Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, dysydent napisał:

jeśli szwaby zdziadzieją - na co się coraz bardziej zanosi

zastanawiam się czy nie jest to zbyt ,,optymistyczna" ocena sytuacji

37 minut temu, dysydent napisał:

Oczywiście warto pomóc tym szwabom by nie musieli dziadzieć

Ja myślę że warto im pomóc w tym dziadzieniu

Edytowane przez witejus
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Sam rudy dziś powiedział publicznie że kasa w kwietniu będzie wiec co teraz powiesz , Unia zatwierdziła .

W TVN już nie ma odwrotu kasa popłynie oj będzie się działo przed wyborami .

Aleś ty głupi i naiwny..... Nic dziwnego że nie masz za grosz swojego zdania jak dla ciebie inni są wyrocznią. Co ci z telewizora powiedzą,  w to uwierzysz.

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Co złego robi jarek z zerem konkretnie że bruksela stosuje szantaż ?

Bruksela przy pomocy kasy ich wytresuje tak że będą aportować, dawać łapę i głos na komendę. Miękiszony za kasę zrobią  wszystko.

Opublikowano
12 minut temu, witejus napisał:

zastanawiam się czy nie jest to zbyt ,,optymistyczna" ocena sytuacji

Ja myślę że warto im pomóc w tym dziadzieniu

choć my ze szwabami może małpy z innych stad to przyszło nam siedzieć na tej samej gałęzi i zanim się ją przetnie może warto sprawdzić z której strony jest pień

czy nam się podoba czy nie ale jesteśmy elementem układanki niemieckiej siły gospodarki i kto wie czy nie bardziej zaboli nas jej upadek niż Niemców

Opublikowano
8 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Poprawa samopoczucia po przez brak PISu a dalej ?

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee  rudy i to co było w 2012 wyprzedaż polski długi i uciekająca kasa nie wiadomo gdzie 

Opublikowano (edytowane)

no ale sami się do tego wzrostu przyczyniamy zaniżając wartość naszej pracy w produkcie po przez dewaluację własnego pieniądza względem niemieckiego przez co ich produkt jest dla nas droższy niż nasz u nich
dopóki mamy kretynów u siebie u władzy gospodarczo na wojny z Niemcami bym nie radził wyruszać bo też i

31 minut temu, witejus napisał:

nigdy

śmy jeszcze żadnej nie wygrali i może właśnie dla tego owo nigdy

nie wiem czy to możliwe aby wypracować jakąś strategię zbieżną z Niemcami ale tylko wtedy obie nacje rosły w siłę gdy się nie tłukły między sobą.
Na razie może i sztolec ale nie coś podobnego do hitlera właśnie dla tego że dopóki jako tako się szaremu szkopkowi żyje to małe szanse mają tam dojść do władzy jakieś bardziej odczłowieczone kreatury
a jeśli mają Niemcy zbiednieć to i bez naszej pomocy zbiednieją a wtedy to już będzie co innego i naszym zadaniem jest się na to przygotować a nie jeszcze celowo skracać czas na owe przygotowania.
Nie widzę sensu niszczenia Niemiec gdy scheda i tak nam nie przypadnie gdy jesteśmy zbyt słabi aby ją zagospodarować

zostawmy tego "klocka" jego własnemu losowi niech sobie kruszeje bo na dziś nie mamy dość twardego topora a już od nas zależy czy będziemy kiedykolwiek mieli

jutro muszę do Zamościa a tu patrzę w kamerę i
AL9nZEXd8i3NegyV5WDE2AKD4tuVj8whuUIXJFRq

"zdurniała" i sypie alarmami

no "bedziesz zdrowy"?
jeszcze wezmę i dam se spokój
akurat i nasz klimat utrudnia nam równą konkurencję z Niemcami no i jak tu nie kląć

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Ulman napisał:

Aleś ty głupi i naiwny..... Nic dziwnego że nie masz za grosz swojego zdania jak dla ciebie inni są wyrocznią. Co ci z telewizora powiedzą,  w to uwierzysz.

Bruksela przy pomocy kasy ich wytresuje tak że będą aportować, dawać łapę i głos na komendę. Miękiszony za kasę zrobią  wszystko.

Nie łykam , tylko za kasę ksiądz się modli za kasę wszyscy wszystko zrobią . Kasa światem rządzi , za kasę każdego przekupisz tylko odpowiednia cena .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał:

97 % to rolnicy do 50 ha w Polsce .

Samo za siebie przemawia , było wiele razy powtarzane pomoc dla małych gospodarstw czyli do 50 ha . Reszta nie posłuszna zostaje pozostawiona sama sobie niech się dorabiają sami .

ale są cacy jak ja co mają więcej a nawet z tego niema dopłat ani papierka na potwierdzenie ze tyle ma , te statystyki wiesz sobie gdzie można ... ? 

5 godzin temu, galan99 napisał:

Taki ciekawy artykuł dla wielu może się przydać .

Dzieci traktują mnie jak maszynkę do robienia pieniędzy. Dosyć!

Jednemu i drugiemu kupił mieszkanie. W życiu nie brakowało im niczego. Dzisiaj jedynie synowa zadzwoni i spyta "co u ciebie, tato?". Synowie dzwonią tylko wtedy, kiedy mają do niego jakiś interes...

https://www.onet.pl/styl-zycia/facet-xl/dzieci-traktuja-mnie-jak-maszynke-do-robienia-pieniedzy-dosyc/n3flndt,30bc1058

a ciekawe kto ich tego nauczył ....   jak ich dzieciństwo wyglądało pewnie lepsza rasa ... oj ja pamiętam takich dzisiaj to nieudacznik to potęgi   

• Like 1
Opublikowano
dysydent napisał:

długo nie trzeba było czekać odkąd napisałem że Polska tak samo zobaczy energię jądrową własną, jak pis KPO bo nie było by to zgodne z dominacyjną doktryną szkopów w Europie. nie w8em co pójdzie nie tak z KPO ale nadal nie wierzę że coś z tego będzie bo...
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Niemcy-nie-chca-elektrowni-atomowej-w-Polsce-8456736.html

i to jest nawet ważniejszy powód militaryzacji Polski niż rosja

nieuchronnie się zbliża termin "profilaktycznego bombardowania szkopskich miast" bo ryje za wysoko zaczynają znów podnosić

Nie nerwuj sia. Polska też na elektrownię w Temrlinie marudziła.

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

ale są cacy jak ja co mają więcej a nawet z tego niema dopłat ani papierka na potwierdzenie ze tyle ma , te statystyki wiesz sobie gdzie można ... ? 

a ciekawe kto ich tego nauczył ....   jak ich dzieciństwo wyglądało pewnie lepsza rasa ... oj ja pamiętam takich dzisiaj to nieudacznik to potęgi   

Obecnych czasach wielu tak robi , wszystko pod ryj dostarczą .

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, Roman176 napisał:

.....

silne pokolenie wydaje słabe a słabe sprowadza upadek który hartuje kolejnych - naturalna prawidłowość
kłopot że ostatni upadek w okolicy był dawno, wiele pokoleń temu i nie wiadomo czy jeszcze jest co hartować
Niebawem żółtki wysondują

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Nie łykam , tylko za kasę ksiądz się modli za kasę wszyscy wszystko zrobią . Kasa światem rządzi , za kasę każdego przekupisz tylko odpowiednia cena .

I tak właśnie PIS kupił takich jak ty.

56 minut temu, galan99 napisał:

Obecnych czasach wielu tak robi , wszystko pod ryj dostarczą .

PIS tak robi z nierobami i w ten sposób tworzy patologię. Zawsze to pisałem ale sekta PIS nazywa to pomocą. Niech wam będzie ale efekt końcowy z tych zabiegów to jeszcze więcej leni, bęcwałów i socjalnych nieudaczników

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

PIS tak robi z nierobami i w ten sposób tworzy patologię. Zawsze to pisałem ale sekta PIS nazywa to pomocą. Niech wam będzie ale efekt końcowy z tych zabiegów to jeszcze więcej leni, bęcwałów i socjalnych nieudaczników

Nie kupił tylko stawiam żagle tam gdzie wiatr , NIE POD WIATR .

CZY TO BĘDZIE PO CZY INNY GAD TEŻ TAK SAMO POSTĄPIĘ  Z WIATREM .

Opublikowano (edytowane)

Tak jak robią to politycy a szczególnie PSL .

Swego czasu lubiłem tą partię ale jak podkurwili jak Pawlak został Premierem .

To teraz aby zysk był jeden h*j kto będzie z koniem nie ma co się kopać .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

to dokladnie jak w twojej mateczce rossiji..

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Kto w adwencie ziemię pruje, temu ta trzy lata choruje ;) trzeba z orka do stycznia czekać xD

a pamietasz czasy gdy w adwencie nie dalo sie w polu robic bo byl snieg i mroz -ja tak . dopiero ostatnimi czasy sie tak porobilo ze caly rok mozna w polu robic, ten rok jest wyjatkiem od reguly. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Kto w adwencie ziemię pruje, temu ta trzy lata choruje ,trzeba z orka do stycznia czekać 

Kto wierzy w zabobony i gusła TO mu du** uschła. 😛

Opublikowano

co z tego ze pinokia zwolnia  zpracy jesli na jego miejsce sa dziesiatki takich samych ??? 

uchwalili budzet 70 milairdow deficytu jawnego i pewnie 3 razy tyle upchanego po innych kieszenaich..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v