Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Marl napisał:

Many13 czy jak mu było to dostał bana na agrofoto. Powinni mu już go zdjac, myślę, że już zmądrzał na święta.

3 minuty temu, Marl napisał:

Nie śledziłem wszystkich jego wypowiedzi ale skoro jest wolność wypowiedzi to chyba on też może pisać na forum...

a gdybym napisal ze dla ciebie najlepszym losem jest komora gazowa i komin krematorium -to tez  bylaby to wolnosc wypowiedzi ??

onuca - a jakt tak wujek wlodimr zyje ?? cos ostatnio kiepsko wyglada.masz jakies informacje od swoich ?? sam sie goli czy mu pomagaja jak stalinowiczy brezniewowi ?

• Haha 1
Opublikowano
ws71 napisał:

@jacus ale 50mld $ przez 10 miesięcy utopiono w Ukrainę, nikt naprawdę nie wie na co one zostaly wydane, wczoraj jak dwoje członków Kongresu chciało konkretnego rozliczenia tej pomocy to zostali okrzyknięci zdrajcami i sługusami Putina

Toć to byle 50 mld przy takim wielkim kraju i to jeszcze w stanie wojny. Szukanie gówna w śmietanie.

Opublikowano
Ulman napisał:

Upaina to  jest korupcyjno  mafijno złodziejski twór.  Najwięcej z tej kasy zgarną oligarchowie a nie kraj. To nawet dobrze bo nadal bedzie tam bajzel jak przez 30 lat i w końcu sie to rozpadnie.

Yyy a Rosja wobec tego?

HF86 napisał:

coś Ci czapeczka chyba cisnie. 

upaince i ich patryiotyzm 🤭

dla większości nowy lepszy świat w ue się otworzył .

na ostatnim przedstawieniu w przedszkolu wszyscy tatusie małych ukrow byli, a na ułomnych nie wyglądali 🤔

Z jakiej okazji to przedstawienie?

Ulman napisał:

Dla niego dezerter to ten co na lewych kwitach chce opuścić krainę gdzie deszcz z menelinium na łeb leci.

Opublikowano
Marl napisał:

Nie śledziłem wszystkich jego wypowiedzi ale skoro jest wolność wypowiedzi to chyba on też może pisać na forum...

Wolność wypowiedzi jest. Jest też kultura a i o szacunku warto wspomnieć.

Opublikowano
jacus napisał:

15 minut temu, Marl napisał: Many13 czy jak mu było to dostał bana na agrofoto. Powinni mu już go zdjac, myślę, że już zmądrzał na święta.   3 minuty temu, Marl napisał: Nie śledziłem wszystkich jego wypowiedzi ale skoro jest wolność wypowiedzi to chyba on też może pisać na forum... a gdybym napisal ze dla ciebie najlepszym losem jest komora gazowa i komin krematorium -to tez  bylaby to wolnosc wypowiedzi ??

Jeśli tak pisał to ban jest właściwy. Nie śledziłem jego wypowiedzi na forum tak dokładnie. Zawsze uważam że równowaga musi być, to i taki człowiek może swoje zdanie napisać. Dzięki za info

Opublikowano

Przebywałem w Rosji, na Ukrainie w sumie 5 lat i tak na Ukrainie płaciłeś od żuli z wioski i tak wszystkim po kolei i jeszcze nie mogłeś być pewien końcowego efektu [ jeszcze zerowe poczucie do codziennych obowiązków], Rosja zapłaciłeś raz i miałeś świety spokój od miejscowych i lokalnych władz[samych Rosjan mogłeś zostawić na polu mało wiele zrobili, prędzej przejeli gospodarstwo z ich obsadą po 3latach], na Ukrainie nasi musieli patrzeć i pilnować pracowników przez 7 lat i tak efekt był mizerny[pisze o latach 1995-2002]

13 minut temu, DTaras napisał:

Yyy a Rosja wobec tego?

• Like 1
Opublikowano
witejus napisał:

Twoja ci nie wystarcza?

Łepetyna siwieje to choć se do młodych lat powzdycham...

ws71 napisał:

Przebywałem w Rosji, na Ukrainie w sumie 5 lat i tak na Ukrainie płaciłeś od żuli z wioski i tak wszystkim po kolei i jeszcze nie mogłeś być pewien końcowego efektu [ jeszcze zerowe poczucie do codziennych obowiązków], Rosja zapłaciłeś raz i miałeś świety spokój od miejscowych i lokalnych władz[samych Rosjan mogłeś zostawić na polu mało wiele zrobili, prędzej przejeli gospodarstwo z ich obsadą po 3latach], na Ukrainie nasi musieli patrzeć i pilnować pracowników przez 7 lat i tak efekt był mizerny[pisze o latach 1995-2002]

Niewiem ile tam masz promili ale jam do Ulmana pisał. Dla mnie ruski czy Ukrainiec to jedna cholera a najlepiej dogadać się idzie z Bialorusinem. Nie mniej Ukrainiec lepszy cwaniak od ruska bo jakiś taki lepiej cywilizowany, jakby bardziej ambitny.

• Haha 1
Opublikowano

Kolego daj identyczną kase Rosjaninowi i Ukraińcowi to się mocno zdziwisz, Rosjanina jak już wykopałeś na pole to zrobił co miał zrobić, Ukraińcy potrafili czego byłem sam świadkiem wylać ponad 20 tys l chemii na chwasty w bajorko byleby nie robić,mentalność i podejście do pracy we wioskach to była tragedia, to  u nas w PGR-ach w porównaniu do nich to była pełna kultura i wzór pracowitości😀, jeszcze jedno z Rosjaninem[Rosjanki to dopiero były imprezowiczki] mogłeś się nażłopać do oporu , dać sobie po mordzie i na drugi dzień wszystko było ok, z Ukraińcami nie było odważnych przez 3 lata,dziwny charakter tak jak byśmy zrobili im ogromną krzywdę pracując po 16 godzin a oni mieli na to wy.....ne[ bez kasy,roboty tylko chlać] . W miastach na pewno było inaczej, na głebokiej prowincji to była tragedia.Jak to podsumowała nasza szefowa ,,dziki kraj ,dzicy ludzie''.

34 minuty temu, DTaras napisał:

Niewiem ile tam masz promili ale jam do Ulmana pisał. Dla mnie ruski czy Ukrainiec to jedna cholera a najlepiej dogadać się idzie z Bialorusinem. Nie mniej Ukrainiec lepszy cwaniak od ruska bo jakiś taki lepiej cywilizowany, jakby bardziej ambitny.

Opublikowano

I dlatego to zdegenerowane plemie nigdy nie miało i nie bedzie mieć państwa. Nigdy nie można było na nich polegać, zawsze kradli, marnowali kłamali i dlatego zawsze trzeba było ich lać po mordzie żeby porządek był. Żadnej swobody tylko porządny kij i surowy Pan.

Opublikowano
ws71 napisał:

To już wtedy kolhozy wydzierżawiano? Po 2002 zrezygnowaliście z gospodarowania tam?

Opublikowano

Teraz to pewnie łatwiej jest zarządzać tymi pracownikami z ua, pokolenia się wymieniły na rynku pracy. Ci młodsi co widzieli trochę świata to pewnie doceniaja pracę w takim wielkim gospodarstwie.

Opublikowano
ws71 napisał:

Kolego daj identyczną kase Rosjaninowi i Ukraińcowi to się mocno zdziwisz, Rosjanina jak już wykopałeś na pole to zrobił co miał zrobić, Ukraińcy potrafili czego byłem sam świadkiem wylać ponad 20 tys l chemii na chwasty w bajorko byleby nie robić,mentalność i podejście do pracy we wioskach to była tragedia, to  u nas w PGR-ach w porównaniu do nich to była pełna kultura i wzór pracowitości😀, jeszcze jedno z Rosjaninem[Rosjanki to dopiero były imprezowiczki] mogłeś się nażłopać do oporu , dać sobie po mordzie i na drugi dzień wszystko było ok, z Ukraińcami nie było odważnych przez 3 lata,dziwny charakter tak jak byśmy zrobili im ogromną krzywdę pracując po 16 godzin a oni mieli na to wy.....ne[ bez kasy,roboty tylko chlać] . W miastach na pewno było inaczej, na głebokiej prowincji to była tragedia.Jak to podsumowała nasza szefowa ,,dziki kraj ,dzicy ludzie''.

34 minuty temu, DTaras napisał:

Nie mam takiego doświadczenia, mam inne i potwierdzę, że to zawzięte skurwiesyni z naciskiem na to ostatnie. @mirro był na Bałkanach to może coś więcej powi albo i nie powi. Dzielenie tych potulniejszych na rusków a leniwych na ukraińców to typowa lokalna animozja. Dla mnie to jeden czort. U nas jest podobnie. Ududlasz się pierwszy na weselu toś pijak... i złodziej, bo każdy pijak to złodziej. Ja trafiłem inaczej po prostu.

Rosjanki zawsze jakieś namolne mi się wydawały. Jak widzisz, że dziewucha w knajpie patrzy na chłopa, ze mu wzrokiem loda robi to ruska niemal napewno.

Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

podczas gdy Obajtek co pół roku kupuje sobie nową wille ...

ja doświadczyłem jak za po psl szwagier Pawlaka wprowadzał miliony a ty czym się prosperujesz ? 

Opublikowano
6 godzin temu, DTaras napisał:

Nie mam takiego doświadczenia, mam inne i potwierdzę, że to zawzięte skurwiesyni z naciskiem na to ostatnie. @mirro był na Bałkanach to może coś więcej powi albo i nie powi.

No może tyle że raz mało do międzynarodowego skandalu nie doszło jak nie chcieli na patrole wychodzić, bo o parę dolców w żołdzie poszło.🤣 Ale nasi też mają za uszami, bo potrafili zamiast na patrol, to na basen chodzić i broń gubić.😂

Opublikowano

10 godzin temu, HF86 napisał:

u nas jak się zapytasz ile cowid kosztował, czy teraz upaina to też wszyscy mordy w kubeł i cichosza. 

z budzetu centralnego okolo 15 mld zł  plus  około  15 mld zł na tyle została taka pomoc ludzka prywatna  i samorządowa pomoc Ukrainie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v