Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

on juz sie resetuje 😂

ogladale ryjek ??  w skeczu byl rolnik z marklowic- a jakze zeus z widlami 😂.

45 minut temu, witejus napisał:

widłami wugiel ładuje?

sa specjalne widly do wegla, jeszcze mam gdzies takie

jako ze komuna wraca to beda przydatne- kiedys w gs nimi sie ladowalo ,zeby mialu nie naaldowac..oczywiscie kiedy kierownik nie widzial.

23 minuty temu, Roman176 napisał:

nie nie byłem nawet nie wiem gdzie to ....  nie wiem co to szkody górnicze ...  u ciebie zapadł się cmentarz bo są szkody górnicze ?  🤣

wiesz ile sekund trawie ? ani 3  ...   nie samorządowcy tylko platforma nikomu to nie przeszkadza 

gdybyś miał pojęcie nawet do głowy by ci nie przyszło to co napisałeś gdyby nie kopalnie to połowa tych gmin by upadło bo mln by nie było i brak stołeczków tak jak moja gmina 20mln kasy z czego 18 mln z kopalń 

u nas nie ma kopalni i gminy nie upadaja.. pamietamz dziecinstwa jak odwierty robili i szukali. 

nie pokazali na polsacie cmentarza

https://bochnia.naszemiasto.pl/trzebinia-na-cmentarzu-zapadla-sie-ziemia-kilkadziesiat/ar/c1-9003217

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

on juz sie resetuje 😂

ogladale ryjek ??  w skeczu byl rolnik z marklowic- a jakze zeus z widlami 😂.

sa specjalne widly do wegla, jeszcze mam gdzies takie

jako ze komuna wraca to beda przydatne- kiedys w gs nimi sie ladowalo ,zeby mialu nie naaldowac..oczywiscie kiedy kierownik nie widzial.

u nas nie ma kopalni i gminy nie upadaja.. pamietamz dziecinstwa jak odwierty robili i szukali. 

https://bochnia.naszemiasto.pl/trzebinia-na-cmentarzu-zapadla-sie-ziemia-kilkadziesiat/ar/c1-9003217

Oglądałem. 

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

jacuśu tam są przyuczenia a kopalni już niema 30 lat ...........  

ja miałem takie łąki i tylko łąki bo były za mokre na to się tylko nadawały dzisiaj są czarno ziemie  bo wyschły i bardzo fajna ziemia tam jest ... to jest pikuś bo gdy kopalnia przestanie eksploatować znowu bd to samo ...  a tym czasem gminy miały takie działki ze jak wyschły nastawiali domy gdy ich zatopi kogo bd wina gminy czy kopalni ? wiec wiesz ...  

Opublikowano

kopalni juz nie ma a  skutki sa nadal- to temu ze ie ryja jak wy na kilometrze tylko na 300-400 metrach.

sucho jest i bedzie coraz bardziej z powodu zmian klimatu a kopalnie tylko to dokladaja-gdy u nas buduja na mokradlach to nie wierza w to ze tam jeszcze niedawno trzcina rosla....

Opublikowano
49 minut temu, jacus napisał:

sucho jest i bedzie coraz bardziej z powodu zmian klimatu a kopalnie tylko to dokladaja-gdy u nas buduja na mokradlach to nie wierza w to ze tam jeszcze niedawno trzcina rosla..

a później przychodzi deszcz i jest wieli płacz 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Roman176 napisał:

.....

Otchłań: W potrzasku” – prawdziwe piekło zaczyna się tuż pod powierzchnią  ziemi

.....

film który ma więcej niż 3 części w jednej fabule to strata czasu i na uwagę nie zasługuje bo życie zbyt krótkie aby na nieswoje sprawy (a tym bardziej literackiej fikcji) poświęcać nie dość że czas to jeszcze i miejsce w pamięci ale w dzisiejszych czasach seriale to od strony komediantów kto wie czy nie najatrakcyjniejszy model biznesowy

Książka? i owszem i też znak czasów - w formie audiobooka jako zapchajdziura na tło do co nudniejszych prac w co spokojniejszych zawodach gdzie hałas nie wyklucza takiego tła no ale nie wiem czy doza perwersyjnej bez jakiegokolwiek sensownego celu agresji i to adresowanej dla dzieci  nastolatków w "Otchłani" nie wpłynie na przesadną skuteczność związków zawodowych? ;) :P

jak pamięć o holokauście - może być przestrogą (tu związki zawodowe jak najbardziej) ale na pewno jest instruktażem bo oswaja (model biznesowy głównie Azjatów w pewnym sensie podobny, to jednak tylko małpy <i co z tego że stadne> i naśladują wzorce zachodnie bez zdolności oceny genezy tych wzorców)

w zasadzie tekst niedopuszczalny
poza "hyde parkiem"

5 godzin temu, Roman176 napisał:

a później przychodzi deszcz i jest wieli płacz

w deszczu łez nie widać

a osuszanie bagien to skutek melioracji a nie zmian klimatu, dopiero zanik bagien klimat jeszcze bardziej wysusza choć tylko lokalnie i jeden deszcz tylko kurz przybije
a czy globalne ocieplenie nie wywoła więcej opadów z wzmożonego parowania oceanów których 3/4 powierzchni planety to trwają dyskusje przy braku odniesień porównawczych. Czas pokaże czy ta zależność gdzie para wodna jest głównym gazem cieplarnianym planety ale już skroplona w chmury czy nie zwiększy ogólnego albedo i .... mechanizm samoregulacji? gdyby Ziemia miała naśladować Wenus to miała ku temu nie raz już szanse a jednak te kilkadziesiąt mln km bliżej słońca (ok 40 czyli ok 1/3 promienia orbity Ziemi) robi dużą różnicę

a jeśli by fantazje o piekle to Wenus jest jak najbardziej https://pl.wikipedia.org/wiki/Wenus#Atmosfera_i_klimat... i piekieł należy/można szukać równie dobrze na niebie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

i naśladują wzorce zachodnie bez zdolności oceny genezy tych wzorców)

A żeby to wzorce zachodnie były. Raczej wzorców, tych wzorców w Starym Testamencie szukać należy,🤣

Opublikowano (edytowane)

czyli że azjatyckie małpy małpują europejskie które to małpowały tych którzy ledwie co z małp odrośli?

no chronologicznie by się zgadzało ale jakie z tego wnioski to jeszcze nie wiem

czekaj! wiem! żyjemy w rezerwacie i budujemy swój wlasny skansen; klatkę w zoo dla samych siebie. Tylko więcej kasjerów od biletów jak budowniczych w tym zoo

31 minut temu, mirro napisał:

wzorców w Starym Testamencie szukać należy

ale skąd Oni wtedy wiedzieli opisując piekło; jak jest na Wenus?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
18 minut temu, dysydent napisał:

no chronologicznie by się zgadzało ale jakie z tego wnioski to jeszcze nie wiem

Wniosek jest taki, że holocaust został przyjęty już dawno jako jedno z podstawowych narzędzi rozwiązywania problemów z "małpami".😂 Czyli albo się małpy wytopiło, albo napuściło jedne na drugie. Nawet były wskazania które można oszczędzić, a które należy bezwzględnie wytępić.🤣

Opublikowano

za mądre w pierwszej kolejności do wytępienia? no bo tak by wynikało z historii wszelkich "tępień"?

no
nawet po tym co widać wokół to by się zgadzało. Nie daj Boże mieć czelność na własne zdanie bo choć by najunikalniesze było to do "totalnej opozycji" zaszufladkują

aż trudno uwierzyć że w tym wszystkim kiedykolwiek był możliwy jakikolwiek postęp

Opublikowano

Bo jednak wytępienie tych mądrzejszych, było zawsze wstępem do samozagłady całej reszty. Taka gwarancja że się po drodze nie zreflektują. 😂 Oczywiści podsumowane stwierdzeniem "Bóg tak chciał"😂

Opublikowano (edytowane)

no ale jednak rozum zawsze się odradzał

pewnie te jego formy co potrafią się najgłębiej zakonspirować na czasy ... no nie da się inaczej nazwać jak - ciemne, dominacji i tryumfu ciemnoty

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

no ale jednak rozum zawsze się odradzał

Widać ten element okazał się niezbędny aby całego eksperymentu nie zaczynać od początku. Może siła wyższa też ma pewne granice wytrzymałości?🤣

Opublikowano (edytowane)

marna to pociecha - cierpliwie czekać bo kto przeczeka "boską cierpliwość"?
a znów weź się wychyl za wcześnie to się tragicznie w skutkach zdekonspirujesz

zatem ... może grubo za wcześnie na takie tematy? ;)

tak na użytek tych którzy nie wiedzą o co nam chodzi to chlapnę - za wcześnie bo dopiero za dziesięć szósta rano :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jedno jest pewne. Nikt z życiem z tej planety nie ujdzie.😂

4 minuty temu, dysydent napisał:

tak na użytek tych którzy nie wiedzą o co nam chodzi to chlapnę - za wcześnie bo dopiero za dziesięć szósta rano :P

Przed szóstą rano nie zaczynam pić.😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał:

Nikt z życiem z tej planety nie ujdzie.😂

no nie, pono co najmniej jeden rusek zginął na orbicie zanim im z Gagarinem wyszło a teraz na księżyc się wybierają (inni, nie ruski bo ci zajęci "chwilowo" bardziej przyziemnie żeby nie rzec - przygranicznie) tak że ... wypadki chodzą po ludziach a - da Bóg - i na księżycu tak że ... tak literalnie to da się ujść z życiem z Ziemi i nie wrócić :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A tu dobitny przykład odmóżdżenia i to jeszcze z parciem na ekran.😂

https://wiadomosci.wp.pl/kaczynski-uderza-w-lekarzy-przesadna-pogon-za-pieniedzmi-niedzielski-zaskakuje-6841111839263264a

"Podkreślił, że nie ma nic przeciwko wysokim zarobkom lekarzy, ale "w zamian za to musi być dobra służba zdrowia". 

A kto jest odpowiedzialny za służbę zdrowia? Nie rządzący przypadkiem?🤣 Lekarz ma być odpowiedzialny za służbę zdrowia? Budżet jest na służbę zdrowia, czy na lekarzy? To jest właśnie przyczyna całego rozpierdolu. A Minister Zdrowia jeszcze się się z oszołomem zgadza i potwierdza.😆

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

A tu dobitny przykład odmóżdżenia i to jeszcze z parciem na ekran.😂

https://wiadomosci.wp.pl/kaczynski-uderza-w-lekarzy-przesadna-pogon-za-pieniedzmi-niedzielski-zaskakuje-6841111839263264a

"Podkreślił, że nie ma nic przeciwko wysokim zarobkom lekarzy, ale "w zamian za to musi być dobra służba zdrowia". 

A kto jest odpowiedzialny za służbę zdrowia? Nie rządzący przypadkiem?🤣 Lekarz ma być odpowiedzialny za służbę zdrowia? Budżet jest na służbę zdrowia, czy na lekarzy? To jest właśnie przyczyna całego rozpierdolu. A Minister Zdrowia jeszcze się się z oszołomem zgadza i potwierdza.😆

On gada to co ludzie chcą usłyszeć. A kto jest winien temu że jest inaczej to mało ważne. PiSekta i tak tego nie zrozumie. Powiedzą że to wina Tuska.

Opublikowano (edytowane)

Dziennik Telewizyjny 1984 rok. Przedświąteczne zakupy .

Indyk za 8,5 tyś . Powiadają że tanio .

Ludzi dużo towary brakło a dziś nic nie braknie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Z  lekarzami to jest problem , teraz to jest taka pseudo -chybryda , najpierw wizyta prywatna u lkekarza za 200 zł a ten kieruje na badania do szpitala w którym pracuje , kiedys jak miałem operacje na przepukline to lekarz co mnie operował był ordynatorem chirurgi w Węgroiwie , pracował dodatkowo w szpitalu w Sokołowie i Siedlcach no i oczywiscie prywatny gabinet , ci z gabinetu prywatnego mieli od razu miejsce w szpitalu , Niech se robi co chce ale kolejki powinny obowiązywać .

Opublikowano (edytowane)

15 Maja padał śnieg to tez już ocieplenie klimatu znali nic nie powiadali o tym .

Ale elektrykę robili dopiero .

Od 4 minuty o śniegu będzie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
49 minut temu, jarecki napisał:

Z  lekarzami to jest problem , teraz to jest taka pseudo -chybryda , najpierw wizyta prywatna u lkekarza za 200 zł a ten kieruje na badania do szpitala w którym pracuje , kiedys jak miałem operacje na przepukline to lekarz co mnie operował był ordynatorem chirurgi w Węgroiwie , pracował dodatkowo w szpitalu w Sokołowie i Siedlcach no i oczywiscie prywatny gabinet , ci z gabinetu prywatnego mieli od razu miejsce w szpitalu , Niech se robi co chce ale kolejki powinny obowiązywać .

A wystarczy napisać odpowiednie prawo: możliwość pracy tylko na państwowym lub tylko prywatnie. Jeżeli prywatnie, musisz spłacić koszt swojego wykształcenia.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v