Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

na wiosennej też urośnie jak kto ne wyrobił jesienią a większość roślin i bezorkowo można tylko jeszcze mało kto spraktykował co i jak aby plon nie spadł

żadnej bezorkowca już nigdy więcej 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

ależ po co ławrowowi cokolwiek domalowywać? przecież na tej przeróbce sympatyczniej wygląda niż w oryginale
a ten łaciaty ryj to jedyne z facjaty co do garnituru ... choć raz mu coś pasuje

17 minut temu, Roman176 napisał:

żadnej bezorkowca już nigdy więcej 

a na czym poległeś w eksperymentowaniu? jakiej uprawie?
ja raz na fasoli ale tylko dla tego że chwasty zwyciężyły :D rzepak ozimy już nawet czy nie lepszy wyszedł niż orkowo a w tym roku większość w okolicy ma rzepaki bezorkowo i no jak na razie to tylko te pełna obsada bo sucho było w czas siewów i na orkowo sporo łaciatych pól ze słabych wschodów

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Ja wszystko przed tobą czyli nic. Nimo kasy nimo nic 😂😂😂

Człowieczku czytaj ze zrozumieniem, a zamiast się tu pastwić nad moją bidą przyślij szlachetną paczkę. Tylko kalesony obsrane jeszcze zostaw dla siebie, zima długa to dodrzesz😂

Opublikowano

Zaraz prześpicie a świat podzielą po nowemu .

Wizja nowego świata według kanclerza Niemiec. "Oto najważniejsza kwestia" [ANALIZA]

Na łamach renomowanego amerykańskiego magazynu "Foreign Affairs" Olaf Scholz przedstawił wizję niemieckiej polityki zagranicznej na kolejne lata. Kanclerz Niemiec uważa, że jego kraj powinien być jednym z najważniejszych "gwarantów bezpieczeństwa" w Europie, a przede wszystkim powinien odgrywać ważniejszą rolę na arenie międzynarodowej, niż obecnie. To jednak skazuje Niemcy na pewien konflikt interesów ze Stanami Zjednoczonymi.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wizja-nowego-swiata-wedlug-kanclerza-niemiec-oto-najwazniejsza-kwestia-analiza/sptsk66,79cfc278

Opublikowano (edytowane)

po nowemu - powiadasz
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/jacek-kurski-z-nowa-posada-nie-wraca-do-polityki/y460jzc,79cfc278

"...w poniedziałek 5 grudnia Kurski po raz pierwszy wziął udział w posiedzeniu polsko-szwajcarskiej konstytuanty Banku Światowego. W jej skład, obok Polski i Szwajcarii, wchodzą: Azerbejdżan, Kirgistan, Serbia, Tadżykistan, Turkmenistan oraz Uzbekistan"

no ale poznali się na Kurskim od razu

"...będzie mógł uczestniczyć w większości posiedzeń Rady Dyrektorów Wykonawczych w charakterze doradczym, bez prawa głosu."

znaczy - stanowisko wyłącznie propagandowe
stanowisko i nic więcej skoro może tylko siedzieć, słuchać i morda w kubeł

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, lemik napisał:

Człowieczku czytaj ze zrozumieniem, a zamiast się tu pastwić nad moją bidą przyślij szlachetną paczkę. Tylko kalesony obsrane jeszcze zostaw dla siebie, zima długa to dodrzesz😂

Ty tam w tym tartaku to pewnie i obsrywasz se kalesonki... Bo cały dzień na mrozie to wiadomo że nie poczujesz jak popuścisz.. 😂😂😂

Ja tam se leżę w ciepłym cały dzień to po co mi kalesony... 🤔😋

• Haha 1
Opublikowano

Po szybkim przeczytaniu  posta,  pomyślałem że w ciepłym gównie leżysz cały dzień🤣🤣🤣😜

Opublikowano
17 minut temu, dysydent napisał:

"...w poniedziałek 5 grudnia Kurski po raz pierwszy wziął udział w posiedzeniu polsko-szwajcarskiej konstytuanty Banku Światowego. W jej skład, obok Polski i Szwajcarii, wchodzą: Azerbejdżan, Kirgistan, Serbia, Tadżykistan, Turkmenistan oraz Uzbekistan"

no ale poznali się na Kurskim od razu

No to przynajmniej wytłumaczy pozostałym jak sylwestra marzeń zorganizować. No i fuchę może jaką Zenkowi załatwi na imprezie w jakiej jurcie.🤣

Opublikowano

Coś ty strasznie zazdrosny ostatnio 🤔😂

2 minuty temu, Agrest napisał:

Po szybkim przeczytaniu  posta,  pomyślałem że w ciepłym gównie leżysz cały dzień🤣🤣🤣😜

Ale mówisz że ma ciepło jak popuści na mrozie 🤔🤣🤣🤣

Paczkę mu wysłać 🤔o pampersy prosi ? 😂😂

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał:

No to przynajmniej wytłumaczy pozostałym jak sylwestra marzeń zorganizować. No i fuchę może jaką Zenkowi załatwi na imprezie w jakiej jurcie.🤣

Zenka i podobnych wyeksportować w bezkresne stepy posowieckich -stanów? dobry pomysł

a jeszcze w sylwestra to już jak marzenie taki sylwester w Polsce

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

a jeszcze w sylwestra to już jak marzenie taki sylwester w Polsce

Zenek gdzie? 

a wyjechał 

Kurski gdzie? 

rżnie głupa na zebraniu w banku

No dobra, czyli robimy sylwestra.😂

Opublikowano

-Tak sme sa smiali ked sa  telatu do tlemy mlieko lali

- A kto sa tak smial?

-Tiela a ja😂

Kurła ten drugi przydupas w kalesonach każde pierdnięcie lajkuje😂

Opublikowano (edytowane)

za późno Kurskiego w to towarzystwo azjatyckie wsadzili
nie musiał by brać rozwodu bo tam ilość żon nielimitowana

albo on sraczka i się niepotrzebnie pospieszył

wracam na jutuba obejrzeć 'Szarego Jelenia" jak testuje szybie ładowarki bo mi do paru laptopów akurat potrzeba

Kurskiego mógł by do testów dołączyć bo to też niezła ładowarka tylko od "ładowania widzów w x..."

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
44 minuty temu, dysydent napisał:

bo tam ilość żon nielimitowana

limitowana do 4 na łeb

1 godzinę temu, dysydent napisał:

tanowisko i nic więcej skoro może tylko siedzieć, słuchać i morda w kubeł

i kasę brać

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Zaraz prześpicie a świat podzielą po nowemu .

A to jeszcze nie podzielili?

5 godzin temu, jacus napisał:

a co robic jak dolalo,dosypalo i chyba przed swietami w pole nie wjedzie,jeden dzien orki mi zostal..

Typowe dla papudraków. Parę morgów a wiecznie zarobiony i z niczym zdążyć nie może.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, jacus napisał:

a co robic jak dolalo,dosypalo i chyba przed swietami w pole nie wjedzie,jeden dzien orki mi zostal..

No jak się pier**li hektar 4h, to nie dziwota że przed Wigilią jeszcze orka papudronie jeden.   xD

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano

onuca juz armii czerwonej nie chwali tylko mna sie zajmuje ?? dolaczyl do grona swirow typu seana i ogarka-dawno to przewidzialem.

3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Ty tam w tym tartaku to pewnie i obsrywasz se kalesonki... Bo cały dzień na mrozie to wiadomo że nie poczujesz jak popuścisz.. 😂😂😂

Ja tam se leżę w ciepłym cały dzień to po co mi kalesony... 🤔😋

w zakladzie specjalistyczny tak grzeja ??

3 godziny temu, Agrest napisał:

bardzo mozliwe - w glowie mu sie miesza od bogactwa to moze mysli ze gowno to zloto ????

Opublikowano

cudotworcy i obajtek teraz Węgrów będą ratować 🙉

Opublikowano

Po wczorajszym spadku baryłki o 9 dolarów, król Ropień Łobajtek obniżył cenę aż o 1,3gr/l. Dziś spadło kolejne 2 dolary . Ciekawe co na to król Ropień ?

Opublikowano

Danka i tvp info. 

nawet nie wiedziałem jak wspaniałe jest, a jak by jeszcze było żeby ten Donald przestał rządzić 😤

Opublikowano

A Ja bajkę hamerykańską o super niewidzialnym samolocie oglądam.

Ale te amerykańce to som...🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v