Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

PiS jak nikt inny realizuje putinowski model państwa. Centralizacja wszystkich instytucji i poddanie ich kontroli jednej partii, zamach na sądy oraz media, inwigilacja obywateli, itd,itd, Politycznie i mentalnie, prezes jest kieszonkową kopią Putina, na razie w wersji soft. Atakując ciągle UE oraz Niemcy, narodowy brylant ,realizuje de facto politykę Kremla.
Nowak-Jeziorański przed śmiercią powiedział :albo Polska w UE razem z Niemcami, albo pod butem Rosji. Trzeciej drogi nie ma!! Krasnodębski jako doradca prezesa objaśnił nam kierunek PiSu. Bliżej im do Rosji niż do Zachodu.

ciekawe czy na kremlu zauważyli już tę analogię?
Nie raz pisałem że pisokracji bliżej do wzorców azjatyckich niż europejskich bo nawet militaryzacja państwa by się zgadzała.
nawet takie... taka zbieżność - ile to tysięczne wojsko ma być w Polsce a ile to putin krzyknął tych rezerwistów? tu i tu po 300 tysięcy
ale to taka tylko zbieżność liczb nie mniej ... zbieżność ;)

• Like 1
Opublikowano

Okazuje się w całej rozciągłości pisowskiego zakłamania, że jednak bataliony Azowskie hołubiące stefka Banderę istnieją - kłamstwo ma krótkie nóżki jak prezesa Kalksztajna. Bojownicy z Azowstal się poddali. Łącznie poddało się 2439 osób! Terytorium zakładu jest pod pełna kontrolą armi rosyjskiej Denazyfikacji i demilitaryzajca przebiega zgodnie z planem!.

https://fb.watch/fIt_IXEhZ8/

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

ciekawe czy na kremlu zauważyli już tę analogię?
Nie raz pisałem że pisokracji bliżej do wzorców azjatyckich niż europejskich bo nawet militaryzacja państwa by się zgadzała.
nawet takie... taka zbieżność - ile to tysięczne wojsko ma być w Polsce a ile to putin krzyknął tych rezerwistów? tu i tu po 300 tysięcy
ale to taka tylko zbieżność liczb nie mniej ... zbieżność ;)

300 tys to sowieta stało w kaliningradzie .

Polskiego woja było 300 tyś w tamtym czasie .

Tu jest Polska przyjechał Upaniec to nich się uczy Polskiego a nie polak .

Opublikowano
Przed chwilą, agromatik napisał:

wiedza😂

no dla Galana to może być poniżające. fakt.

Opublikowano
21 minut temu, racyl napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „OD STYCZNIA DO LIPCA 2022 R. WYEKSPORTOWANO z POLSKI 3,7 MLN ΤΟΝ WĘGLA ZA ŚREDNIĄ CENĘ 1195 ZŁ ZA TONĘ. DLACZEGO POLACY ZA TAKI SAM WĘGIEL MUSZĄ PŁACIĆ PRAWIE 4 TYS. ZŁ ZA TONĘ? epl grupa”

to drozej niz w tym samym czasie kopalnie sprzedawaly polskim klientom..

3 minuty temu, Pafnucy napisał:

co jest poniżającego w nauce?

galan nigdy sie nia nie skalal

Opublikowano
5 minut temu, Pafnucy napisał:

co jest poniżającego w nauce?

Ty!

To we własnym kraju gdzie ojczystym językiem jest Polski mam uczyć się upaińskiego?

Przyjechali do nas nieproszeni to niech uczą się polskiego!

Opublikowano

Jeżeli prezydent Polski nazywa prezydenta Ukrainy swoim przyjacielem,zabiera sprzęt wojskowy i przekazuje Ukrainie to jaki to jest prezydent"wszystkich Polaków"jak głosił na wiecach przedwyborczych.Dla księdza Zaleskiego na pytanie,kiedy będzie ekshumacja zwłok zbrodni wołyńskiej odpiwiedział,żeby cicho siedział.Z kim i i czym rozmawiamy.

https://fb.watch/fIuceDHs4I/

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

To we własnym kraju gdzie ojczystym językiem jest Polski mam uczyć się upaińskiego?

sklep by przyciągnąć klienta tak sobie wymyślił.

Ty w sklepie robisz że każą Ci się uczyć Primuś?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Co ty ku🤬 bredzisz?

Jedź do germańca albo angola to jakim językiem się posługujesz 🧐 polskim?

Opublikowano (edytowane)

nie bredzę.

normalne że w sklepach np przygranicznych sprzedawcy potrafią się dogadać w innych językach. sam bredzisz bo masz uprzedzenia.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

to nie tylko sklepy. logujesz się do swojego banku, robisz przelew a tam od razu wyskakuje darowizna na ukraine.

za dużo tego wszystkiego

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

nie bredzę.

normalne że w sklepach np przygranicznych sprzedawcy potrafią się dogadać w innych językach. sam bredzisz bo masz uprzedzenia.

Wy tam ściana wschodnia to może i coś upaińskiego znacie ale dlaczego wszyscy w PL mają znać ten język?

Przyjeżdżają do nas to niech się sami uczą polskiego a nie na odwrót. 🤨

Tu jest Polska a nie upaina. 

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Wy tam ściana wschodnia to może i coś upaińskiego znacie ale dlaczego wszyscy w PL mają znać ten język?

Przyjeżdżają do nas to niech się sami uczą polskiego a nie na odwrót. 🤨

Tu jest Polska a nie upaina. 

nie znam i zamiaru uczyć się nie mam.

mi bliżej do warszwy niż do wschodniej granicy. zresztą byłeś, to chyba wiesz.

Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:

chyba chciałeś obciągać Putinowi za tanie surowce ?

popierałeś ełrokołhoz a teraz nielegalnego pieca bd montował aż ty 

No i po co ty kłamiesz, insynuujesz i zmyślasz?  Wczoraj urojony gaz dziś urojony nielegalny kocioł a co będzie jutro? Znowu napiszesz, że jeździsz 100tys km roczni, Fendta pokażesz? 

Dostałeś po kulach za te twoje urojenia wielokrotnie i nic cie to nie nauczyło. Czerpiesz z tego jakąś masochstyczną radość ? A może masz tak niska samoocenę że musisz takie głupoty odczyniać i  głosować na lewacki PIS który ci będzie wmawiał żeś ważny?😂

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, PRIMO napisał:

Jedź do germańca albo angola to jakim językiem się posługujesz 🧐 polskim?

W pizzeriii w Andalo (Włochy) menu dostałem po polsku, a w pobliskim markecie kasjerki używały podstawowych zwrotów aby sie porozumieć. 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
2 minuty temu, agromatik napisał:

W pizzeriii w Andalo (Włochy) menu dostałem po polsku, a w pobliskim markecie kasjerki używały podstawowych zwrotów aby sie porozumieć. 

We wszystkich pizzeriach we Włoszech tak jest?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v