Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przecie wyraźnie powiadali za 6 miesięcy dokładny program słuchał i nic nie wie .

Jak nic nie ma w h*j jest dobra .

Lewicę posłuchaj jakie dobro da . Nie słyszał .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
14 minut temu, galan99 napisał:

Przecie wyraźnie powiadali za 6 miesięcy dokładny program słuchał i nic nie wie .

Jak nic nie ma w h*j jest dobra .

Lewicę posłuchaj jakie dobro da . Nie słyszał .

Czytałem nie słuchałem bo tv nie grał . Ten pakt nic nie da i na tą chwilę nic nie wymyślą . Dwie sprawy , jedna to nabór na wym. eternitu , pieniądze z KPO , wniosek o płatność w czerwcu mają składać , druga emerytury , jak to zrównać jak zus 1400 zł a krus 500 zł za kwartał , w zus brakuje na emerytury a w krusie jest ich za dużo ? 

Najlepszą kiełbasą wyb. dla rolników będą tanie nawozy na wiosnę .

Opublikowano

U mnie już po śnieżycy. Napadało z osiem centymetrów z czego pięć stopniało. Dziś w mediach tam gdzie nie pada śnieg to nie Polska... Trochę szkoda. Mój rzepak bez śniegu będzie miał małe szanse bo późny i słaby.

Opublikowano
31 minut temu, Roman176 napisał:

zobacz jakie mochery są na PO ...  mi sie wydaje ze tacy tylko chodzą byłeś kiedy na jakiejś konwekcji ? ja gdybym popierał nawet bym się nie wybrał 

Przecież powszechnie wiadomo że elektorat PIS to głównie słabo wykształceni, marnie sytuowani i najczesciej starsi ludzie. Ich PIS tanio kupił kolejnymi emeryturami i różnymi dodatkami. Może wmówić im wszystko co chce bo są słabo wykształceni i nie rozumieją podstawowych mechanizmów. Czy tacy sami popierają  PO? Wydaje mi się że nie bo inaczej byłyby duże przepływy elektoratu w obydwie strony.

Ostatnio miałem dyskusje z takim durniem.  Brzmiało to mniej więcej tak

- Niemcy muszą nam zapłacić reparacje.

- wierzysz że się uda?

- oczywiście bo PIS ich zmusi.

- jakim sposobem

- bo zniszczyli kraj I muszą zapłacić

- no ale jak to POS wyegzekwuje? 

- nie wiem ale na pewno mają sposób.

-  oj chyba nie zaryzykują bo przecież my jesteśmy u nich bardzo zadlużeni.

- jak to?

- nakupili naszych obligacji i teraz doją z nas potężne odsetki.

- obligacje to nie pożyczka.

Potem nastąpił długi wywód o tym czym są obligacje po czym ów gosc mówi 

- jak nam nie wypłacą reparacji to im kasy nie oddamy.

-  jeśli by tak zrobili to wiarygodność Polski i naszych obligacji spadnie do poziomu śmieciowego i nikt ich nie kupi.

- kupi, kupi, ktoś na pewno kupi

- a ty byś pożyczył kasę komuś kto nie oddaje pożyczek? 

- no nie, ale w razie czego to sami sobie poradzimy. 

- jak?

- kasą jest w budżecie bo zlodziejom zabrali.

- to po co wypuszczają obligacje czyli powiększają dług skoro mamy wystarczająco kasy?

- bo spłacają to co Tusk nakradł

- a czemu go nie zamknęli?

- bo go Niemcy bronią 

- to my się Niemiec słuchamy?

- co żeś się tak uczepił. PiS dobrze rządzi bo dają  ludziom. Jakby nie oni to by była bieda i nikt by nie miał grosza. 

Nie pytałem skąd PIS na to dawanie bierze bo mogłoby się okazać że z obligacji czyli rozdają  pożyczoną kasę czyli scenariusz jak za Gierka. Tyle tylko że tamten coś budował a ci przeżerają.

Dalsze dywagacje uznałem za zbędne bo żeby człowiek coś zrozumiał trzeba by poświęcić conajmniej tydzień by można porozmawiać o sprawach minimalnie bardziej skomplikowanych.

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

poczytajcie dokladnie o co chodzilo z tym chamstwem palikota-czemu sluzyly te swinskie ryje i wibratory.

to czlowiek bardzo kulturalny i wyksztalcony- doktorant kul-u

Ło matko! Ale pewnie z Czarnkiem nic wspólnego nie ma? Bo jednak wolę Palikota niż Czarnka.😂

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

. Stara agentura i komuchy go zwalczają a nie pijące panie .

Stare komuchy i agentura są w wieku Prezesa, to se mogą pozwalczać. 🤣

Opublikowano
56 minut temu, Ulman napisał:

Przecież powszechnie wiadomo że elektorat PIS to głównie słabo wykształceni, marnie sytuowani i najczesciej starsi ludzie. Ich PIS tanio kupił kolejnymi emeryturami i różnymi dodatkami. Może wmówić im wszystko co chce bo są słabo wykształceni i nie rozumieją podstawowych mechanizmów. Czy tacy sami popierają  PO? Wydaje mi się że nie bo inaczej byłyby duże przepływy elektoratu w obydwie strony.

Ostatnio miałem dyskusje z takim durniem.  Brzmiało to mniej więcej tak

- Niemcy muszą nam zapłacić reparacje.

- wierzysz że się uda?

- oczywiście bo PIS ich zmusi.

- jakim sposobem

- bo zniszczyli kraj I muszą zapłacić

- no ale jak to POS wyegzekwuje? 

- nie wiem ale na pewno mają sposób.

-  oj chyba nie zaryzykują bo przecież my jesteśmy u nich bardzo zadlużeni.

- jak to?

- nakupili naszych obligacji i teraz doją z nas potężne odsetki.

- obligacje to nie pożyczka.

Potem nastąpił długi wywód o tym czym są obligacje po czym ów gosc mówi 

- jak nam nie wypłacą reparacji to im kasy nie oddamy.

-  jeśli by tak zrobili to wiarygodność Polski i naszych obligacji spadnie do poziomu śmieciowego i nikt ich nie kupi.

- kupi, kupi, ktoś na pewno kupi

- a ty byś pożyczył kasę komuś kto nie oddaje pożyczek? 

- no nie, ale w razie czego to sami sobie poradzimy. 

- jak?

- kasą jest w budżecie bo zlodziejom zabrali.

- to po co wypuszczają obligacje czyli powiększają dług skoro mamy wystarczająco kasy?

- bo spłacają to co Tusk nakradł

- a czemu go nie zamknęli?

- bo go Niemcy bronią 

- to my się Niemiec słuchamy?

- co żeś się tak uczepił. PiS dobrze rządzi bo dają  ludziom. Jakby nie oni to by była bieda i nikt by nie miał grosza. 

Nie pytałem skąd PIS na to dawanie bierze bo mogłoby się okazać że z obligacji czyli rozdają  pożyczoną kasę czyli scenariusz jak za Gierka. Tyle tylko że tamten coś budował a ci przeżerają.

Dalsze dywagacje uznałem za zbędne bo żeby człowiek coś zrozumiał trzeba by poświęcić conajmniej tydzień by można porozmawiać o sprawach minimalnie bardziej skomplikowanych.

Cechy złodziei i ludzie marginesu, legenda Robin Hooda i innych wyjętych spod prawa. Nasza sympatia do przestępców jest stara jak historia. Kim byli, jak stawali na bakier z ustrojem feudalnej Europy.

Czy coś się zmieniło od tamtych lat z ustrojem w Europie ? .

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

W jakim wieku był ?

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

U mnie już po śnieżycy. Napadało z osiem centymetrów z czego pięć stopniało. Dziś w mediach tam gdzie nie pada śnieg to nie Polska... Trochę szkoda. Mój rzepak bez śniegu będzie miał małe szanse bo późny i słaby.

no u mnie to coś do 30 cm ale trudno dokładnie ocenić bo przewiewa i miejscami pół metra przekracza a dopiero wiatr się rozkręca. Dobrze że śnieg gdy sypał wiatr był słaby to tak nie pchało pod dachy.
No podrożeje zimowe utrzymanie względem zim poprzednich
jak się nie wiedzie to po całości. Zamość rozkopany w rachubę straciłem ilu miejscach no i w tym roku zimą robót drogowych nie podgoni

tak rozkopanego Zamościa pamiętam ostatnio gdzieś pod koniec schyłku Gierka
czyżby kolejny omen?

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

ak rozkopanego Zamościa pamiętam ostatnio gdzieś pod koniec schyłku Gierka
czyżby kolejny omen?

PiS szuka w Zamościu partyzantki, czy Państwa Podziemnego?😂Kużwa niech im kto powie że wojna skończyła się w 1945 i można przestać wysadzać pociągi.😂 

Opublikowano (edytowane)

ulicą Partyzantów zapomnij, nie przejedziesz a czy przejazd kolejowy dla pociągów już drożny ... znaczy czy już naprawili to nie wiem no ale był też rozkopany a czy znaleźli jakie miny? a bo to powiedzą? nawet jakby nie znaleźli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

jakieś dwa tygodnie temu to rower... udało mi się przeprowadzić :D i od tamtej pory niczym się tam nikt ode mnie nie zapuszczał to nie wiem jak tam dzisiaj

samochodem strach się w centrum zapuszczać, a teraz jeszcze i rowerem nie da rady bo śnieg
nie wiem, narty?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a ci partyzanci to byli sluszni czy niesluszni ??  w krakowie jedna waska,kreta i dluga ulice remontuja etapami od chyba 20 lat.

3 godziny temu, witejus napisał:

duży błąd

od kiedy ty taki wierzący się zrobił , i to jeszcze prezesowi?🤣

dobrze ze ty ogladasz tvn-24 to mam swieze informacje.

prezes zawsze mowi prawde- myslisz inaczej ?? jutro rano o 6 pobudka,wez grube kalesony i szczoteczke do zebow

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Słuchałem nie raz , przemawia prostymi słowami , chlapnie co nie co bardziej dla żartu a tu wielkie oburzenie że całe grupy społeczne protestują . Stara agentura i komuchy go zwalczają a nie pijące panie .

chyba kiepsko sluchales albo wycinki, wstawia jakies dziwne slowa,dawno nie uzywane. dygresje nie majace wiele wspolnego z tematem rozmow

46 minut temu, Ulman napisał:

A jak kiedyś byłem nad morzem to jadłem flądrę w smażalni. W lato tam pojechałem a tam nie ma smażalni a co gorsze nie ma też flądry.  I co ty na to?

dobrze ze jeszcze morze bylo-gdyby zniknelo to bylby dopiero problem

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

a ci partyzanci to byli sluszni czy niesluszni ?? 

a do wyboru bo za Niemców w regionie i AK i BCh I AL się (pono) szwendały tak że nazwa ulicy uniwersalna

no jedno co przyznać należy to idą te remonty co prawda nie tak szybko jak planowali ale dużo szybciej niż się spodziewałem
Jeszcze ze dwa lata i powinni pokończyć na zicher czyli powinni się wyrobić przed czasem zanim się zaczną te remontowane łamać też tak ze dwa lata po tych remontach :P

Rond narobili jak w Holandii czy Francji jeszcze tylko do 30tki ograniczą jak w Amsterdamie i bedzie że my zachód dogonili

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

a do wyboru bo za Niemców w regionie i AK i BCh I AL się (pono) szwendały tak że nazwa ulicy uniwersalna

no jedno co przyznać należy to idą te remonty co prawda nie tak szybko jak planowali ale dużo szybciej niż się spodziewałem
Jeszcze ze dwa lata i powinni pokończyć na zicher czyli powinni się wyrobić przed czasem zanim się zaczną te remontowane łamać też tak ze dwa lata :P

powinni się w dwa lata wyrobić, żeby zacząć remontowac to, co niedawno skończyli, a już się sypie, cholera, jak za Gierka, wiadukt w Sitańcu stawiany na 1980 rok na dożynki centralne, w 1990 był w stanie agonalnym

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

nie zauważyłeś że tego wiaduktu tylko połowa? filary stoją pod drugą ... no i stoją

ależ zauważyłem, jeździłem po nim codziennie przez 12 lat, trudno nie zauważyć, jeszcze PKP Północ pamiętam wielki szklany budynek, przejazd przez tory na SKierbieszów po płytach

Opublikowano
16 minut temu, jacus napisał:

dobrze ze ty ogladasz tvn-24

nie oglądam, wystarczą mi Fakty o 19

18 minut temu, jacus napisał:

jutro rano o 6 pobudka,wez grube kalesony i szczoteczke do zebow

mam zęby na śniegu myć?co to ja mors jaki?

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Gierka to akurat wykończyły rozgrywki toczące się ponad naszymi głowami ZSRR-USA, całe zadłużenie wynosiło coś ok 27mld$ czyli raczej kwota w stosunku do dzisiejszego zadłużenia Polski taka półśmieszna

Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał:

ależ zauważyłem, jeździłem po nim codziennie przez 12 lat, trudno nie zauważyć, jeszcze PKP Północ pamiętam wielki szklany budynek, przejazd przez tory na SKierbieszów po płytach

level master to jest ten łuk tryumfalny
bo jak by kto nie wiedział; Zamość - a jakże - takowy posiada

https://www.google.com/maps/@50.7343237,23.3051106,3a,75y,292.27h,100.38t/data=!3m6!1e1!3m4!1ssVZ3ZjcU6bXcKUAhHxPp6Q!2e0!7i13312!8i6656?hl=pl-PL

można wjechać tryumfalnie a można i bokiemxD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v