Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Afera mailowa. Płk Gaj przekazuje ministrowi Dworczykowi nielegalnie skopiowane dane NATO

Pułkownik Krzysztof Gaj chwali się w korespondencji na ogólnodostępnej poczcie, że dane, które przesyłał do Michała Dworczyka, pochodzą z dokumentu "NATO zastrzeżone", które spisał nielegalnie na Klonowej 6 (siedziba MON).

https://wyborcza.pl/7,75398,29041850,pulkownik-gaj-przekazuje-min-dworczykowi-nielegalnie-skopiowane.html

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/afera-e-mailowa-niejawny-notatnik-pulkownika-gaja-i-wrazliwe-dane-nato/n2g0k9p?utm_source=www.wykop.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2

Kolejny ujawniony mail na Poufnej Rozmowie ma związek z danymi, jakie płk Krzysztof Gaj przekazywał w sprawie zasobów amunicji do czołgów Leopard 2, T-72 i PT-91. Pisał wówczas, że w przypadku tych ostatnich Polska "nie ma nawet zapasu taktycznego". Mail pochodził z 21 maja 2020 roku.

W ujawnionej obecnie korespondencji, też z 21 maja, płk Gaj pisze, że są to dane przepisane z oficjalnego dokumentu "NATO capability targets 2017 Poland" - czyli cele NATO z punktu widzenia zdolności polskich sił zbrojnych. Jak wyjaśnia płk Gaj: "dokument miał przy sobie płk. Laskowski (z DSiPO) i przybył on wtedy do nas na Klonową 6 z prof. Królikowskim. Poprosiłem wówczas o jakieś ksero, a on mi odmówił bo niejawne. Ja przy kolejnej wizycie w MON poprosiłem o udostępnienie do mojego niejawnego notatnika i to i owo wynotowałem. Dokument ma klauzulę NATO zastrzeżone".

Capture-1-12.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, many13 napisał:

Stanowisko Chin w rzekomym  konflikcie Rosja - UPAdlina.

Rzecznik chińskiego MSZ stwierdził pod koniec kwietnia, że "z zewnątrz może się to wydawać konfliktem między Rosją a Ukrainą, jednak faktycznymi stronami konfliktu są Rosja i Stany Zjednoczone, które są reprezentowana przez NATO". Przekonywał, że "Unia Europejska musi zastanowić się nad tym, kto na tej wojnie czerpie najwięcej, kto jest teatrem działań wojennych, a kto na tej wojnie najwięcej traci".  - Według "Global Times", gazety kontrolowanej przez chińską partię komunistyczną, charakter wojny rosyjsko-ukraińskiej to "gra strategiczna między Moskwą a Waszyngtonem, a fakty świadczą o tym, że konflikt stworzył nową sytuację, która zaszkodziła Ukrainie, Rosji i reszcie Europy, ale przyniosła korzyści tylko USA" -  potwierdzają tylko moją tezę którą wciskam pod czuprynki malkontentom od początku wiosny - niestety propaganda z kó**wowizyjnej tuby posiada większą skalę przebicia.

Chiny i tak napadną na  , Rosję kiedy to będzie to tylko Chiny wiedzą .

Pekin jest przerażony wizją upadku Putina. Wojna w Ukrainie przynosi Chinom niemałe korzyści"

Wojna w Ukrainie przynosi Chinom niemałe korzyści. Uwiązuje w Europie ich głównego rywala, czyli USA — mówi słynny politolog John Keane.

Będzie wojna gospodarcza USA I Chiny .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, tomek222 napisał:

W ujawnionej obecnie korespondencji, też z 21 maja, płk Gaj pisze, że są to dane przepisane z oficjalnego dokumentu "NATO capability targets 2017 Poland" - czyli cele NATO z punktu widzenia zdolności polskich sił zbrojnych. Jak wyjaśnia płk Gaj: "dokument miał przy sobie płk. Laskowski (z DSiPO) i przybył on wtedy do nas na Klonową 6 z prof. Królikowskim. Poprosiłem wówczas o jakieś ksero, a on mi odmówił bo niejawne. Ja przy kolejnej wizycie w MON poprosiłem o udostępnienie do mojego niejawnego notatnika i to i owo wynotowałem. Dokument ma klauzulę NATO zastrzeżone".

Czyli jak widać " u nas bez zmian". Pieprzone oszołomy nawet nie potrafią klasyfikować informacji zawartych w dokumentach pod względem wagi, znaczenia i ew skutków ich ujawnienia. To co odjebali kwalifikuje się do normalnego prokuratora. A ten fragment o Mesko, to już szczyt wszystkiego. Dworczyk powinien zostać powieszony za jaja a tym bardziej że informacje przekazuje mu "społeczny konsultant". Podstawowa zasada to powinni tego Pana pułkownika zapytać, po kija mu ten dokument. Facet ma zeszyt pracy zarejestrowany jako niejawny i wszystko co się w nim znajdzie też jest niejawne. Aby cokolwiek stało się jawne, to musiałby zwrócić się o przeklasyfikowanie takiej informacji do twórcy dokumentu źródłowego. 

Weźcie wsadźcie tych PiSowców na jakąś barkę, i zatopcie gdzieś koło Titanica. Tylko do tego się nadają.

A tym co pogrubiłem, to facet sam się pogrążył. Pogrążył też Dworczyka. Jeden powinien dostać za podżeganie do pozyskania informacji niejawnych a drugi za jej ujawnienie.

Edytowane przez mirro
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Weźcie wsadźcie tych PiSowców na jakąś barkę, i zatopcie gdzieś koło Titanica. Tylko do tego się nadają.

Rudego i z jego ekipy to samo .

Tym razem PiS przesadził. Polityk PO nie wytrzymuje: „Mam dość szczucia na Niemcy!”

Platforma Obywatelska

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

prowadzi warsztaty terapii zajeciowej dla niepelnosprawnych umyslowo, wiec spro znajomych ma z nim kontakt sluzbowy-stad moge oceniac jego osobe

no i wszystko jasne a leki ci też przepisuje ?

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Tym razem PiS przesadził. Polityk PO nie wytrzymuje: „Mam dość szczucia na Niemcy!”

Platforma Obywatelska

a właściwie.... to o co ci się rozchodzi?

Opublikowano
8 godzin temu, hubertuss napisał:

Coś ci się uroiło? Nigdy nie pisałem o jakichś sfałszowanych wyborach. To pis i Kaczyński jeździli donosić na Polskę do UE.

jedyna partia co po wygranych wyborach kazała zniszczyć wszystkie karty wyborcze 

Zgodnie z obowiązującymi przepisami karty wyborcze z wyborów samorządowych zostaną zniszczone 31 grudnia 2014 r. Klub Jagielloński apeluje o zachowanie kart z tego wyjątkowego głosowania.

Przygotowali petycję do o zmianę przepisów w tym zakresie i apelują, by składać protesty wyborcze, które uniemożliwiają zniszczenie kart wyborczych w tak krótkim terminie.

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

a właściwie.... to o co ci się rozchodzi?

jak nie wesz o co chodzi to chodzi o .....

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

A weź nie rozmydlaj odpowiedzialności. Miałem Dworczyka za mądrzejszego.  Wiadomo było że Antoni to oszołom, Misiewicz pacan, Szatkowski cicha woda a Dworczyk wydawał się najsolidniejszy. No i co? Szajba odbiła i jemu. Po ciula obca agentura ma się wysilać? Za chwilę wszystko będzie w sieci. 

I teraz po tym co napisali o Mesko weź i se to połącz z tym co odwalił Maciarewicz w sprawie Caracali , i jak się to ma do technologii prochów potrzebnych nam w amunicji do Leo i Krabów. A gra z żabojadami szła o tę technologię. Że o paliwach do pocisków p.panc i p.lot nie wspomnę.

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

i to jest przerażające 

ale co?

6 minut temu, galan99 napisał:

O rudego i jego platfusów że tak bronią niemca .

a to źle?

Opublikowano (edytowane)

Węgiel z Australii nie pali się!

Węgiel z Kolumbii też kiepskiej jakości…

No, Sasin, wykonałeś kawał dobrej roboty, jak zawsze! Brawo! mwQJHcdH?format=jpg&name=small

🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

a nic ..

zaprzeczasz sam sobie? znowu na rauszu?

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

brak mi słów po prostu jak zadajesz pytania 

staram się równać ... do ciebie...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v