Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
racyl napisał:

1 minutę temu, Rogas71 napisał:

Owsiak z podatków kasy natrzepie nie muszę mu dawać popatrz co rok tyle sprzętu kupuje a kolejki coraz dłuższe w szpitalach

No i po raz kolejny rozumem nie grzeszysz 🤣 sprzęt ma się sam obsługiwać i interpretować wyniki ? 🤣 pewnie na takiej zasadzie ma się to odbywać jak Ty na zakupach przy samoobsługowych kasach 🤣

No popatrz kupują sprzęt a potem nie ma go kto obsługiwać czyi Owsiak degraduje kasę pewno od dostawców ma drugie tyle do kieszeni ?

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

Dokonał takiego wyboru skoro jest Polska to mają być tylko Polskie  piosenki .

ja bym dalej poszedł. filmy też tylko polskie powinni nadawać. dobry pomysł?

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Ale troszkę więcej mogli by puszczać polskich , a jest tego masa 

Opublikowano

a co z polskim wykonawcami wykonującymi piosenki w obcych językach ?                

Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Ale troszkę więcej mogli by puszczać polskich , a jest tego masa 

są stacje radiowe co puszczają polska muzyke 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

a co z polskim wykonawcami wykonującymi piosenki w obcych językach ?                

są stacje radiowe co puszczają polska muzyke 

Jarek , mi chodzi o filmy 😛

Opublikowano
13 minut temu, Rogas71 napisał:

No popatrz kupują sprzęt a potem nie ma go kto obsługiwać czyi Owsiak degraduje kasę pewno od dostawców ma drugie tyle do kieszeni ?

Przecież kochane te twoje pisiorki nie wykorzystują żadnego sprzętu na maxa i masz kolejki jak za poprzedników.

sprzęt czy ten od wośp czy inny potrafi stać pusty bo są limity na badania tak samo jak za PO

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

Można coś nowego nakręcić. 

Było jak rozpętałem II wojnę światową.

Będzie jak wmanewrowaliśmy Polaków w III wojnę światową.

I oby to tylko w sferze s-f pozostało.

Jak przed chwilą Dudę usłyszałem że zadeklarował wsparcie Ukrainie to zobaczyłem polski rząd na urlopie w Szwajcarii, i polskie społeczeństwo ginące za głupotę.

Często zadaję sobie pytanie czy w wypadku rozkazu wymarszu w obronie Ukrainy wojsko wypowie posłuszeństwo tym baranom. 

Opublikowano
21 minut temu, galan99 napisał:

Dokonał takiego wyboru skoro jest Polska to mają być tylko Polskie  piosenki .

No to wprowadźmy jeszcze prawo by jeździć polskimi samochodami, wysiewać tylko polskie odmiany, używać tylko polskich środków ochrony , jeść tylko krajowe owoce i jeżdzic tylko na paliwie wydobywanym w polsce a nie na jakimś ruskim.

9 minut temu, galan99 napisał:

Czy w zagranicznych radiach lecą polskie piosenki?

Tak jak w polskim radiu .

Ty tak na serio czy nienormalny jesteś?  Czemu np Beatlesów będzie można słuchać w Hiszpanii, Holandii, Japonii  czy USA a u nas nie? 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

No to wprowadźmy jeszcze prawo by jeździć polskimi samochodami, wysiewać tylko polskie odmiany, używać tylko polskich środków ochrony , jeść tylko krajowe owoce i jeżdzic tylko na paliwie wydobywanym w polsce a nie na jakimś ruskim.

i żyło by się jak w bajce...👍

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Jak przed chwilą Dudę usłyszałem że zadeklarował wsparcie Ukrainie to zobaczyłem polski rząd na urlopie w Szwajcarii, i polskie społeczeństwo ginące za głupotę.

Często zadaję sobie pytanie czy w wypadku rozkazu wymarszu w obronie Ukrainy wojsko wypowie posłuszeństwo tym baranom. 

Nie wypowie .

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Jednak ja powiem, że wojsko wypowiadające posłuszeństwo to ostatnia rzecz jaką potrzebujemy.

A jak inaczej można przerwzć to szaleństwo?

Jesteśmy mięsem armatnim Amerykanów, poligonem testowym, a niedługo będziemy kilkoma cyframi w statystykach.

Polska zbyt często na ustach Ławrowa gości i to nie w tej formie jakiej byśmy sobie życzyli.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Wojsko nie może wypowiedzieć posłuszeństwa , składali przysięgę i biorą za to pieniądze . Ja na miejscu Dudy nie wysłał bym wojska na pomoc  Ukraińcom chyba żeby była zgoda też wszystkich posłów i senatu , broń , żywność tak .

A co jeśli NATO wysłało by wojsko w obronie Ukrainy a Polscy żołnierze są w NATO ?

Opublikowano
Agrest napisał:

Żołnierz nie jest od wypowiadania posłuszeństwa - może najwyżej przejąć władzę.

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, zwierzę i tekst „WŁAŚCIWY CZŁOWIEK NAWŁAŚCIWYM.MIEJSCU”

A co łona ma tam niby robić , głupi mem szkoda zwierząt ...

Ja mam taką simetale a imię ma Beatka 😜

Opublikowano

i żyło by się jak w bajce...👍

Jak za komuny za którą każdy PIS owiec tęskni. 

6 minut temu, galan99 napisał:

Nie wypowie .

A powinna. 

2 minuty temu, Agrest napisał:

Polska zbyt często na ustach Ławrowa gości i to nie w tej formie jakiej byśmy sobie życzyli.

Nie ma się co dziwić. Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie

Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

A co jeśli NATO wysłało by wojsko w obronie Ukrainy a Polscy żołnierze są w NATO ?

A po co mieliby wysyłać? W jakim celu? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v