Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Byle mojego pieca nie robili i wszyscy będziemy zadowoleni panie.  :P  W d*pie mam skąd on jest, grunt że się pali ino huczy.   :)

masz racje ale z Kazachstanu nie dostaniesz bo rusy nie puszczą ani tony nawet zabronili im wysyłać do nas 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Czyli nie masz nic na poparcie swoich twierdzeń? 

gdzie ja szary burek mogę się równać z taką elitą jak ty pochodzący z wiochy co gołębie latają do góry basem 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

gołębie latają do góry basem

heeeeęęę?

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

gdzie ja szary burek mogę się równać z taką elitą jak ty pochodzący z wiochy co gołębie latają do góry basem 

Nie bądź aż tak krytyczny. Jak bedziesz się bardziej starał to kiedyś dojdziesz do tego by umieć liczyć, czytać ze zrozumieniem i potrafić poprzeć  swoje twierdzenie czymkolwiek. 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Brzuch to po ślunsku bas?🤔🤣

tak

4 minuty temu, Ulman napisał:

bardziej starał to kiedyś dojdziesz do tego by umieć liczyć, czytać ze zrozumieniem i potrafić poprzeć  swoje twierdzenie czymkolwiek. 

a ty sie starałeś co na to brat google ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

i jakie nowotwory się po tym rozwijają ? udowodniono, że w wyniku transferu białek zwierzęcych rozwija się choroba szalonych krów, ciekawe, ile nowych chorób zacznie się rozwijać w wyniku produkcji sztucznych białek zwierzęcych

.....

a co? boisz się że jak pojesz tego drobiowego z probówki to się opierzenie pojawi? na zimę jak znalazł
może jakie skrzydła się zalęgną i nastanie era aniołów

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

a co? boisz się że jak pojesz tego drobiowego z probówki to się opierzenie pojawi? na zimę jak znalazł

a jak czarne ?

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

Zasadne później będzie skubanie takiego obywatela🤣

Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał:

Kopalnia Węgla Kamiennego „Makoszowy”

Kopalnia Węgla Kamiennego „Centrum”

Kopalnia Węgla Kamiennego „Mysłowice - Wesoła I”

każdej kopalni 3k ludzi rozeszło się po czynnych kopalniach + samoistnie wyeksploatowana kwk anna 

dzięki cześć ulmanku 

czyli jeśli zatrudnienie spada ale kopalń jest mniej to ? pracowników więcej prawda ?? jakoś po wykresie tego nie zauważyłeś jak na wykształconego ... twojim linku ze idzie prosta bez spadku zatrudnienia 

to cię w uja zrobili 

Kopalnia Węgla Kamiennego Makoszowy – Wikipedia, wolna encyklopedia

Koniec wydobycia 31.12. 2016  - ostatni wiersz w dziale kalendarium.

Kopalnia Centrum w Bytomiu do likwidacji. Koniec wydobycia już w kwietniu - TVS.pl

Koniec wydobycia 04.2015.

Kopalnia Węgla Kamiennego Mysłowice – Wikipedia, wolna encyklopedia

Koniec wydobycia 07.11.2008  - pierwszy akapit.

Tak więc wszystkie te kopalnie zakończyły wydobycie od 6 do 12tu lat temu.

Nawet jeśli ludzi przerzucono do innych kopalni to jest to prehistoria. Proste pytanie - w jaki sposób ma obecnie pomóc przerzucenie górników wiele lat temu?  Wzrost zapotrzebowania na węgiel i górników do pracy mamy od pół roku a ludzie zasilili działające kopalnie kilka lub kilkanascie lat temu. Już wtedy przewidzieli że w 2022 nie będzie węgla?  Możesz odpowiedzieć jak to co napisałeś ma pomóc w zwiększeniu wydobycia w obecnym czasie? 

Opublikowano (edytowane)

Makoszowy - "31 grudnia 2016 – decyzją Ministerstwa Energii w kopalni wstrzymano wydobycie" (ostatni wiersz w akapicie kalendarium                                                                                                                                                                                                            Centrum - "Kopalnia Centrum w Bytomiu do likwidacji. Koniec wydobycia już w kwietniu" (masz w tytule) 

Mysłowice- Od 1 stycznia 2007 kopalnia „Mysłowice” została połączona z KWK „Wesoła” i otrzymała nazwę KWK Mysłowice-Wesoła. Ostatnią tonę węgla wydobyto 7 listopada 2008 roku.

Kopalnie w likwidacji czy nie to tylko sprawa nazewnictwa.  Sens  kopalni jest taki by wydobywać węgiel jeśli tego nie robią to po prostu nie działają a jak to nazwiesz, nie ma znaczenia. Od od 6 do 12 lat nie ma tam żadnego wydobycia. Czy górnicy siedzieli 6-12 lat i czekali żeby teraz przejść do innych kopalni?  Nie bądź żałosny i przestań się ośmieszać bo twoje kłamstwa bardzo łatwo sprawdzić. Po prostu teraz w tym górniczym burdelu zagonili was do roboty a choćby chcieli więcej ludzi przyjąć to nie mogą bo jeden PISowski debil z drugim PISowskim debilem nie znaleźli od 9ciu miesięcy czasu by zmienić przepisy gdy naprawdę jest potrzeba zatrudnienia większej ilości ludzi. Przecież to jest tak samo żałosne jak twoje próby oszukiwania ze wszystko gra.  

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
32 minuty temu, Ulman napisał:

Kopalnie w likwidacji czy nie to tylko sprawa nazewnictwa.  Sens  kopalni jest taki by wydobywać węgiel jeśli tego nie robią to po prostu nie działają a jak to nazwiesz, nie ma znaczenia. Od od 6 do 12 lat nie ma tam żadnego wydobycia. Czy górnicy siedzieli 6-12 lat i czekali żeby teraz przejść do innych kopalni?  Nie bądź żałosny i przestań się ośmieszać bo twoje kłamstwa bardzo łatwo sprawdzić. Po prostu teraz w tym górniczym burdelu zagonili was do roboty a choćby chcieli więcej ludzi przyjąć to nie mogą bo jeden PISowski debil z drugim PISowskim debilem nie znaleźli od 9ciu miesięcy czasu by zmienić przepisy gdy naprawdę jest potrzeba zatrudnienia większej ilości ludzi. Przecież to jest tak samo żałosne jak twoje próby oszukiwania ze wszystko gra.  

to jest najlepsze 😁 kopalnie z dnia na dzień nie możesz zamknąć musisz byc obsługa wszystko jak by było wydobycie ... raz ze by zalało kopalnie 2 mogło by spowodować wybuch kopalni 3 odpowiednie zabezpieczenie żeby tak czasem domy nie wyburzyły się z robiących się dziur pokopalnianych 

Wydobycie węgla w Polsce w 2018 w dół, zatrudnienie w górę ...

Opublikowano (edytowane)

No to co? Przestali wydobywać i wszystkich przenieśli do innych prac? Nie bądź śmieszny. Może jeszcze napisz że całe załogi do tego roku zajmowały się pilnowaniem kopalni a teraz przenieśli ich w trybie pilnym bo chcieli powiększyć wydobycie🤣

Wykresu jak zwykle nie ogarnąłeś i znowu się wkopałeś. Jeśli ilość górników wzrasta a wydobycie maleje to znaczy że się na przodku opieprzacie albo obrastacie administracją. Jak się weźmiecie za robotę to zatrudnienie będzie stałe lub mniejsze a wydobycie będzie rosło. Pod rządami złego Tuska wydobycie spadło o 5mln ton a za dobrego PIS 7 mln ton i nigdy nie osiągnęło nawet najniższego wydobycia za peło. Słuszną linię ma nasza władza🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 godziny temu, lemik napisał:

Twój szacunek to wiesz gdzie ja mam😂 konfidencie jeden z drugim🤮

Ty psycholu pomylony o szacunku to się nie wypowiadaj...Co tak tego" lebera" skasowałeś.... Lonucy tak go lubił... 😂😂😂

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Lonucy tak go lubił...

pajac nie?

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

No to co? Przestali wydobywać i wszystkich przenieśli do innych prac? Nie bądź śmieszny. Może jeszcze napisz że całe załogi do tego roku zajmowały się pilnowaniem kopalni a teraz przenieśli ich w trybie pilnym bo chcieli powiększyć wydobycie🤣

Wykresu jak zwykle nie ogarnąłeś i znowu się wkopałeś. Jeśli ilość górników wzrasta a wydobycie maleje to znaczy że się na przodku opieprzacie albo obrastacie administracją. Jak się weźmiecie za robotę to zatrudnienie będzie stałe lub mniejsze a wydobycie będzie rosło. Pod rządami złego Tuska wydobycie spadło o 5mln ton a za dobrego PIS 7 mln ton i nigdy nie osiągnęło nawet najniższego wydobycia za peło. Słuszną linię ma nasza władza🤣

aby wydobycie nie spadało, trzeba uczynniać nowe pokłady - do tego trzeba pieniędzy i ludzi

jak kopalniom zabroniono odnawiać pokłady i trzeba było zwolnić ludzi, to skąd się nagle weźmie wzrost wydobycia ? to tak jak z eksploatacją nie remontowanego dawno silnika, który bierze olej, moc systematycznie maleje, koszty rosną

poprzez likwidację otoczki kopalń, brak modernizacji i planowego rozwoju węgla będzie coraz mniej i niestety, odwracasz kota ogonem, PiS jest tu mniejwinien, niż PO, które na siłę chciało zlikwidowac wydobycie a nowe pokłady sprzedać zagranicznym kontrahentom

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v