Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jarecki napisał:

1 godzinę temu, jacus napisał:

pamiata ktos jeszcze "sklady wegla" to ta firma zaczela sprowadzac masowo tani wegiel z rosji. reklamowali sie wszedzie -w telewizji,prasie,internecie. 

to byal firma marka falenty -po ujawnieniu tasm ,szybko zbankrutowala,

sorka ale tasmy na upadek nie miały wpływu , te składy wegla to był niezle skombinowany przekręt .https://plus.pomorska.pl/historia-imperium-weglem-pisana-jak-gigant-wkrecil-sie-w-tasmy/ar/c3-11845391

i pasuje Ci ten dęty zarzut?

Mi chlopaki dowozili i nic nie brakowało. Byli uczciwi albo sami z siebie albo z powodu numeru, który im wywinąłem.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Trafnie  siebie  podsumowałeś.  Platfusie   :P  :P   We wtorek  Marcin W. był  wiarygodny   ale  od  środy  wieczora   to Lipa  :D  :D  :D  

A to nie rolą prokuratury weryfikować co wiarygodne a co siano serwowane przez świadka? Tylko że jak świadka weryfikuje się zależnie od potrzeby chwili, to różnie może być. Ale to chyba standard PiS prokuratury. Śledztwa rozpoczyna się, ale bez zgody Polityka już ani kroku dalej. Tylko służalcze czekanie na skinienie głowy i wtedy nagła sraczka śledcza. 

Ja bym zapytał czy prokuratura wierzy w pieniązki wzięta przez Tuska i czy zajęła się tym tematem, bo w końcu to jednak temat gorący. A jesli nie zajęła, to dlaczego i na czyje polecenie. 

27 minut temu, jarecki napisał:

EN CO OSKARZA Tuska , to mi nie pasuje .

Być może to jego ostatnie zadanie. A potem przejedzie go ciężarówka ze żwirem, marki KAMAZ.🤣

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Co do wyrzutni to z gatunku himarsowatych. Ujdą.

To High może ,  w zasadzie to mógłbym iśc o zakład że wcale nie skończy się High. Będzie normalnie jak przy BM21 tylko że wyspawają kontener. Przynajmniej tak wynika z tego czym się chwalą. Choć faktycznie chwalą się masą w ilości kupowanych sztuk wyrzutni. Ale to tylko też plan ramowy, czyli po wyborach będzie już nie aktualny. 😂

Popytam przy wódce co oni w ogóle kupili.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
mirro napisał:

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Trafnie  siebie  podsumowałeś.  Platfusie   :P  :P   We wtorek  Marcin W. był  wiarygodny   ale  od  środy  wieczora   to Lipa  :D  :D  :D  

A to nie rolą prokuratury weryfikować co wiarygodne a co siano serwowane przez świadka? Tylko że jak świadka weryfikuje się zależnie od potrzeby chwili, to różnie może być. Ale to chyba standard PiS prokuratury. Śledztwa rozpoczyna się, ale bez zgody Polityka już ani kroku dalej. Tylko służalcze czekanie na skinienie głowy i wtedy nagła sraczka śledcza. 

Ja bym zapytał czy prokuratura wierzy w pieniązki wzięta przez Tuska i czy zajęła się tym tematem, bo w końcu to jednak temat gorący. A jesli nie zajęła, to dlaczego i na czyje polecenie. 

27 minut temu, jarecki napisał:

EN CO OSKARZA Tuska , to mi nie pasuje .

Być może to jego ostatnie zadanie. A potem przejedzie go ciężarówka ze żwirem, marki KAMAZ.🤣

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Co do wyrzutni to z gatunku himarsowatych. Ujdą.

To High może ,  w zasadzie to mógłbym iśc o zakład że wcale nie skończy się High. Będzie normalnie jak przy BM21 tylko że wyspawają kontener. Przynajmniej tak wynika z tego czym się chwalą. Choć faktycznie chwalą się masą w ilości kupowanych sztuk wyrzutni. Ale to tylko też plan ramowy, czyli po wyborach będzie już nie aktualny. 😂

Popytam przy wódce co oni w ogóle kupili.

No co co - czunmłoa z kontenerem. Stawiam, że standard. Nasi wszak chcą wysmyczyć Homara to pewnie dopiero coś z tego przerobią. A takie Bialorusy już mają poloneza....

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Denwer napisał:

gf-VCKk-a8YG-Tn5b_anna-komorowska-664x44

Już któryś raz wklejasz zdjęcie Komorowskiej. Podoba ci się? A tak na poważnie nie wiem dlaczego cię ona tak śmieszy czy o co ci chodzi? Jak wygląda? Urodziła 5 dzieci. Nie wiem jak będzie wyglądać kiedyś twoja żona ale naprawdę nie ma tu powodu by się z niej naśmiewać. Nie jest taką chamką jak Pawłowicz która urządziła sobie z sali sejmowej stołówkę. I która nie urodziła żadnego dziecka. Naprawdę to jest słabe. I pokazuje jak cyniczny jesteś Wam z pisu powinno zależeć na dzietności w PL ponoć. A ta kobieta może być tylko wzorem. Który być może zapłacił za to urodą.

13 godzin temu, nie napisał:

wczoraj fałszywcy z po kłamali, że z dworca w raciborach nie odjeżdżają pociągi a ich sekta prawie w majty narobiła z podniecenia :D kolejny raz robiąc z siebie idiotów, a gdy dzisiaj dziennikarze chcieli zapytać peowca wc prezydenta białegostoku dlaczego kłamał to schował się jak szczur w norze i "był nieuchwytny" :D 

W szczujni ci tak powiedzieli, ze opozycja mówiła że tam pociągi nie dojeżdżają? Bo ja słyszałem jak mówili, ze tory są oddalone o ileś tam metrów od peronu. Pokazujesz tylko jak was szczują. Pisowcy się zbłaźnili otwierając nie skończoną inwestycję i teraz próbujecie jakoś to przykryć, że opozycja winna. Jak zwykle.

6 godzin temu, Denwer napisał:

@hubertuss   Jaki macie  przekaz  dnia   600 tyś Euro  łapówki     pewnie  to  zmyślone  zeznania   co  ?? :D  :D  :D  

Przekaz dnia jest taki. Dlaczego nikt jeszcze nie siedzi po 7 latach rządów pisu i zera? Znowu nakręcasz się czymś co nigdy nie będzie miało finału w postaci wyroku sądowego. Podobnie jak wiele tego typu spraw nagłaśnianych za rządów pisu z politykami opozycji w tel.

@Denwer lepiej daj coś o sezamie Kaczyńskiego co to będzie musiał więcej ludziom zabierać lub o tym węglu z Australii co się palić nie chce. Jak ludziom taki węgiel załatwicie to czeka was niezły gnój. I ten szampan co to o nim gdzieś pisałeś może być dla was jak na Tytaniku. Będziecie się bawić do końca aż zatoniecie jako rząd.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
24 minuty temu, hubertuss napisał:

o tym węglu z Australii co się palić nie chce.

Bo ci  szczujnia   tak  pokazała  że  na łopacie  się  nie  zapalił  hehehe  dobre   ciekawe czemu  obok  nie  pokazali  jak się  pali  np  Polski  węgiel  na takiej samej łopacie   to jest dobre  dla  takich pelikanów  jak ty  co  łapią  wszystko  co  im  szczujnia   wciśnie  :D  :D

25 minut temu, hubertuss napisał:

I ten szampan co to o nim gdzieś pisałeś może być dla was jak na Tytaniku. Będziecie się bawić do końca aż zatoniecie jako rząd.

Jak  narazie  to  tonie   tuk  i  platforma   która  ja  wynika  z zeznań pana W    opłacana była  przez  Rosjan   i  najprawdopodobniej  Rosjanie  mają na nich  haki  w postaci  nagrań  więc  chodzą  na pasku  moskwy  # LudziePutina.  Jak  za chwilę  znajdą  się  nagrania  z kamer  jak   bąk  bierze  te  reklamówkę  z kasą  to  będzie  ciekawie  :D  :D  

Opublikowano

hubertuss-badzmy powazni ,marecek i kobiety ??? to ciota jak prezes 🤣

kurna te zeznania sa z 2014 r.......gmyz w 2020 o nich przypominal .. dziwne ze teraz zrobil  sie szum ..

brak wegla ??? moze falenta by zalatwil ?🤣

5 godzin temu, PRIMO napisał:

Ciekawe że akurat teraz wypłyneły do wierzchu. 

PISuar posunie się nawet do największego skurwysyństwa aby tylko utrzymać się przy władzy. 

Odnośnie łapówek to nie tusek brał osobiście tylko jego bliscy współpracownicy i którzy po cichu współpracowali z opozycją (PIS) i którzy obecnie są zgadnij gdzie? Nie w więzieniu tylko w pisie. 

czemu wyplynela znowu-moze temu..

https://www.onet.pl/informacje/onetslask/partnerka-bylego-wiceministra-i-europosla-pis-zostala-aresztowana/7zdt0h9,79cfc278

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

hubertuss-badzmy powazni ,marecek i kobiety ??? to ciota jak prezes 🤣

kurna te zeznania sa z 2014 r.......gmyz w 2020 o nich przypominal .. dziwne ze teraz zrobil  sie szum ..

brak wegla ??? moze falenta by zalatwil ?🤣

czemu wyplynela znowu-moze temu..

https://www.onet.pl/informacje/onetslask/partnerka-bylego-wiceministra-i-europosla-pis-zostala-aresztowana/7zdt0h9,79cfc278

Niewykluczone. 

Czego się nie zrobi aby odwrócić uwagę od swoich machlojek. 

Widzę że Maruś dalej się produkuje. 😱

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Denwer napisał:

Bo ci  szczujnia   tak  pokazała  że  na łopacie  się  nie  zapalił  hehehe  dobre   ciekawe czemu  obok  nie  pokazali  jak się  pali  np  Polski  węgiel  na takiej samej łopacie   to jest dobre  dla  takich pelikanów  jak ty  co  łapią  wszystko  co  im  szczujnia   wciśnie  :D  :D

Jak  narazie  to  tonie   tuk  i  platforma   która  ja  wynika  z zeznań pana W    opłacana była  przez  Rosjan   i  najprawdopodobniej  Rosjanie  mają na nich  haki  w postaci  nagrań  więc  chodzą  na pasku  moskwy  # LudziePutina.  Jak  za chwilę  znajdą  się  nagrania  z kamer  jak   bąk  bierze  te  reklamówkę  z kasą  to  będzie  ciekawie  :D  :D  

Chłopu w piecu nie chciał się palić. A co do zeznań to wiesz ja mogę zeznać, że ty też byłeś opłacany przez Rosjan a ty możesz zeznać, że ja byłem opłacany. Ale to trzeb udowodnić. No i dlaczego jeszcze Tusk nie siedzi. A tak ogólnie pis się sfrajerzył, że to teraz odpalił a nie za rok. Przed wyborami.

Generalnie każdy zeznaje co chce i co mu pasuje. Z tej całej afery to póki co wynika jedno. Pis w zamian za nagrania Falenty pozwalał mu na import ruskiego węgla i kupowały go państwowe firmy. Uzależniając Polskę od Rosji. To było swego rodzaju podziękowanie pisu Falencie za zgnojenie polityków po nagraniami. Które pewnie trafiły do ruskich. Ale to już oczywiście nie wina pisu. Pis tylko nie chciał tego rozliczyć. Bo wyszło by, że za ich wynikiem wyborczym stoi po części biznesmen blisko związany z Rosją Putina. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Chłopu w piecu nie chciał się palić.

Pewnie ten piec jest członkiem, tfu, PO i ma w d*pie pisoski wyngiel😆 ciekawe że nie pokazał jak to się nie pali.Kto pali w piecu przy +20 ?🤣

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Z tej całej afery to póki co wynika jedno. Pis w zamian za nagrania Falenty pozwalał mu na import ruskiego węgla i kupowały go państwowe firmy. Uzależniając Polskę od Rosji. To było swego rodzaju podziękowanie pisu Falencie za zgnojenie polityków po nagraniami.

Właśnie  się  samozaorałeś   oj jak pięknie      brawo  brawo  

To  PO  i tuk pozwalało  falencie  sprowadzać  ruski  węgiel   i  uzależniać  nas  od ruskiego  węgla  to za czasów  tuka  działał falenta   za  czasów  PiS  falenta   siedział w więzieniu  

Pięknie  zrobiłeś  samozaoranie  pięknie 

Fff0HvNX0AAOmgJ?format=jpg&name=small

Opublikowano
15 minut temu, hubertuss napisał:

A tak ogólnie pis się sfrajerzył, że to teraz odpalił a nie za rok. Przed wyborami.

Jeszcze zobaczymy przed wyborami jakie tam mają fajerwerki😆

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Ogrodnik w szklarni

PO to by kwiatki i pomidory ugotować🤣

Opublikowano
11 minut temu, Dublin napisał:

że tusk i PO się pogrążyli

przez  siedem dlugich lat polki i polacy czekali az wymiar sprawiedliwosci dopadnie tuska a tu nic..odgrzewane kotlety..

beda fajerwerki- fachowo nazywane kapiszonami 🤣

Opublikowano
8 godzin temu, many13 napisał:

Wiemy że było conajmniej 12 ofert na kupno. Znamy szczegóły jednej operacji.

ja też znam czerwona leszczyny  wykupione wszystkie złoża żeby JSW nie mogło się poszerzać .. Krupiński sprzedane wszystkie złoża do dokoła kopalni ... Niemcy miały korzystać z infrastruktury była to firma HMS Bergbua AG chciała zakupić byłe kopalnie KW .........   ale takim debilom jak obywatele wmawiano nikt nie chce polskich kopalń ...

szkoda słów na tą propagandę 

8 godzin temu, many13 napisał:

Zamiast sprzedać kopalnie za 250 mln co oznaczałoby: miejsca pracy dla 5000 pracowników, 5-7 lat wydobycia po ok 3 mln ton rocznie na polski rynek, koszty zamknięcia kopalni po stronie właściciela to PiS wolał wydać 600 mln na zasypanie i zamknięcie kopalni.

a to jest kropka nad I  wystarczy wejść na wiki a tam napisane kto i kiedy zamknął ...  a prezesem jastrzębskiej zagórowski szwagier Pawlaka 

https://www.rp.pl/biznes/art11746211-jsw-rozwaza-wygaszenie-kopalni-krupinski

Aktualizacja: 17.05.2015 21:26  czyli rządził pis 

• Thanks 1
Opublikowano
witejus napisał:

15 minut temu, hubertuss napisał:

A tak ogólnie pis się sfrajerzył, że to teraz odpalił a nie za rok. Przed wyborami.

Jeszcze zobaczymy przed wyborami jakie tam mają fajerwerki😆

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Ogrodnik w szklarni

PO to by kwiatki i pomidory ugotować🤣

W nocy jest poniżej dychy - palić trzeba.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v