Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, lemik napisał:

Kierowca zawsze miał obowiązek zachować szczególną ostrożność zbliżając się do przejścia

Skoro ktoś wymyślił zmianę przepisów, to miał ku temu powody i żaden dupek z af tego nie zmieni choćby się posrał😂

Posrasz się jak dostaniesz mandat bo gdzieś kiedyś nie zauważysz kogoś na ciemno ubranego kto metr czy dwa od przejścia w ciemnej uliczce zechce akurat przejść a nie zawsze będziesz młodym z dobrym wzrokiem.

Opublikowano
3 minuty temu, lemik napisał:

Kierowca zawsze miał obowiązek zachować szczególną ostrożność zbliżając się do przejścia

Skoro ktoś wymyślił zmianę przepisów, to miał ku temu powody i żaden dupek z af tego nie zmieni choćby się posrał😂

Dobrze napisane  tak było i jest.

Tyle tylko że pieszy zawsze miał obowiązek zachować szczególną ostrożność przechodząc przez jezdnię.

Teraz został z tego zwolniony.

Ale nie każdy dupek z AF to rozumie.

Opublikowano (edytowane)

Myślisz, ze cię to uratuje jak ktoś w ostatniej chwili na pięcie się obróci i ci pod auto wlezie. Albo będziesz jechał za takim co nagle będzie musiał hamować i mu w bagażnik wjedziesz? No chyba, ze ty jak ten co go wczoraj widziałem przed każdymi pasami czy ktoś tam jest czy nie ma do 20 zwalniasz?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

U mnie są pasy oddalone o półtorej długości auta z naczepą. Jedzie się wolno, a tu zza tyłu ciężarówki wyłazi taki co ma pierwszeństwo. Nawet jadąc 20km/h robi się ciepło, a ewentualny psi patrol kogo ukarze? No potencjalnego mordercę a nie samobójcę.

Opublikowano

jednemu powiedzialem-mnie wypuszcza, ale ciebie nie wykopia..

orawiok mieszka na zadupu -tam zadnego ruchu nie ma a wszyscy mlodzi siedza w austrii..

smrod onuc roznosi sie jak smog nad krakowem-moze by trzeba przewietrzyc ??

gdyby ktos nie wiedzial to ja zglosilem maniusia - jeszcze kominy krematoriow w polsce nie przechodza...............jeszcze 

4 godziny temu, Agrest napisał:

A wolność wypowiedzi?

To że się komuś nie podoba nie znaczy że trzeba go banować. Zwłaszcza w takim temacie

sa pewne granice ktorych nawet psychicznie chory nie moze przekraczac..

4 godziny temu, Agrest napisał:

Jest precedens. Jest przyzwolenie na usuwanie kogoś kto nie mówi/pisze po naszej myśli.

Czym to się różni od jednostronnego przekazu np w telewizji?

poczytaj co pisal ..

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A przepraszam za co ?? 

Ja tylko rozważam, czy to co robimy w obliczy wojny na Ukrainie jest w naszym interesie ...

Może lepiej by było mieć Ukraińców gdzieś.

w twoje wsi stacjonowal pluton armii czerwonej w zimie 44 ?? to by duzo tlumaczylo..

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Wiesz, są rzeczy za które można i hitlerowców wychwalać ;) Gdyby nie ci hitlerowcy, to człowiek na księżycu by wylądował co najmniej 10 lat później ...

poweidz to setkom pomordowanych w trakcie zbrodniczych ekperymentow i tysiacom zameczonych podczas prac nat rakietami.

2 godziny temu, Ulman napisał:

Teraz mogą cały dzień na krzesełku siedzieć,  nic nie robić, dostaną mieszkanie i żarcie bo nie umieli przez 30 lat stworzyć poważnego państwa tylko korupcyjno - mafijno - złodziejski twór

i takie panstwo leje onuc az smierdza na caly swiat  😂

Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

i takie panstwo leje onuc az smierdza na caly swiat  😂

zderzasz się, że "ścianą" zachwyconą rosyjską myślą techniczną i potęga militarną. Jak również ich zdrową gospodarką. 

2 godziny temu, mirro napisał:

A to końcu byli hitlerowcy, naziści czy Niemcy? Bo jakoś nie mogę nadążyć.🤣

To są synonimy. 

Opublikowano

Leją onuce tak ze nie kontrolują prawie 30% swojego terytorium, wyłączany jest prąd bo infastruktura energetyczna rozpieprzona, żebrzą o kasę bo nie ma nawet na podstawowe funkcjonowanie tego tzw państwa a eksport zboża mozliwy bo im pozwolili. Jakby były takie sukcesy jak podaje propaganda to by upaińce już zajeli Rosję co najmniej do Uralu😂

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A może lepiej by było mieć Ukraińców w 4 literach i ubijać interesy z Rosjanami tak jak Węgrzy i Orban ??

I jak tam na tych Węgrzech? Co tam zyskują na tej współpracy? 

Przed chwilą, Ulman napisał:

Jakby były takie sukcesy jak podaje propaganda to by upaińce już zajeli Rosję co najmniej do Uralu😂

Jakby Rosja była taką potęgą jak piszecie to Putin by już dawno miał za sobą defiladę zwycięstwa w Kijowie. Zaś ma wielkie G. Rosja przegrała już dawno, bo jawnie zdemaskowała prawdziwą formę swojej armii. Która miała być drugą armią świata.  

• Like 1
Opublikowano

onuca nagle sie ozywila ?? kilka tygodni spokoju i dzisiaj nagly atak ..premia przyszla ?? 

to chyba nie przypadek ze najwieksi zwolennicy onus sa z tenenow na ktorych urzedowali od 39 r z przerwami [nie wspominajac o dalszej historii] to chyba genetyka 😂

prawda jest taka ze to panstwo niemieckie jest odpowiedzialne za zbrodnie -ale to niemcy, austriacy, ukraincy, wlosi,chorwaci,lotysze, holendrzy,wegrzy,rumuni, "kalmucy",bulgarzy,litwini ,polacy sa odpowiedzialni za smierc setek tysiecy jesli nie milionow ofiar ..

Opublikowano

Pozwolę sobie tylko zauważyć że pierwsza armia Afganistanu też nie opanowała.

Opublikowano
8 minut temu, Leszy napisał:

Jakby Rosja była taką potęgą jak piszecie to Putin by już dawno miał za sobą defiladę zwycięstwa w Kijowie. Zaś ma wielkie G. Rosja przegrała już dawno, bo jawnie zdemaskowała prawdziwą formę swojej armii. Która miała być drugą armią świata.  

Żyjesz 100 lat temu. Obecne wojny nie polegają na zajęciu obszaru i okupacji ale najczesciej na doprowadzeniu danego kraju lub rejonu do upadku. Widzę że pomiedzy twoją opinią a oficjalną linią propagandową mediów nie ma żadnych odstępstw. Ciekawe dlaczego 🤣

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, jacus napisał:

w twoje wsi stacjonowal pluton armii czerwonej w zimie 44 ?? to by duzo tlumaczylo..

W zimie 44 moja wieś była pod okupacją niemiecką, ale wiem, że dla ciebie ktoś kto nie popiera Ukrów to śmierdząca onuca xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Żyjesz 100 lat temu. Obecne wojny nie polegają na zajęciu obszaru i okupacji ale najczesciej na doprowadzeniu danego kraju lub rejonu do upadku. Widzę że pomiedzy twoją opinią a oficjalną linią propagandową mediów nie ma żadnych odstępstw. Ciekawe dlaczego 🤣

To chyba w takim razie ty żyjesz 100 lat temu, jeśli wcześniej wytykałeś, że Ukraina nie kontroluje z 30% swojego terytorium. Zresztą te teksty słyszę od ciebie już od jakiegoś czasu. Od lutego Putin realizuje ten swój misterny plan którego ja nie jestem w stanie pojąć... Bo może naprawdę Rosja nie walczy z Ukrainą ale z kimś innym. I ten ktoś inny sobie świetnie z tą Rosją daje radę. Oczywiście kosztem Ukraińców,  ale Rosja nie jest tu na pewno zwycięzcą. Co do zniszczeń, to Rosjanie zniszczyli najwięcej wschodnich terytoriów rosyjskojęzycznych. Więc to słabe politycznie dla nich. 

Opublikowano

W tym momencie nie ma chyba żadnego. Przypomina trochę naszą ekipę która próbuje walczyć z inflacją. Jakie były realne założenie oczywiście nie mogę wiedzieć, ale to już historia. Nie zajęli stolicy i nie zmienili władzy. Nie zajęli tyle ile chcieli, i nie poszerzyli wpływów. Co będzie dalej to zobaczymy. Pewnie większe uzależnienie się od Chin. 

Możesz oczywiście powiedzieć realne cele, ale nie jak Kaczyński. "Coś wiem, ale nie powiem" ,

Opublikowano
59 minut temu, jacus napisał:

ciekawe dlaczego polska onuca smierdzi smrodem z leningradzkiej oblasti rodem ??

ale nie bylo tam oddzialow rona czasami ??

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że nie masz za równo pod kopułą 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v