Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Nie brakuje tu grupowiczów wątpiących .

W co?

Opublikowano
57 minut temu, Meg5 napisał:

Wszystko prawda, brak słów co do działań naszych władz.

MZK w Warszawie jeździ oflagowane - z jednej strony Ukraina, z drugiej barwy MZK. Na białoczerwoną brakło miejsca.

Może nasi dyplomaci niech jeszcze pozbędą się polskich flag, hymn ukrowski już gramy.

Była propozycja Ławrowa rozbioru Ukrainy a tymczasem nasi debile oddali Polskę Ukrainie. 

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

ale odkrycie .. na jakim zadupiu trzeba mieszkac zeby tego nie widziec od paru miesiecy..

ty meg5- poprzednia byla podobno kobieta jestes swirem jak manius czy smierdzaca onuca jak onuca ?? bo inni nie woniajet rubelkami.

manius-pokaz choc jeden pomysl na wspolne panstwo jakiegokolwiek powaznego polityka-klamco patentowany.

Jak ktos ma inne zdanie to nalezy znim rozmawiać a nie obrazać . 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Wszystko prawda, brak słów co do działań naszych władz.

MZK w Warszawie jeździ oflagowane - z jednej strony Ukraina, z drugiej barwy MZK. Na białoczerwoną brakło miejsca.

Może nasi dyplomaci niech jeszcze pozbędą się polskich flag, hymn ukrowski już gramy.

Była propozycja Ławrowa rozbioru Ukrainy a tymczasem nasi debile oddali Polskę Ukrainie. 

Tam oddali...

To tylko gęsty...

Opublikowano
14 minut temu, jarecki napisał:

Jak ktos ma inne zdanie to nalezy znim rozmawiać a nie obrazać . 

to nie obrazanie to stwierdzenie faktu-psychicznie chory sie nie obrazi bo jego choroba mu na to nie pozwala, a smierdzaca onuca tym bardziej bo mu za to placa....

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Agrest napisał:

Jeszcze troche jak ukrainców zabraknie to i MZK stanie , brak kierowców , znaczna czesc kierowców to ukraincy , chociaż lepsza flaga ukrainska niz lgbt , A Chleba to juz napewno by zbrakło , wiekszosc pracowników piekarni to ukraicy  choć te 3 mln uchodzców troche jesc potrzebuje to ta przenica co od nich przyjedzie to i ją zjedzą ,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

„Stop Ukrainizacji Polski” -  Konfederację Korony Polskiej Grzegorza Brauna  domaga się, aby ukraińskich uchodźców traktować jako uchodźców, a nie jako uprzywilejowanych imigrantów włączonych do polskiego systemu świadczeń socjalnych i polskiego systemu zdrowotnego i edukacyjnego. Tymczasem polska opinia publiczna bombardowana jest pomysłami utworzenia wspólnego państwa polsko-ukraińskiego. Jest to pomysł bardzo groźny, który nie tylko grozi wciągnięciem Polski do wojny z Rosją, ale również skutkować będzie ekonomiczną ruiną państwa polskiego. Na to nie wolno się zgodzić, tak samo jak nie można zgodzić się na plan przesiedlania milionów Ukraińców do Polski pod pretekstem pomocy dla uchodźców. Warto się nad tym zastanowić, żeby nie ulegać propagandzie, przy pomocy której Polacy są systematycznie ogłupiani i namawiani do działań szkodliwych dla Polski.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

Jeszcze troche jak ukrainców zabraknie to i MZK stanie , brak kierowców , znaczna czesc kierowców to ukraincy , chociaż lepsza flaga ukrainska niz lgbt 

Jeszcze trochę to się zacznie kryzys i pracownicy będą się gryźć o etat.

Już usprawiedliwiasz przed sobą słuszność oflagowywania wszystkiego w barwach obcego państwa uznając że to lepsze niż...

Opublikowano

Many , nie widzisz zadnych korzysci z obecnosci ukrainców w Polsce ?

Przed chwilą, Agrest napisał:

Już usprawiedliwiasz przed sobą słuszność oflagowywania wszystkiego w barwach obcego państwa uznając że to lepsze niż...

To jest siła wyższa i w Polskim interesie jest niepodległa Ukraina , fajnie jest jak przyjezdzają zrywać owoce ,, pracować za mniejsze stawki ale jak coś więcej trzeba im dać to już ciężko ? Zobacz kto zbudował potęge niemiec , to nie niemiecy robotnicy a emigranci 

Opublikowano

O czym Ty? Co daje obwieszenie Polski ich barwami narodowymi?

A gdzie te mniejsze stawki płacą? Bo sadownicy to chyba w stawkach się przebijają by mieć pracownika.

Widzisz, my , Ty w d*pę im włazimy, a taki minister ukraiński wychodzi u mówi że kolejki na granicy to wina Polski bo za mało pracowników służby weterynaryjnej mamy i przede wszystkim za mało im płacimy.

Myślałem że jebnę jak to usłyszałem. Jak nic jeszcze miejsce w parlamencie i rządzie trzeba im dać żeby mogli nam prawo i nakazy stanowić🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
58 minut temu, jacus napisał:

ty meg5- poprzednia byla podobno kobieta jestes swirem jak manius czy smierdzaca onuca jak onuca ?? bo inni nie woniajet rubelkami

Jestem kobietą i pod tym samym nickiem od lat ......,a Ty kim jesteś ....?

Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Jeszcze trochę to się zacznie kryzys i pracownicy będą się gryźć o etat.

Chyba, że to wszystko pierdyknie naprawdę z wielkim hukiem. Inaczej nie widzę aby nagle wzrosło liczba osób chcących pracować.   

Opublikowano

Chcących to nie. Ale muszących już tak. Chyba że socjal będzie rozszerzany. Ale to skończy się tym że ci którzy na socjal robią, sami na niego przejdą

Opublikowano

wy na wsi nie widzieliscie ze polska od lat jest obwieszona flagami innego panstwa -watykan sie nazywa..

kim jestem -soba 🤣 pogromca idiotow, psychicznie chorych,zwyklych glupkow i platnych zdrajcow zwanych onucami i tak od poczatkow istnienia forum,

konto ponownie zalozone w czerwcu..jakie problemy emocjonalne spowodowaly zamkniecie porzednich ?? 

pytalem juz kilku czemu zamykaja i zakladaja ciagle nowe konta-zaden sensownie nie odpwiedzial ,moze kobieta wyjasni co ma w glowie gdy to robii??

Opublikowano (edytowane)

Problemy emocjonalne to Ty masz ....hmm może od tej ciągłej walki ,, z psychicznie chorych,zwyklych glupkow i platnych zdrajcow zwanych onucami i tak od poczatkow istnienia forum''.  

Edytowane przez Meg5
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Myślałem że jebnę jak to usłyszałem. Jak nic jeszcze miejsce w parlamencie i rządzie trzeba im dać żeby mogli nam prawo i nakazy stanowić🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

ale on prawde powiedział . Co do ukrainców naród jak naród Polacy za zachodnią granicą opini dobrej tez nie mają , co do narodu ukrainskiego to tam raczej przyszłosci niema pomijając obecną wojne to narod podzielony i wschód pewny by się do rosji przyłączył chętnie . w okolicy są dwie piekarnie i na 90 osób zatrudnionych 60 to ukraincy a i tak brakuje pracowników 

Opublikowano
41 minut temu, Agrest napisał:

A niemieckie rozkazy prosto  z brukseli  ci  nie przeszkadzają  i    niemiec  w Polskim parlamencie 

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

pytalem juz kilku czemu zamykaja i zakladaja ciagle nowe konta-zaden sensownie nie odpwiedzial ,moze kobieta wyjasni co ma w glowie gdy to robii??

Może ja się pokuszę. No muszę przyznać, że tam dobrze w głowie nie jest, chociaż nie zawsze. Z reguły usuwają konto, żeby zobaczyć jak wszyscy płaczą za nimi. Jak już ustaną płakać, to wracają z fanfarami, i to dotyczy płci obojga. Na taki numer można się nabrać tylko raz- nie piętnaście xd, potem już nikt nie zwraca uwagi. Reszta przypadków jest indywidualna. Facet z reguły czyści konto z punkcików, lub podejmuje nieudolne próby wyjścia z nałogu. Kobieta zaś może mieć pms, lub zwyczajnie strzelić focha. Wszystkie opisane przypadki łączy wspólna cecha, że pomimo "zniknięcia" cały czas są obecni na af  i dziennie notują co najmniej 10 wejść

Opublikowano

Oczywiście że przeszkadzają.

I dlatego dla równowagi chcesz takowe ze wschodu tolerować?

Opublikowano
13 godzin temu, jacus napisał:

https://www.agrofoto.pl/fakty/polska/premier-zakontraktowanego-wegla-juz-jest-duzo-ale-dystrybucja-to-waskie-gardlo,122958.html

romus o czym ty ??gadzasz wegla jest duzo a nawet za duzo, niedlugo zamkna kopalnie bo nie bedzie zbytu.

ta ? chiny wchłoną tą lukę Czechy reaktywują kopalnie  na nasze można zarobić 14 tyś ukrainna pozbyła się kopalń ... w sposób naturalny górnicy poszli na wojnę a na kopalni niemiał kto pracować to ją zalano ......   dziadki i emeryty próbowały ... no ale ....

Opublikowano

emerytowany gornik na ukrainie to ile ma lat-tyle co w polsce ??? nigdy nie sprawdzalem.

37 minut temu, Meg5 napisał:

Problemy emocjonalne to Ty masz ....hmm może od tej ciągłej walki ,, z psychicznie chorych,zwyklych glupkow i platnych zdrajcow zwanych onucami i tak od poczatkow istnienia forum''.  

a tak konkretnie odpowiedz na pytanie ??  samo sie nacisnelo-usun konto ?? zaspana bylas ?? sprzet zaszalal i sam skasowal ?? 😂

36 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Pogromca co robi za durnia w każdym temacie... Cyrk. 😁😁😁😁🤔

kolega mial problem z podnosnikiem w 60 wtedy nie byles taki madry,czekalem pol dnia az z seanem mu doradzicie..gdzie byl wujek dobra rada z kilkoma kontami zalozonymi ??? 

ty nie muszisz robic za durnia.......

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v