Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

pewnie byś wolał takim służyć .

Jam tylko sługa nieużyteczny😂

"„Słudzy nieużyteczni jesteśmy; wykonaliśmy to, co powinniśmy wykonać” (por. Łk 17, 10). Wypełniając wolę Bożą, zawartą w przykazaniach, podejmujemy wprawdzie dobre czyny, ale z korzyścią dla nas. Możemy powiedzieć, że przez nie uwielbiamy Pana Boga, ale nam są one na pierwszym miejscu potrzebne."

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

Ja nie to @mirro szuka .

na pewno nie wśród pojebów co nawet jak na swoją epokę musieli wpie...ol dostać aby pojąć jak na ówczesne czasy nawet są zacofani

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano

Panie Dysydent. pierwszy raz takie słowa u Pana ja czytam. skąd te emocje?

Opublikowano

kazdy chory ma okres manii potem przyjdzie depresja i sie wyciszy.

26 minut temu, dysydent napisał:

toś se qwa idola wybrał

co ty chcesz od obecnych krzyzakow[tak w skrocie] to bardzo porzadni ludzie sa.tak przynajmniej czytalem. 

Opublikowano (edytowane)

mienienie się spadkobiercami idei wykorzystywania siły dla propagowania religii samo w sobie bardziej dżihad przypomina niż współczesne wartości chrześcijańskie

a że to porządni ludzie? spróbowali by nie. dzisiaj Rydzyk co na dobrowolności datków ....nie ma lekko, trudno przeforsować by majątki zakonów budować na siłowym rabunku

a swoją drogą to tacy oni krzyżacy jak pis prawica
wszystko ma swoją epokę jak np to (tak może nazbyt dygresyjnie ale nic lepszego nie znajduję na adekwatniejszy przykład)
https://kultura.onet.pl/muzyka/wiadomosci/budka-suflera-krzysztof-cugowski-o-jacku-kawalcu-nowy-wokalista/12pkflv

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Obudził w sobie tygrysa 

32 minuty temu, Pafnucy napisał:

8 minut temu, dysydent napisał:

mienienie się spadkobiercami idei wykorzystywania siły dla propagowania religii samo w sobie bardziej dżihad przypomina niż współczesne wartości chrześcijańskie

a że to porządni ludzie? spróbowali by nie. dzisiaj Rydzyk co na dobrowolności datków ....nie ma lekko, trudno przeforsować by majątki zakonów budować na siłowym rabunku

a swoją drogą to tacy oni krzyżacy jak pis prawica

Chodź dysydent pójdziemy krowy doić , wytarmosić jaką za cyce to ci przejdzie albo byka po jajkach podrapiesz 🤭 i rozładujesz emocje 😛 

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Z tego filmu wynika tylko jedno. Że byli tam w tym samym celu co ja w Syrii i Iraku. Do dziś się zastanawiam po ch*j tam byłem.:lol:

Na takiej samej zasadzie jak żołnierze Napoleona na Dominikanie - zniewolić narody walczące o wolność i demokrację.

Opublikowano
54 minuty temu, mirro napisał:

Jam tylko sługa nieużyteczny😂

"„Słudzy nieużyteczni jesteśmy; wykonaliśmy to, co powinniśmy wykonać” (por. Łk 17, 10). Wypełniając wolę Bożą, zawartą w przykazaniach, podejmujemy wprawdzie dobre czyny, ale z korzyścią dla nas. Możemy powiedzieć, że przez nie uwielbiamy Pana Boga, ale nam są one na pierwszym miejscu potrzebne."

zaczynam się Ciebie bać , zawsze jak ktoś cytuje pismo św.  to przypomina mi się jak dwóch gosci wchodzi z bejsbolami do baru a jeden wyjmuje pismo św. i czyta w sumie złych zamiarów nie mieli i byli raczej nie grozni ale za popierdoleni tak pozytywnie .

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, Pafnucy napisał:

46 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Pafnucy bo ma już pewnie dość tego p****olenia galana xD 

w kolejnych postach nieco wyjaśniłem (trochę pod przymusem @jacus-a)
Czasy stają się "wyrazistsze"
trza nadążać ...

coś tam Many Trzynasty z Jareckim... przełączam się na czytanie

Opublikowano (edytowane)

i jeszcze co do

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

p****olenia galana

to czasem i On coś godnego uwagi podrzuci, wykopie z neta czy od siebie i daleko mi do ... nie tak łatwo mnie zrazić
w drugą stronę też gdy komuś się to jednak uda.

powiem więcej - @galan99 najlepszym tu adresatem pytania - czy oglądał ktoś sześcioodcinkowy serial p.t. "Utopia" s1 2013?
tak mi się napatoczył w dyskach co remanent robię

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Niezależne sondaże mówią wprost ;” Polacy nie chcą umierać za Ukrainę”, a mimo, że wyniki potwierdzają, że ponad 74% Polaków nie wsparło by z bronią w ręku Ukrainy, to w dalszym ciągu trwa wymachiwanie szabelką i przygotowywanie gruntu do zaangażowania zbrojnego w konflikt na wschodzie. Zabić sto kilkadziesiąt tysięcy ludzi nie jest łatwo, nawet gdy się po prostu do nich strzela lub kłuje czy tnie (widłami, kosami, nożami, siekierami), a już zamę­czyć okrutnie, dawkując śmierć powolną, jest bardzo trudno. Ukraińcy wybrali jednak męczarnie — palenie, patroszenie, przybijanie bretnalami do płotów i stodół, rozpiłowywanie, siekanie, kawałkowa­nie, etc. — wszystko to oczywiście żywcem i bez dyskryminowania kogokolwiek (star­cy, kobiety i niemowlęta po równo), żeby była uciecha. Szefowali tej megamasakrze Stepan Bandera (przy­wódca OUN — Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów), Roman Szuchewycz (komendant UPA — Ukraińskiej Powstań­czej Armii) i Roman Dmytro Kłaczkiwski (wicekomendantUPA). Kłaczkiwski podpisał swym pseudonimem „Kłyma Sawura” dyrektywą operacyjną ludobójczej zbrodni: „Trzeba przeprowadzić wielką ak­cję likwidacji polskiego elementu” (1943). Kolejny taki dokument operacyjny to roz­kaz Szuchewycza z 1944 roku: „Konieczne jest przyspieszenie likwidowania Polaków. Muszą zostać zgładzeni całkowicie, ich wio­ski spalone do gruntu samego (…) Ludność polską należy absolutnie zniszczyć. Śmierć każdego Lacha to metr wolnej Ukrainy. Albo będzie lechicka krew po kolana — albo Ukrainy nie będzie. Musimy zatem Polaków w pień wyciąć”. Dzisiaj te bestie — ci hersz­ci eksterminacji — mają w ukraińskich miastach pomniki, u stóp których kwiaty są składane nie tylko przez tłumy Ukraiń­ców, lecz i przez niektórych Lachów, co się mienią „mężami stanu” III RP.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galan99 napisał:

Jestem Polakiem i się tego nie wstydzę swego pochodzenia i mowy Polskiej .

Nie chwal sie tym bo jak inni  mają być podobni to powodów do dumy nie ma.

Edytowane przez Ulman
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Tak to jest jak małpa dostanie brzytwę

John Scott-Railton, ekspert Citizen Lab poinformował o dwóch kolejnych przypadkach użycia systemu szpiegującego Pegasus w Polsce. Inwigilowani mieli być lider Agrounii Michał Kołodziejczak i współautor książki o Mariuszu Kamińskim Tomasz Szwejgiert.

Edytowane przez agromatik
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

noo, ta "małpa" i golić się tą "brzytwą" sama próbowała bo i Misiewicza podobno szpiegowali xD

beczkę śmiechu tylko zmontowali no le tak to jak to jak nieloty sądzą że skrzydlaty choćby i koń im będzie służył

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ale za to bardzo chętnie będą umierać w ramach pandemii .😂 Bo to pandemia narodowa, więc i śmierć będzie narodowa. Ot taka mało znacząca różnica. Dać się odstrzelić  w związku z agresją, czy  zdechnąć po cichu na życzenie własnego rządu.🤣

1 godzinę temu, many13 napisał:

Niezależne sondaże mówią wprost ;” Polacy nie chcą umierać za Ukrainę”, 

4 minuty temu, dysydent napisał:

Misiewicza podobno szpiegowali xD

Ale szpiegowali go w celach szkoleniowych, czyli nie liczy się.😂

Opublikowano

Podsłuchujowanie to ulubione zajęcie PISowskiego aparatu. Sprawdziło się  w "Sowa i przyjaciele"  to kontynuują tyle że będąc przy korycie mają  lepsze zabawki i większą swobodę. 

Opublikowano
22 minuty temu, agromatik napisał:

Inwigilowani mieli być lider Agrounii Michał Kołodziejczak

O proszę jaki ładny wpis do CV.😂Z tego da się zrobić ładny kawałek tekstu w razie pisania wspomnień, albo wniosku o dodatek do emerytury,😂

Opublikowano
galan99 napisał:

Prawdę powiada , Państwa Muzułmańskie maja własną kulturę i narzucają ja innym a Państwa demokratyczne takie rozwojowe są upadłe tak pilnowali swej kultury że je już nie mają .

To chyba Ty...

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

O proszę jaki ładny wpis do CV.😂Z tego da się zrobić ładny kawałek tekstu w razie pisania wspomnień, albo wniosku o dodatek do emerytury,😂

a to zależy która szajka te emerytury będzie naliczać bo można tak trafić że koszty inwigilacji od składek emerytalnych odliczą

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v