Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

za to że nie siedzą których obiecywał że posadzi
pewnie niejednego z tych oponentów ;)

ani "oponenci" nie siedzą, ani Polska potęgą  a i jakoś dobrobyt jak by coraz w Niej mniejszy a - jak to mówią - łaska pańska na pstrym koniu jeździ" zakładając że w Polsce to naród panem elektorów politycznych

Skoro oni nie siedzą a bardziej się kwalifikowali niż JK to on za nich ma iść siedzieć ?

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Skoro oni nie siedzą a bardziej się kwalifikowali niż JK

po czym to wnioskujesz?

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Skoro oni nie siedzą a bardziej się kwalifikowali niż JK to on za nich ma iść siedzieć ?

jakiś jest nawet przepis - kto nie pomaga w ściganiu przestępcy, utrudni pościg; czy jakoś tak

spokojnie - On nikogo nie zamknął i Jego nikt zamykał nie będzie bo tyle samo warte obietnice i Jego i tych oponentów czy kogo tam obiecywał a nie zamknął

21 minut temu, mirro napisał:

Mogę Ci podać sumaryczne rozliczenie naszej parafii za ostatnie 10 lat. W sumie przez parafię przeszło 2.5 miliona PLN.

jakaś mała ta parafia?
albo w rozliczeniu nie ma ile "poszło bokiem" wszak nie do weryfikowalne wpływy np z datków bezimiennych zageneralizujmy - kopert a przy "układnym" kościelnym to i tac i podobnych. no ale samem sobie winien bo słowa

24 minuty temu, dysydent napisał:

rzetelne

nijak nie wyróżniłem

taka zasada wzajemności - ksiądz nie wierzy w ostateczne nawrócenie i do spowiedzi nawet przed śmiercią wzywa to i ja nie wierzę księdzu zwłaszcza w kwestii z natury pożądliwej, mamiącej nomen omen - mamony; jak zwłaszcza szamani wszelcy zwykli pieniądz nazywać spiesząc z usługą skwapliwego wyzwalania od tej pokusy co frajerstszych ciemniaków (wiem - nowotwór językowy ale tu jak najbardziej a propos)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

jakaś mała ta parafia?

Parafia,jak parafia.  Hojność zaś parafian też różna. Nikt nikogo nie zmusza do zbiórek ani nie wyznacza daniny. Ale konto bieżące też puste nie jest. 

Zasługa Twojego krajana proboszcza. Facet z ziemi wyszedł i ziemię szanuje, a szczególnie tych co na niej ryją.

Opublikowano (edytowane)

no muszę przyznać że i ja natrafiłem na proboszcza z rzeczywistym powołaniem i plebanię postawiliśmy w bidnej w sumie parafii i to w najgorszy czas gdy szlag komunę trafiał co co najmniej trzech przed Nim nie potrafiło nawet starej podremontować że omal nie zawaliła się dusząc ostatniego ale zdążyli go przenieść.

Najciekawsze w tym wszystkim że ten jedyny skuteczny pożarł się o coś z ... nie wiem; kurią czy gdzie wyżej i zrzucił sutannę

klechom z czystym sumieniem mówię nawet prywatnie - samiście winni waszego obrazu w moich oczach i wedle dowodów dużo bardziej jednoznacznych niż opisany na to że jakikolwiek Bóg z takimi jeśli chce mieć coś wspólnego żadnym bogiem nie jest o ile mają z czymkolwiek wyższym wspólnego cokolwiek

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

JK był w Legnicy i Zielonej Górze no i oczywiście grupy oponęntów krzyczą będziesz siedział , może mi ktoś wytłumaczyć za co ? 

I w Nowej Soli. Komendant w Zielonej bił na alarm jak przed żużlowym meczem. Iluminacja na niebiesko w całym mieście...

mirro napisał:

@dysydentMogę Ci podać sumaryczne rozliczenie naszej parafii za ostatnie 10 lat. W sumie przez parafię przeszło 2.5 miliona PLN.

niedużo..

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

to jest stonka i zaraza na drodze,

pozwolisz że wrócę do Twej oceny rowerzystów zakładając że "humorystycznie tendencyjna" roszerzmy ogląd tej "nacji" o racjonalne wnioski

żaden nawet przeciętny kierowca, posiadacz i użytkownik prawa jazdy nie będzie złym ani rowerzystą ani pieszym.
i od razu widać na drodze kto tylko przesiadł się na rower czy własne buty a kto nie miał z czego

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

romus byles kiedys na slasku ??? takim prawdziwym -bytom,zabrze, chorzow , ?? wiesz co to szkody gornicze ?? widziales niedawno jak zapadl sie cmentarz niedaleko mnie ??

nie nie byłem nawet nie wiem gdzie to ....  nie wiem co to szkody górnicze ...  u ciebie zapadł się cmentarz bo są szkody górnicze ?  🤣

3 godziny temu, jacus napisał:

wiec nic dziwnego ze samorzadowcy protestuja-.kuzynka niedawno przezyla trzesienie ziemi 3 skali richtera- w tvp-info nie pokazali..

wiesz ile sekund trawie ? ani 3  ...   nie samorządowcy tylko platforma nikomu to nie przeszkadza 

gdybyś miał pojęcie nawet do głowy by ci nie przyszło to co napisałeś gdyby nie kopalnie to połowa tych gmin by upadło bo mln by nie było i brak stołeczków tak jak moja gmina 20mln kasy z czego 18 mln z kopalń 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

gdybyś miał pojęcie nawet do głowy by ci nie przyszło to co napisałeś gdyby nie kopalnie to połowa tych gmin by upadło bo mln by nie było i brak stołeczków tak jak moja gmina 20mln kasy z czego 18 mln z kopalń 

tak tylko z ciekawości...

potrafi to ktoś przetłumaczyć?

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

twój koniec bliski. piekło się upomina o ciebie

nic dodać nic ująć 

Otchłań: W potrzasku” – prawdziwe piekło zaczyna się tuż pod powierzchnią  ziemi

4 minuty temu, Pafnucy napisał:

tak tylko z ciekawości...

potrafi to ktoś przetłumaczyć?

bo ci przecinków brakuje 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

bo ci przecinków brakuje 

niech zgadnę. twoja klawiatura nie robi, albo gdzieś przycisk zaginął? 😄

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

no wybacz. wolę sobą.

naprawdę kilka razy czytałem by się połapać co napisałeś.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

no wybacz. wolę sobą.

zauważyłem robisz wszędzie zadymy na forum to jest twoja pasja ... w galerii ostatnio piękną gówno burze zrobiłeś i uważasz ze to normalne ? 

Opublikowano

pleciesz. nigdzie nie robię zadym. zresetuj się.

Roman Polsat włącz. ciekawie opisują rzeczywistość.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v