Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Nie wyszło ci tu z PISem bo to kierowca motocykla miał kamerkę na kasku i gonił uciekającego po alkoholu Stuhra .

Weźmij idź na odczulanie. Rzecznik mówił o jeszcze innych materiałach a patrząc na film. kamerki to ja się zapytowuję - czym charakteryzuje się ruch w Polsce?

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

niestety - symetria na atak militarny to odpowiedź militarna,
gospodarcze sankcje tylko sytuację pogarszają 

Zależy od fantazji obu stron. Albo przyjętej doktryny. Jakby miały wyrżnąć się dwie wioski, to nikt by sie nie zastanawiał. Ale tu o pół Świata chodzi. Do tego konflikt juz nie dotyczy stricte dwu stron. Stron jest kilka i wojują nie swoimi rękami.

Przed chwilą, DTaras napisał:

to ja się zapytowuję - czym charakteryzuje się ruch w Polsce?

Prawostronnością?🤣

Opublikowano
Agrest napisał:

No nie czytałem. W mediach też nie słyszałem.

Ale wyguglałem sobie.

Jest usprawiedliwiony bo chlapnął sobie , po czym przypomniał sobie że wywiad ma🤣

Nie jest usprwiedliwiony i powinien przyjąć karę. A motocyklista gdyby rozpoczął takie manewry na środku ruchliwej drogi ze mną do przyjazdu Policji nabawiłby się bólu ręki. Albo ja - ale to by musiał umić się napindalać.

Opublikowano
mirro napisał:

5 minut temu, dysydent napisał:

niestety - symetria na atak militarny to odpowiedź militarna,
gospodarcze sankcje tylko sytuację pogarszają 

Zależy od fantazji obu stron. Albo przyjętej doktryny. Jakby miały wyrżnąć się dwie wioski, to nikt by sie nie zastanawiał. Ale tu o pół Świata chodzi. Do tego konflikt juz nie dotyczy stricte dwu stron. Stron jest kilka i wojują nie swoimi rękami.

Przed chwilą, DTaras napisał:

to ja się zapytowuję - czym charakteryzuje się ruch w Polsce?

Prawostronnością?🤣

Bingoo - w obydwu przypadkach. Natomiast ktoś by musiał motocykliście to uświadomić.

Opublikowano
16 minut temu, galan99 napisał:

Odpowiem zapytaniem ?.

czy Niemcy powinni zapłacić za zniszczenie Polski ? .

Czy zapłacili innym krajom ? .

Porównanie głupie ale jakoś mnie to nie dziwi. Jak już bardzo chcesz znaleźć analogie to powinna płacić Rosja a nie jej bogaci obywatele. Z jakiej paki jakiś ruski biznesmen ma stracić majątek na rzecz upaińców?  To jest pomysł naszego pejsatego komunisty Morawtzkego. Oczywiście nic takiego się nie stanie bo wtedy Putin zarekwiruje wszystkie zachodnie zakłady w Rosji i ciekawe kto na tym lepiej wyjdzie.

Opublikowano
galan99 napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał: . Komu Niemcom , niemiecki przemysł otrzyma aż 70 % dotacji z Budżetu i co powiesz na to ich stać i to nie nazywa się socjal .

Przyznam zagiąłeś mnie i nie rozumiem tych 70%

Opublikowano
jarecki napisał:

obecnie wiekszosc firm moze podwyzki prądu przyjąć bez podwyzki cen koncowych , konsumpcja spada ale mniejsza produkcja czy sprzedaż wiąze się z wiekszymi kosztami ale marze są na tryle wysokie ze wiekszosc powinna obejsc sie bez podwyzek cen  .

Kufa Jarecki - który raz już Ci poprawiam iż energia to nie tylko prund a jak by konsumpcja nie spadła na zachodzie dochodzi jeszcze faktor 4,5...

Opublikowano
jarecki napisał:

a i jeszcze w bagazniku ma być zapas 

To jest jakieś nadużycie - to chyba chodzi o to, że jak nie psiknie przy kontroli a nie masz czym uzupełnić to dopiero mandat. Z żarówkami tak było a teraz usankcjonowali sprawność auta sprawnym systemem oczyszczania szyb.

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Porównanie głupie ale jakoś mnie to nie dziwi. Jak już bardzo chcesz znaleźć analogie to powinna płacić Rosja a nie jej bogaci obywatele. Z jakiej paki jakiś ruski biznesmen ma stracić majątek na rzecz upaińców?  To jest pomysł naszego pejsatego komunisty Morawtzkego. Oczywiście nic takiego się nie stanie bo wtedy Putin zarekwiruje wszystkie zachodnie zakłady w Rosji i ciekawe kto na tym lepiej wyjdzie.

Czemu miałby to robić? Przecież to by było bardziej niekorzystne dla Rosji niż zamrożenie majątków kilku oligarchów. 

Opublikowano
mirro napisał:

Ale jest nadzieja. Można by to całe towarzystwo potraktować jako masę utraconą I w.ebać ich w tę dziurę. a samemu wyrwać się z matni,😂

Czekaj - Putin ma aktualnie taki plan...

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Czemu miałby to robić? Przecież to by było bardziej niekorzystne dla Rosji niż zamrożenie majątków kilku oligarchów. 

Możesz temat rozwinąć? 

Opublikowano
mirro napisał:

Ale dzisiaj fuksa miałem. Wjechałem kombajnem marchewkowym na halę i zdechł z braku paliwa. Jednak Bozia czuwała.🤣

Zara Ci Galan powie, że to znak - ale w drugą stronę. Wykopałeś choć?

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Ale dzisiaj fuksa miałem. Wjechałem kombajnem marchewkowym na halę i zdechł z braku paliwa. Jednak Bozia czuwała.🤣

by czuwała to byś dolał...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v