Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli to rakiety to chyba widzieli je na radarach tak samo jak upaińcy. Zastanawia mnie to że na  terenie gdzie prawie nie ma zabudowań i tysiące ha pól coś pizło właśnie przy suszarni zboża , pewnie przy suszeniu kukurydzy. Ta rakieta musiałby być super precyzyjna. Nie w garaże , nie w wiaty nie w pole tylko właśnie w suszarnię pizła....... Jutro zadzwonie do znajomego to się dowiem co się naprawdę stało.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Jeśli to rakiety to chyba widzieli je na radarach tak samo jak upaińcy. Zastanawia mnie to że na  terenie gdzie prawie nie ma zabudowań i tysiące ha pól coś pizło właśnie przy suszarni zboża , pewnie przy suszeniu kukurydzy. Ta rakieta musiałby być super precyzyjna. Nie w garaże , nie w wiaty nie w pole tylko właśnie w suszarnię pizła....... Jutro zadzwonie do znajomego to się dowiem co się naprawdę stało.

A dziś nie możesz zadzwonić? Mój kolega wojskowy coś nie odbiera🤔 Bagalion artyleryjski wschodniej więc coś będzie wiedział. 

Z relacji świadków 2 rakiety, nikt nie mówi o wybuchu suszarni.

Opublikowano

Osoba znająca się na rzeczy po kraterze pewnie stwierdzi czy Ładunek z powietrza czy z ziemi.

Mi wygląda na wybuch czegoś z ziemi. Może niewybuch, może podłożony Ładunek przez konkurencję, mafię.

A może pizga suszarnia i reakcja łańcuchowa spowodowała odpalenie niewypału?

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Osoba znająca się na rzeczy po kraterze pewnie stwierdzi czy Ładunek z powietrza czy z ziemi.

Mi wygląda na wybuch czegoś z ziemi. Może niewybuch, może podłożony Ładunek przez konkurencję, mafię.

bardziej wygląda jak wybuch paliwa, wszystko opalone, przyczepa aż ruda

być może, jeśli to miałaby być rakieta, to nie zdetonowała, tylko uległa zniszczeniu przy uderzeniu

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

A co?

Dla Macierewicza zarezerwowana taką wiedza?🤣

no nie. tak tylko podziwiam se.

Opublikowano
Agrest napisał:

Części będą rozrzucone. Krater to jeno dziura w ziemi.

Opublikowano (edytowane)

https://www.dziennikwschodni.pl/hrubieszow/co-sie-stalo-w-miejscowosci-przewodow-sa-nieoficjalne-informacje-o-zablakanych-rakietach,n,1000316606.html

Z naszych ustaleń wynika, iż zdarzenie może być związane z atakiem rakietowym na miejscowość Bełz na Ukrainie. Jest ona położona 12 km od Przewodowa. Z kolei od samego Przewodowa do granicy z Ukrainą jest 7 km.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

A to on cóś wi?

Poczekajta, poczekajta ja dopiero z pola wrocił. Musiałem transportem poratować koszącego kukurydzę sąsiada. 

Jakby był niewypał. to by samolotów nie podrywali.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

państwo zadziałało, wszystko zadziałało, 

tvpis to jest to. od razu spokojny jestem 🤓

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał:

Poczekajta, poczekajta ja dopiero z pola wrocił. Musiałem transportem poratować koszącego kukurydzę sąsiada. 

Jakby był niewypał. to by samolotów nie podrywali.

amerykanie już podali, ze rakiety, więc jakaś prawda w tym jest, teraz ustalić, czyje, bo jak ukraińcy strącali te ruskie, to mogą być ich z OPL albo jakieś strącone ruskie spadły u nas

na razie nie ma co robić paniki, prawdopodobnie celowo w nas nikt nie strzelał, jak to mówią, żołnierz strzela, Pan Bóg kule nosi

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
52 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak tam @Denwer broń już naladowana czy już uciekasz przed rakietami Putina do USA? 

Już pod wyrem albo pod stołem siedzi nie odpisze.

Zaraz kaczor stan wojenny ogłosi i wybory o 10 lat przesunie.

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v