Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Ale dzisiaj fuksa miałem. Wjechałem kombajnem marchewkowym na halę i zdechł z braku paliwa. Jednak Bozia czuwała.🤣

by czuwała to byś dolał...

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

taa, i jeszcze by z tej hali wyjechał i zagrzązł gdzie w polu

Poszedłem za Twoją radą i powoli kończę marchewkę.😂 Tylko bydlę nie chce palić mniej jak 35 na godzinę. 10 godzin i po zbiorniku.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Możesz temat rozwinąć? 

To by oznaczało wycofanie z kraju wszelkiego kapitału zagranicznego, i koniec inwestycji. Rosja może by przetrwała, ale o jakąkolwiek rozwoju można by było zapomnieć. Izolacjonizm to może był dobry w XIX w. i w początku XX. Nie teraz. Chiny jeszcze nie są wstanie tego zastąpić.  

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Poszedłem za Twoją radą i powoli kończę marchewkę.😂 Tylko bydlę nie chce palić mniej jak 35 na godzinę. 10 godzin i po zbiorniku.

nie dało się od arabusów karabinem ropy wydębić to może polecą na marchewkę ;)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, DTaras napisał:

Kurcze Pafnucy pesymisto przebżydły. Ale czekam na Galana opinię...

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Gdyby nie było socjalizmu to taka prawidłowość dotyczyłaby ludzi. Rządzili by mądrzejsi bo ilość głupich byłaby zredukowana.

i tu się mylisz ... cały czas są tacy jak byli z pokolenia na pokolenie 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

cały czas są tacy jak byli z pokolenia na pokolenie 

A ci co na pancerzach ruskich czołgów przyjechali , to gdzie?😂

Przed chwilą, dysydent napisał:

o, to i gaz będą mieli

Niech to będzie w ranach reparacji.😂Najechałem , to przepraszam.🤣

Opublikowano (edytowane)

słucham w tle meczu i Argentyńczycy młócą naszych jak - nie przymierzając - w kaczy kuper, jeszcze trochę i gotowi nas z mundialu wykopać,

słucham z neta w radio i kiedy nasi przy piłce i tak wiadomo bo gwizdy na trybunach słychać, jakoś nas tam nie lubią

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

słucham z neta w radio i kiedy nasi przy piłce i tak wiadomo bo gwizdy na trybunach słychać, jakoś nas tam nie lubią

bo tam garstka Polaków a to normalne na meczach ze gwizdać się na przeciwną drużynę 

1 minutę temu, mirro napisał:

Nic nowego.

z taką grom to ewentualnie marchewkę mogą ci wykopać 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

To by oznaczało wycofanie z kraju wszelkiego kapitału zagranicznego, i koniec inwestycji. Rosja może by przetrwała, ale o jakąkolwiek rozwoju można by było zapomnieć. Izolacjonizm to może był dobry w XIX w. i w początku XX. Nie teraz. Chiny jeszcze nie są wstanie tego zastąpić.  

Inwestycje zawsze w Rosji będą bo świat ich potrzebuje i nikomu nie zalezy by tak zadrażniać by biznes stracił miliardy dolarów w inwestycjach i kolejne miliardy w rynku zbytu. Upaina jest jakąś nasza narodową obsesją i nam się wydaje że europejskim rządom na nich zależy. Oficjalnie bedzie symboliczna pomoc rezolucje , pakiety sankcji a realnie to taki np Korbanek sprowadza kombajny Rostelmasha  i części do niego a  zachodnie firmy silniki, przekładnie hydraulikę i elektronikę. Tak samo jak białoruskie tiry zapieprzają po rejonach sadowniczych i wywożą gruszkę do Rosji.

Opublikowano

@Ulman Kurde, ale chyba jednak Rosja bardziej potrzebuje świata niż świat Rosji. Dlatego piszę. że nacjonalizacja zachodniego kapitału w Rosji to byłby prawdziwy samobój.  

Opublikowano (edytowane)

O

4 minuty temu, dysydent napisał:

zgaduję że większość tam na trybunach to miejscowi i z tego co słyszę to kibicują latynosom

Olali przedmurze chrześcijaństwa? Czy bardziej z krzyżowcami im sie kojarzy, No tak być nie może.🤣

2 minuty temu, Leszy napisał:

Dlatego piszę. że nacjonalizacja zachodniego kapitału w Rosji to byłby prawdziwy samobój.  

Ale co Ty tam chcesz znacjonalizować? Przecież właścicielem i tak jest państwo a tylko pozwala, użycza np. halę i dach.😂

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v