Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generalnie facet narzeka że niczego niet, Generałów na pal i przypiekać lampą benzynową, brak politruków z naganem, brak motywacji, morale pod psem ale jest zdecydowany aby realizować mocarstwowe plany Rosji. 😂

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

Tweeterow

at uparty :)

no tak (w kwestii tego groźnie inteligentnego kacapa) takich wyłuskać i albo przeciągnąć na swoją stronę albo... anihilować, pozostała reszta kacapów anihiluje się sama

tylko skąd my to znamy? najpierw drenaż mózgów a później tylko coś takiego jak pis ma szansę wygrać wybory ;) i co z tego że wyborców usprawiedliwia - bo nie było z kogo zmontować lepszych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

zima sie zrobila w pare dni-rano sypnelo delikatnie ale juz topnieje. trzeba kukurydzy dosypac do pieca...

11 godzin temu, Agrest napisał:

Taa, zostają w mieście na 40m² i ryją w korpo za 5, 7 czy 10 tys.

A ten nieudacznik na wsi gnieździ się w 250m² i zarabia tyle w tydzień🤣🤣🤣

Zazdrościsz chyba boś ni z miasta ni ze wsi🤣

Mi choćby dopłacali do miasta bym nie poszedł.

zarabia tyle w tydzien po zbiorach 🤣

wlasnie przedmiescia sa najlepsze-gdyby nie ta holota ze wsi wschodniopolskiej ktora najechala na krakow i korki robi, 

kiedys pierwsze swiatla byly z widokiem na wawel, w 25 min mozna bylo do rynku dojechac.

a teraz co madrzejsi wyslali swoje dzieci po lepsze zycie i zj***li wszystko.. a wcale tak rozowo nie jest..

11 godzin temu, Ulman napisał:

Większość jest głupia i dlatego warto wrócić gdy wyjeżdżają bo jest miejsce żeby się rozwijać.  Niektórzy wierzą że jak pojadą na tą twoją małopolską bidę to im się polepszy ale skończa jak ty. Z resztą w Wawie w korporacji musiałbym być wysoko żebym mógł zarobić tyle co w błocie. 

ciekawe jakie podstawy ma twoja mania wielkosci ?? procz wielkiego ego co masz ?? jestes impotentem jak ogarek ?? bo tak samo wyjezdzasz z jakimis gadkami o wielkim majatku...

sadzac po tym ze co noc piszesz na af i pewnie na wielu innych forach, to niewiele wiecej..

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał:

zima sie zrobila w pare dni-rano sypnelo delikatnie ale juz topnieje. trzeba kukurydzy dosypac do pieca...

zarabia tyle w tydzien po zbiorach 🤣

wlasnie przedmiescia sa najlepsze-gdyby nie ta holota ze wsi wschodniopolskiej ktora najechala na krakow i korki robi, 

kiedys pierwsze swiatla byly z widokiem na wawel, w 25 min mozna bylo do rynku dojechac.

a teraz co madrzejsi wyslali swoje dzieci po lepsze zycie i zj***li wszystko.. a wcale tak rozowo nie jest..

ciekawe jakie podstawy ma twoja mania wielkosci ?? procz wielkiego ego co masz ?? jestes impotentem jak ogarek ?? bo tak samo wyjezdzasz z jakimis gadkami o wielkim majatku...

sadzac po tym ze co noc piszesz na af i pewnie na wielu innych forach, to niewiele wiecej..

Przeprowadź się do centrum, będziesz miał lepszy kontakt ze srającymi gołębiami 🤣

A właśnie nadal jest ich tyle?

Zarobki podałem orientacyjnie w tydzień po uśrednieniu, rozbiciu zarobku na tygodnie. A Ulman i wielu mu podobnych zarabia pewnie więcej.

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

będziesz miał lepszy kontakt ze srającymi gołębiami 🤣

Część zjadł, ale to cholerstwo tak się mnoży, że nawet z bezdomnymi nie daje rady😂

• Haha 2
Opublikowano
dysydent napisał:

nikomu nie można wierzyć; nieufność jest cnotą, naiwność to cecha głupców a z ukrami jest o tyle łatwiej że "łżą w żywe oczy" co z daleka widać. Znam kilkoro Ukraińców i to jest ich cecha wspólna i wada niemal charakterystyczna. Oczywiście są wyjątki ale większość wie że kłamstwo u nich jest jawnie widoczne a i to wciskają nieraz takie androny że aż niepotrzebnie rodzi to agresję u słuchacza tylko im szkody przynoszącą jak choćby i w tym przypadku. a skoro i sam ich prezydent w żywe oczy próbował jawnie opisywać zdarzenia o których zrazu przecież pojęcia mieć nie mógł to widocznie taka ich główna cecha narodowa i łatwiej pojąć czemu Ukraina ma zawsze historycznie pod wiatr.

W sumie to Biden też... i Duda. Tyle, że ów Zełeński od jakiegoś czasu mi podpada pod PTSD i może dlatego go usprawiedliwiam. Sam przyznaj, że przez tę mitomaniakalną skłonność ukraińców łatwo jest wykorzystywać...

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

no tak (w kwestii tego groźnie inteligentnego kacapa) takich wyłuskać i albo przeciągnąć na swoją stronę albo... anihilować, pozostała reszta kacapów anihiluje się sama

tylko skąd my to znamy? najpierw drenaż mózgów a później tylko coś takiego jak pis ma szansę wygrać wybory ;) i co z tego że wyborców usprawiedliwia - bo nie było z kogo zmontować lepszych

no i czuję się jak ten jeż co zlazł ze szczotki

posłuchałem jeszcze co nieco tego kacapa i on ma tak sprany mózg że nie tylko nie anihilować a życzyć sobie aby został jakim ich tam generałem bo twierdzenie że rozliczanie, karanie generałów i wszelkich innych żołdaków za partactwo na polu walki stworzy dobrą armię i silny kraj... mnożenie struktur kontrolnych i batem wbijania morale w żołnierza jest sposobem na sukces? brawo, oby takich więcej bo ma dość sprawny ten mózg aby zakodowane weń bzdury w życie wprowadzić. Więcej takich w rosji a rosja już nie istnieje tylko jeszcze o tym nie wie

17 minut temu, DTaras napisał:

PTSD

?

Opublikowano

A obrazowo dziecko i staruszek w jednym po silnym zdarzeniu losowym. Silne zjerzenie wlosów na jajcach wywołuje takie otępienie.

Dziś była informacja o treningowym pocisku, który upadł w Kijowie. Zamiast głowicy miał przytwierdzony blok symulujący głowicę jądrową ale to nie jest ważne. Ważne, że to uderzenie czysto kinetyczne. Chciałbym, z tytułu tego co wydarzyło się w Polsce znać 200% szczegółów. Aa tak dla higieny filtrowania propagand😁

Opublikowano
30 minut temu, DTaras napisał:

W sumie to Biden też... i Duda. Tyle, że ów Zełeński od jakiegoś czasu mi podpada pod PTSD i może dlatego go usprawiedliwiam. Sam przyznaj, że przez tę mitomaniakalną skłonność ukraińców łatwo jest wykorzystywać...

to że nawet mimowolnie wykorzystujemy Ukraińców jako taczę przed ruskimi nie wynika z naszego świadomego i wyrafinowanego wyboru a geograficznych i historycznych uwarunkowań.

powinniśmy sobie jednak zdawać sprawę że te same uwarunkowania mogą sprawić że może być nam tarcza na samych Ukraińców potrzebna jeśli Im się choćby i ten

18 minut temu, agromatik napisał:

Zespół stresu pourazowego

za bardzo się rozwinie i co z tego że powód obiektywny i nawet przez Nich niezawiniony to jednak

Sentymenty wielu zgubiły i wielu jeszcze zgubią - "pomóż komuś to tobie zabraknie" i sądzę że większą przysługę Ukraińcom zrobimy gdy minimum litości maksimum pragmatyzmu. Litościwe traktowanie tylko obniża szacunek do samego siebie u politowanego a kto traci szacunek do siebie samego jest niewiarygodny bo i własne słowo nie szanuje bo po co?
dalej bym już powielał banały które znasz typu - surowo ale uczciwie traktowany rzadziej nieuczciwość u siebie rozważa...  i sam se już kolejne dodasz
Przecież przyszłość jakaś tam będzie i .... co z tego ptsd skuteczniej leczy? postawienie w twardych realiach rzeczywistości czy hołubienie wizją jej abstrakcji lepszą niż ona jest?

Opublikowano

niedawno starej musialem cazkami pierscionek rozciac-nie mogla sciagnac.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Przeprowadź się do centrum, będziesz miał lepszy kontakt ze srającymi gołębiami 🤣

Zarobki podałem orientacyjnie w tydzień po uśrednieniu, rozbiciu zarobku na tygodnie. A Ulman i wielu mu podobnych zarabia pewnie więcej.

ze dwa lata temu mnie jedenosral-dobrze ze do domu wracalem 🤣.

czy nadal jest tyle -eee skad jest wiecej .. to przez turystow,karmia to dziadostwo. u corkina osiedli kazdy ma na balkonie specjalne siatki , czesc ma figurki jastrzebi na wysiegnikach.

wiekszym problemem-choc mniej widocznym sa szczury..

onuca- z tego co pisal to  ma ze 40 ha, z samej produkcji roslinnej chocby na czarnoziemiach kokosow jakis specjalnych  nie ma.

Opublikowano (edytowane)

a w Zamościu gołębie przynajmniej ze starówki praktycznie znikły choć kilka lat temu były plagą
wyczuwam niewypowiedziany zakaz pytania Prezydenta Wnuka oco chodzi na zasadzie niedociekania technologii parówek ;)

lub karmy dla gołębi made in Zamość :ph34r:
(kursywą to już tylko takie moje prywatne .... dywagacje)
Ten Wnuk taki propisowski czyli i na gołębiach widać jak im prokreacyjna polityka wychodzi i nie zawsze to złe :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

powinniśmy sobie jednak zdawać sprawę że te same uwarunkowania mogą sprawić że może być nam tarcza na samych Ukraińców potrzebna jeśli Im się choćby i ten

A mało to razy mówiłem, ze lufa obraca się najmniej o 180 stopni swobodnie? Teraz będą mieli bardzo doświadczoną i dobrze wyszkoloną armię i trzeba to brać pod uwagę. Nie mniej na tyle rozpieprzony i uzależniony od zachodu kraj, że dość swobodnie do tego podchodzę. Niepokoi mnie jednak fakt szczepienia wrogości a bardziej podatności gruntu. Jak pokazuje przykład francuski tworzenie gett utrudnia inwigilację.

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

a w Zamościu gołębie przynajmniej ze starówki praktycznie znikły choć kilka lat temu były plagą
wyczuwam niewypowiedziany zakaz pytania Prezydenta Wnuka oco chodzi na zasadzie niedociekania technologii parówek ;)

lub karmy dla gołębi made in Zamość :ph34r:
(kursywą to już tylko takie moje prywatne .... dywagacje

Zieloni by nie odpuścili takiej akcji. Ptasi trup gęsto by się ścielał.

A jak populacja drapieżników, jastrzębi sokołów?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

A jak populacja drapieżników, jastrzębi sokołów?

a rzeczywiście
ja podejrzewałem że to na chomikach się namnożyło a to ... chmm, być może sztucznie? jastrzębi drastycznie przybyło

Opublikowano
dysydent napisał:

Przecież przyszłość jakaś tam będzie i .... co z tego ptsd skuteczniej leczy? postawienie w twardych realiach rzeczywistości czy hołubienie wizją jej abstrakcji lepszą niż ona jest?

Czasem strzał w ryja z piąchy pomoże ale doraźnie tylko. Niema recepty to jak jakaś pieprzona depresja - mija z czasem o ile pacjent da sobie ten czas choć człowiek zostaje zmieniony na zawsze bo to jak urwanie ręki - ta nie odrośnie. Paradoksalnie - im czlowiek z natury bardziej jebnięty tym mniej go dotyka. Ale dotyka. O.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v