Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale oni idą cały czas. 

pl robi się coraz bardziej kolorowa 🤫

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

ale oni idą cały czas. 

I to bardziej kolorowa niż tęcza 🌈 LGBT. 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Co to jest 200 czy 300 Arabów przy tej kilkumilionowej chołocie z UPAiny?  Przyjeżdża taki UPAiniec, składa aby wniosek o 500+, wraca na swoją UPAine a nasz głupi rząd mu placi, to jest dopiero patologia...

A gdzie. To przedsiębiorczość. Sprzedać głos za pinset to jest patologia. Myśleć, że od pinsetu dzieci przybędzie to margines...

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

ale oni idą cały czas. 

byliscie kiedys w miescie ?? takim duzym nie powiatowym . rocznie dziesiatki tysiecy emigrantow z calego swiata przyjezdza do polski,  kolorowo jest w kazdym miejscu...

Opublikowano (edytowane)

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-zatrzymanie-prawa-jazdy-za-przekroczenie-predkosci-tk-zdecyd,nId,6470227   , dziwne orzeczenie chodzi o zweryfikowanie informacji policji czy o zweryfikowanie pomiaru predkosci i czy to nie jest brak zaufania do policji ze stony urzedników ? od razu dodam ze przepis uchwaliła poprzednia koalicja rządowa PO-PSL a ustawa bardzo dobra .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, jarecki napisał:

dziwne orzeczenie chodzi o zweryfikowanie informacji policji czy o zweryfikowanie pomiaru predkosci i czy to nie jest brak zaufania do policji ze stony urzedników

a co powiesz o mierzeniu prędkości gdzie operator suszary sterczy za tablicą "teren zabudowany" i mierzy prędkość pojazdów wewnątrz terenu? Kilkukrotnie takich pacjentów spotkałem, dokonał prawidłowego pomiaru czy nadinterpretował?.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/glapinski-dostal-nagrode-za-wybitne-zarzadzanie-nbp/ytm05rw

i to jest majstersztyk jak podłożyć komuś świnię
Nie wiem kto tam w tej polska press podrzucił ten pomysł ale na pewno to w Polsce jedynie wściekłość na pis-dzielców nasili a nie wzmoże jakikolwiek szacunek.
Nawet jeśli mogło być jeszcze gorzej i jakieś zasługi i były to przecież pospólstwo na pewno nie kieruje się racjonalną oceną sytuacji a emocjonalnymi impulsami o czym przecież pisowcy doskonale wiedzą bo na tym dorwali się do władzy.

bardzo dziwne zachowanie te laury bo mogą okazać się wieńcem pogrzebowym

czyżby ktoś od Ziobry stał za tym pomysłem? ;) oni tam się żrą wewnątrz nie mniej niż z opozycją a pis pogonił Szydłową która co jak co ale na kampaniach wyborczych się zna a słuchy chodzą że przygarnęli Ją ziobryści. jeśli samodzielnie pójdą w wyborach to zapewne ten pomysł z nagradzaniem najbardziej znienawidzonych społecznie kacyków wyszedł na pewno od kogoś z SP bo nikt inny spoza nie ma dostępu do tych klakierów z polska press a nikt nie jest bardziej z wewnątrz zainteresowany aby pis ud*pić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

@dysydent to moje osobiste zdanie, ale po 2 kadencjach u rządzących bez wyjątków, uruchamia się coś w rodzaju genu samozagłady. I tenże gen tak jak u poprzedników aktywował się u obecnie rządzących łącznie z prezesem (albo przede wszystkim)

Ewentualnie jest to efekt odlotu spowodowany świętym przekonaniem o swojej prze zajebistości.

Opublikowano (edytowane)

ja już nie będę punktował prezesa a nawet może i zacznę podpuszczać aby śmielej, głośniej, odważniej występował w naszej obronie bo aż miło Go słuchać

najciekawsze w tym że nikt mi tego za złe nie uzna z dowolnej strony barykady :P

ale zaraz, @Dublin mnie ubiegł :(

xD

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, agromatik napisał:

a co powiesz o mierzeniu prędkości gdzie operator suszary sterczy za tablicą "teren zabudowany" i mierzy prędkość pojazdów wewnątrz terenu? Kilkukrotnie takich pacjentów spotkałem, dokonał prawidłowego pomiaru czy nadinterpretował?.

Pomiar polega na pomiarze dwóch odległości od mierzącego i pomiarze różnicy czasu pomiędzy pomiarami. Policjant po pomiarze zawsze podaje dwie odległości, więc wiesz wtedy czy mierzył cię w zabudowanym czy nie. Przynajmniej ja tak miałem, jak miałem doczynienia z policjantem z tzw. suszarka, typu mierzyłem pana na odległości 330m i 130m i czas przejazdu wynosił 10s co daje 72km/h.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, agromatik napisał:

jezeli pomiar był dokonany w terenie zabudowanym to jest zgodny z prawem , a policja tez zapewne stoi we własciwym miejscu tym bardziej ze jak zobaczymy znak koniec obszaru zabudowanego przyspieszamy , mozna by tez podwazyć kontrole przy uzyciu drona akurat dron nie mierzy predkosci tytlko  inne wykroczenia drogowe , zadko iedy policja mierzy predkosc przy znaku obszar zaudowany bo zazwyczaj zwalniamy  do predkosci dopuszczalnej poza znakiem , znaczy zwalniamy wczesniej ale znak mijamy przekraczając predkosc inaczej wymagało by to hamowania 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

jezeli pomiar był dokonany w terenie zabudowanym to jest zgodny z prawem , a policja tez zapewne stoi we własciwym miejscu tym bardziej ze jak zobaczymy znak koniec obszaru zabudowanego przyspieszamy , mozna by tez podwazyć kontrole przy uzyciu drona akurat dron nie mierzy predkosci tytlko  inne wykroczenia drogowe , zadko iedy policja mierzy predkosc przy znaku obszar zaudowany bo zazwyczaj zwalniamy  do predkosci dopuszczalnej poza znakiem , znaczy zwalniamy wczesniej ale znak mijamy przekraczając predkosc inaczej wymagało by to hamowania 

a dostałeś kiedyś mandat stojąc pod tablicą teren zabudowany ? bo ja tak, zmierzyli mnie 50m przed końcem miałem 16km/h ponad limit a oni od kilku godzin żadnego klienta i mnie zahaltowali

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, agromatik napisał:

...coś w rodzaju genu samozagłady....

u Kaczyńskich to nie jest "coś w rodzaju" a praktycznie potwierdzone
Jakkolwiek brutalnie to nie zabrzmiało to przecież fakty są jednoznaczne

dobrze że nie było trojaczków bo Polska mogła by tego nie przetrwać
co i tak nic jeszcze nie wiadomo bo i z Brukseli nic dobrego nie dociera i tam równie wielkie zagrożenia jak z moskwy o ile nie większe bo z polskiego punktu widzenia te drugie wewnętrzne i na te nawet koalicja wszystkich polskich partii to za mało ale z tego nie zają sobie sprawy żadna z nich i ... no za mądre rządy nam się nie zanoszą niezależnie od wyniku najbliższych wyborów
skoro o genach samozagłady

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Eeee tam. Znam przypadek gdzie gościu zatrzymał się przed przejściem dla pieszych, ruszył a stojący kawałek dalej patrol, który widział ruszając, zmierzył mu 72 na godzinę.😂

Opublikowano
agromatik napisał:

@dysydent to moje osobiste zdanie, ale po 2 kadencjach u rządzących bez wyjątków, uruchamia się coś w rodzaju genu samozagłady. I tenże gen tak jak u poprzedników aktywował się u obecnie rządzących łącznie z prezesem (albo przede wszystkim)

Ewentualnie jest to efekt odlotu spowodowany świętym przekonaniem o swojej prze zajebistości.

A co się zmieniło u rządzących od 2015 roku?

jarecki napisał:

i zapłaciłeś ? 

Przyspieszyć można dopiero za znakiem to co miał zrobić? U Niemca nawet fotoradary potrafią stać na końcu wsi. Przepisy jasno temat określają. Są tacy co wyprzedzają i musisz kuźwa pyrkać bo cembał się spieszy. Znaczy pyrkam w zależnosci od humoru i od tego jakim autem jadę. Zdarzyło mi się gościa przewieźć do bezpiecznej odległości czołówki jego z autobusem. Trochę się wkrewił ale to on przecież decydował o manewrze...

Opublikowano
mirro napisał:

Eeee tam. Znam przypadek gdzie gościu zatrzymał się przed przejściem dla pieszych, ruszył a stojący kawałek dalej patrol, który widział ruszając, zmierzył mu 72 na godzinę.😂

Moja żona ma takie zdjęcie z fotoradaru. 63 km/h, ona w aucie i gość na przejściu. Poszedłem do straży miejskiej i mówię co jest pięć. Uparli się. Poszedłem na Policję. Ten co akurat nadzorował drogówkę zrobił sobie fotkę i kazał nie płacić. Dłuuugo potem strażnicy fotoradaru nie mieli w łapkach.

Opublikowano
20 godzin temu, jacor73 napisał:

Jak Ci wyszło te 12000 na emeryturę ze składek ZUS"owskich 14000 rocznie?

Po kolei ZUS na działalności jest 1200 zł za mce.rocznie daje to 14000 zł tyle musisz oddać do ZUS .

KRUS rocznie 2000 zł czyli zaoszczędzasz 12000 zł rocznie nie płacąc ZUS np. jako budowlaniec , co będzie na emeryturze to wiadomo bida . KRUS to taki socjalny ZUS .

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

KRUS rocznie 2000 zł czyli zaoszczędzasz 12000 zł rocznie nie płacąc ZUS np. jako budowlaniec ,

A tam zaoszczędzi. Będzie zaniżał stawki za robotę na rynku i tylko wk***iał resztę.🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v