Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

Mam nadzieję że wyborcy PiS będą marznąć aż im z nosowo sople będą wisieć szczerze z całego serca wam tego życzę bo to przez was rwn cyrk. Daliście się omamić 500+ czy 13ka i 14ka to teraz zamarznijcie z zimna... PiS to dno myślące tylko żeby własne kieszenie zapchać... Ciemnota katolicka i Smoleńska.

Kosiniak-Kamysz gościł w Onet Rano

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

Mam nadzieję że wyborcy PiS będą marznąć aż im z nosowo sople będą wisieć szczerze z całego serca wam tego życzę bo to przez was rwn cyrk. Daliście się omamić 500+ czy 13ka i 14ka to teraz zamarznijcie z zimna... PiS to dno myślące tylko żeby własne kieszenie zapchać... Ciemnota katolicka i Smoleńska.

Sam z siebie już nic nie jesteś w stanie wymyślić, że tylko wklejasz te durnoty?

Opublikowano (edytowane)

W Niemczech jest minimalna płaca 1500 Euro i w Polsce powinna , być płaca 5 tyś .

27 krajach Unii jest płaca minimalna wiec i u nas tez jest wiec , w czym problem  jest .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Marznijcie głosujcie i obyście nie mieli za co opłacić rachunków czy chleba kupić. Chcieliście PiS to macie...

1 minutę temu, witejus napisał:

Sam z siebie już nic nie jesteś w stanie wymyślić, że tylko wklejasz te durnoty?

prawda w oczy kole pisiorów 🤣

• Thanks 1
Opublikowano
27 minut temu, galan99 napisał:

Ciemnota i lenie są na całym świecie , w każdym kraju jest płaca minimalna .

13 minut temu, galan99 napisał:

To masz .

Z zestawienia przygotowanego przez Eurostat wynika, że pensja minimalna funkcjonuje na poziomie ogólnokrajowym we wszystkich państwach UE poza: Danią, Włochami, Austrią, Finlandią, Szwecją i Cyprem. Ten ostatni przymierza się jednak do jej wprowadzenia.

Czyli nie w każdym jak pisałeś. Po co sobie zaprzeczasz w dwóch kolejnych postach?

5 minut temu, galan99 napisał:

Natomiast relacja pensji minimalnej do średniej pensji należy w Polsce do najwyższych w UE.

d76db07b1ba30d-948-549-0-0-960-556.png

Czyli jest sztucznie zawyżana przez pisowskich lewaków.

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Aby ten socjal nierobie ci w głowie 🤣

Umiesz coś innego @galan99 po za lataniem do opieki

Czemu mnie wysyłasz do opieki , co do czego , mowa jak jest w innych krajach i w polityce .

Widać jakich mamy ludzi oj słabo wypadają .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

W Niemczech jest minimalna płaca 1500 Euro i w Polsce powinna , być płaca 5 tyś .

Tak k#rwa, ja będę zapi3rdalał po 15 godzin i h#j z tego będę miał a Ty będziesz ściemniał 8h i piątaka dostaniesz.

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Czemu mnie wysyłasz do opieki , co do czego , mowa jak jest w innych krajach i w polityce .

Widać jakich mamy ludzi oj słabo wypadają .

A gdzie PIS zaprowadził ludzi jak nie do opieki ? 🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ulman napisał:

Sprawdzam który lewak się odezwie pierwszy😆

Cała UNIA TO LEWACTWO , WIEC JAK Z TYM BĘDZIESZ WALCZYŁ .

Kurna cała Unia płaci socjal i co na to powiecie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Za Tuska było cieplej było taniej było szybciej i ogólnie było lepiej.

Tak pracowałem za 5 zł ale stać mnie było na wszystko.

Teraz dzięki PiS wybieram między ogrzewaniem,rachunkami, jedzeniem i lekami.

Edytowane przez racyl
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

Za Tuska było cieplej było taniej było szybciej i ogólnie było lepiej.

Tak pracowałem za 5 zł ale stać mnie było na wszystko.

Teraz dzięki PiS wybieram między rachunkami/jedzeniem i lekami.

nie potwierdza tego 62% Polaków nie tęskni 

• Like 1
Opublikowano

"Rosja wprowadzi zakaz wyjazdu z kraju dla mężczyzn podlegających służbie wojskowej po zakończeniu pseudoreferendów na ukraińskich okupowanych terytoriach - pisze w niedzielę niezależny portal Meduza, powołując się na źródła. Źródło zbliżone do administracji prezydenta Rosji twierdzi, że najpewniej 28 września władze zamkną granice dla mężczyzn w wieku mobilizacyjnym. Drugi rozmówca, również zbliżony do Kremla, podkreśla, że zakaz wejdzie w życie po tzw. referendach, które mają zakończyć się wieczorem 27 września.

Według niego wprowadzone zostanie coś na kształt "wiz wyjazdowych". By wyjechać z Rosji, mężczyźni będą musieli otrzymać pozwolenie od wojskowej komendy uzupełnień."

"We wsi Tiumieniewo w obwodzie kemerowskim w Rosji zmobilizowani na wojnę z Ukrainą zostali wszyscy mężczyźni - napisała niezależna Nowaja Gazieta. Rozmówca portalu poinformował o zmobilizowaniu 59 osób. Według niego w okolicznych wsiach dzieje się to samo."

Całe wiochy padną bo nie będzie komu robić jak chłopy na przemiał pójdą.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli nie w każdym jak pisałeś. Po co sobie zaprzeczasz w dwóch kolejnych postach?

zapytałem to odpowiedział to - rad nie rad - musiałem pucharkiem podziękować a musiał sprostować bo zagroziłem że mi się zechce wyszukać. O, i jeszcze lajka zarobił że mnie wyręczył. "Orła Białego" nie moje kompetencje no ale "sam rozwiązał problem który sam stworzył"
puchar się należy ;) :P

skąd my to znamy?...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v