Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mój Boże, spójrz jak się cieszą - rok temu po tysiaku tona węgla była i narzekali na rządy w tym roku jak mają kwit na węgiel po dwa tysiące to nawet jak tego węgla nie ma to jeszcze dziękują za sam kwit i to tym samym rządom

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dysydent napisał:

Mój Boże, spójrz jak się cieszą - rok temu po tysiaku tona węgla była i narzekali na rządy w tym roku jak mają kwit na węgiel po dwa tysiące to nawet jak tego węgla nie ma to jeszcze dziękują za sam kwit i to tym samym rządom

Jak szybko ludzie , potrafią doceniać to co mają jak braknie .

Tak jest jak mleko i miód w d*pach się przewraca .

NOWINKA Magda Gessler .

6 SZT PIEROGÓW NA WIGILIĘ CENA 70 ZŁ .

Miseczka barszczu czerwonego cena 60 zł .

Prawda że tanio .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Mają powstać punkty sprzedaży nawozów , 200 punktów w Polsce jak by coś to napisz .

To GSy wrócą  i będziemy jak nasi rodzice czekać po dwie doby w kolejce i wyglądać dowiozą czy nie dowiozą. 

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

ak szybko ludzie , potrafią doceniać to co mają jak braknie

ale jakie głupie że doceniają i to czego zbrakło i jednako tych przez których zbrakło

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

To GSy wrócą  i będziemy jak nasi rodzice czekać po dwie doby w kolejce i wyglądać dowiozą czy nie dowiozą. 

Aby kasa była to będzie bardzo dobrze - ten co kasę miał to nie czekał na nic .

Zeszyt była zapisany i czekali jak nie dali /

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Desperado napisał:

Chciałbym żeby było teraz jak za GS-ów.

a kto Ci broni nadrukować sobie kartek do kolekcji tej na węgiel tylko się dowiedz z analogicznego okresu ile czego możesz sobie na tych kartkach napisać na miesiąc tudzież cukru, mięsa, mydła butów, czekolady, używek i już nie pamiętam czego jeszcze i nie kupuj więcej niż z kartek wynika
a zakupy rób w najpodlejszych jatkach dla biedakow po najniższych cenach bo i jakości wtedy nie było jakie znajdziesz dzisiaj tylko ciuchlandy omijaj bo tam jakoś lepsza jak tych łachmanów co za geesów były.
długo można wymieniać jak do standardów geesów wrócić i obecnie jest to możliwe aby żyć według tamtych no jak tamte standardy nastaną to obecnych nie da się nawet zobaczyć bo nie wypuszczą za granicę a i media poobcinają abyś nie zobaczył co po za tym syfem jakim czasy geesów były

pociesz się że obecny syf polityczny w Polsce tamte czasy mi coraz bardziej przypomina a ja je pamiętam i widzę że wracają tak że gdy wrócą będziesz jednym z pierwszych którego wskażę przez kogo

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

A wiesz dlaczego tak było, bo utrzymywaliśmy siebie i jeszcze ruska, teraz się ruskowi przypomniało jak to dobrze było być na utrzymaniu pół Europy, tylko nikt nie chce już na niego robić.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

no ale sam piszesz że chcesz powrotu... że co? lubisz kacapów utrzymywać? zdarza się i taki przypadek ale to już kliniczny jeśli w obecnych czasach
no chyba że nie wiesz co piszesz, o co prosisz

najgorsze w tym że się spełnia, a jaka różnica czy kacapów, jankesów szwabów etc utrzymywać kosztem własnym czy ukrów ?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Desperado napisał:

Ale co twoim rusek by dał? to masz na myśli?   :P

rusek sprzedawał surowce taniej niż u nas transportowców pensje kosztują to tak jak by część dawał darmo::wiesz o tym bo w późniejszym poscie piszesz że zmądrzał ale kto pozamykał granice na jego surowce pierwszy? rusek czy my? bo ja sądzę że rusek wcale nie zmądrzał bo gdyby był na prawdę mądry to mając takie zasoby już dawno by żył jak ci w Emiratach Arabskich, Kuwejcie itp gdzie może i pojeby religijne rządzą ale dobrzy gospodarze. Rusek napadł Ukrainęniepo to aby ceny podnieść na swoje surowce ale aby zwiększyć ofertę ilościową po starych; Nawet ja nie przewidziałem że jest aż tak głupi bo teraz on będzie miał jeszcze większe problemy i nędzę iż my czy on wcześniej

a wina za "epokę geesów" leży nie na zewnątrz a wewnątrz w nas samych. Tylko tego wykorzystają inni gdy im na to pozwoli a jak na razie to co widzisz wokół? potrafimy przynajmniej obronić samych siebie przed wyzyskiem zewnętrznym? do tegośmy doprowadzili że ani taniego ani drogiego od ruska nie ma od jankesa i szkopa tylko z lichwiarską marżą a i to najczęściej chińskie a gdyby tych rur nie wysadzili to jeszcze gaz ruski by nam szkop "litościwie" podsyłał tylko marża już tak litościwa na wszystko co od szkopa nie jest nie była i nie będzie a jeszcze sami ich za dobrych gospodarzy uważamy. zatem z kim jest najbardziej nie tak ze wszystkich wymienionych no może pomijając ukrów ale oni nie z tego posta

wiem że jednoznacznie jasno nie ująłem bo to szeroki temat ale ostatno widzę u nas więcej błędów niż trafnych decyzji i całkiem prawdopodobne że epoka geesów nastanie szybciej niż później

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Ale to PO  dążyło by ruski gaz kupować od niemca za lichwiarską marżę. Kto nas wkopał z zamykaniem kopalń?

4 minuty temu, dysydent napisał:

rusek sprzedawał surowce taniej niż u nas transportowców pensje kosztują to tak jak by część dawał darmo::wiesz o tym bo w późniejszym poscie piszesz że zmądrzał ale kto pozamykał granice na jego surowce pierwszy? rusek czy my? bo ja sądzę że rusek wcale nie zmądrzał bo gdyby był na prawdę mądry to mając takie zasoby już dawno by żył jak ci w Emiratach Arabskich, Kuwejcie itp gdzie może i pojeby religijne rządzą ale dobrzy gospodarze. Rusek napadł Ukrainęniepo to aby ceny podnieść na swoje surowce ale aby zwiększyć ofertę ilościową po starych; Nawet ja nie przewidziałem że jest aż tak głupi bo teraz on będzie miał jeszcze większe problemy i nędzę iż my czy on wcześniej

a wina za "epokę geesów" leży nie na zewnątrz a wewnątrz w nas samych. Tylko tego wykorzystają inni gdy im na to pozwoli a jak na razie to co widzisz wokół? potrafimy przynajmniej obronić samych siebie przed wyzyskiem zewnętrznym? do tegośmy doprowadzili że ani taniego ani drogiego od ruska nie ma od jankesa i szkopa tylko z lichwiarską marżą a i to najczęściej chińskie a gdyby tych rur nie wysadzili to jeszcze gaz ruski by nam szkop "litościwie" podsyłał tylko marża już tak litościwa na wszystko co od szkopa nie jest nie była i nie będzie a jeszcze sami ich za dobrych gospodarzy uważamy. zatem z kim jest najbardziej nie tak ze wszystkich wymienionych no może pomijając ukrów ale oni nie z tego posta

wiem że jednoznacznie jasno nie ująłem bo to szeroki temat ale ostato widzę u nas więcej błędów niż trafnych decyzji i całkiem prawdopodobne że epoka geesów nastanie szybciej niż później

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)

a czy ja kiedy broniłem PO tylko dla tego że to PO? tam też banda durni jak i w PIS tylko jedni i drudzy robią inne durnoty każdy swoje na miarę czasów w jakich im przyszło... wielkość durnot peowskich nie umniejsza wielkości durnot pisowskich

(i już do wszystkich) wiem - truizm ale nie napiszesz nie dotrze

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Nie powiadają że na drugi rok dadzą , 3 tyś na węgiel .

A skąd wezmą  na to dawanie?

1 godzinę temu, jahooo napisał:

było się ubezpieczyć, wziąć kredyt, zmienić pracę

Do tej pory nie wiem czemu ta wypowiedź jest skandaliczna.

Samorządowców tam gdzie jest PiS , węgiel jest .

Tam gdzie PO - nie ma i nie będzie tak to rozumować .

Bzdura jak zwykle. Gdyby tak było to byłaby jedna wielka awantura w mediach.

NOWINKA Magda Gessler .

6 SZT PIEROGÓW NA WIGILIĘ CENA 70 ZŁ .

Miseczka barszczu czerwonego cena 60 zł .

Prawda że tanio .

A co cię to obchodzi. Może jako komunista byś wprowadził cenę urzędową?

Opublikowano
5 godzin temu, PRIMO napisał:

Ciekawe bo duduś też ma gdzieś konstytucję powołując sędziów. 😛

Ty też nadal twierdzisz że ci powołani na początku kadencji sędziowie przez PAD nie są sędziami ? A jeśli tak to powiedz dla czego ?

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Prawdopodobnie Stuhr ma podać do sądu tego motocyklistę że za głośno krzyczał na niego ,tzw. ochrona dóbr osobistych i kasta mu przyzna ze 100 tys. Sędzia Żurek już wytoczył proces Skarbowi Państwa za to że ścięło mu się uzębienie poprzez walkę o praworządność z PIS . To sprawdzone info , ma już pełnomocnika w tej sprawie .

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

A skąd wezmą  na to dawanie?

Do tej pory nie wiem czemu ta wypowiedź jest skandaliczna.

Bzdura jak zwykle. Gdyby tak było to byłaby jedna wielka awantura w mediach.

A co cię to obchodzi. Może jako komunista byś wprowadził cenę urzędową?

Stawiasz sprawę jasno , skąd wiesz na 100 % czy jestem komunistą ? .

Może muzułmaninem ? .

Może PSL .

Nic nie wiesz , oskarżasz na jakiej podstawie .

Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

a wina za "epokę geesów" leży nie na zewnątrz a wewnątrz w nas samych.

A jakie te GSy miały być, kiedy spółdzielczość była tylko tonowaniem gospodarki centralnie sterowanej?😂

8 minut temu, galan99 napisał:

Może muzułmaninem ? .

No to powiedz coś po muzułmańsku. No powiedz.😂

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Nie oskarżam.  Stwierdzam fakt na podstawie głupot  które wypisujesz.

teraz popatrz jak elity się liczą od zawsze w świecie , klasa pochodzenia się liczy .

Chłop uwłaszczony i zadziera nosa a powinien być sługa Pana .

Związkowcy Solidarności, strażacy ochotnicy, żołnierze WOT, a nawet księża — te grupy mogą liczyć na promocyjną cenę paliw na stacjach. Poruszenie wśród użytkowników serwisu wykop.pl wywołały szczególnie obniżki dla duchownych. Zareagowali na to przedstawiciele koncernu.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/orlen-tlumaczy-sie-ze-znizki-dla-ksiezy-standardowa-umowa-biznesowa/tj2bey5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v