Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

drugi stycznia a na drodze obleciał mnie rój jakichś muszek, no ja pamiętam że już orałem w styczniu ale robactwo? jak żyję nawet w opowieściach nie słyszałem aby w moim regionie...

tak że trzeba się przyzwyczajać do wynaturzeń ... LGBT czy osobniki pokroju tego Kowalskiego to nawet wiem skąd to wylazło, ale muszki w styczniu? ciekawe co jeszcze

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
56 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli i nasz Janusz Kowalski z SP musi być jakimś kryptogejem, bo bardzo oburzyły go opaski BEP w Zakopanem xD 

byc moze-boi sie ze widok teczy skloni go do wyrwania jakiegos faceta 🤣. gdy zobaczy jakiegos przystojniaka to od razuma burze w spodniach 😂.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/ukrainski-atak-na-baze-rosyjskich-zolnierzy-moglo-zginac-setki-zolnierzy/x1dwmwb,79cfc278

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jarecki napisał:

a to moze  takie ocieplenie wyjśc na plus ,  robactwo się wynurzyło to jak przyjdzie mróz to zdechnie bo nie zdąży się schować 

żebyś się czasem nie doczekał że robactwo da się tak łatwo byle ociepeleniu w ch.... z.... aaraz, wiem! zakopiańska tęcza muszki w błąd wprowadziła  Popatrz popatrz, ile to różnego robactwa można na tęczę zimą wywabić xD Ziobro cicho siedzi czy też dołączył do roju?

a tym komediantom też bym szpilę..... zalecić - jak drugi raz pojedziecie do Kataru czy podobnej zarazy koniecznie te opaski pozakładajcie
a ten czarny niech jeszcze miłość wyzna do samego szejka (czy kto tam u tych turbanowców kacyk) :P
U nas tylko plują plujki z daleka, u myzułmańców natychmiast "miłość" zostanie bezpośrednio "odwzajemniona" zapewne jeszcze na scenie xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

drugi stycznia a na drodze obleciał mnie rój jakichś muszek, no ja pamiętam że już orałem w styczniu ale robactwo? jak żyję nawet w opowieściach nie słyszałem aby w moim regionie...

Jutro będę orał. Akurat na dwa dni robota, Tylko szkoda że se soli potasowej nie kupiłem, to bym rzucił przed orką. Ale kij trza orać bo na piątek i święto i jakiś atak zimy zaplanowali Taka zima. jeden traktor stoi z pługiem do śniegu a dwa zostały z pługami do orki. 😂

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Czyli i nasz Janusz Kowalski z SP musi być jakimś kryptogejem, bo bardzo oburzyły go opaski BEP w Zakopanem xD 

To raczej frustrat, który jak się na czymś zafiksuje ( np Tusku, albo LGBT) to już nie odpuści. Ciul że zrobi z siebie idiotę ale na liście odhacza zdarzenie jako zaliczone.😂

6 minut temu, DTaras napisał:

Aaaa jak naparzali ruskich to też byli dranie?

No też byli, ale akurat lufy mieli we właściwym kierunku skierowane.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Jutro będę orał. Akurat na dwa dni robota, Tylko szkoda że se soli potasowej nie kupiłem, to bym rzucił przed orką. Ale kij trza orać bo na piątek i święto i jakiś atak zimy zaplanowali Taka zima. jeden traktor stoi z pługiem do śniegu a dwa zostały z pługami do orki. 😂

ja .... właśnie przez te muszki zapomniałem w pole zajrzeć... jeden taki chciał w grudniu abym Mu poorał ale nie wyszło bo zaczęło lać a potem sypać to może... mówisz; nie za mokro? a no jutro zobaczę a przy okazji ozimą cebulę jak ona się tam trzyma bo po drodze. Chociaż jeszcze na pszenicy za stodołą jakoś tak się lepi no ale może na ścierniskach? no zobaczę choć wątpię bo to ma być pod jakieś warzywa w tym jarą cebulę a pod to lepiej skib nie narobić. Nawet na dzień przed siewem zdąży wyorać, teraz agregaty i podobne to się stłucze ale lepiej żeby się wysypało. Mówiłem Mu że w listopadzie glifosat zadziałał bo wszystko pożółkło alle On czekał aż chwasty i samosiewy pszenicy zaschną bo "może odbić" xD

kurczę, pług zakonserwowany i trochę mi się nie chce :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

To raczej frustrat, który jak się na czymś zafiksuje ( np Tusku, albo LGBT) to już nie odpuści. Ciul że zrobi z siebie idiotę ale na liście odhacza zdarzenie jako zaliczone.😂

No też byli, ale akurat lufy mieli we właściwym kierunku skierowane.🤣

Czym dłużej tam trwa wojna tym przeciwnikom Ukrainy powinno się to bardziej podobać. 

Zaś tak naprawdę ukraińska narracja u Banderze tylko pokazuje słabość naszej Dyplomacji. PiS-owskiej dyplomacji. Dyplomatołków  jak to ktoś już kiedyś ich określił. 

Opublikowano (edytowane)

Mogę założyć...🤔

Edytowane przez Gość
Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Bo nie ma chyba nowego. 

Założyłem już wczoraj ale chyba nie jest zatwierdzony 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Zakłamanie upadliny nie ma związku ani z dyplomatolami  z pisu ani poprzedników. 🤷‍♂️

A pewnie że nie ma. Bo ta jazda z Banderą. to więcej na użytek wewnętrzny, dlatego nie będą się tłumaczyć.  Jak potępią Banderę, to zniknie etos wojownika. A jak zniknie etos Bandery, to zostanie im Pawlik Morozow co rozkułaczył swoją rodzinę, I to bardzo skutecznie.🤣 Co prawda nie było to na Ukrainie, ale wzorzec był ogólnodostępny.😂

28 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Czemu ten temat jeszcze nie jest zablokowany 🤔

Bo krowy co dobrze mleko daje, to się nie blokuje.🤣

Opublikowano
27 minut temu, Leszy napisał:

a jakie ma znaczenie pod jaką datą się ludzie będą kłócić? 😜 

@Pafnucy12 co to za nieoryginalny nick?? 

No , ale może w nowym roku się opamiętają 

10 minut temu, mirro napisał:

A pewnie że nie ma. Bo ta jazda z Banderą. to więcej na użytek wewnętrzny, dlatego nie będą się tłumaczyć.  Jak potępią Banderę, to zniknie etos wojownika. A jak zniknie etos Bandery, to zostanie im Pawlik Morozow co rozkułaczył swoją rodzinę, I to bardzo skutecznie.🤣 Co prawda nie było to na Ukrainie, ale wzorzec był ogólnodostępny.😂

Bo krowy co dobrze mleko daje, to się nie blokuje.🤣

Przecież to nic nie daje taki temat ,równie dobrze można zablokować na zawsze , jedynie tylko rozrywka dla kilku oszalałych 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v