Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

@Denwer po pierwsze u Niemca inflacja rośnie wolniej niż u nas. A po drugie u Niemca wynosi mniej niż połowę tego co u nas.

Ale u nich rośnie procent od euro, a euro u nas drożeje więc i inflacja u nich przyspiesza po przeliczeniu na złocisze. Proste i logiczne😜😜😜🤭🤭🤭

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Na Białoruś nima tak rozbudowanych sankcji o ile mie wiadomo. Łukaszenka coś tam fiksował ale jest mocno elastyczny. Ale tam, niewiem... Turki płacą za węglowodory w lirze to wiesz.

Łukaszenka jest elastyczny, ale jak ja jestem elastyczny, to łukaszenka nawet nie przypuszcza.😂

2 minuty temu, Agrest napisał:

Ale u nich rośnie procent od euro, a euro u nas drożeje więc i inflacja u nich przyspiesza po przeliczeniu na złocisze.

A juz mieli Euro na PLN zamienić jako waluta obowiązująca.🤣

Opublikowano

Denwer napisał:

48 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Zwykły Niemiec jesteś taki jak Tuk i cię to boli xDxDxD 

Dla bezrozumnego  mongoła  mogę i być niemcem  :P  :P  :P   Wy  żyjecie  w swoim mongolskim świecie  także  :D  :D  :D  

@hubertuss   Czemu  u  niemca  inflacja  rośnie  w sierpniu  przecież     cały  lipiec  pisałeś   że   unich  maleje  a u  nas rośnie    :D  :D  :D  

Z tej mapki wyczytać można ruskie cele operacji na Ukrainie...

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

@Denwer po pierwsze u Niemca inflacja rośnie wolniej niż u nas. A po drugie u Niemca wynosi mniej niż połowę tego co u nas.

W zeszłym miesiący  przekonywałeś  że  niemcy  sobie  radzą  i  u nich  spada  inflacja   teraz  okazuje  się  że  był  to  efekt  o którym  pisałem    :D  :D  jak  zwykle  bredziłeś    brawo  ty   :D  :D  :D  

FbvfSZOWQAQF78S?format=jpg&name=small

Opublikowano
Dnia 3.09.2022 o 08:49, Ulman napisał:

Z reparacjami bedzie tak jak z dochodzeniem prezesa do prawdy, zwrotem tupolewa czy zamknieciem Tuska do pierdla. Ten projekt nie ma przynieść rezultatów tylko ma trwać zeby sie lud tym rajcował. Temat zastepczy dla naiwnych i pazernych mas. 

eee nieaktualne teraz Kaczyński pójdzie siedzieć 

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Żaden nieszczęśliwy. Znając wpływ alkoholu na prowadzenie pojazdów godzisz się na konsekwencje, którymi może być śmierć. Nieszczęściem jest to że nie przyjmujesz tego do wiadomości. Reszta to już tragedia.

co ty gadasz po wypiciu trzydziestce wychodzi ukryta opcja rewers hydrauliczny 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Denwer napisał:

W zeszłym miesiący  przekonywałeś  że  niemcy  sobie  radzą  i  u nich  spada  inflacja   teraz  okazuje  się  że  był  to  efekt  o którym  pisałem    :D  :D  jak  zwykle  bredziłeś    brawo  ty   :D  :D  :D  

Bo spadła. Inflacja NIemcy.

maj 7,9 czerwiec 7,6 lipiec 7,5 czyli spadek. sierpień 7,9 czyli powrót do maja. Wiec jak  bredzisz jednak ty? Czy dalej nie rozumiesz? A weź teraz bredzisławie napisz ile u nas w maju było a ile jest teraz. 

Polska maj 13,9 sierpień 16,1. Łapiesz różnicę gamoniu?

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, many13 napisał:

Nie ma co siedzieć przy compie - jade na dozynki kontakt z ludżmi dobrze wpływa na psychikę a to cały czas pod lasem i tylko wiewiórki.

no i zagadka rozwiazana-wiewiorki winne , az nie bede wnikal co ty z nimi robisz. dobrze nigdy blisko zadnej wiewiorki nie widzialem

Opublikowano (edytowane)

Tym razem Niemcy .

Niemcy pomogą obywatelom. Dadzą im miliardy .

Koalicja kanclerza Niemiec Olafa Scholza przyjęła plan pomocy wart 65 mld euro, aby pomóc milionom firm i gospodarstw domowych poradzić sobie z gwałtownie rosnącymi cenami energii elektrycznej w czasie najcięższego kryzysu energetycznego w Europie od dziesięcioleci.

https://businessinsider.com.pl/finanse/niemcy-pomoga-obywatelom-dadza-im-miliardy/k5n7nqv

Mi;jardy dla ludzi wiec i Polska to samo robi dopiero socjal będzie płyną .

Kryzys energetyczny ma trwać do 2 lat wiec pomoce dla gospodarstw domowych będą bardzo duże przed wyborami .

Firmy same sobie poradzą najwyżej padną .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał:

maj 7,9 czerwiec 7,6 lipiec 7,5 czyli spadek. sierpień 7,9 czyli powrót do maja

Nie  żaden powrót  tylko  wzrost  Gamoniu    a pisałeś  że  sobie  poradzili  i  inflacja  spada   a jest  dokłądnie  tak jak ja pisałem   ale  co taki gamoń  może  wiedzieć   hehehe

7,9-7,5 =  wzrost  o  0,4  %    A  tak  mieli sobie  poradzić  i inflacja  miała spadać   :D  :D  inflacja  najwyższa od  bodaj  70 lat   u  germańca  

FbvZab2XEAMxhWc?format=jpg&name=small

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

VAT nie spadnie do 22 proc., ale zmieni się w nim dużo. Oto co rząd szykuje dla przedsiębiorców .

Okazało się, że pieniądze z VAT potrzebne są na wojsko i będziemy musieli obchodzić kolejne rocznice podwyżki podstawowych stawek podatku "na trzy lata". Ale to nie oznacza, że w systemie nic się nie dzieje. Skończyły się konsultacje społeczne do zmian w najważniejszym podatku dla budżetu państwa, tzw. Slim VAT 3. Pochylić się powinni nad nimi przedsiębiorcy, głównie ci mniejsi. Część zmian jest korzystnych. Inne nadchodzące zmiany w VAT mogą część z nich niepokoić.

https://businessinsider.com.pl/firmy/podatki/stawka-vat-nie-spadnie-do-22-proc-ale-zmieni-sie-duzo-oto-co-rzad-szykuje-dla/r7yks1f

Pomoc za pomocą dla firm i gospodarstw kasa popłynie miliardami .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1410496%2Cminister-rolnictwa-zapewnimy-rolnikom-nawozy-w-umiarkowanych-cenach.html

Państwo dopłaci tyle ile będzie potrzeba by rolnik kupił nawozy po 3,5 tyś .

jak będą nawozy produkowane po 10 tyś to dopłacą daną różnicę .

Ci co nakupili po 5 tyś to przepłacili WYBORY CZYNIĄ CUDA .

Kupiłem saletrę i polifoske po 2500/t, ile mi rząd dopłaci ?? xD 

A, i czy do Ros... przepraszam Kazachstańskiego mocznika też będą dopłacać ?? xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Denwer napisał:

Nie  żaden powrót  tylko  wzrost  Gamoniu    a pisałeś  że  sobie  poradzili  i  inflacja  spada   a jest  dokłądnie  tak jak ja pisałem   ale  co taki gamoń  może  wiedzieć   hehehe

7,9-7,5 =  wzrost  o  0,4  %    A  tak  mieli sobie  poradzić  i inflacja  miała spadać   :D  :D  inflacja  najwyższa od  bodaj  70 lat   u  germańca  

Wzrost to jest u nas oni wrócili do poziomu z maja.  Patrząc na trendy co jest dla ciebie jak widać nie zrozumiałym. To na przestrzeni ostatnich miesięcy oni mają trend mniej więcej stały my mamy trend wzrostowy. O ile rozumiesz o czym mowa.

Co do mego pisanie na tamte czasy w ciągu trzech miesięcy inflacja u nich spadał. Nie jestem jasnowidzem by przewidzieć, ze w sierpniu wzrośnie. Co nie zmienia faktu, że mają inflację o połowę niższą czego ładnie ubrane głąby z pisu nie rozumieją.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Kupiłem saletrę i polifoske po 2500/t, ile mi rząd dopłaci ?? xD 

A, i czy do Ros... przepraszam Kazachstańskiego mocznika też będą dopłacać ?? xD 

Kupiłem saletrę po 40 zł ale to było 30 lat temu :D jakoś tak .

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał:

Wzrost to jest u nas oni wrócili do poziomu z maja. 

Tak  tak gamoniu   7,5   a 7,9    to nie wzrost    hehehe   tylko taki bezmózg  może pisać  takie  bzdury   jak ty    będę  miał niezły ubaw  jak  w październiku  będziesz tłumaczył  kolejny wzrost  inflacji  u  niemca  który  to  jak pisałeś  radzi  sobie  i  inflacja  miała spadać   :D  :D

Czyli  w lipcu  inflacja  u niemca  nie spadła  tylko wróciła  do  poziomu  z kwietnia  czy marca  :D  :D  

FbvnylZWYAAnARj?format=jpg&name=small

Edytowane przez Denwer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v