Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Oni właśnie liczą na takich idiotów którzy nie mogą zrozumieć że im zabierają. Na tym budują swój elektorat.

To Tusk zabierał a ci dali tak .

Tusk mi zabierał dużo mniej jak rządząca swołocz. Skoro dają to skąd na to biorą? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Tylko naiwni wierzą w oficjalna wersję że to ukraińska rakieta..jakbyśmy byli Niemcami to jankesi inaczej by zareagowali a tak nikt nie będzie robił dymu bo ruskim zabłądziła jedna rakieta ale w sumie to dobrze robią że jest taka oficjalna wersja bo jakby NATO zaczęło się napieprzać z ruskimi przy naszej granicy to byłoby  pozamiatane a sam mieszkam aż 50 km od granicy

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

Cały czas się zastanawiam że przecież Ty nie masz najmniejszego pojęcia o tych czasach bo w 1995 roku to cie ksiądz  dobrodziej z pacierza odpytywał jak do komunii szedłeś. Co Ty mogles wtedy i możesz z tego rozumieć? Mam obawy że tyle ile sobie w necie poczytasz z czego większości i tak nie zrozumiesz. Twój przypadek pasjonuje mnie też z innego powodu. Jesteś najlepszym przykładem na to że tesknota za komuną jest dziedziczona genetycznie. W komunie nie żyłeś więc nie powinieneś z rozrzewnieniem wracać do tych wybitnych osiągnięć  a ty najchętniej byś komunę przywrócił 🤣

za to ty wszędzie byłeś widziałeś wszystko widziałeś wiesz od kuchni .. mimo to ze całe życie spędziłeś w domu ... zobacz co ci odpisali co niektórzy z tych rejonów ....

ja po Polsce jeżdżę po szkoleniach  ...  teraz znowu jadę na tydzień od 28...  szkolenia prowadzą starsi ludzie co zarządzali pionem mechanicznym ......  wiec wiesz a twoja słoma z butów z kont się wzięła ?  słyszałeś kiedyś o nieudolnej firmie niemieckiej Hammelmann  ? zobacz co zrobili jak zostali potentatem 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Roman176 napisał:

za to ty wszędzie byłeś widziałeś wszystko widziałeś wiesz od kuchni .. mimo to ze całe życie spędziłeś w domu ... zobacz co ci odpisali co niektórzy z tych rejonów ....

ja po Polsce jeżdżę po szkoleniach  ...  teraz znowu jadę na tydzień od 28...  szkolenia prowadzą starsi ludzie co zarządzali pionem mechanicznym ......  wiec wiesz a twoja słoma z butów z kont się wzięła ?  słyszałeś kiedyś o nieudolnej firmie niemieckiej Hammelmann  ? zobacz co zrobili jak zostali potentatem 

Z racji żeś do szkoły nie chodził to mimo ze widzisz to niewiele z tego rozumiesz. Może i jeździsz 100 tys km rocznie po Polsce ale najwyraźniej nic to nie daje skoro kiedyś wydawało ci się że Ryki są na zamojszczyźnie. Zasadniczo to nie trzeba nigdzie jeździć żeby to wiedzieć - wystarczy minimum wiedzy i intelektu.

Co mi odpisali z innych regionów? 

Co do buraków to jak chcesz udowadniać że na 5 klasie urośnie dobry burak to sie po prostu ośmieszasz. No ale jak się chce za wszelką cenę komunę wybronić to  to i takie bzdury przez gardło (klawiaturę) przejdą. Jakoś cholera nie wiadomo czemu zawsze najlepsze gleby okreslali mianem kompleksu pszenno buraczanego. Pewno się nie znali i tylko na najlepszych glebach buraki siali. Kuźwa a może ten Kietrz i Głubczyce się na tych dobrych ziemiach męczą . Zapytaj może się z tobą zamienią na ziemię.

A że dużo w życiu widziałem i zaobserwowałem?  Masz jeszcze na to czas więc może nadrobisz. Dwa warunki - nadrób zaległości w szkole i zacznij  uważnie obserwować i analizować otaczającą cie rzeczywistość zaprzęgając w to logikę. Ano i jeszcze matematykę podciągnij bo to jakiś dramat i do tego choćby podstawy makroekonomii.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

nadrób zaległości w szkole i zacznij  uważnie obserwować i analizować otaczającą cie rzeczywistość zaprzęgając w to logikę.

taką szkołę jak ty ? 

5 minut temu, Ulman napisał:

Ano i jeszcze matematykę podciągnij bo to jakiś dramat i do tego choćby podstawy makroekonomii.

ty o moją matematykę się nie martw 

Opublikowano

popatrz romus-taka onuca wszystkierozumy zjadla na czele ze swoim..

innych chce uczyc a sam glupi jak but.

obseruje rzeczywistosc we wsi zabitej dechami na zadupu- kurna nie wiem w jaki sposob i jaka to rzeczywistosc?? ze sputnika bierze te dane ??

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie dałbyś rady nawet pierwszego roku przejść.

W tym właśnie problem że ty masz swoją matematykę a każdy wie że matematyka jest jedna

Ooooo i z odsieczą przybył małorolny konfident co od 20 pokoleń nic nie osiągnął. 

Dobrana z was para!🤣

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Nie dałbyś rady nawet pierwszego roku przejść.

W tym właśnie problem że ty masz swoją matematykę a każdy wie że matematyka jest jedna

masz racje ludzie po studiach mgr itp ... od nich matematyka wygląda tak jeden kredyt w innym banku drugi w drugim i banku daje im plusa na koncie 😄

1 minutę temu, Ulman napisał:

Taa? to kiedy studiowałem za tej komuny?

w latach 90 studiowałeś 

Opublikowano

dysydent napisał:

mówisz - masz "Ukraina czeka na wyniki dochodzenia w sprawie wtorkowego wybuchu pocisku rakietowego na terenie Polski — przekazał rzecznik ukraińskich sił powietrznych Jurij Ihnat, cytowany przez portal ukraińskiej telewizji publicznej Suspilne. — Niech eksperci określą na podstawie tych odłamków, które tam są, czy rzeczywiście była to rakieta rosyjska czy ukraińska, czy były to odłamki obu rakiet, które mogą zostać znalezione na miejscu — powiedział." znaczy co? ukry sugerują że nad polskim terytorium zestrzelili ruską rakietę? weszli w rolę jakoby mieli najlepszą propagandę wojenną, no banderowcy - nie tym razem,  mamy takie przysłowie - "bujać to Szweda, Polak się nie da" @galan99 trzeba to było pokazać w 1938-ym ja rozumiem być do tyłu, ale aż o 90 lat?

Jest taka opcja bo ludzie widzieli dwie i ktoś do mediów sypnął o dwóch. Patrząc w niebo tracisz punkty odniesienia i z tego tytułu choćby księżyc jest raz duży raz mały mimo, ze wciąż w tej samej odległości. Ludziska w tamtym rejonie patrząc na wschód widzą niebo chet nad Ukrainą... Skrzyżowanie torów mogło być nad ukrainą a upadek o te kilka kilometrów dalej Ruski nabój nie musiał przy tym lecieć w kierunku Polski.

mirro napisał:

Przed chwilą słuchałem Szefernakera. Ten jełop twierdzi że cały świat czekał wczoraj na info od Polski co się właściwie stało. I że Polska nie chciała opierać się na zamieszczanych w internecie nieoficjalnych info pracowników US wywiadu co i skąd pizło w elewator.  Tylko żaden k**wa idiota z rządu nie poprosił USA o szybką weryfikację tego tropu przy pomocy potwierdzonych danych. Dopiero rano Prezydent USA musiał ratować sytuację dając do zrozumienia że szturm na Moskwę może być niecelowy.  Ludzie w jakim ja kraju żyję?

Polko też to zauważył

mirro napisał:

Jestem w trakcie lektury dzieła Maciarewicza. Coś Wam wkleję z wniosków tam zawartych na przyszłość. I czy utajnienie zarobków komisji ma wpływ na wypadki lotnicze?😂 "3. Objąć ustawowo badanie zdarzenia lotniczego niejawnością; 14. Zmienić tryb udzielania zgody na udostępnianie wyników badań okoliczności i przyczyn zaistniałych wypadków i incydentów lotniczych, zebranych podczas prowadzenia badania zdarzenia lotniczego w celach innych niż w celu zapobiegania wypadkom i incydentom lotniczym (art. 134 ust. 1a ustawy Prawo lotnicze). O udostępnianiu ma rozstrzygać KBWL LP, która przeprowadzi ocenę ryzyka udostępnienia materiałów, w tym protokołów przesłuchań świadków z uwzględnieniem zasady Just Culture. Wojskowy Sąd Okręgowy w Poznaniu jako organ odwoławczy rozstrzygałby spory wynikłe na tym gruncie 17. Przeprowadzić nowelizację ustawy o dostępie do informacji publicznej. Ograniczyć dostęp do informacji związanych z funkcjonowaniem KBWL LP (wyniki badań, skład osobowy, zarobki etc.);

Tego do ten - jakby jeszcze coś chciał badać...

Opublikowano
jahooo napisał:

Hmmmm, gdzieś już to słyszałem w kabarecie:

Ci amerykanie, oni nie są tacy źli, oni najpierw napadną, a potem przeproszą

jahooo napisał:

Hmmmm, gdzieś już to słyszałem w kabarecie:

Ci amerykanie, oni nie są tacy źli, oni najpierw napadną, a potem przeproszą

Michciubar napisał:

Tylko naiwni wierzą w oficjalna wersję że to ukraińska rakieta..jakbyśmy byli Niemcami to jankesi inaczej by zareagowali a tak nikt nie będzie robił dymu bo ruskim zabłądziła jedna rakieta ale w sumie to dobrze robią że jest taka oficjalna wersja bo jakby NATO zaczęło się napieprzać z ruskimi przy naszej granicy to byłoby  pozamiatane a sam mieszkam aż 50 km od granicy

Jam Ci taki naiwny. A ci co nie wierzą jak się mianują?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v