Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał:

Sekty PiS i tak będzie zachwycona.

Witaj pytał ja o ciebie , ze coś cię nie widać .

Polska nie ma prawa obiegać się od Niemiec bo zamknięte .

Nie prawda a kto tak nakaz zrobić , Polska nie była wolnym krajem .

2. W dniu 22 sierpnia 1953 r. ZSRR zawarł z Niemiecką Republiką Demokratyczną (NRD) umowę dotyczącą zamknięcia kwestii reparacyjnych ze strony Niemiec. W dniu 23 sierpnia 1953 r. Rada Ministrów PRL przyjęła uchwałę: oświadczenie rządu PRL dotyczące reparacji wojennych, w której stwierdza, że: ˝Biorąc pod uwagę, że Niemcy zadośćuczyniły już w znacznym stopniu swoim zobowiązaniom z tytułu odszkodowań i że poprawa sytuacji gospodarczej Niemiec leży w interesie ich pokojowego rozwoju, rząd Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej - pragnąc wnieść swój dalszy wkład w dzieło uregulowania problemu niemieckiego w duchu pokojowym i demokratycznym oraz zgodnie z interesami narodu polskiego i wszystkich pokój miłujących narodów - powziął decyzję o zrzeczeniu się z dniem 1 stycznia 1954 r. spłaty odszkodowań na rzecz Polski˝.

Edytowane przez galan99
Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

Witaj pytał ja o ciebie , ze coś cię nie widać .

Polska nie ma prawa obiegać się od Niemiec bo zamknięte .

Nie prawda a kto tak nakaz zrobić , Polska nie była wolnym krajem .

Była uznawana jako kraj. były stosunki dyplomatyczne z całym światem więc to kto rządził nie ma żadnego znaczenia. Od Niemiec ch*ja dostaną ale igrzyska dla ciemnoty muszą  być.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jahooo napisał:

gdyby do kraju sprowadzano w takich samych ilościach szczepionki na grypę, zapewne zutylizowano by taką samą ilość za podobną kwotę

szczepionki po prostu mają termin przydatności

rozumiem, że w innych krajach nie utylizuje się przeterminowanych szczepionek na COVID ??

no i tu objawia się ta ślepota wyznawców obecnej władzy.

Kto normalny zamawia 205 mln dawek szczepionki do kraju gdzie chętnych na szczepienie jest połowa populacji? minus część dzieci to około 17-18 mln Ba czemu domawiali jak jeszcze nie zeszły poprzednie zamowienia i nie było szans by zeszły?

GLupota władzy i głupota ich wyborców, uderzcie się w pierś, gdyby ten wasz znienawidzony Tusk tak zrobił to byłoby larum że marnotrawi publiczne pieniądze, 

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
4 minuty temu, Takeda napisał:

Kto normalny zamawia 205 mln dawek szczepionki do kraju gdzie chętnych na szczepienie jest połowa populacji? minus część dzieci to około 17-18 mln Ba czemu domawiali jak jeszcze nie zeszły poprzednie zamowienia i nie było szans by zeszły?

tak się dzieje gdy w CV wujek kazał napisać j. angielski - znajomość komunikatywna😂

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

przed wojną Polska była wolnym krajem

przed którą?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

przed którą?

tak jakoś chyba potop szwedzki, a nie czekaj wtedy wazowie rządzili a to szwedzi to pewnie też nie, chyba wychodzi że za jakiegoś piasta

1 minutę temu, galan99 napisał:

A nie była przed 2 wojną światowa wolnym krajem ? .

idąc twoim tokiem rozumowania to od zamachu majowego w 1926 roku nie była wolnym krajem

• Like 1
Opublikowano

15 maja rozpoczęły się w Polsce rządy sanacji. W rządzie Bartla Józef Piłsudski został ministrem spraw wojskowych. Zamach stanu przeprowadzony przez Piłsudskiego i jego zwolenników kosztował życie prawie 380 osób, rannych zostało niemal 1000 kolejnych.

Jedni Kochali Józefa a inii nie , Tak jak teraz Jarosława , wiec Historia koło za tacza .

Opublikowano
12 minut temu, galan99 napisał:

Po wojnie z jednej nie woli do 2 wpadła na 45 lat .  Tamte decyzje są nie ważne .

To może reparacje od USA że nas z jednej niewoli wpakowali w drugą?😂

Opublikowano

putin poprze z pewnością

2 minuty temu, galan99 napisał:

15 maja rozpoczęły się w Polsce rządy sanacji. W rządzie Bartla Józef Piłsudski został ministrem spraw wojskowych. Zamach stanu przeprowadzony przez Piłsudskiego i jego zwolenników kosztował życie prawie 380 osób, rannych zostało niemal 1000 kolejnych.

Jedni Kochali Józefa a inii nie , Tak jak teraz Jarosława , wiec Historia koło za tacza .

no wały tam też robili wtedy nieziemskie zwłaszcza na zaopatrzeniu armii

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

Jedni Kochali Józefa a inii nie , Tak jak teraz Jarosława ,

A bo, to trza się od razu z wariatami uczuciowo wiązać?😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 minuty temu, Takeda napisał:

putin poprze z pewnością

I jeszcze wyjaśni że Ruscy to wcale Polski nie chcieli w swojej strefie, ale amerykanie na siłę im wcisnęli. A poza tym to był ten problem że Polski nie było bardzo gdzie przenieść i zostało jak zostało.😂

Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał:

Nie chodzi o teraz , tylko w tedy Polska nie miała nic do gadania , przed wojną Polska była wolnym krajem . Po wojnie z jednej nie woli do 2 wpadła na 45 lat .  Tamte decyzje są nie ważne .

Ja nie pisałem o teraz. Przeczytaj że zrozumieniem jeśli potrafisz.

12 minut temu, Takeda napisał:

Idąc twoim tokiem rozumowania 

Żartowniś z ciebie.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Żartowniś z ciebie.

Mi tez chodzi o cza

31 minut temu, Ulman napisał:

Była uznawana jako kraj. były stosunki dyplomatyczne z całym światem więc to kto rządził nie ma żadnego znaczenia. Od Niemiec ch*ja dostaną ale igrzyska dla ciemnoty muszą  być.

Rus rządził i sondy sowieckie skazywały na karę śmierci Polaków wiec jak to się ma . Z całym światem jako myśl sowieta .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v