Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

mirro napisał:

To była chyba operacja żydowskich służb specjalnych, Możliwe że pierwsza.😂

Nooo ja myślę, że pierwsza to było podrzucenie dziesięciorga przykazań...

Agrest napisał:

Ekologiczne słomki w macu to jest coś co skutecznie obrzydza częste chodzenie do tegoż.

To pij a nie na później trzymasz. Frytki tam do dziś solą tak żeby popitę drugą zamówić..

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mikad napisał:

Uwielbiam takie pi3rdolenie, nikt tam nie chodzi ale zawsze pełno ludzi. A ja jak jestem w trasie jakiejś dalszej to właśnie na kichy fastfooda wrzucam. Gdzie bym nie był to mam gwarancję że zawsze tak samo smakuje do tego opi3rdolisz bez czekania i dalej w drogę. Frytki najlepsze są u donalda ale tylko te zwykłe cienkie bo jak wydziwiane to przeważnie szmaty. Lepsze frytki jadłem we francuskim donaldzie ale np w holenderskim raz trafiłem na jakieś dziwne smakowo. Frytki z kfc wszędzie są do d#py. Mam też kilka sprawdzonych punktów z normalnym żarciem np grill w Stopce na krajowej 25 czy autoport w Renicach przy S3, ale z przygodnych punktów rozdawania salmonelli już dawno się wyleczyłem.

O tak, KFC bezcześci frytki.

9 minut temu, DTaras napisał:

Nooo ja myślę, że pierwsza to było podrzucenie dziesięciorga przykazań...

To pij a nie na później trzymasz. Frytki tam do dziś solą tak żeby popitę drugą zamówić..

Mi nie chodzi o rozmakanie a o ich szorstkość. Jeszcze nigdy mi nie rozmokła bo nigdy nie byłem flegmatykiem przy jedzeniu🤣

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Jeżeli idzie o Maka to jeno frytki, ciastko z jabłkiem, i mleczna popita bez zastanawiania z czego to jest. Czasem kurczak przejdzie. Wszelkie bułki zamulają a i pozbyć się ich ciężko jak materiału z polskiej eski.

mikad napisał:

Uwielbiam takie pi3rdolenie, nikt tam nie chodzi ale zawsze pełno ludzi. A ja jak jestem w trasie jakiejś dalszej to właśnie na kichy fastfooda wrzucam. Gdzie bym nie był to mam gwarancję że zawsze tak samo smakuje do tego opi3rdolisz bez czekania i dalej w drogę. Frytki najlepsze są u donalda ale tylko te zwykłe cienkie bo jak wydziwiane to przeważnie szmaty. Lepsze frytki jadłem we francuskim donaldzie ale np w holenderskim raz trafiłem na jakieś dziwne smakowo. Frytki z kfc wszędzie są do d#py. Mam też kilka sprawdzonych punktów z normalnym żarciem np grill w Stopce na krajowej 25 czy autoport w Renicach przy S3, ale z przygodnych punktów rozdawania salmonelli już dawno się wyleczyłem.

W renicach to se na krokodyla jeszcze można popatrzeć ale nie da się forfiterka dokarmiać. Żarełko z taśmy urozmaicone. Da się zjeść a i trafi się dobre. Polecam również.

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał:

Mi nie chodzi o rozmakanie a o ich szorstkość. Jeszcze nigdy mi nie rozmokła bo nigdy nie byłem flegmatykiem przy jedzeniu🤣

to możemy powalczyć kto  szybciej zje , ja to moment i nie ma .

Opublikowano

O część Radziu , do tej pory nic o pizzy nie było, ale skoro poruszyłeś temat to właśnie wyjeżdżam do SanDomingo na pizzę🤣

Opublikowano

Trasa  tak, ale na szczęście to w  Sadłomierzu🤣🤣🤣

I cyk 3 pizze zamówione

Opublikowano

wy nie umiecie sobie nic ugotowac ???? 

kurna -dzisiaj pryskalem zboza na piasku- spod kol sie kurzylo. listopad, prawie 20 na plusie.,

u unijnych rolnikow zboze juz sie konczy  krzewic, ja ledwo skonczylem siac pszenice, inni sieja po kukurydzy..

owies niedlugo zacznie sie klosic- niewazne czy mlocone nowym deut fahrem czy starym bizonen pola zielone. po 056 jakby mniej geste 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

wy nie umiecie sobie nic ugotowac

ja potrafię frytki ... ugotować... a i wodę też. 👍

Opublikowano

Jacuś, jak się zarobiło to trzeba dać i innym zarobić.

Sknerusem byłem ale powoli się odblokowuję.Tylko apetyt mi przysiadł jak w trakcie jedzenia gość fakturę za pustaki przysłał🤣

Opublikowano

a tam masz biedę. 

mi dzisiaj cement potanili i będę budował, znaczy się lał. 

a miałem nic w tym roku nie robić 🥺

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, mikad napisał:

Karkówka z sosem czosnkowym w Stopce zawsze, kiedy tamtędy jadę. Czernina z kluskami ziemniaczanymi i żołądkami w Dolnej Grupie.. Parę innych miejscówek jeszcze by się znalazło. Mac czy kfc tylko w ostateczności, wolę jakiś zajazd, karczmę. Jak dużo aut, to wtopy nie będzie. Ludzie wybierają sieciówki, bo właśnie wszędzie smakuje tak samo.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano

17 minut temu, HF86 napisał:

a tam masz biedę. 

mi dzisiaj cement potanili i będę budował, znaczy się lał. 

a miałem nic w tym roku nie robić 🥺

Wiela tam u was cement, ile beton b20?

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Wiela tam u was cement, ile beton b20?

betoniarką chodniki będę kręcił, także nie wiem. 

cement 42,5 na woreczki po 17. 

Opublikowano
41 minut temu, jacus napisał:

ja gotuje takze ale i co najmiej 2 razy w miesiącu korzystamy z restauracji , w restauracji nie jadam schabowych bo taki obiad to  sam robie ale typu burger , pizza .......

Opublikowano
jacus napisał:

kurna -dzisiaj pryskalem zboza na piasku- spod kol sie kurzylo. listopad, prawie 20 na plusie.,

u unijnych rolnikow zboze juz sie konczy  krzewic, ja ledwo skonczylem siac pszenice, inni sieja po kukurydzy..

owies niedlugo zacznie sie klosic- niewazne czy mlocone nowym deut fahrem czy starym bizonen pola zielone. po 056 jakby mniej geste 🤣

U mnie pszenżyto już po kwitnieniu, gorczyca z poplonu ziarno zaczyna zawiązywać, pszczoły pyłek zbierają. Nawet ładnie pachnie😃

Opublikowano

lo kuwa, teraz  po hicie grafenu toto będziemy wodór na cały świat produkować 🤣

Opublikowano
13 godzin temu, jarecki napisał:

albo mi sie smak zmienil albo kurczaki z kfc są inne mniej smaczne niz te 10 lat temu .

nie do końca .. kfc to jedyny fas  który zaopatruje się w Polsce .. ale smaki są tak jak gadasz zależy długo lezy w tym ciepłym piecu np w zorach mają naj smaczniejszy tam durzo ludzi i autostrada wiślanka a w jastrzębiu jest nie dobry suchy i twardy 

2 godziny temu, jacus napisał:

ja jeszcze sieje po nie kuku ... niemiałem nic zanadrzu naorane cały wrzesień lał 

2 godziny temu, jacus napisał:

u unijnych rolnikow zboze juz sie konczy  krzewic,

tylko gdy u nas sie zaczynają żniwa to oni mają dawno koniec 3 tygodnie szybciej są w Niemczech 

Opublikowano

Wy tu o cemencie gotowaniu i grafenie a tym czasem Rydzyk geotermię do Toruńskiej sieci ciepłowniczej podłączył i walnął ceny 500 % większe niż PGE Toruń. Mohery się za jeżyły i podwyżkę wzięła na siebie państwowa firma czyli my wszyscy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v