Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, galan99 napisał:

A cha nie wiem co mam powiedzieć .

strzyżenie baranów ot i wszystko a skoro nie wiesz jak ocenić ten szajs z szajszbuka to popatrz na siebie czy Ci czasem wełna nie rośnie ;)
se kup te akcje czy co tam wciskają to pozostanie zakwalifikować jedynie - merynos czy cakiel. :P

bez urazy bo jedynie oceniam co ja o tym myslę jak i o tych co dają się nabrać na podobny szajs.
z resztą dla tego szajs-zbuk tę kloakę nazywam.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Omikron może sparaliżować polską gospodarkę. Nagle "zniknie" ponad milion pracowników

Nawet 100 tys. przypadków zakażeń dziennie — to najnowsza prognoza rozwoju piątej fali epidemii. Wszystkiemu winny jest wariant Omikron. Takie liczby mogą oznaczać katastrofę dla polskiej gospodarki, bo z rynku nagle "zniknie" nawet grubo ponad milion pracowników. — Luty i marzec mogą być pod tym względem trudne dla pracodawców — mówi w Business Insider Polska ekspert rynku pracy.

Katar , ból gardła , ból głowy to już mikron i na 6 tygodni zabraknie w Polsce pracowników to zacznie się młyn .

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/omikron-moze-sparalizowac-rynek-pracy-nadchodzi-katastrofa/67ldg10

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

...a no obróć się komediantka bom ciekaw kogo tm masz na....
https://tvn24.pl/polska/jana-shostak-do-rodzin-wiezniow-politycznych-na-bialorusi-suknia-w-tysiac-portretow-5564635

jak to dobrze że ja nie trafię na żadne pomniki, banknoty czy srakę jakiejś komediantki.
pewne formy przekazu co najwyżej żałośnie komiczne a nie artystyczne

jedyny paszport jaki dam za to to do przebieralni.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
57 minut temu, dysydent napisał:

strzyżenie baranów  ;)
se kup te akcje czy co tam wciskają to pozostanie zakwalifikować jedynie - merynos czy cakiel. :P

Widzę że pan się zna nie tylko na tych baranach z wiejskiej 😊

Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, stoi i tekst „"Wlewają w nas ten jad nienawiści i ci z lewa, i ci z prawa, tylko po to abyśmy się żarli nawzajem, wyzywali się i bili się między sobą. A oni? A oni zawsze się dogadają, będą kraść, bogacić się, będą robili z nami co tylko będą chcieli i powiedzą, że to wszystko w imię demokracji." ~Andrzej Lepper (1954-2011)”

182 stthycmzn8i6ha4n r9o 412:0e0  · 

Wydatki Kancelarii Premiera:

2017 - 133,2 mln zł

2018 - 216,4 mln zł (+62,5%)

2019 - 256,5 mln zł (+18,5%)

2020 - 360,0 mln zł (+40,4%)

2021 - 594,3 mln zł (+65,1%)

2022 - 843 mln zł (+41,9%)

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „U premiera można będzie zarobić bez limitu. Jest decyzja Mateusza Morawieckiego Business Insider Polska 11 stycznia 2022, 6:37. 1 min czytania f Do tej pory w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów obowiÄ…zywał jasny limit, jeśli chodzi dodatki do pensji. Mateusz Morawiecki zdecydował jednak, że już go nie będzie. Kancelaria Mateusza Morawieckiego wydaje coraz więcej pieniędzy. Foto: Jacek Dominski/REPORTER East News”

Opublikowano
3 godziny temu, Rogas71 napisał:

Ubywa i będzie ubywało bo truskawki to sama chemią i ludzie w trosce o zdrowie przestaną kupować truskawki

Patrz, a ja swoje badałem, i wyszły mi 4 pozostałości ŚOR, znaleźli podobno 3 inne, ale były poniżej zakresu akredytacji w laboratorium, czyli ich praktycznie nie było.

Te z 20 pozostałościami, to musiały być od jakiegoś partacza a nie plantatora, co wgl nie patrzy na okresy karencji ...

Opublikowano

@jarecki, szczerze, to nie wiem ;) U mnie gospodarstwo to dodatkowe źródło dochodu, póki się opłaca to się przy tym pracuje, jak przestanie mi się to kalkulować, to obsieję wszystko zbożami i kukurydzą, a maszyny od truskawek schowam pod dach i niech czekają na lepsze czasy ;) 

Opublikowano

ot tak ciekawostka w sam raz dla wyznawców teorii spiskowych, wszelkiej maści proroków i podobnych indywiduów

mapa burz z piorunami sprzed kilku dni
yu6apq9h1hfsv125uis5q3bwig6q9ow2.jpg

no jak nic zostaliśmy zaatakowani tylko my

tylko przez kogo i po co?

;)

• Haha 2
Opublikowano
dysydent napisał:

ot tak ciekawostka w sam raz dla wyznawców teorii spiskowych, wszelkiej maści proroków i podobnych indywiduów mapa burz z piorunami sprzed kilku dni  no jak nic zostaliśmy zaatakowani tylko my tylko przez kogo i po co? 

Może gniew Boga za poparcie dla PiS? (Nie mam kursywy)

galan99 napisał:

Ruski Gaz zakręci wszystko podrożeje w żadzie już o tym wiedzą skoro już o tym powiadają zadbają tylko o emeryta a reszta niech wpierdala 1 kartofla dziennie przy lampie naftowej jak będzie go stać na naftę .

Czternastek nie będzie, ale jest nowy pomysł. Emeryci mają zyskać podwójnie!

Emeryci i renciści z niepokojem czekają na marcową waloryzację świadczeń, obawiają się bowiem, że te podwyżki nie pokryją coraz wyższych rachunków i rosnących wydatków. Emerytury i renty mają wzrosnąć ok. 5,9 proc. Dlatego już nie tylko eksperci, ale także związkowcy apelują do rządu o to, by w tym roku seniorom nie raz, a dwa razy podnieść świadczenia.

A niech wy***rdolą ceny że chleb będzie kosztował 15 zeta masło 10 zeta , i tak dalej .

Jak chleb 15 to masło w ciut powyżej 20.

• Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, dysydent napisał:

ot tak ciekawostka w sam raz dla wyznawców teorii spiskowych, wszelkiej maści proroków i podobnych indywiduów

;)

W pierwszej chwili myślałem że ta mapa pokazuje skupiska antyszczepionkowców 😛

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Patrząc po tym jaki rejon na kogo głosował to wina Tuska.

Opublikowano (edytowane)

Czerwone plamy na lewo na dół ktoś wysłał na Polskę tak wichury a tak to widocznie spadną Ruskie rakiety .

Przypominać sobie bo  się przyda niebawem .

Jak dobrze znasz powiedzenia i hasła czasów PRL-u?

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/powiedzenia-i-hasla-prl-u-jak-dobrze-je-znasz/2gxrzjc

Owszem, jak się mieszka w USA, to można udawać, że się tego nie rozumie, ale autorzy nie mogą wcale mieć pewności, że Amerykanie nie odczują skutków takiej polityki. Walka o Ukrainę ma sens, bo bez Ukrainy Rosja nie będzie imperium. Jeśli pan Kimmage nie wie, gdzie kończyć się powinna Rosja, to właśnie dlatego, że Rosja nie kończy się nigdzie. Weźmie Ukrainę i pójdzie dalej. Było kiedyś takie państwo jak ZSRR. Biedniejsze niż Rosja teraz. A jednak spędzało sen z powiek Ameryce przez pół wieku. Obecny przywódca Rosji nie tylko chciałby ZSRR odbudować, ale jego dyplomaci właśnie zaczęli wracać do pomysłu wysłania broni nuklearnej na Kubę albo do Wenezueli, a inni politycy rosyjscy doradzają jeszcze jakiś pokazowy wybuch nuklearny gdzieś na przykład nad Teksasem.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
5 minut temu, Rogas71 napisał:

Ta jasne to jest sprawa dla prokuratury publiczne sianie nienawiści

zgłosiłeś?

Opublikowano
4 minuty temu, Rogas71 napisał:

Jakby skandowali jebać. pedałów to TVN by i opozycja brzmieli by na cały świat o zagranicznych nie wspomnę

lepiej napisz po ile świnie dzięki pis.

Opublikowano

Wina Tuska

https://www.tysol.pl/a68916-Premier-zgodzil-sie-na-wyzszy-cel-redukcyjny-pod-warunkiem-Dotarlismy-do-dokumentu-dla-politykow-PiS-ws-Fit-for-55

- Premier RP zgodził się w grudniu 2020 r. na wyższy cel redukcyjny (55%) pod warunkiem zapewnienia odpowiednich rozwiązań w unijnym systemie handlu emisjami (ETS) oraz w sektorach poza systemem handlu. Komisja Europejska musi jeszcze wywiązać się z tych obietnic, w szczególności w zakresie wprowadzenia adekwatnych zmian w ETS.

A potem wciskają ciemnocie, że to wina Tuska

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v