Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W nocy z soboty na niedzielę zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami z Rzeszowa w kierunku Nowej Dęby przejechały kolumny wojskowe. Jak informowała wcześniej 21. Brygada Strzelców Podhalańskich, to jeden z pierwszych elementów ćwiczeń pod kryptonimem Puma-22.

KRYPTONIM PUMA -22.

Wydział Działań Komunikacyjnych Dowództwa Generalnego Rodzajów Sił Zbrojnych informował, że w nocy z soboty na niedzielę ulicami Podkarpacia mają przemieszczać się kolumny pojazdów wojskowych z 21. Brygady Strzelców Podhalańskich. W niedzielę poinformowano, że część sił dotarła już na poligon.

ZNAM  TEN POLIGON DOBRZE .

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29059527,podkarpacie-kolumny-wojskowych-pojazdow-na-drogach-o-co-chodzi.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta&fbclid=IwAR31zLt63QdtS0j2EWyeKnUVQmsNghbC

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Lepsi od skarbówki.

Nasz proboszcz dziś przypomniał o obowiązku uiszczenia opłaty za wywóz śmieci.

A ostatnio ponoć 80tys lezało na pokerowym stoliku. pieniądz potrzebny🤭🤭🤭

Szanuj proboszcza swego bo możesz mieć gorszego 😄

• Haha 1
Opublikowano

Wasz jest za blisko naszego🤣

Naszego 2 lub 3 tyg nie było.

Ciekawe dlaczego...

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Wasz jest za blisko naszego🤣

Naszego 2 lub 3 tyg nie było.

Ciekawe dlaczego...

Nasz na kasę nie łakomy 😄😄  ale podobieństwo widzę bo też dzis przypomniał o opłacie za śmieci tylko nie wiem jak u ciebie ale u mnie płatne na 5 lat. Przypomnienia leżały też na grobach najpierw koloru żółtego a dziś kartki były czerwone.😄 nie wiem czy kojarzysz Tymienice bo tam to dopiero mają agenta

Opublikowano

Nic nie słyszałem.

A , Ty nie Ciep...., tylko J...

U nas cmentarz duży, na górce karteczka na nagrobku nie uleży. Ponoć w ubiegłym tyg 10tys zł za wywóz śmieci zapłacił.

Opublikowano

u nas ludzieswoje smieci podrzucali do kontenerow -zamontowal monitoring i sie skonczylo.

wczoraj na pogrzebie 32 msze zamowione -tak licze tylko po 50 zl . zwykle po 2-3 pogrzeby w tygodniu ,w pandemii nawet dziennie byly,wiec   kasy nie wola...

u nas co jeden proboszcz to gorszy . kazdy odchodzi w nieslawie.. ostatni to gdzies podobno zaginal,zniknal nagle z listy ksiezy. moze mu w samochodzie znowu powietrze spuscili jak wtedy gdy u dziewczyny byl ??? wykrecili mu wentle ze wszystkich kol 😂.

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

u nas ludzieswoje smieci podrzucali do kontenerow -zamontowal monitoring i sie skonczylo.

u nas tez tak było, śmieci do kontenerów przed bramą ktoś w nocy podrzucił ale się nagrało 

ja swoje zabieram , znicze do recyklingu i na drugi rok jak nie poniszczone a wypalone wkłady do pieca w garażu idą z resztką parafiny

Opublikowano (edytowane)

Nasz poprzedni 10lat na nowe schody do kościoła zbierał kadencja się skończyła i ani księdza ani schodów ani pieniędzy.Od roku mamy nowego w czerwcu ogłosił że zbiera na schody 🤪.Po kolędzie tak chodził że u polowy ludzi nie był a z ambony powiedział że go nie wpuścili.Wk.....sie bo dwa dni na h.... czekałem.Do kościoła tylko w święta chodzę a pomodlić się w domu też mogę.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)

nasz się stara i organizuje dotacje z ministerstwa kultury , urzędu marszałkowego, starostwa , gminy itp bo jednak miejscowość turystyczna i trochę ma fory tam na gorze przy korytach na różnych szczeblach ,  ludzie też dają co mogą choć widać zubożenie wśród mieszkańców ,miastowych nie stać dać tyle co rolników , dochód z etatu dochodowi z gospodarstwa nie równy 

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)

Raczej zmądrzenienie.A rolniką to z nieba kapie i wystarczy tylko miskę podstawić.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)

Nadchodzi "dobrobyt" im. J. Kaczyńskiego, PIS'owskie wstawanie z kolan.

Masło o 60%,

cukier o 100%,

oleje o 60%,

mąka o 25%,

ryż o 20%.

Tak drożały produkty żywnościowe w ciągu roku. To dopiero początek, każde kolejne zakupy będą droższe!

https://innpoland.pl/185359,zywnosc-drozeje-w-zastraszajacym-tempie-cukier-podrozal-o-100-proc

Zdjęcie

Edytowane przez racyl
  • Haha 1
Opublikowano

Też mam nowego proboszcza - przedtem posługiwał kilka latek na upadlinie - widać, że zapobiegliwy i gospodarz. Latem  zamontował tunele foliowe i uprawiał warzywa. Teraz widzę, że nagromadził dużo drzewa na opał. Poprzedni fizycznie się nie wychylał ale dobry organizator był - awansował na dziekana do Łukowa. Nigdy nie słucham ogłoszeń parafialnych - niech robią sobie co chcą ale bez mojego udziału.

10440941_674827095937122_2713579076792045676_n.png

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Oni wszyscy mają lewe ręce do roboty. umieją tylko swoimi bajkami pouczać innych 🤣

Ludzie posprzątają kościół, kupią kwiatki i jeszcze ofiarę mu złożą więc po co ma sprzątać kościół albo kogoś zatrudnić jak są tacy naiwni ludzie:D

Opublikowano

PiS to taka banda które nauczyła się okradać ludzi z każdej strony. Oni mogą wywłaszcza o okradać , robić handel respiratora mi, maseczkami, drukować niepotrzebne karty wyborcze. Ludzie wstańcie z kolan i pogońcie tych złodziei bo inaczej nic nam nie zostanie

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

PiS to taka banda które nauczyła się okradać ludzi z każdej strony. Oni mogą wywłaszcza o okradać , robić handel respiratora mi, maseczkami, drukować niepotrzebne karty wyborcze. Ludzie wstańcie z kolan i pogońcie tych złodziei bo inaczej nic nam nie zostanie

Piszesz, jakby inne opcje polityczne były święte i tego nie robiły

Opublikowano
11 godzin temu, racyl napisał:

w Sieradzu ,kiedy PiS przywiózł swoich klakierów w podeszłym wieku autokarami a mieszkańcy nie zostali zaproszeni

Coś nie jesteś na bieżącą , bo Sieradz był już z tygodzień temu , coś świeżego daj a nie tygodniowy kotlet 😛

2 minuty temu, jahooo napisał:

Piszesz, jakby inne opcje polityczne były święte i tego nie robiły

Jasiu komu Ty to tłumaczysz 🙆‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v