogli by poduczyć tych ze szczujni że ślady infekcji są w systemie operacyjnym  ten ... ja np piszę teraz spod Sparky Linux zainstalowanym na dysku w innym komputerze a dysk w kompie sp[od którego piszę jest kopią dysku instalowanego na tej  całkiem innej maszynie i uruchomianego na kolejnych kilku tylko po przepięciu tego oryginalnego dysku zanim go na obecny skopiowałem i wszystkie aplikacje ew wirusy nie ważne z którego kompa złapane są w tym systemie i jego teraz tu kopii a jako że ekosystem Aple jest przypisany do użytkownika nie urzadzenia to tam jeszcze bardziej przenośność danych jest powszechna a Pegasus to dane i akurat zostały wykryte na urządzeniu tym na którym się znajdowały w momencie sprawdzania po przeniesieniu nie ważne z czego tak jak ten mój Linux.

może i linia obrony prawie taka jaką doradzałem no ale nie zamierzam technicznie za rączkę prowadzić i od razu widać efekty ;)

nie maja pojęcia o czym mówią ale mówią xD

powrót do posta linkującego tutaj
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/292308-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2022/?do=findComment&comment=3540663

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Z tym myśleniem to zdecydowanie przesadziłeś.🤣 Podasz źródło kłamczuchu czy nie masz tyle odwagi by to zrobić?

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v